Pitanje za brzine-iskon

poruka: 40
|
čitano: 9.270
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Pitanje za brzine-iskon
zoharbizo kaže...
ExStazy kaže...

Da se razumijemo, T-Com je odličan, jedino što su skupi ko k*** i ja idem na jeftinije riješenje. Skidam dosta torrenta dak da mi treba brzina konstantna barem 500kb/s ili više

T-com

- ping 70ms

- DL 3.75 umjesto 4MBita

- UL 0.25MBita

- 180HRK net + 80HRK pretplata telefona bez besplatnih minuta

Iskon Duo Fun

- ping 10-30ms

- DL 4.15MBita

- UL 0.75MBita

- 208HRK flat net + pretplata telefona i 60 besplatnih minuta prema svima unutar toga

- jedini problem je bio stariji firmware koji su sredili u roku par dana i otad sve radi kao navijeno, WLAN uredan kao i modem

Sve je jasno. :)

S obzirom da je DUO Funky paket 5 mbit min a 10 mbit max, sa 640 kb uloadom, rekao bi da dobijaš minimum minimuma što se tiće downloada, trebao bi imati barem 6 a u najboljem slučaju 11 dok ti je upload dobar 0.75 što je malo iznad max...Si daleko od centrale ili?šumovi na parici ?

14 godina
Pitanje za brzine-iskon

Pozdrav, da li mi netko od Vas može reći kako je zadovoljan cjelokupnom Iskonovom uslugom (internet, tv, telefon)?
Razmišljam o prelasku s T-coma na Iskon, privlači me ovaj "TRIO Fly" paket, s do 10 mbps brzine interneta.
Kako stvari stoje u praksi, dal internet ima pucanja, da li postignete apsolutno svih 10 mbps?
Inače sam s Otoka Raba te me najviše zanima kako stoje s pružanjem usluge na otocima, npr kada bude nevrijeme, imam frendove koji se žale da im nestaje tv, interneta na konkurentskim operaterima, srećom meni se to nikada na T-com nije desilo, a pošto je ISKON sestrinska firma te idu preko T-comove infrastrukture mislim da ne bi trebalo biti problema ? Ili je to samo tako na papiru?

Hvala svima na odgovorima i pomoći u naprijed {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ako ti sve šljaka bez problema na TComu onda će ti sve raditi super i na Iskonu, kao što si sam rekao, iskon je sestrinska firma u potpunom vlasništvu TComa tako da sve ide pre njegove infrastrukture, osim manjina koja je u narandžastoj zoni, što je full Iskon infrastruktura.Iskon je daleko jeftiniji nego TCom tako da sam siguran da će ti se isplatiti...Što se brzine neta tiće to ti sve ovisi o lokaciji, kako si ti na otoku sumnjam da možeš dobiti full brzinu ali ćeš imati 5 mbit min što je garantirano od strane provajdera...Tako da se opet isplati.Najbolje nazvat 0800-1000 pa pitaj sve detalje , nek ti provjere mogućnosti itd itd...No ponavljam ako sve štima na TComu onda će i na Iskonu...Ja ga imam i prvih par dana poslje uključenja veza je pucala 2-3 puta na dan dok ih nisam nazvao i tražio da mi pročiste liniju, što su i napravili, sad je jedan put u danu kad provajder mjenja IP adresu...Nažalost kod iskona je to nekako random pa će se tako i desiti, dok kod TComa sam znao točno kad jer je 24satno mjenjanje IP adrese bilo, znači ugasim modem u 6 ujutro, u 6 ujutro svaki dan će doći do mjenjanja adrese, dok kod Iskona po mom iskustvu to nije tako...Hope it helps, sretno!

14 godina
sk0MI kaže...

Ako ti sve šljaka bez problema na TComu onda će ti sve raditi super i na Iskonu, kao što si sam rekao, iskon je sestrinska firma u potpunom vlasništvu TComa tako da sve ide pre njegove infrastrukture, osim manjina koja je u narandžastoj zoni, što je full Iskon infrastruktura.Iskon je daleko jeftiniji nego TCom tako da sam siguran da će ti se isplatiti...Što se brzine neta tiće to ti sve ovisi o lokaciji, kako si ti na otoku sumnjam da možeš dobiti full brzinu ali ćeš imati 5 mbit min što je garantirano od strane provajdera...Tako da se opet isplati.Najbolje nazvat 0800-1000 pa pitaj sve detalje , nek ti provjere mogućnosti itd itd...No ponavljam ako sve štima na TComu onda će i na Iskonu...Ja ga imam i prvih par dana poslje uključenja veza je pucala 2-3 puta na dan dok ih nisam nazvao i tražio da mi pročiste liniju, što su i napravili, sad je jedan put u danu kad provajder mjenja IP adresu...Nažalost kod iskona je to nekako random pa će se tako i desiti, dok kod TComa sam znao točno kad jer je 24satno mjenjanje IP adrese bilo, znači ugasim modem u 6 ujutro, u 6 ujutro svaki dan će doći do mjenjanja adrese, dok kod Iskona po mom iskustvu to nije tako...Hope it helps, sretno!

A vidjet cu, javili su mi da u roku par dana mogu očekivat opremu, i onda prelazak {#}
Reci mi molim te što se tiče brzine neta, trenutačno sam na 4 mbps t-com, uzeo sam 10mbps Iskon,
hoću li te kako vidjeti razliku u brzini, dal je to download ili kako ?
kakva su tvoja iskustva

11 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
A vidjet cu, javili su mi da u roku par dana mogu očekivat opremu, i onda prelazak {#}
Reci mi molim te što se tiče brzine neta, trenutačno sam na 4 mbps t-com, uzeo sam 10mbps Iskon,
hoću li te kako vidjeti razliku u brzini, dal je to download ili kako ?
kakva su tvoja iskustva

Ja sam na DUO Funky paketu telefon+net 10mbit i brzina mi varira od 8-11 mbit iliti 790 kbs - 1100kbs ovisno odakle šta skidam, torrentu itd...Brzina se primjeti odmah po prvom downloadu, jer ako imas 4mbit paket onda im je min garantirana 2 a max 4 dok kod 10 je min 5 što već samim tim probijaš gornju granicu od onoga što si imao...Znači čak i da dobiješ min brzinu od tih 10, morao bi imati barem 5 što je puno veće od onoga što si imao, uz primjetno manju cijenu mjesečne naknade...

14 godina
sk0MI kaže...

Ja sam na DUO Funky paketu telefon+net 10mbit i brzina mi varira od 8-11 mbit iliti 790 kbs - 1100kbs ovisno odakle šta skidam, torrentu itd...Brzina se primjeti odmah po prvom downloadu, jer ako imas 4mbit paket onda im je min garantirana 2 a max 4 dok kod 10 je min 5 što već samim tim probijaš gornju granicu od onoga što si imao...Znači čak i da dobiješ min brzinu od tih 10, morao bi imati barem 5 što je puno veće od onoga što si imao, uz primjetno manju cijenu mjesečne naknade...

Ja sam uzeo Trio Fly , mislim da se tako zove.
Očekujem ove dane dolazak opreme jer bi od 1.6 treba biti kod njih {#}

11 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
sk0MI kaže...

Ja sam uzeo Trio Fly , mislim da se tako zove.
Očekujem ove dane dolazak opreme jer bi od 1.6 treba biti kod njih {#}

Da to je isto paket kao i moj osim što si ti još i televiziju uzeo...Kad ti uključe javi kako radi, meni je sve ok, tako da nemam prigovora...

14 godina
sk0MI kaže...

Da to je isto paket kao i moj osim što si ti još i televiziju uzeo...Kad ti uključe javi kako radi, meni je sve ok, tako da nemam prigovora...

Svakako, nadam se da će biti super i bolje no što je sada. :)
Osobito me veseli ta brzina od 10 mbps pa neka u praksi nude i manja na nekih 7,8 mbps :)
Pošto sam sada na 4mbps i naviko sam se na ovo to jest trenutno ne znam za bolje {#}

14 godina
Pitanje za brzine-iskon

Zanima me samo još jedna stvar, naime oprema mi dolazi u Ponedjeljak 2.6 a prelzak na Iskon izvršit će se 9.6 u Ponedjeljak.
Sada me zanima hoću li ja sve do 9.6 imati uslugu od T-coma ili ?
To me malo brine jer mi je ponajviše radi neta....

0 0 hvala 0
14 godina
Pitanje za brzine-iskon

I još me nešta zanima.
Stigla mi je oprema te podatci od Tv usluge te Internet usluge.
Na podatcima piše kako će se prijenos broja izvršiti u Ponedjeljak u periodu id 8 do 17 sati.
Sada me zanima koliko ste vi dugo čekali da se prijenos broja dovrši te kako znate da je on postiknut, dal po tome što telefon počne normalno raditi ili se lampice na routheru sve upale kako valja. Ovo mi je osobno vrlo važno jer imam svoj portal pa mi je web nešto bez čega zaista ne mogu.

Hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice