Preveliko trošenje uploada/downloada

poruka: 27
|
čitano: 4.098
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Jucer sam isntalirao Call of Duty 2, i XFire, spojio se na server i igrao oko 1h, kada sam pogledao promet otkrio sam da mi je potrošeno oko 300Mb uploada, i 700Mb downloada, (a ja imam 1Gb prometa)

Ima li kakav nacin da kompresujem promet koji dolazi u moj PC (modemska veza je imala neš slicno)?

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Preveliko trošenje uploada/downloada

WTF??? 700mb  downloada i 300 mb uploda za 1 sat.. NEMOGUCE!!

Na sat vremena CoD2 pocucla oko 60 mb manje/vise par mb, ovisi koliko slotova ima server i koliko je igraca....uracunato upload i download.

Sigurno nisi dobro mjerio, ili imas nekog opakog downloadera, skeniraj sa AV...

NEMOGUCE!!

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Eh jest moguce :(

A imam 2Mb konekciju, a još mi šteka kada igram online :(

Ma nema mjerenja, pogledam konekciju: pisalo je recived: 670.552.249 jbg to su megabajti :(

PS: Na PC su Nod32,Spy Sweeper, ThreatFire, FortKnox Firewall 2008

Neophyte
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 12:53 (Neophyte).
17 godina

Nesto drugo koristi bandwidth onda. Instaliraj firewall, npr online armor i onda zabrani pristup internetu svakom programu za koji ne znas sta je.

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
zeleni kaže...

Nesto drugo koristi bandwidth onda. Instaliraj firewall, npr online armor i onda zabrani pristup internetu svakom programu za koji ne znas sta je.

PS: Na PC su Nod32,Spy Sweeper, ThreatFire, FortKnox Firewall 2008
Neophyte
17 godina
neaktivan

Meni tu nešto naprosto ne štima... Ako je za 1 sat imao promet od 1 GB, onda je tijekom tog sata kroz žicu provukao

1024x1024x1024x8=8.589.934.592 bit

Kako jedan sat ima

60x60=3600  s,

znači da mu je brzina bila

2.386.092 bit/s

odnosno

2.3 Mbs

Valjda nisam pogriješio tijekom računa...

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma eto ja znam....

Samo želim da smanjim potrošnju...

Neophyte
17 godina

Jarane, taj promet ti definitivno nije napravio CoD2, niti bi mogao to da uradi, pa neznam kako da igras i gdje da igras. Zato sam rekao Nemoguce!!

Taj promet ti je nesto drugo napravilo. Evo ti moj primjer, imao sam prije 2-3 mjeseca worm downloadera koji mi je trosio promet punom konekcijom cim se spojim na internet, znaci i u stanju mirovanja, dakle bez ijedne otvorene stranice on pici do daske, da se tako izrazim.

Igram CoD2 ping preko 100 pa do 500, pa spusti i tako redom, nemoguce bilo igrati.

Cak ga ni sa Zone alarmom nisam mogao onesposobiti, a detektovao sam ga sa Avg 8 Pro, mada ga ni on nije mogao eliminirati, stavio ga u karantenu, ali nista nije pomoglo, i dalje je promet isao za nista, pa sam onda formatirao disk i rijesio problem. Instaliro CoD2 nanovo i igrao ko covjek...

Ili imas downloadera, ili nesto zestoko nestima.

Probaj Comodo Firewall, dobar je, mada ti preporucujem format c ako vec nemozes skontati do cega je.

Konektuj se na internet, nemoj otvarat nikakve web stranice, niti igrati, samo otvori  Internet status i prati promet upload/download jedno 10 -15 min (jer meni nekad odmah krene sa downloadom punom brzinom, a nekad za par minuta, to govorim za downloadera), ako nema znacajnijeg prometa, onda je nesto drugo, ako ima odmah po kratkom postupku!!!

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 18:21 (boxer).
17 godina
neaktivan

Provjeri opet da li ti se neka gamad uvalila na komp. I malo glupo pitanje, ali jesi kojim slučajem imao upaljen neki torrent program?

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li imaš wlan router? Da ti se netko od susjeda nije spojio?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hmm, ne nemam router, baš cu vidjeti za taj downloader (torent ugašen)

Ali me cudi da ga nije pripoznao nod32 i spy sweeper i firewall ;(

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bandwidth Monitor Pro v1.30

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Verbatim kaže...

Bandwidth Monitor Pro v1.30

Imam takvo nešto u vistinom sidebaru...
Neophyte
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 20:30 (Neophyte).
17 godina
neaktivan
Neophyte kaže...

Jucer sam isntalirao Call of Duty 2, i XFire, spojio se na server i igrao oko 1h, kada sam pogledao promet otkrio sam da mi je potrošeno oko 300Mb uploada, i 700Mb downloada, (a ja imam 1Gb prometa)

Ima li kakav nacin da kompresujem promet koji dolazi u moj PC (modemska veza je imala neš slicno)?

Prije formatiranja naravno pročešljaj komp dobro i pogledaj sve ako ti se što i nađe  ali isto tako pričekaj račun za kraj
mjeseca jer meni je jednom promet bio preko 30gb a račun koji je došao je bio za samo pet što je bilo realno.
v_maxcpp
17 godina
neaktivan

NetLimiter 2

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina

Kako rekoše, da bi za sat skinuo 700MB, tvoja konekcija je morala raditi sve vreme gotovo putnom parom i ni jedna igra ne troši toliko (sem kad skida zakrpe, što je jedina iole realna pretpostavka koja ne uključuje nekakvu gamad na tvom računaru). Ne znam šta od mogućnosti nudi tvoj firewall, ali trebalo bi da u njemu možeš da vidiš koje od aplikacija trenutno koriste vezu, kojom brzinom i koliko su prenele, pa odigraj jedno 15 minuta, pritisni Alt+Tab i proveri (ili podesi da se ovi podaci loguju ako može).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ti si spojen WiFi - jem prema provideru direktno i mjeris ukupan promet prema provajderu a ne internetu. Tvoja konekcija "trosi" i idle modu ali ne tvoj internet nego za odrzavanje komunikacije. Pokusaj mjeriti s aplikacijama koje mjere promet preko specificnih portova...
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Možda je do toga :)

Eto samo sam 1h na netu i to citam forum, vec sam potrošio 80Mb...

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bestia kaže...
Ti si spojen WiFi - jem prema provideru direktno i mjeris ukupan promet prema provajderu a ne internetu. Tvoja konekcija "trosi" i idle modu ali ne tvoj internet nego za odrzavanje komunikacije. Pokusaj mjeriti s aplikacijama koje mjere promet preko specificnih portova...
 Slažem se jer kod mene je slično bilo.
v_maxcpp
17 godina
neaktivan
autorov komentar

I kako si riješio?

Neophyte
17 godina
neaktivan

Nisam neki program upotrijebio ako na to misliš nego sam razgovarao s providerom i zajedno smo došli do
tog zaključka pregledom mreže i moje konekcije od njihove strane.
Imaš neke linkove _
http://www.brothersoft.com/downloads/network-traffic-monitor.html
..pogledaj te programe.....ja imam bitmeter koji mi u biti govori ukupan promet što znači sav promet
koji mjesečno je sigurno četrdesetak giga ali je moj stavrni promet oko desetak.Kad vidim da mi previše skida
jednostavno isključim router i tad se na neko vrijeme download smiri,imam bežični ali zaštičem a i
sam provjeravam mrežu i nemam sumnjivih skidanja.Isključi i pshising filter u intrnet conection pod advanced.
Skini si program XP-Antispy i tamo si poštimaj opcije .Imaš puno tih opcija.Nisam dalje tražio neke posebne aplikacija
za mjerenje jer sam na taj način vidio da u biti nema problema.Ako ih netko ima(programčiće) neka ti kaže detaljnije.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 23:00 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hmm xp-Spy, a ja imam Vistu :(

Usput našao sam neki downloader.exe u windows/system32 direktoriju, probao sam ga izbrisati, no rekao mi je windows da ga netko koristi (izbrisao sam ga unlockerom, sada manje blica download/upload (valjda neš nisam izbrisao važno?), a nod32 mi ga nije prepoznao)).

Pa vidjet cu kako ce se dalje nastaviti...

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Neophyte kaže...

Hmm xp-Spy, a ja imam Vistu :(

Usput našao sam neki downloader.exe u windows/system32 direktoriju, probao sam ga izbrisati, no rekao mi je windows da ga netko koristi (izbrisao sam ga unlockerom, sada manje blica download/upload (valjda neš nisam izbrisao važno?), a nod32 mi ga nije prepoznao)).

Pa vidjet cu kako ce se dalje nastaviti...

XP-spy šljaka i na Visti pošto je ja imam i uredno radi na njoj,zanemari ono xp.Mogao si to pročešljati s SuperAnti Spywer i program je odličan.
Eto.
v_maxcpp
17 godina
neaktivan

Evo ja igram Tm Nations online i isto sam se jučer začudio kako puno igra troši, tak da je kod mene bilo oko 100 MB downloada i oko 150 MB uploada. Sad gledam user.t-com i vidim da sam jučer skinuo 67 MB i uploadao 17 MB tako da nema razloga za brigu Osmijeh. Pogledaj i ti kolko si potrošio na stranicama svog providera.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Eto ocigledno da je bilo do downloadera, kada sam ga izbrisao više mi nije bio zauzet download/upload.

Thx Vama i Unlockeru (ćudi me što ga Nod32 i spysweeper nisu prepoznali)

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina

Sta sam reko? A? Samo meni nije pomoglo ni brisanje,,,,Mršti se

17 godina
protjeran
boxer kaže...

WTF??? 700mb  downloada i 300 mb uploda za 1 sat.. NEMOGUCE!!

Na sat vremena CoD2 pocucla oko 60 mb manje/vise par mb, ovisi koliko slotova ima server i koliko je igraca....uracunato upload i download.

Sigurno nisi dobro mjerio, ili imas nekog opakog downloadera, skeniraj sa AV...

NEMOGUCE!!

pa da nemoguće da ti se 1 gb 
Shady in the house
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice