eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.148
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Ne znam bas da li je pitanje za ovu temu, ali ne znam gdje bi drugo pitao.

Trazio sam na ebay-u cooler za kuciste sa 4 pinskim prikljuckom koji se prikljucuje na plocu, kao i CPU cooler, jer imam 2 4-pinska chassis fan prikljucka na ploci, ali nikako nisam uspio da nadjem cooler sa 4 pin-a, samo sa tri :(

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 15:04 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Haker_x kaže...

Trazio sam na ebay-u cooler za kuciste sa 4 pinskim prikljuckom koji se prikljucuje na plocu, kao i CPU cooler, jer imam 2 4-pinska chassis fan prikljucka na ploci, ali nikako nisam uspio da nadjem cooler sa 4 pin-a, samo sa tri :(

a igra li ti ovo http://www.ebay.com/itm/PC-Cooling-Fan-4-Pin-to-3pin-4pin-PWM-Convert-Connector-Extension-Cable-300mm-/110976788475?pt=US_Memory_Chipset_Cooling&hash=item19d6bb67fb

15 godina
moderator
Haker_x kaže...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=120mm+fan+pwm&_sop=15

Loše si tražio...

Kog će mu to vraga, i bez toga može 3pin vent spojiti u 4pin konektor.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Haker_x kaže...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=120mm+fan+pwm&_sop=15

Loše si tražio...

Ja kucao 4 pin MB chassis cooler i 4 MB pin chassis cooler :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 16:13 (Haker_x).
17 godina
neaktivan

Ebay support radi ako tko treba preko ebay.com.uk,

"

Here's how:

1. Click on the 'Customer Support' option on the top-right section of eBay page.
2. On the next page, click on the 'Contact eBay'.
3. On the next page, sign in with your details or if you are not registered, click on the 'I am a guest' button.
4. On the next page, select appropriate topic pertaining to your query.
5. Once you select the category, you will be able to see option 'Chat with us' on the right hand side of the page.

"

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 21:16 (PretaHR).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Može li mi netko molim vas reći da li mogu naručiti OVAJ sat? Do sada sam uvijek kupovao preko ebay.com, a nadam se i da onda preko ebay.co.uk nebi trebalo biti problema. Zanima me hoću ili i ako hoću koliko ću trebati platiti carinu i PDV i kako stvari funkcioniraju u vezi toga? Dođe mi pismo doma na adresu da moram platiti carinu i PDV ili kako?

Unaprijed puno hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 21:44 (peterstern9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
peterstern9 kaže...

Može li mi netko molim vas reći da li mogu naručiti OVAJ sat? Do sada sam uvijek kupovao preko ebay.com, a nadam se i da onda preko ebay.co.uk nebi trebalo biti problema. Zanima me hoću ili i ako hoću koliko ću trebati platiti carinu i PDV i kako stvari funkcioniraju u vezi toga? Dođe mi pismo doma na adresu da moram platiti carinu i PDV ili kako?

Unaprijed puno hvala!

Nije bitno dali je ebay.co.uk već odakle se predmet prodaje. Carina i PDV funkcioniraju kao i prije za kupnju izvan EU

13 godina
neaktivan
igy kaže...
peterstern9 kaže...

Unaprijed puno hvala!

Nije bitno dali je ebay.co.uk već odakle se predmet prodaje. Carina i PDV funkcioniraju kao i prije za kupnju izvan EU

Možeš li mi molim te reći koliko bi onda morao platiti carinu i PDV konkretno za ovaj proizvod? Da znam, ne bih ni pitao. Nisam do sada kupio stvar vrijedniju od 20 eura pa ne znam kako funkcioniraju stvari za ovako malo vrijednije proizvode.

Ovo namjerno kupujem sa co.uk zato sto na .com nema dostave za RH

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 22:11 (peterstern9).
15 godina
moderator
17 godina
moderator

Ažurirao sam FAQ, tj. Često postavljana pitanja o eBayu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Razlog je taj što je, čini se, neoporezivi dio pogrešno tumačenje carinskih pravila (i grafike u jednim dnevnim novinama), koja su malo zbunjujuće napisana. Ukoliko netko pronađe izvor (tekst u zakonu ili pravilniku) po kojem postoji neoporezivi dio, molio bih da mi se javi pa da ponovno izanaliziramo situaciju. Do tada će u FAQ-u biti "po starome", dakle da nema neoporezivog dijela.

U FAQ sam dodao i još jedno pitanje i odgovor:

P: Hoće li mi cariniti elektronički uređaj, recimo mobitel?

O:Na ovakvo pitanje povremeno se nađu "pametnjakovići" koji ekspresno bubnu "Na mobitele nema carine". To je glup odgovor iz više razloga. Prvi razlog je taj što postupak carinjenja ne podrazumijeva samo obračun carinske stope, nego podrazumijeva i obračun PDV-a, troškova carinjenja, troškova slanja poziva za carinjenje. Drugi razlog zbog čega je takav odgovor glup je što je carinska stopa za većinu uređaja daleko manja od stope PDV-a (ili je čak jednaka nuli), pa ako vam i ne obračunaju carinsku stopu, to ne znači da vam neće obračunati PDV koji iznosi izdašnih 25% ukupne vrijednosti paketa. Uputite bisere koji izvaljuju da "na mobitele nema carine" u te stvari. {#}

Mislim da je razlog vrlo jasan. Iritiraju me takvi ljudi koji misle da su izjavom "na mobitele (ili kompjutere ili komponente ili štoveć) nema carine" rekli nešto pametno, ali su u praktičnom smislu rekli bedastoću. {#} Zbunili su osobu koja je postavila pitanje, jer osoba obično (postoje iznimke!) ne pita ima li neke kilave carinske stope od par posto na mobitel, nego ju zanima hoće li joj Carina zaračunati kakvu masnu svotu koju mora platiti na paket. A PDV je uvijek mastan.

I nisu odgovorili na pitanje - točan odgovor na to pitanje je da ako će se uređaj cariniti (ako je vrijednosti veće od 22 eura, a stiže izvan EU), iznos carine je 0 kuna (što u svakodnevnom govoru kod normalnih ljudi znači da "nema carine"), ali se plaća PDV-a; da ponovimo još jednom: carinit će se, iako možda kupac neće platiti carinu jer je carinska stopa 0% ili jer je paket jeftiniji od 150 eura. Ali carinit će se i kupac će platiti (barem) PDV i troškove carinjenja.

Da budem još eksplicitniji - Carinjenje je provedba carinskog postupka, a ne obračun carinske stope!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 0:24 (mbaksa).

6 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Pozzz ljudi
Dali je neko kupovao bezicnu tipkovnicu na ebayu? Jer ja bih si htio uzeti ali nemogu nikako naci neku sa hrvatskim slovima! Dali je moguce kupiti tipkovnicu sa hrvatskim slovima na ebayu
Hvala
17 godina
moderator
goran___1992 kaže...
Dali je neko kupovao bezicnu tipkovnicu na ebayu? Jer ja bih si htio uzeti ali nemogu nikako naci neku sa hrvatskim slovima! Dali je moguce kupiti tipkovnicu sa hrvatskim slovima na ebayu 

Jako je upitno da ćeš naći tako nešto. Nekako ne vjerujem da bi ikoji proizvođač imao računicu proizvoditi tipke s našim slovima ili gravirati na njih naša slova - osim ako nije u pitanju neka ozbiljna firma koja ionako ima predstavništvo u Hrvatskoj, a onda takvu tipkovnicu možeš kupiti samo kod nas, jer sigurno neće slati takve tipkovnice na druga tržišta. Potraži (izguglaj) naljepnice za tipkovnicu s hrvatskim znakovima pa ako ti baš trebaju "naša slova", nalijepi te naljepnice. Ili još bolje - nauči tipkati sa svih deset prstiju, bez gledanja! Isplatit će ti se, pogotovo na dulje staze. {#}

15 godina
neaktivan
Pa da...jedino da nadjem te nalepnice
Hvala
15 godina
neaktivan

Da li ovo znaci da je paket proso bez carine ?

Tko je to tamo

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pero1111 kaže...

Vrlo vjerovatno, jer je Švedska u EU, a za PDV ne znam, nisam bas sturucan sa HR TN, postiji sansa da nije nikako ni isao paket na carinu, sto bi znacilo da si prosao bez placanja carine i PDV-a, jer mislim da bi trebalo pisati kada salje paket na carinu, "sent item to customs" ili slicno

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 8:34 (Haker_x).
12 godina
pero1111 kaže...

ajd reci šta je bilo u paketu.

probudi nadu nama koji čekamo {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 10:11 (domeklija).
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
mbaksa kaže...

Biddanje su aukcije.

Mi ne možemo znati što ti jesi, a što ti nisi napravio. Koliko proizvoda i koje vrijednosti imaš u Purchase Historyju?

Trenutno ništa, jel sad trebam čekati ili da probam kupit neki proizvod od 5/10Kn ?{#}

To u osnovi znači da se nisi za ništa predbilježio za kupnju, nisi ništa "kupio". Možda je posrijedi neka greška ili što, možda PayPal nije prihvatio tvoju verifikaciju. Probaj kupiti nešto sitno za 5-10 dolara pa vidi. Ako ne prođe, onda mislim da ćeš morati kontaktirati eBay ili PayPal.

Evo neki dan sam dobio email od paypal-a da mi vraćaju na račun onaj paypal balance 1.95$ koje su mi naplatili prilikom vertifikacije, to sam ćekao dva tjedna, danas sam probao kupiti nešto i izgleda da je uspjelo, znaći trebao sam ćekati da mi vrate tih 1.95$. {#}

Samo me zanima, piše mi: "Please complete payment with in 7 days of purchase of your item" ,a na paypalu mi piše payment complited, jel to sad plačeno ili nije ?

15 godina
neaktivan

posiljka ide: singapur>svedska (prepakiravanje)> hrvatska. U paketu je mobitel cubot gt99 + rezervna baterija koji kostaju oko 900kn

Tko je to tamo
14 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Evo neki dan sam dobio email od paypal-a da mi vraćaju na račun onaj paypal balance 1.95$ koje su mi naplatili prilikom vertifikacije, to sam ćekao dva tjedna, danas sam probao kupiti nešto i izgleda da je uspjelo, znaći trebao sam ćekati da mi vrate tih 1.95$. {#}

Samo me zanima, piše mi: "Please complete payment with in 7 days of purchase of your item" ,a na paypalu mi piše payment complited, jel to sad plačeno ili nije ?

Loginiraj se na my.ebay.com i pogledaj donju ikonu dolara, ako je siva nije plaćeno, a ako je plava plaćeno je.

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 13:58 (Marko :D).
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Loginiraj se na my.ebay.com i pogledaj donju ikonu dolara, ako je siva nije plaćeno, a ako je plava plaćeno je.

Aha, hvala, plava je, znaći plačeno je, sad samo ćekat da stigne {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 15:09 (1BIT).
14 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Aha, hvala, plava je, znaći plačeno je, sad samo ćekat da stigne {#}

Isto to ti vrijedi i za ove ostale ikone. Kada ti ikona paketa bude plava, onda je prodavač poslao paket...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
15 godina
neaktivan

Jedno pitanje - zna li neko koliko se placa slanje paketa u Los Angeles (RMA) posto sam dobio neispravan proizvod. Prodavac mi je dao RMA broj i adresu na koju trebam poslat. Sad ne znam kako ce sve to na kraju ispast jer su te slusalice dosle oko 350kn, platio sam jos nekih 100kn na carini i sad valjda trebam platit i za vracanje paketa, a uz to ne znam oce li mi opet carinit kad mi posalje natrag nove slusalice. Jel se moze izbjec ako stavi da je gift s umanjenom vrijednosti?

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
puls4R kaže...

Jedno pitanje - zna li neko koliko se placa slanje paketa u Los Angeles (RMA) posto sam dobio neispravan proizvod. Prodavac mi je dao RMA broj i adresu na koju trebam poslat. Sad ne znam kako ce sve to na kraju ispast jer su te slusalice dosle oko 350kn, platio sam jos nekih 100kn na carini i sad valjda trebam platit i za vracanje paketa, a uz to ne znam oce li mi opet carinit kad mi posalje natrag nove slusalice. Jel se moze izbjec ako stavi da je gift s umanjenom vrijednosti?

Evo ti ovdje cjenik slanja:
http://www.posta.hr/cjenik-on-line 

17 godina
moderator
puls4R kaže...

a uz to ne znam oce li mi opet carinit kad mi posalje natrag nove slusalice.

Ponovno će ti cariniti. Možeš doduše dobiti povrat plaćene carine, ali prvo se informiraj, odnosno nemoj ništa slati prije nego proučiš materiju. Prouči: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
Na toj stranici imaš točku "Povrat neodgovarajuće robe u inozemstvo (reklamacije)".

puls4R kaže...

Jel se moze izbjec ako stavi da je gift s umanjenom vrijednosti?

S obzirom da ne znaš što znači "gift" u smislu carinjenja, prouči: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
puls4R kaže...

a uz to ne znam oce li mi opet carinit kad mi posalje natrag nove slusalice.

Ponovno će ti cariniti. Možeš doduše dobiti povrat plaćene carine, ali prvo se informiraj, odnosno nemoj ništa slati prije nego proučiš materiju. Prouči: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
Na toj stranici imaš točku "Povrat neodgovarajuće robe u inozemstvo (reklamacije)".

puls4R kaže...

Jel se moze izbjec ako stavi da je gift s umanjenom vrijednosti?

S obzirom da ne znaš što znači "gift" u smislu carinjenja, prouči: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Hvala na info, izgleda da ce me sveukupni troskovi kostat skoro kao slusalice, mozda i vise. Pokusat cu rijesit to s prodavacem, ista stvar mi se desila prijatelju i na kraju su mu poslali novu opremu bez vracanja prvobitne pa cu vidit jel se nesto takvog moze dogovorit s njima.

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
13 godina
neaktivan

Pošto sam čuo od dosta ljudi da se događaju svakakve prevare s memorijskim karticama preko Ebay-a, molio bih vas za pomoć i savjete u vezi odabira microSD kartice za mobitel. Opcije su sljedeće:

Link1Link2Link3

Prvi link je iz USA, nešto skuplji + shipping, prodano 1100+ kartica, 99,5% positive feedback, top-rated seller, čini mi se normalno i nebi trebalo biti neke prevare, jel tako?
Druga 2 linka su iz Hong Konga, ispala bi jeftinije koji dolar zbog free shippinga, također positive feedback i top-rated seller, ...

Hoće li mi uz tu cijenu lupiti i carinu i pdv? Vrijednost taman prelazi 160kn...

stvarno ne znam što napraviti pa molim pomoć. U Hrvatskoj takve kartice koštaju barem duplo skuplje, ili da idem na provjerenu kupnju slabije kartice za iste novce u RH (primjer)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ja sam bio pred koji mjesec u istoj dilemi kao i ti: ebay ili rađe slabije pa u nas.

koliko sam čitao, azijati/kinezi dosta varaju na tim karticama i nije mi se dalo natezati s tim pa sam bio odustao. gledao sam amere, ali pošto sam pehist, znao sam da će mi opaliti pdv pa se trošak penje (nemoj zaboraviti da sad carina nema baš posla i vjerojatno traže načina da čim više napune blagajnu).

na kraju sam bio uzeo u dućanu baš-sandisk, class 10, 16 gb. mislim da sam je bio platio 20€ u slo-znači oko 150kn.

jest da je duplo manje, ali barem znam šta imam, a tu je i garancija pa se čovjek osjeća da može bar nešto napraviti ak neće raditi... mislim da je garancija 10 godina ili tak neš na karticu.

ak bi ipak uzimao s ebaya, ja bi se barem klonio "hong konga"-bez obzira na čitanje feedbacka, ne znaju baš svi provjeriti karticu iako u windowsima piše da ima 32gb.

a također bi morao obratiti pažnju na još jednu stvar-ne znam koji mob imaš, ali nemaju baš svi mogućnost čitanja 32gb (makar piše da imaju, znaju imati problema s time)

Can't find a better Jam!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dosta komentara i raznih iskustava sa memorijskim karticama,ali do sada sam kupi četiri komada i nikada nije bilo ni najmanje problema, uvijek u originalnom pakiranju(identičnom kao i u našim dućanima) i sa istim karakteristikama, a o cijeni da i ne govorim,odprilike 50% jeftinije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovako, htio bih naručiti ovaj mobitel preko ebaya.. stoji 1150 kn dok su kod nas po 1700kn novi i skuplje.. sad imam pitanje za one koji su več kupuvali mobitel preko ebaya.. piše FREE SHIPING, a sve stvari koje sam dosad naručivao sa FREE SHIPING nije bilo carine, dali to znači da niti na ovaj mobitel neću plaćat dodatnu carinu?? i drugo pitanje.. PDV.. dosad sam puno kupovao stvari preko ebaya ali sve jeftinije od 300kn, pa me zanima da li ću plaćati i kakav PDV i u kojem postotku na ovaj mobitel.. http://www.ebay.com/itm/New-HTC-Sensation-XE-4GB-Black-Unlocked-Smartphone/171067657585?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D163%26meid%3D1234562746266931697%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26rk%3D2%26rkt%3D4%26sd%3D281114857863%26

zahvaljujem na odgovorima 

0 1 hvala 0
17 godina
Figo kaže...

sad imam pitanje za one koji su več kupuvali mobitel preko ebaya.. piše FREE SHIPING, a sve stvari koje sam dosad naručivao sa FREE SHIPING nije bilo carine, dali to znači da niti na ovaj mobitel neću plaćat dodatnu carinu?? i drugo pitanje.. PDV.. 

Plaćanje dostave nema nikakve veze s plaćanjem ili neplaćanjem carine, ovdje bi trebao platiti PDV i troškove obrade.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice