eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.521
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
goran___1992 kaže...
Pozz ljudi
Cesto porodajem na ebayu pa su mi par puta rekli da nisu dobili paket...ili je prazan paket...bla bla bla...sve samo da im vratim novac...pa da pitam...prodao bih mob u vrijedmosti oko 150$ pa jel postoji neka vrsta osiguranja u posti...da ja znam da je on dobio mobitel...ovo-ono...ili ak ga vrati da negdje u posti nogu napisati imei telefona...pa da se podudara u slucaju da mi vrati telefon...hvala

Da si slao izvan HR ali i u HR preporučeno, znao bi da se svaka pošiljka koju šalješ dobiva tracking broj preko kojeg je možeš pratiti preko interneta, tako da nema toga, nisam dobio paket i slično. 

Nismo mi kinezi pa da možemo iteme od 1$ slati na kraj svijeta, kod nas deru s poštarinom. 

A i kakvi prazni paketi, to ne prolazi, ako ti nešto poslao, tako će i stići. 

:)

A mobitel ako šalješ, staviš odmah u oglas da ne primaš povrat. Tko kupi njegovo je, eventualno ako neka oštećenja il što ja znam već. 

Ali ako znaš da prodaješ dobru robu neće biti griješke, i nema te tko šta zezati s tim da ne valja.

Đuro#2155
15 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
Sicily kaže...

Koji datum se uzima za izračun vrijednosti valute?

A) datum kupnje robe

B) neki drugi

C) datum preuzimanja robe

D) datum dolaska robe

E) nešto sasvim drugo 

Di to piše u čestim pitanjima?

Vrijednost valtue ti ne skače eksponencijalno, sve je to okvirno, i male razlike. 

A što se tiče carinjenja. Može ti se svašta dogoditi. Da ti carine robu koja je i ispod praga, a i da ti ne carine robu koju trebaju.

Ja sam tako naručivao mašinicu za blinker koja je bila oko 1200kn iz USA, niti sam platio carinu niti pdv na to.

Dok neke stvari koje su bile do 150kn, neke gluposti su znali ocariniti.

Npr. jedne patike iz UK platio sam 300kn, plus sam dobio još 150kn dodatno platiti na to.  

A vrijenost valute carinik vjerojatno uzima onaj dan kad je primio u ruke. 

Ima na carina.hr točno propisani pravilinik o % stopi carinjena koje vrste robe. Što vidiš, dao si super primjer. Ono što će ti u 95% slučajeva ocariniti je odjeća i sve na varijaciju toga. U smislu nekakvog "luksuza". Ne znam napamet, no znam da se glazbala, elektronika, mediji, knjige i sl. ne carine. Naravno PDV se uzima u obzir opet ovisno o kategoriji i na kraju kao i svugdje, ljudski faktor. Na odjeću je valjda 14% prema novom pravilniku koji je izdan početkom ove godine, plus 25% PDV-a (još zbrojiš 20kn poštara, i 9,50kn obavijest o carinjenu i preuzimanju robe)...moje iskustvo nalaže, odjeću naručivat....realno nije nekakva ušteda a rizik je puno veći plus 2-3 tjedna dostava. (rizik u smislu ne paše ti broj ili potrefiš drlog)

Manje više, naručivanje iz EU nebi trebao biti problem. A tu je i uvijek ona priča, okupit ekipu od 5, autom do "evrope" i kupuj. Osobni šok sam doživio u Nurnbergu lane kada sam Verbatim USB od 16GB platio 4€ a WD HDD od 2,5'' 500GB 50€.

Dobro su došle one naljepnice iz autokluba što je bilo u 7. mjesecu. Nemaš vremena čekati za nove tablice, odmah brendiraj Evropa Rvatska XD

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav ljudi, samo da vas pitam, planiram naručit nešto preko eBaya i sad me zanima kolko je taj eBay pouzdan? Kolike su šanse za prevaru, muljažu i tako to.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all, and in the darkness bind them In the Land of Mordor where the Shadows lie.

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
LadiesMan kaže...

Pozdrav ljudi, samo da vas pitam, planiram naručit nešto preko eBaya i sad me zanima kolko je taj eBay pouzdan? Kolike su šanse za prevaru, muljažu i tako to.

Ja bih rekao 90% pouzdano, a 10% ne pouzdano.

Kada ćeš naručivati preko eBaya, obavezno pogledaj feedback kod sellera, pogledaj komentare feedbacka i koliko je ljudi kupilo taj proizvod. Ja najčešće kupujem od sellera koji imaju feedback najmanje 95% i još uvijek me nitko nije prevario.

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 9:45 (Marko :D).
15 godina

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Aha, lijep prsten za dragu.{#}

Budem ti stavio za carinu današnji odgovor od njih.

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 12:34 (Fero).
15 godina
Fero kaže...
ERROR1911 kaže...

Nema problema s carinom? 

13 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...
Fero kaže...
ERROR1911 kaže...

Nema problema s carinom? 

U poštanskom prometu od 01. srpnja 2013. godine primjenjuje se europska regulativa koja je podigla vrijednosni limit glede oslobođenja od plaćanja carine na 150 eura no porezno oslobođenje se i nadalje u zemljama članicama EU primjenjuje na pošiljke vrijednosti do 22 eura. Dakle roba vrijednosti do 150 eura oslobođena je carine te PDV-a u vrijednosti do 22 eura.
Vezano za plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe iz inozemstva šalju fizičkim osobama u RH, prema europskoj regulativi limit pošiljke za olakšicu iznosi 45 eura. Navedeno će se primjenjivati od dana pristupa isključivo na pošiljke iz trećih zemalja, dok prestaje sav carinski nadzor nad pošiljkama iz zemalja EU obzirom da postajemo dijelom carinske unije.
U svezi eventualnih daljnji pojašnjenja vezanih za plaćanje PDV-a upućujemo vas da se obratite Središnjem uredu Porezne uprave.
STOPE CARINE

15 godina
Fero kaže...
ERROR1911 kaže...
Fero kaže...
ERROR1911 kaže...

Nema problema s carinom? 

U poštanskom prometu od 01. srpnja 2013. godine primjenjuje se europska regulativa koja je podigla vrijednosni limit glede oslobođenja od plaćanja carine na 150 eura no porezno oslobođenje se i nadalje u zemljama članicama EU primjenjuje na pošiljke vrijednosti do 22 eura. Dakle roba vrijednosti do 150 eura oslobođena je carine te PDV-a u vrijednosti do 22 eura.
Vezano za plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe iz inozemstva šalju fizičkim osobama u RH, prema europskoj regulativi limit pošiljke za olakšicu iznosi 45 eura. Navedeno će se primjenjivati od dana pristupa isključivo na pošiljke iz trećih zemalja, dok prestaje sav carinski nadzor nad pošiljkama iz zemalja EU obzirom da postajemo dijelom carinske unije.
U svezi eventualnih daljnji pojašnjenja vezanih za plaćanje PDV-a upućujemo vas da se obratite Središnjem uredu Porezne uprave.
STOPE CARINE

Znam to, ali me zanima pošto je to prsten da ovi na carini ne pomisle da se šverca ili tako nešto jer to ipak nije original prsten 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 12:41 (ERROR1911).
13 godina
neaktivan

Pa šta ćeš narućiti 100 kom, a ako narućuješ jedan pa vidjet ćeš ako te pozovu za račun, ali mislim da ti neće uopće otvoriti kutiju jer je iz EU nadam se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Budem naručio jedan pa budem vidio, nije iz EU. 

1 0 hvala 0
15 godina
moderator
ERROR1911 kaže...

To sa zlatom nema veze...

Al sa carinom nemaš brige ako naručiš 1-2

Fero kaže...

ali mislim da ti neće uopće otvoriti kutiju jer je iz EU nadam se.

WTF?
Item location: guang zhou, China
Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
13 godina
neaktivan

Ma nisam gledao od kuda ide mislio sam da je iz EU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zanima me ako ne podignem paket koji sam narucio sa ebaya na carini i posiljka se posalje nazad dali ja jos uvijek mogu dobit svoj novac nazad.

Dali mi je dovoljno otic na paypal account i stisnut withdrawal? Dali netko zna mozda.

0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
djeedah kaže...

Zanima me ako ne podignem paket koji sam narucio sa ebaya na carini i posiljka se posalje nazad dali ja jos uvijek mogu dobit svoj novac nazad.

Dali mi je dovoljno otic na paypal account i stisnut withdrawal? Dali netko zna mozda.

Da, kako ne! Pročitaj si malo FAQ pa ćeš saznati. Jesi li ti to kupio i dobio robu, a tvoj problem šta nisi uzeo robu i otišla nazad i zbog takvih stvari dosta sellera ne želi slati u Hrvatsku. Zaboravi.

14 godina
neaktivan

Ma ne imam jos 8 dana da podignem robu pa si razmisljam malo. Danas stigla obavijest iz Carine u Zagrebu.

{#}

Jbga da mi je paket sitgao u Rijeku mogao bi doci na lice mjesta pa mi tramo mogao donest odluku ovako ce mi postar donest.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Paket se može vratiti, ali ti ne možeš dobiti pare nazad jer si dobio paket. 

Prije kupnje razmisli treba li ti to, a nemoj kupovati dok kakaš na wcu pa ti je dosadno.

Radi tebe i sličnih "pacijenata" ćemo doć na Crne liste.

Can't find a better Jam!

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

poz..zanima me da li je netko narucivao kakve pakete  vrijednosti vece od 22eura?

da li se pdv placa na cjelokupni iznos paketa ili se samo placa na razliku iznad 22eura?

da li se pdv placa na cijenu proizvoda ili na cijenu proizvoda + shiping?

citam po forumima oprecne odgovore pa da provjerim da li netko ima iskustva iz prve ruke

0 7 hvala 0
15 godina
moderator
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

Paket se može vratiti, ali ti ne možeš dobiti pare nazad jer si dobio paket. 

Prije kupnje razmisli treba li ti to, a nemoj kupovati dok kakaš na wcu pa ti je dosadno.

Radi tebe i sličnih "pacijenata" ćemo doć na Crne liste.

Nadam se samo nakon svega ovoga da ce mi Bog oprostit.
16 godina
neaktivan

Neozbiljan si, balav i samo na sebe misliš.

Can't find a better Jam!

11 0 hvala 0
17 godina
moderator
hrc987 kaže...

poz..zanima me da li je netko narucivao kakve pakete  vrijednosti vece od 22eura?

da li se pdv placa na cjelokupni iznos paketa ili se samo placa na razliku iznad 22eura?

Nije jasna situacija. Treba se javiti više ljudi kojima su carinili (jedan se javio i rekao da su mu lupili PDV na cijeli iznos). Moguće je da smo si krivo protumačili promjene i ono što piše u jednim dnevnim novinama.

15 godina
odjavljen

Meni su također računali na cijeli iznos.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako naručim neku robu za 200 funti iz EU (webshop), jel carina otvara i provjerava sadržaj paketa i računa ili automatski dolazi na moju adresu? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 11:24 (ChillyBoy).
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
Možda da,a možda ne
Ali što te briga provjerava li ili ne kada ništa ne plaćaš
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan

I meni stvari koje su dobile carinu je carinjeno na cijeli iznos. Zadnja stvar su bile neke tenisice iz UK prije nego što smo ušli u EU. 

400kn plaćeno, plus 150kn dodatno morao sam platiti u pošti, došao mi papirić žuti u sandučiću.  

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Danas sam išao nešto kupiti na ebayu i taman kad trebam platit mi izbaci grešku, kaže da sam prekoračio nekakav limit i da trebam nešto vertificirati, sad mi nije jasno, ja sam vertificirao visa electron karticu na paypal-u, šta moram ponovo vertificirati i na ebayu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Danas sam išao nešto kupiti na ebayu i taman kad trebam platit mi izbaci grešku, kaže da sam prekoračio nekakav limit i da trebam nešto vertificirati, sad mi nije jasno, ja sam vertificirao visa electron karticu na paypal-u, šta moram ponovo vertificirati i na ebayu ?

To ti je normalna stvar kada ste ti ili seller novi na eBayu.

http://pages.ebay.com/help/sell/sellinglimits.html

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 16:05 (Marko :D).
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

To ti je normalna stvar kada ste ti ili seller novi na eBayu.

http://pages.ebay.com/help/sell/sellinglimits.html

U ovom slućaju sam ja novi na ebay-u, a linkao si mi "Limits on eBay sellers", a ja ništa ne prodajem, samo kupujem, jel to onda vrijedi i za mene, kako da povećam limit, jer trenutno nemogu ništa kupiti ?

14 godina
neaktivan

Samo sam taj link našao {#}

Mislim da to vrijedi samo za sellere.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice