eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.372
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Fabregas4 kaže...

Pozdrav ljudi mislim kupiti ovu karticu preko Ebay-a
http://www.ebay.com/itm/TOSHIBA-MicroSD-MicroSDHC-Class-10-UHS-I-U1-NEW-16GB-16G-16-G-GB-SD-C016GR7AR30-/321162648175?pt=UK_AudioTVElectronics_PDAsAccessories_MemoryCards&hash=item4ac6c91a6f
Sada me zanimam posto nikada nisam kupovao preko ebaya,jel ovaj sellr pouzdan i tako to
Procitao sam FAQ ali imam jos jednp pitanje..
ukoliko me netko ''zalevati'' jeli moguce dobiti novce nazad 

Pošto seller ima 99,4% Positive feedback, sigurno je pouzdan.. Ukoliko ne dobijes predmet ili dobijes krivi, samo mu posalji mail i rijesit cete to. Moze ti ponovno poslat predmet ili ti vratit novce. Ukoliko on to odbije, javis se ebayu i oni to rijese bez problema :)

Dakle nema sanse da te neko zalevati :)

12 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

e samo me zanima jesam li sve dobro oznacio...
na kraju samo stavim jos da cu platiti sa Paypalom i to je to???

EDITTTTTTT

Neznam jesam li slucajno ili sto ali cini se da sam narucio 2 kartice....
Siguran sam da nisam nigdje kliknio dalje od ove slike koju sam prvu stavio.

Evo slika druga....
Ako sam kupio 2 mogu li otkazati?

1.slika 1.slika
Postavljam glupa pitanja
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 14:26 (Fabregas4).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Naručio si dvaput po jednu karticu. Javi prodavaču neka ti otkaže jednu narudžbu (lijepo ga zamoli ;) ).

12 godina
protjeran

nista kontakirao sam ga valjda ce ponisititi jednu

Recimo da sam narucio samo jednu...
Jesam li sve napravio ili trebam klikniti jos na pay na drugoj slici?? 

Nisam se povezao sam Paypal accpuntom ako je moguce da sam onda kupio??? 

Postavljam glupa pitanja
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 15:26 (Fabregas4).
17 godina
moderator
Fabregas4 kaže...

Nisam se povezao sam Paypal accpuntom ako je moguce da sam onda kupio??? 

Kupio si (ili preciznije rečeno, obvezao si se na kupnju), ali nisi platio. Plati onu narudžbu koju ti ne otkaže.

Edit - ili, ako hoćeš odmah platiti, pogledaj što ima pod More Actions. Ako bi sad kliknuo na Pay Now onda bi valjda platio obje. Ne znam, ne sjećam se više. Istraži.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 15:32 (mbaksa).
12 godina
protjeran

nasao sam pod more options cancel order i da sve zavisi od sellera oce li prihvattiti.

E   D   I   T

Neznam bili riskirao i neplatio obe narudzbe pa nek me tuzi...imam 2 kartice ako jednu blokiraju opet imam drugu....Sto vi mislite da napravim ako se nedogovrim sa sellerom? 

Postavljam glupa pitanja
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 22:57 (Fabregas4).
12 godina
protjeran

ponistio mi je jednu narudzbu i sto sada??Jel trebam sada klikniti na Take action ili ?

Postavljam glupa pitanja

0 0 hvala 0
14 godina
Trebao bi na take action
robimarko@gmail.com
12 godina
protjeran

nadam se da je sada sve gotovo

Postavljam glupa pitanja

0 1 hvala 0
12 godina
protjeran

kupio sam memorisku karticu za 15$
ocu li dobiti tracking number za nju? 

Postavljam glupa pitanja

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala na savjetima, ali evo nastavak,poslao kinezu mail sa upitom o tracking numberu i pošiljci, uz uobičajeno budi strpljiv ,lik pošalje i drugi tracking number, provjerim i pronađem da je pošiljka tek jučer poslana iako je to ovaj tvrdio još prije tri ipo tjedna, sumnjam da će doći u roku od 45 dana...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skooto kaže...

Hvala na savjetima, ali evo nastavak,poslao kinezu mail sa upitom o tracking numberu i pošiljci, uz uobičajeno budi strpljiv ,lik pošalje i drugi tracking number, provjerim i pronađem da je pošiljka tek jučer poslana iako je to ovaj tvrdio još prije tri ipo tjedna, sumnjam da će doći u roku od 45 dana...

A još uvijek možeš otvoriti Case na ebay/ Dispute na paypalu ili zašto to nisi napravio, pa preko ebay-a ili paypal konzole dogovarao, a ovako moraš čekati vremenski za Claim 45 dana bez obzira što ti neće stići.

"Just A Dream ".
17 godina

Pa pitaj ga kako je moguće da je na trackingu od jučer broj, a paket je poslan još prije 3,5 tjedana.

Mada nemoj se u to pouzdati toliko, rijetko koji prodavač daje tracking uz besplatnu poštarinu. Ili da neki lažni koji nema veze sa tvojim predmetom. 

Ako si dobio obavijest da je onda poslano, mislim da i je poslano tada a ne jučer. Ali pročitaj par zadnjih stranica pa ćeš vidjeti da predmeti dolaze sa dužim vremenom nego inače, ali dolaze.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina

zanima me jedna stvar. prvi put kupujem na ebay-u i zanima me kako da kupim preko paypala? paypal sam do kraja sredio, potvrdio karticu s onim kodom iz banke i sad mi pise paypal balance 3.90 (2X sam valjda onaj kod zatrazio), jel ja sad trebam na paypal prebacit novce (i ako da, kako uopće) i onda otic na ebay i tamo odabrat da platim preko paypala? uglavnom malo pojasnit ako je moguce

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

zanima me jedna stvar. prvi put kupujem na ebay-u i zanima me kako da kupim preko paypala? paypal sam do kraja sredio, potvrdio karticu s onim kodom iz banke i sad mi pise paypal balance 3.90 (2X sam valjda onaj kod zatrazio), jel ja sad trebam na paypal prebacit novce (i ako da, kako uopće) i onda otic na ebay i tamo odabrat da platim preko paypala? uglavnom malo pojasnit ako je moguce

Ne trebas prebacivati na paypal novce, samo odaberes na ebay-u da placas preko paypala, i paypal ce ti povuci sa kartice onoliko para koliko kosta proizvod koji si kliknuo da kupis

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 19:26 (Haker_x).
12 godina
protjeran

Postavljam glupa pitanja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...

Kako da mi to znamo? Tracking number se inače dobiva za proizvode vrijednositi iznad 150kn. Možda ga i dobiš jer je moj brat za neke Razer slušalice koje koštaju 18 dolara dobio tracking number.

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
12 godina
protjeran
Marko :D kaže...
Fabregas4 kaže...

Kako da mi to znamo? Tracking number se inače dobiva za proizvode vrijednositi iznad 150kn. Možda ga i dobiš jer je moj brat za neke Razer slušalice koje koštaju 18 dolara dobio tracking number.

vidis da znas...

Postavljam glupa pitanja
14 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...
Marko :D kaže...
Fabregas4 kaže...

vidis da znas...

To je dobra volja prodavača, nije obavezan ga dati. Ukoliko hoćeš tracking number, platiš ga i dobiješ ga. 

17 godina
moderator
Liverpool1892 kaže...
To je dobra volja prodavača, nije obavezan ga dati. Ukoliko hoćeš tracking number, platiš ga i dobiješ ga. 

To je više od dobre volje prodavača. Prodavač slanje preporučenom poštom (uz koju on dobije tracking number i kupac se mora potpisati da je primio paket) mora skuplje platiti. Zbog toga obično za tracking number traže 3 dolara (nekada su tražili 2 dolara).

Neki prodavači sami šalju pakete s tracking numberom ako su skuplji od 25 ili koliko već dolara zato jer se i oni na taj način osiguravaju - kupac ne može tvrditi da nije primio paket kad u trackingu piše da je.

14 godina

Jeste dobili zakašnjele iteme?
Već me blago nervira. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

trenerka narucena prije skoro 3tj nije dosla, a maska za mob narucena prije skoro 2tj dosla danas...logika ubij boze

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker002 kaže...

trenerka narucena prije skoro 3tj nije dosla, a maska za mob narucena prije skoro 2tj dosla danas...logika ubij boze

A kakvu točno "logiku" tražiš?

Iz opisanog ne vidim nikakav problem.

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Velicina....

I ja sam narucio jedan malo veci item, i poslije 3 dana jedan dosta manji, od istog prodavaca, i ovaj manji dosao 7 dana ranije...

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...

Zar ti misliš da je globalno-lokalni poštanski sustav FIFO? First in, first out? LOL Da se pošiljke šalju isključivo kronološkim redom, da se čeka sa slanjem sve dok nisu točno kronološki raspoređene?

13 godina
neaktivan

narucio sam predmet 29.08 a poslan je 01.09.2013 i dobio sam broj za pracenje ali stalno kad provjeravam pise da je jos u kini.kontaktirao sam prodavaca i on kaze da se strpim ali vrijeme za dispute istice.Sta da radim ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
robif kaže...

narucio sam predmet 29.08 a poslan je 01.09.2013 i dobio sam broj za pracenje ali stalno kad provjeravam pise da je jos u kini.kontaktirao sam prodavaca i on kaze da se strpim ali vrijeme za dispute istice.Sta da radim ?

A koliki je vremenski dispute kojeg pokrećeš.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 13:57 (Fero).
13 godina
neaktivan

ja mislim da u vremenu od 40 dana smijes traziti da ti se vrati novac

14 godina
neaktivan
robif kaže...

ja mislim da u vremenu od 40 dana smijes traziti da ti se vrati novac

45dana!
Znači 42/43. dan kontaktiraš sellera ako kaže da još malo pričekaš, ti mu kažeš da ćeš otvoriti case zbog sigurnosti i kad ti dođe da ćeš ga zatvoriti. Kad otvoriš case, i dok ga god ne zatvoriš (ima vremenski rok kad se zatvara) ne možeš ostati bez predmeta/novaca.

Meni nekad zna doći 45-46-47 dan, pa onda javim selleru da ej došlo i zatvorim case i svi sretni i zadovoljni. 

15 godina

kako mogu provjeriti di mi je paket i jel poslan i te stvrai?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice