eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.489
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Malo vam sad ulijećem u temu. 

Moj prvi pokušaj prodaje na eBayu i odmah scam hehe

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 9:18 (Neznam nadimak..).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Muljator teski hh

E sad najgore je kaj moras dat 28 funti feea iako nisi prodal..pa onda trazit poslje neznam ni sam kak..kazastrofa
17 godina
moderator
Stolnik kaže...
GNU+Linux kaže...

Stvari iz Kine znaju nekad kasniti i duplo. Imaš li tracking broj za išta od toga?

Trenutno ne, al ako budem imao, gdje mogu pratit paket?

GNU+Linux kaže...
To se može pratit na nekim web stranicama od pošta.
Foz-matija kaže...
Na 17track.net pratis sve posiljke a kasnije na ips.posta.hr

Ekipa, kad netko postavlja takvo pitanje, uputite ga na Često postavlja pitanja, jer se evidentno radi o početniku koji osim toga ne zna još hrpu stvari koje su važne za uspješno kupovanje online iz inozemstva: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

10 godina
odjavljen

Carina me traži račun. Da li im je dovoljno da im pošaljem samo račun sa gearbesta na kojem pišu moji podaci, tracking broj, djelomičan naziv proizvoda i cijena ili mora biti baš i ispis sa paypala? Ak je neko imal iskustva sa paketima sa gearbesta koje su zadržali.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kbenzema kaže...

Carina me traži račun. Da li im je dovoljno da im pošaljem samo račun sa gearbesta na kojem pišu moji podaci, tracking broj, djelomičan naziv proizvoda i cijena ili mora biti baš i ispis sa paypala? Ak je neko imal iskustva sa paketima sa gearbesta koje su zadržali.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx 

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 12:09 (jura).
10 godina
odjavljen

Očekivan odgovor. Tnx

9 godina
neaktivan

Ako sam poslao paket na POSTE RESTANTE, mogu li poštu zamolit da mi pošalje email obavijest kada paket stigne?

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
moderator
kbenzema kaže...

Očekivan odgovor. Tnx

Nije da u FAQ-u nemaš cijeli odlomak posvećen računu pod pitanjem "Što je račun?"!

10 godina
odjavljen

Znam da ima, al me zanimalo baš za gearbest jer im Invoice izgleda prilično loše (npr za power bank piše "electronic accessories ") pa me zanimalo jel bi to prošlo pod "račun". A na paypalu ne piše naziv proizvoda. Eto. Zato je to moje pitanje bilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 18:52 (kbenzema).
17 godina
moderator
kbenzema kaže...

Znam da ima, al me zanimalo baš za gearbest jer im Invoice izgleda prilično loše (npr za power bank piše "electronic accessories ") pa me zanimalo jel bi to prošlo pod "račun". A na paypalu ne piše naziv proizvoda. Eto. Zato je to moje pitanje bilo.

Uvjet je da se vidi naziv robe, cijena i da si ti kupac. Ako si u nedoumici uvijek možeš poslati dva ili tri dokumenta. Možeš i screenshotati narudžbu.

15 godina
neaktivan

Jese li primjetili da su promijenili način logina na paypal nakon što se klikne "Buy now" gumb na ebayu? Sada se prebaci na checkout stranicu, i onda je skočni prozor za log in za paypal, i nako toga samo kupi. 

Više nema opcije da se dođe do onog dijela gdje se provjeri kako se vrši konverzija (banka vs paypal).

Dali neko zna kako vratiti stari način, ili barem gdje provjeriti način konverzije SVAKI put tokom kupnje?

(moram svaki put provjeriti način konverzije, jer iako sam u paypalu namjestio na banku, prebaci mi na paypal na ebayu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Danas mi se tek nesto pokrenulo oko tracking broja i ako sam pre deset dana uzeo android box i evo sta mi izbaci na aplikaciji 17tracking

Information received (this is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated registered article)

Sta ovo treba da znaci?

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dobili su informacije o paketu (neznaci da su ga primili) znaci mozda nije pokupljen jos od prodavaca
10 godina
neaktivan

To mora da stoji to je samo nekakva potvrda da je pošiljka primljena no načekat ćete se ,mora vam idući status pisati despatched to HR

L.P

0 0 hvala 0
16 godina
Dans mi stigla dva mala paketa iz kine,za jedan sam platio onih 4.50 kuna,a za drugi mi kaže poštar da je bez nadoplate...
Ova su bili mali paketi,samo je ovaj drugi došao u bjeloj koverti.
Nije mi jasni kako i što to oni naplačuju..?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Pročitaj FAQ!
9 godina
neaktivan
Hvala!

Ja sam ovaj box uzeo kod prodavca u Kini a na trackingu pise Singapur post koliko ja vidim ovo nece stici ni za 60 dana kako je krenulo naruceno 10.07 a tek juce okaceno na ebay-u da je poslato i tracking tek juce poceo slati neke informacije

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nista to ne znaci. Moze se sutra pojaviti u hr. TO ljudi unose pa kad dodje na red. Nema to direktne veze sa stvarnim statusom... Meni recimo po 10 dana ne stoji nista ili stoji isto to i kad napise da je napustilo hong kong nekad se odmah sutra pojavi na carini u BiH.

14 godina
neaktivan
Neznam nadimak.. kaže...

Malo vam sad ulijećem u temu. 

Moj prvi pokušaj prodaje na eBayu i odmah scam hehe

Evo da javim lijepe vijesti. Odmah su mi bili stavili 38$ za fee i idem ja sada prijaviti ovaj slucaj u "Resolution Ceneter" i tamo mi obavijest kaze kako ima je zao zbog neuspjesne prodaje te da je kupac obrisao racun na ebay-u i da se final fee promijenio. Otidem na postavke ebay racuna i vidim da su mi maknuli da moram platiti tih 38$. Tak da sve je super sada, osim sto nisam MacBook prodao haha :)

9 godina
neaktivan

Ekipa, jeste probali ikako zamolit kineza koji vam šalje preko ebaya da ne pošalje predmet kao small package?
Ja poslao poruku jednome može li, on odmah refund. Pretpostavljam da uopće ne zna šta sam ga pitao, nego je vidio nešto i odmah refund.

Druga dvojica su mi odgovorili s automatski generiranom porukom, pa sam mislio da su me jednostavno izignorirali, ali sutradan su mi poslali da nema nikakvih problema.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ja u paypal 'mesaage to seller' zamolim da ne posalje kao mali paket pa ak bude,bude
10 godina
odjavljen
Ja sam nekolicinu pital zakaj šalju ko small packet, a na stranici im nije to navedeno pa se prave glupi itd...

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa i pitanje je znaju li uopste? Neki rade dropshipping neki jednostavno predaju u postu i salju po najmanjoj tarifi i sta njega briga sto tebe posta dere. U BiH toga nema. Ali ima recimo ako ja iz RS posaljem nekome u federaciju i platim postarinu primaocu naplate 3 km dostavu a obratno toga nema....

13 godina

Naručio sam tri paketa prije koji tjedan. Dva bez trackinga, jedan sa.

Prekjučer mi stigla dva, i to oba ona bez trackinga.

I danas se ja sjetim pogledati tracking od trećeg, a kad tamo "Delivered"!

Wtf :D

Poštar mi nije dao paket, a označio da je?

Il mi stoji na pošti.. il uzeo susjed?

Što sve mogu napraviti? Otići na Poštu s brojem, pa se raspitati?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Sta ti kaze tracking od poste u tvojoj drzavi (hrvatske poste)?

13 godina
Torent kaže...

Ne bi vjerovao, ali ama baš ništa!

RS136331727CN

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
odjavljen

Pa drug ovo ti je otislo u madjarsku...

https://www.posta.hu/tracking

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 13:46 (Torent).
17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Torent kaže...

Ne bi vjerovao, ali ama baš ništa!

RS136331727CN

pa kaj si u Mađarskoj?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina

Vidio sam da je Mađarska pošta, al sam pretpostavio da iz nekog razloga oni javljaju stanje (ko npr Belgijska il Nizozemska kad šalju prek njih)

To bi značilo da uopće nije moj tracking number.

A posije su mi javili da su poslali krivi predmet!!

I kaj sad...

Treća kupovina preko AliExpress, dvije su prošle katastrofalno :D

Niš, idem tražiti povrat love. Ak mi i stigne, očito nije ono što sam naručio, jer su mi tak rekli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice