iPhone 16 - Rasprava
- poruka: 218
- |
- čitano: 43.877
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Iskljucen, ne vidim nikakvu potrebu za AOD. Na AW drzim AOD da ne moram ruku micati kada pogledam koliko je sati/temp/otkucaji.
isključen. ne toliko zbog baterije, nego jer je funkcija kao takva meni aposultno nepotrebna.
Upaljen, nek se vidi da se ne vidi raskoš i snaga baterije😂
Uvodna recenzija, ali samo ciklusa bakterije so far, u zadnjih 48 i kusur sati!
Upalio sam ga prekjučer sa napunjenih 80% bakterije, do jučer imao upaljen AOD, koji sam po odgovorima ubrzo ugasio.
Znači u zadnjih 48 sati aktivan ekran kada sam ja nešto radio je 3 sata 30 minuta, neaktivan display 23 minute. Najviše juhe je potrošio Safari, 41%, iza njega Početni, zaključani zaslon, 24%, po 6% prčkanje po App Store i slušanje muzike via BT slušalice (nisu B&W Px8), ostatak aplikacija je u iznimno sitnim postotcima, čak većinom u radu na mojoj WiFi mreži, primjerice Mappy.Cz, odlična aplikacija za planinarenje, između ostalog!
Moram se malo i pofaliti, jel'te, počastio sam svojeg iPhonea i sa nekoliko novih maskica, slika dolje u prilogu, plava iz Maskice.hr bez mogućnošću Qi2 bezžičnog punjenje za prvu ruku, a danas su mi JAAAAKO BRZO stigle i PREFENPMENOMENALNE ”ELAGO” silikonske maskice, uglavnom izgled, osjet i detalji jebenica odlični, budem idući mjesec sigurno uzeo još koju nema beda!
Uvjeren sam da sam od Xs Max izostao sa masu nastave o cakama na novim iPhoneima, pa ako koju moram MUST odraditi, bio bih zahvalan da mi pripomenete, cijenjene kolegice i kolege, unaprijed zahvalan !!!!!!!!!
Nisam se narugao samom IPhone uređaju koji je vrh, već politici kuće kojoj je problem staviti bar 4500 mAh u početni model.
Imao sam zadnji IPhone 14 pro max i frustrirajuće je čekati da se mob napuni , jer punjnje traje dobrih sat i 15 min od 15 % do 95%
Sad i Pro Max 16 ima probleme s punjenjem jer ne puni s 45 W već 30 i nešto, što je mrvu bolje od IPhone 15 pro max koji je gruvao "punih 27 W"
Čemu xy mah baterija kad sa z traje kao i konkurencija?
Punjenje je drugo, no mene brzina ne dira.
Evo i mojih utisaka nakon 3 tjedna što sam prešao s 13PM na 16P.
Performans
13PM je i dalje izvrsno radio, tako da ne mogu reći da je 16P nešto drastično brži ali primjetan je skok u nekim situacijama tipa spajanje na airpodse tijekom razgovora ili pokretanje shortcuta za paljenje kućne lampe. Što se tiče generalno performansa, nemam nikakvih zamjerki.
Veličina
Prvih par dana mi je trebalo da se naviknem na manji uređaj ali nakon toga mi uopće ne nedostaje veličina i težina 13PM. Puno ugodnije korištenje jednom rukom, a ekran mi je i više nego dovoljno velik.
Baterija
Prva dva tjedna baterija je bila jako loša (iOS 18.1). Znao bi gubiti po 1% svakih par minuta i grijao bi se u neočekivanim situacijama, ali evo sad zadnjih tjedan dana baterija je izvrsna. Ne znam je li to bilo zbog indexinga ili čega već, ali nakon toga nemam nikakvih problema. Baterija je trenutno u rangu 13PM (možda mrvicu slabija), čemu sam se i nadao jer 13PM ima izvrsnu bateriju.
Kamere
Nisam se uspio poigrati s kamerama, tako da ne mogu reći kakve su u usporedbi s 13PM, ali 2x zoom opcija mi se sviđa i naknadno pretvaranje slike u portrait sliku je korisno.
Noviteti vs 13PM
Action gumb i dynamic island mi se sviđaju, imaju neku svrhu i sviđa mi se koristiti oboje, a za kamera gumb nisam našao još neku svrhu osim paljenja kamere od bilo kud. Malo je nezgrapan za koristiti, tako da se nadam da će s uvođenjem AI biti neke koristi od njega. Što se tiče AOD, to nisam ni probao, pogotovo jer imam sat za identičnu svrhu.
Mane
Znaju mi se ljudi žaliti da mi se čuje pozadina na pozivu (iako imam uključen voice isolation) i da čuju sami sebe kad pričam na speaker, tako da ne znam je li to neki softverski bug, jer nisam imao tih problema na 13PM. Ostalo sve je za sad dobro.
Sve u svemu jako sam zadovoljan s prelaskom