PayPal - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.437
|
čitano: 912.298
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: PayPal - pitanja i odgovori
tigerija kaže...

Ima netko iskustva sa plačanjem usluga ljudima preok paypala?

Plačam nekome iz Rusije. A osoba nema paypal niti se ne razumije. Pa me zanima šta je sve potrebno, i koji su sve feesi i sve opcije.

Plačao sam nedugo osobi iz Indonezije. Ali ta osoba je sve znala pa sam samo poslao.

Moraš osobi bez informatičkog znanja s drugog govornog podrucja objasniti cijeli postupak otvaranja PayPala, ukljucujuci i objasnjenje da mora imati tocnu bankovnu karticu, PayPal, provjera koda....

Treba imati bankovni racun, karticu koja prima PayPal, registrirati se na PayPal, povezati karticu, provjeriti u banci kod... Uglavnom, sve sto si i ti radio kod otvaranja racuna.

Ako nije velika lova u pitanju, ja mislim da se ja ne bi upustao u to.. :/

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
odjavljen

plus sto mora imati karticu na koju moze primiti novac a to nije svaka sa kojom moze i placati....

13 godina
Torent kaže...

plus sto mora imati karticu na koju moze primiti novac a to nije svaka sa kojom moze i placati....

Haha, my bad :D To sam i mislio napisati pod onim "primati PayPal" :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
neaktivan
PayPal - pitanja i odgovori

napravio sam paypal račun i dodao sam karticu. po kod sam išao u banku i valjda sam dobio krivi kod te sam taj isti kod upisao tri puta. sada imam u notifikacijama poruku da trebam verificirati karticu i kad kliknem na tu poruku prebace me na stranicu gdje trebam dodati novu karticu.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Kod ti je u opisu transakcije a tebi su vjerovatno dali broj transakcije... Sta tete u banci znaju o paypalu. Neka ti daju ispis ako vec nemas e banking....I kod se pojavi poslije 2 ili 3 dana kad se transakcija proknjizi ....

9 godina
neaktivan

hvala na odgovoru

13 godina
neaktivan
Zna li netko, da li je doslo do kakvih promjena po pitanju automatskog prebacivanja sredstava sa paypal-a na karticu? S obzirom da je danas prvi u mjesecu, zanima me ima li nekih vremenskih odstupanja od prijenosa?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TheAlastor kaže...
Zna li netko, da li je doslo do kakvih promjena po pitanju automatskog prebacivanja sredstava sa paypal-a na karticu? S obzirom da je danas prvi u mjesecu, zanima me ima li nekih vremenskih odstupanja od prijenosa?

ako si iz Hrvatske,nema više automatskog prebacivanja,sam moraš tražiti i platiti 5dolara da ti prebace.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 16:31 (jura).
14 godina

Dal kome baca error kad ide upisati željeni e-mail na koji želi uplatiti transakciju?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Kakav error?

14 godina
Torent kaže...

Kakav error?

ispravljeno, odnosno javljao mi se error da upišem ispravan oblik e-mail adrese. Odnosno ja sam copy/paste adresu al kad sam je ručno upisao onda je prošlo bez errora...

9 godina
neaktivan

Imao sam problem sa verifikacijom kartice i nekako sam obrisao nalog, zatim sam kontaktirao pay pall i rekli su mi da je ne moguce vratiti stari nalog, nego da mogu otvoriti novi nalog sa istom email adresom, sve to uradim i sada kada hocu da dodam karticu pise mi, Sorry, we can’t add this card. Please try adding a different card to your account, sta da radim??? nemam druge kartice...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

E bok, bio sam narucio neke neku robu sa surfdome.com stranice i nije stigla, kontaktirao sam ih i dali su mi refund, placeno je preko paypala i amexa. pitanje je, gdje ce mi sad taj novac biti refundan posto ja nemogu vrsiti isplate novca preko amexa. Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Po 100ti put. Refund i uplata nisu ista stvar. Refund ti ide direktno na karticu sa koje si platio. Isplata ide samo na pojedine kartice....Isplati ti je kad primis novac od nekoga ili naplatis nesto a refund ti je povrat novca i postupak i pravila su potpuno drugacija....

12 godina
neaktivan

Sta pricas ti, da li znas ti kako amex funkcionira uopce? Meni ce sada stici racun na kucnu adresu koji ja moram platiti, gdje cu ja moci doci do tog refunda?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:01 (lemon_juice).
9 godina
odjavljen

Kakav racun? od Amexa? Brkas pojmove. Kako si platio? Registrovao karticu na paypalu i tako platio. Sad ce ti refund sjesti na karticu. A kako ti to regulises sa amexom apsolutno nikakve veze nema sa paypalom i refundom. Tebi dodje racun za amex a ja imam obavezu uplatiti 5% mjesecno od minusa na kartici pa sta? To nema veze sa paypalom.... I malo strpljenja sa ljudima koji ti pokusavaju pomoci a ne takav stav. Ako ti znas bolje sto onda uopste pitas ovdje?????

12 godina
neaktivan

Situacija je ovakva, znaci prosli mjesec je narucena roba koja nije stigla, placeno je preko paypala gdje je dodan  amex, racun je vec stigao gdje je obracunata doticna roba ali ja robu nisam dobio i ja sada to moram plaiti, kontaktirao sam shop gdje su me refundali, vidim na paypalu +70gpb (balance 0) , sada me zanima gdje i kako cu ja do tih novaca

9 godina
odjavljen

Ajd sad se vrati i proccitaj moja zadnja dva posta. Paypal uvijek funkcionise na isti nacin a kako ti placas racune za karticu nikakve veze nema sa paypalom. Refund ce ti leci na karticu sa koje si platio. MA koja ona bila.....Balans ce ti uvijek biti nula jer paypal nije banka. Treba 2 do 3 dana da ti pare legnu i vidjeces ih na izvodu sa kartice ili kako vec provjeravas stanje....

Racun koji moras platiti je racun za minus na kartici a ne racun za robu. To nema veze sa paypalom vec je to odnos izmedju tebe i amexa....

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:15 (Torent).
12 godina
neaktivan

I sta kad mi "legne" na karticu kako ja mogu do tih novaca kad nemogu vristi isplatu?

9 godina
odjavljen

Kakvu isplatu? Sa kartice? Pa to moras vidjeti sa amexom. Mozes potrositi  na neku drugu robu. Mozes poslati nekom prijatelju preko paypala koji moze dici nvac sa kartice i sl. To nikakve veze nema sa paylom.Paypal uzeo novac sa karticei sad ce ga vratiti na isto mjesto....

12 godina
neaktivan
Pitanje kad šaljem novce pod friends and family jel se uzima fee ili ne?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Da placas. Cim izaberes tu opciju odmah ispod ce ti napisati iznos. Ali ako zelis da taj koji prima placa proviziju onda izaberi prvu opciju a to je da placas robu ili uslugu i poslije toga izaberes da nema shipping adrese. Onda ti ne placas nikakvu proviziziju...

12 godina
neaktivan
Ovak neki covijek me scamo na paypalu obeco mi je digitalni kod i nije mi ga dao,jel mogu dobiti kako novac natrag? moze neko objasniti di da idem i kaj da napravim?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ulogiras se na pp ides na transakciju i otvoris dispute
15 godina

Imam problem,napravljen mi je refund 29$ još 09.07 a novac mi još nije povučen na karticu.. Inače je to trajalo 2-3dana..jel moguće da prodavac nezeli to uplatit jel sam na silu to dobio.. Bila je prijevara.. Jel ima tko slično iskustvo? 

17 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Imam problem,napravljen mi je refund 29$ još 09.07 a novac mi još nije povučen na karticu.. Inače je to trajalo 2-3dana..jel moguće da prodavac nezeli to uplatit jel sam na silu to dobio.. Bila je prijevara.. Jel ima tko slično iskustvo? 

pa ako ti je napravljen refund onda više prodavač nema ništ s tim i novci su mu već oduzeti, sad je do paypal-a kad ti bude vratil novce na karticu.

jesi siguran da ti novci već nisu na kartici?inače, da, cca 3-5 dana po mojem iskustvu je trebalo da mi sjednu novci natrag.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 14:20 (jura).
10 godina
neaktivan

Ljudi,napravio sam devizni račun u splitskoj banci pa me zanima mogu li se verificirati na paypal stranici s podacima koje sam dobio u banci,s obzirom da jos nisam dobio fizicki karticu(pretpostavljam da ce na njoj biti isti podaci kao i u papirima koje sam dobio?)

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

ne vjerujem da u papirima imas crc kod. 3cifreni kod koji se nalazi pozadi na kartici...

15 godina
jura kaže...
galinjo24 kaže...

pa ako ti je napravljen refund onda više prodavač nema ništ s tim i novci su mu već oduzeti, sad je do paypal-a kad ti bude vratil novce na karticu.

jesi siguran da ti novci već nisu na kartici?inače, da, cca 3-5 dana po mojem iskustvu je trebalo da mi sjednu novci natrag.

Nisu na kartici provjeravao sam..možda će još sjesti ako neracunam vikend danas je 5 dan

9 godina
odjavljen

Paypal nema definitivni nista sa tim. SVe je do tvoje karticarske kuce. Nazovi banku...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice