pozdrav ljudi evo ja DangeorusB nisam usao na bug vec nekoliko dana al kako vidim da je umjesto mene neko ulazio! imam otvoren wlan posto u ulici niko i ne koristi toliko net nisam sam brinuo oko toga, al evo sad sam se zabrinuo jer je neko vjerovatno preko rdp sistema korstio moj racunar i sve mi pohebao! kolega sa foruma mi je poslao poruku da sam u ja trazio simcity i sl.. ja jesam bio aktivan na temi simcity al njemu nisam trazio cak je neko u moje ime pisao da imam djecu! :S jel mi neko moze pomoci da mi kaze kako mogu povratiti stetu koja je napravljena? na vise foruma sam banovan zbog nekakvih prekrasaja koje ja nisam uradio! lijep pozdrav ps panika me hvata od straha da neko nije i na moje ime nesta narucivao i sl.. sta bi trebao uraditi molim pomoc! sta sam jos primjetio je da navecer iskljucim racunar prije spavanja al ujutru racunar ukljucen! history iz firefoxa pobrisan! i fajlovi sa racunara nestali!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imas remote control uvaljen probably
pa ti je on jos upalio preko tvog kompa wake over lan pa ti ga moze i upalit tako da skeniraj komp. stavi pass na wlan. i provijeri si podatke itd sta si imo
1) Firewall i antivirus u Windowsima uvijek uključen.
2) Skeniraj kompjuter na viruse i malware.
3) Uvijek updejtaj Windowse i programe koje koristiš.
4) Pazi koje web stranice gledaš i što sve klikćeš.
5) Kod wifi mreže stavi kompliciranu lozinku sa min. 10-15 znakova. Zaštita wpa2-psk(aes).
6) Koristi različite lozinke za različite servise, a ne jednu za sve.
7) Prije nego instaliraš neki program, provjeri jeli siguran.
8) Sa foruma izbriši postove koji nisu tvoji(ako je to moguće). Ako si dobio ban, tu nema pomoći. Javi se adminu i pitaj može li te vratit.
Ak ti se neda skenirati samo FORMAT C i nove winse :D. Naravno prije toga wp2 šifru neku što kompliciraniju.