Spajanje 2 kompa na isti net...

poruka: 5
|
čitano: 2.917
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozzz...bavim se gamingom i ping mi vazan,ne toliko ali mi je vazan,uzimam novi pc,pa me zanima.Sada imam obicni max adsl router http://www.njuskalo.hr/image-bigger/mrezna-oprema/maxadsl-router-maxtv-reciever-slika-4931117.jpg i sadasnji komp mi je spojen preko D-Linka u komp, jos uzimam i jaci net sadasnji mi je 4mbps a ja uzimam 10mbps pa me zanima nekoliko stvari.....Dali ce mi lagati kada mi netko bude slusao pjesme preko yt na drugom kompu?.....Ne namjeravam spajati net perko lan kabla niti ikakvog kabla pa ako mi mozete preporuciti nesto sa cime cu hvatatati net :D?.......Dali 10mbps manje smanjuje lag ili je isto kao i kod 4mbps?....Kako smanjiti ping za stalno?

Ev speed test :D http://www.speedtest.net/my-result/2986262076

Neki ce reci 42ms ti je dovoljno ali bavim se iskljucivo MP pa tako da mi je dovoljno oko 30 :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Spajanje 2 kompa na isti net...
sidras kaže...

Pozzz...bavim se gamingom i ping mi vazan,ne toliko ali mi je vazan,uzimam novi pc,pa me zanima.Sada imam obicni max adsl router http://www.njuskalo.hr/image-bigger/mrezna-oprema/maxadsl-router-maxtv-reciever-slika-4931117.jpg i sadasnji komp mi je spojen preko D-Linka u komp, jos uzimam i jaci net sadasnji mi je 4mbps a ja uzimam 10mbps pa me zanima nekoliko stvari.....Dali ce mi lagati kada mi netko bude slusao pjesme preko yt na drugom kompu?.....Ne namjeravam spajati net perko lan kabla niti ikakvog kabla pa ako mi mozete preporuciti nesto sa cime cu hvatatati net :D?.......Dali 10mbps manje smanjuje lag ili je isto kao i kod 4mbps?....Kako smanjiti ping za stalno?

Ev speed test :D http://www.speedtest.net/my-result/2986262076

Neki ce reci 42ms ti je dovoljno ali bavim se iskljucivo MP pa tako da mi je dovoljno oko 30 :D

Nece ti lagovat ako neko surfa po netu ,mozda ti se digne ping smao za 5-10 ali to nece praviti lag ,i brzina najcesce nema direktan utjecaj na ping ,jedan lik sto igram sa njim ima znaci paket od 4mb/s ima ping manji od mene ,a ja imam paket od 10mb/s isti provajder i moj ping veci ,a na isti nacin spojeni i obojici nam je dodatno spojen laptop na wi-fi , tako da :S 

14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru....Koji ce mi ping bit kada gleda netko nesto na yt?

13 godina
neaktivan

Pa to ti ne mogu reci ,konkretno ako radis na speedtest i gledas,ping ti se nece mijenjati,ali dok igras bi mogao , e sad , ne mogu ti reci koliko bi ti bio ping,prije svega razlikuje se od servera do servera tako da :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sidras kaže...

Hvala na odgovoru....Koji ce mi ping bit kada gleda netko nesto na yt?

Prvo odaberi neki pouzdani server za pinganje (ja koristim www.srce.hr ili www.google.com)

otvori cmd, ukucaj npr:

ping www.srce.hr -t(ctrl + c za prekid kada ti je dosta mjerenja)

I eto ti trenutna ping vremena do servera koji pingaš. Nakon toga otvori neki video na jubitu na drugom računalu pa gledaj što se sa pingom događa. Ping pinga jednom u sekundi tako da ti neke veoma kratke varijacije u pingu mogu promaknuti, takve stvari je najbolje izmjeriti lagometrom u igri, iako je ovo prilično dobra metoda u većini slučajeva.

Nije bitno previše koliko je vrijeme do tih servera (iako bi za srce trebalo biti 10-15 ms, a google ne više od 60 ms), ono što time prvenstveno gledaš je varijaciju. Kada izmjeriš koliki ti je npr. ping do srce.hr u savršenim uvjetima, onda ćeš imati neku brojku za daljnje usporedbe.

Moraš znati, ping mjeri vrijeme u milisekundama koje je potrebno da neki paket dođe do servera i vrati se natrag. Na to vrijeme će očigledno utjecati fizička udaljenost (ne možeš natjerati signal da ide brže kroz vodove), kao i broj routera koje signal mora proći na putu do servera (takozvani broj skokova). Da bi vidio te skokove trebaš koristiti 'tracert' komandu.

U ekstremnim slučajevima kada imaš dosta dolaznog i odlaznog prometa ping paket može kasniti jer paketi mogu dolaziti jedan po jedan, a ne svi istovremeno.

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 1:59 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice