Pozz svima!! Interesira me kako bi poboljsao hvatanje wireless signala na svom laptopu? Jel se moze kupiti nekakva antena ili sta vec?? Nesto sam gledao po forumima i naisao sam na Linksys http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/linksys-accses-point-oglas-1158982 Sta je to?!?! cilj bi mi bio hvatati wireless signal u kurugu od oko 1km .... Trebaju mi tocne informacije sta trebam kupit (nekakvu antenu ili sta vec ?? XD) kako trebam to sve postavit.... itd .. molim vas pomozite !!!! PUNO HVALA!!!
Kupi omnicu od jedno 10 dBi... Ovisi o preprekama i surfaj kolko hoces... :) Ako imas router od t-coma onda ne mozes promjenit antenu nego moras dodatno kupit AP (ono sto si pronasao na njuskalu), spojit AP na router (AP postavit u AP mod, upisat adrese) i to je to...:)
To na njuskalu ti je AP..............
Ono sto tebi treba je antena koju ces naravno morati imati gdje prikljuciti.................
Ako ju vec nemozes kupiti uvijek ju mozes napravit............
Generalno bi odgovor bio kupiti acces point i neku jacu antenu i sve to postaviti na neko mjesto gdje imas dobru opticku vidljivost.
aha, neda se meni zezat s izradom antene rađe cu si ja to kupit , nego sta to znaci za mene ja doma kada sam na laptopu spajam se na svoju wireless mrezu imam neki modem, internet preko optime nego sto se tice tih stvari totalni sam noob XD kako bi ja sada postavio tu antenu kod kuce da hvatam bolji signal a kako kada bi iso na more samo sa laptopom ?
e da i sta je acces point gdje to mogu kupit i koliko kosta?? I koja bi mi antena bila dovoljna da hvatam signal u krugu od oko 1km?
Kvaka je u tome sto obicno nije dovoljno da samo jedna strana ima jacu antenu, idealno bi bilo da ste i ti i tvoj router opremljeni dobrim antenama. Puno toga ovisi i o lokaciji, svaka prepreka (pogotovo stabla) donose odreden stupanj smetnji na signal.
Da razumijem.... Nego moze li mi netko tocno rec kako se to postavlja?.. Kako antenu postavim , prikljucim na laptop? kako to sve funkcionira??
<Moze li netko objasnit plizz ??jel nerazumijem kako to sve funkcionira :D
Postoje oni USB wireless stickovi koji imaju vanjske antene i ktome jos odvojive. To ti treba, i onda samo uzmes bolju antenu i stavis ju umjesto one koju si dobio sa stickom. A za router, T-Com ne dijeli routere s odvojivim antenama, sve mi se cini da ces morati nekakav AP spajati na router.
Kad to sve pospajas, i uperis antene jednu prema drugoj dalje radi sve poput najnormalnijeg wirelessa, nema nikakvih posebnih stvari koje trebas namjestati.
Aha znaci moram kupit taj wireless usb stick i antenu , to sve pospajat i trebalo bi bit ok.... koja antena bi bila dobra?
Mozes i ovako!
Pogledajte slike antene,kolege koji za avatara ima malog rokera-terminator,mislim!
Kolike kosta neki dobar usb wireless stick i antena?
Kod antena uvijek gledas pojacanje koje je izrazeno u dBi, sto je vece pojacanje jaca je antena i imas bolji signal.
Ja sam ti,nedavno vidjela USB wireless karticu sa antenom,u Macromediji,165KN-Edimax mislim!
Za antene pogledaj cijenik na linku koji sam ti ostavio gore, a sto se sticka tice, cijena uglavnom ne ide iznad 200 kn, nema ih puno sa odvojivim antenama pa ces imati suzeni izbor
EDIT: pretekli me
USB wireless je najlosije rjesenje. Uglavnom su smece. Bolja varijanta je access point sa odovojivom antenom a vecina je takva plus sto ga mozes staviti gdje hoces i mreznim kablom spojiti sa kompom.
Mislim da si malo promasio poantu, njemu treba za laptop i to da ima povezivost do 1km udaljenost. Dakle za pretpostaviti je da ne moze vuci AP sa sobom, ako moze onda neka uzme AP.
EDIT: e sad ni ja nisam siguran namjerava li se on kaciti nekome ili se spaja na vlastiti router, hmmm
kad malo bolje promislim i USB stickovi i access pointi imaju snagu od 100mv koja je maksimalna dopustena u EU, jedinu razliku cini antena tako da ne vidim zasto bi AP bio bolji...
Da meni to treba za ap ja bi (na moru) ljepo otiso s laptopom u vrt da se opustim malo uz wow XD
Kako se koristi taj AP sa laptopom? :P isto prikljucim neku antenu ili sta?
Access point za ovo sto ti zelis ti je nepraktican, treba zaseban izvor napajanja i velicine je prosjecnog ADSL modema.
Mislim da si malo promasio poantu, njemu treba za laptop i to da ima povezivost do 1km udaljenost. Dakle za pretpostaviti je da ne moze vuci AP sa sobom, ako moze onda neka uzme AP.
EDIT: e sad ni ja nisam siguran namjerava li se on kaciti nekome ili se spaja na vlastiti router, hmmm
kad malo bolje promislim i USB stickovi i access pointi imaju snagu od 100mv koja je maksimalna dopustena u EU, jedinu razliku cini antena tako da ne vidim zasto bi AP bio bolji...
Zato sto ga moze postaviti recimo na visu lokaciju. NA krov recimo. Sa USB stickom bih volio vidjeti situaciju i polozaj da hvata signa sa 1 km. Mozda sa broda na brod. A USB WiFI adapteri su generalno losi. Slabo hvataju signal, pregrijavaju se i sl. Uglavnom lose do ocajno.
Pa nije to meni neki problem ja ga fino ustekam u struju postavim si antenu ili sta vec spojim se na internet i igram....
ahaa znaci ja mogu taj AP postavit na neku visu poziciju tako da bolje hvata signal? jel tako? a na taj ap se spoji antena ili sta? Stvarno se ne kuzim u te stvari tako da molim va s nemojte se smijat XD
Nema uredaj nikakve veze s time, driver je taj koji moze lose hvatati signal, tj ako lose radi jer sama elektronika kod wireless prijema je vise manje ista od uredaja do uredaja. A ovo pregrijavanje... imao sam posla sa 3 razlicita wireless sticka i niti jedan se nije pregrijavao, mozda sam samo imao srece?
Ali ovo sto si rekao u vezi krova, s tim se slazem u potpunosti.
Pa nije to meni neki problem ja ga fino ustekam u struju postavim si antenu ili sta vec spojim se na internet i igram....
Ne kuzis, uzmes si AP doma i ustekas u router pa na krov s njime da siris signal daleko, ali neces sa svojim laptopom uokolo vuci jos jedan AP, nego ces si u laptop pristekati stick pa sa stickom loviti signal kucnog access pointa.
Ahaa ok
Ne kuzis, uzmes si AP doma i ustekas u router pa na krov s njime da siris signal daleko, ali neces sa svojim laptopom uokolo vuci jos jedan AP, nego ces si u laptop pristekati stick pa sa stickom loviti signal kucnog access pointa.
Kako mislis siris signal okolo? Pa access point moze raditi i kao klijent tj. da hvata signal i mreznim kablom salje u komp. I sta ce mu router ako ce spajati samo jedan komp.
Access point ti je doslovce wireless switch. Tj ako si ikada vidio obicne mrezne switcheve e to ti je ista stvar samo sto je AP wireless.