Ne već im moraš donijeti račun kolko si platio, tj onaj račun s PayPal isprintaš i odneseš im i na to ti lupe.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Otvorio sam case jer nisam dobio item u roku od 40dana. I dogovorio sam sa sellerom da mi naravi refund i ako dođe da ću platitt naknadno.
Sad on od mene traži da ja zatvorim case pa će tek onda on moći napraviti refund jer dok je otvore case ne može napraviti refund, tako on kaže. Jel to istina ili?
itko?
znaci riječ je o tenisicama vrijednosti 80$ dostava je nekih 30$ koliko je pametno javiti seleru da napise vrijednost paketa nekih 25$ mozda onda nebi carinili :-) ... ovako kad vide gift lakse skuze. Od kud oni znaju jesam ja dobio na aukciji i koliko one tocno vrijede a i nije neka ogromna razlika tih 55$
znaci riječ je o tenisicama vrijednosti 80$ dostava je nekih 30$ koliko je pametno javiti seleru da napise vrijednost paketa nekih 25$ mozda onda nebi carinili :-) ... ovako kad vide gift lakse skuze. Od kud oni znaju jesam ja dobio na aukciji i koliko one tocno vrijede a i nije neka ogromna razlika tih 55$
Pa, ako ne znaju, mogu te tražiti da im dostaviš račun, pa će vidjeti koliko si ih platio. A sad, ovisi o prodavaču da li bi htio napisati ili ne, jer zbog toga možete imati probleme (navođenje lažne vrijednost - nešto u tome stilu, nisam 100% siguran).
Otvorio sam case jer nisam dobio item u roku od 40dana. I dogovorio sam sa sellerom da mi naravi refund i ako dođe da ću platitt naknadno.
Sad on od mene traži da ja zatvorim case pa će tek onda on moći napraviti refund jer dok je otvore case ne može napraviti refund, tako on kaže. Jel to istina ili?
itko?
Ma ne zatvaraj nikako, napiši mu oštriju poruku da zahtjevaš povrat novaca ili ćeš ga prijaviti PayPal i eBay službi i dati negativnu ocjenu..trebalo bi uplait..ako ne, onda to stvarno napravi :D
ja neznam jel ti imaš kakav poremećaj ili šta..pročitaj moj odgovor 100 puta pa će ti biti jasno. iako bi ono skužilo i djete koje je tek počelo čitat
Opušteno , skuzio sam sto si htio reci oko gifta. Sad sam dosao doma pa citam untrag sto je pisano pa sam vidio da je jedan lik napravio tako pa sam pitao. Hocu si nekako iskemijati uz što manji rizik i torskove da dobijem ono sto kupim. A ti bi mogao malo poradit na sebi i na svom izražavanju.
do sad sam naručivao samo male i jeftine stvari do 10 $ pa nisam bio u sličnoj situaciji. A jako su me shoxice privuke jel su duplo jeftinije neg kod nas :-)
USPS Priority mail? vidim da nema jeftinije od 38 $ i samo u tom obliku posiljeke se moze poslati. igra li kakvu ulogu mozda da kad bi seleru rekao da mi posalje bez kutije?
da,nemoj zatvorit case sve dok se stvar ne rijesi,ako ne rijesi u odredjeno vrijeme onda lagano escalate the case to customer support i onda ce oni rijesit u roku 48 sati,ja kupio prije 30 dana item i jos ga nema i javim selleru da ga nema i ovaj odma ponudio refund i danas vec to sijelo na racun i sad me kopka kakav feedback ostavit,positive ili neutral kad item nije dosao?
da,nemoj zatvorit case sve dok se stvar ne rijesi,ako ne rijesi u odredjeno vrijeme onda lagano escalate the case to customer support i onda ce oni rijesit u roku 48 sati,ja kupio prije 30 dana item i jos ga nema i javim selleru da ga nema i ovaj odma ponudio refund i danas vec to sijelo na racun i sad me kopka kakav feedback ostavit,positive ili neutral kad item nije dosao?
O.k
Ako si dobio od njega refund ostavi mu pozitivan feedback
positive jer ti je vratio novac.
fer s njegove strane je upravo da je vratio novac, a fer s tvoje da onda ostaviš dobru ocjenu
Evo već danas stiglo. Ekstremno zadovoljan. SVe u redu nisam plaćao carinu.
Dobra vijest za sve one koji će naručivati RiTT opremu - nema više peripetija s dozvolom i 200 kn HAKOM-u!
http://www.bug.hr/vijesti/laksi-uvoz-radio-opreme/114455.aspx
Proizvođač ili osoba odgovorna za stavljanje RiTT opreme na tržište Republike Hrvatske obvezna je korisniku prigodom prodaje osigurati upute za uporabu na hrvatskom jeziku, opis tehničkih značajki, podatke o vrstama sučelja na koja se oprema može priključiti te istaknuti upozorenje o mogućim ograničenjima uporabe radijske opreme, odnosno potrebi pribavljanja propisane dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra, kao i izjavu o sukladnosti s bitnim zahtjevima.
Dali to znaci da ako narucim preko ebay-a da pošiljatelj mora stavit te podatke ili ja ?
Proizvođač ili osoba odgovorna za stavljanje RiTT opreme na tržište Republike Hrvatske obvezna je korisniku prigodom prodaje osigurati upute za uporabu na hrvatskom jeziku, opis tehničkih značajki, podatke o vrstama sučelja na koja se oprema može priključiti te istaknuti upozorenje o mogućim ograničenjima uporabe radijske opreme, odnosno potrebi pribavljanja propisane dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra, kao i izjavu o sukladnosti s bitnim zahtjevima.
Dali to znaci da ako narucim preko ebay-a da pošiljatelj mora stavit te podatke ili ja ?
To se ne odnosi na tebe.
zanima me nesto u vezi carine...ok znam moram donijeti tamo isprintan paypal racun ili ga faxirati, sad mene zanima jel ima ko kakvog iskustva sa krivotvorenjem racuna u photoshopu recimo, tipa smanjis tamo cijenu i to je to :)
Od navođenja lažne cijene do krivotvorenja računa i onda vele država nam u qurcu. Ko je kriv za to? Pogledajte u ogledalo.
Ako te uhvate sa krivotvorenim računom, mogao bi i u buksu malo.
zanima me nesto u vezi carine...ok znam moram donijeti tamo isprintan paypal racun ili ga faxirati, sad mene zanima jel ima ko kakvog iskustva sa krivotvorenjem racuna u photoshopu recimo, tipa smanjis tamo cijenu i to je to :)
Carinski prekršaj je vrlo vrlo ozbiljna stvar. Nek ljudi pričaju da "to rade svaki put" i da "nikad nitko nije ni provjerio" ali dosta ti je da te jednom uhvate i da pokupiš posljedice za sebe i sve one ostale koji to rade.
dali im smeta u u shipping adresi slovo ć u prezimenu ili adresi
dali im smeta u u shipping adresi slovo ć u prezimenu ili adresi
U principu ne smeta. Ali uvijek je to dobro maknut i koristiti eng abecedu. Međutim u oba slučaja onaj tko čita tvoje ime i prezime i adresu je samo tvoj lokalni poštar ili lokalna carina. Svi oni prije njega gledaju samo državu, pa samo mjesto, i onda tvoj lokalni ili na tvojoj carini samo gledaju tvoje ime i ulicu.
pda bas zato i pitam jer sam cuo da dosta ljudi to rade i prolazi im svaki put, pa me zanimalo jel ima tko kakvog iskustva :) realno mislim da nema sanse da skuze jer to stvarno nije neki dokument koji ima pecat ili nest slicno...
pda bas zato i pitam jer sam cuo da dosta ljudi to rade i prolazi im svaki put, pa me zanimalo jel ima tko kakvog iskustva :) realno mislim da nema sanse da skuze jer to stvarno nije neki dokument koji ima pecat ili nest slicno...
Realno je to carinski prekršaj i kazna može biti vrlo vrlo teška. I sigurno ne vrijedna par sto kuna uštede.
Krivotvorenje računa je ozbiljan prekršaj a kazne su paprene ukolliko skuže.!
BTW kupio sam igru sa game.co.uk i u kutiji u kojoj je igra bila zapakirana bila je "košuljica" u koju su stavili račun.Da na carini nemoraju otvarati paket.Prvi put ovo vidim,a naručivao sam gro puta.
BTW kupio sam igru sa game.co.uk i u kutiji u kojoj je igra bila zapakirana bila je "košuljica" u koju su stavili račun.Da na carini nemoraju otvarati paket.Prvi put ovo vidim,a naručivao sam gro puta.
Pa necete otvarati kutijicu jbt
Uvijeka tako rade i sa game.co.uk sa zavija i sa ebaya.Bas uvijek kad su u veezi igre :)
Pa necete otvarati kutijicu jbt
Uvijeka tako rade i sa game.co.uk sa zavija i sa ebaya.Bas uvijek kad su u veezi igre :)
Nepričam o kutiji u kojoj je igra.Krivo sam se izratio.Nego na paket u kojem je igra.Naručio sam 10tak igara i ovo je prvi put da mi ovako dolazi račun.
tko o čemu k*rva o poštenju
Naručio sam laptop prije 4 dana pa me zanima koliko ču PDV-a morat platit 23% ili 25%?
Naručio sam laptop prije 4 dana pa me zanima koliko ču PDV-a morat platit 23% ili 25%?
25%
hej,ja bih kupovao preko e-baya,maloljetnik sam,pa me zanima koja kartica može ići preko pay-pala,koliko je to uopće sigurno?
Hvala
hej,ja bih kupovao preko e-baya,maloljetnik sam,pa me zanima koja kartica može ići preko pay-pala,koliko je to uopće sigurno?
Hvala
MasterCard
Visa
Discovery
AmericanExpres
Ja budala zemio maminu na koju stiže plača i stavio na nju....stara me skoro ubila kad joj je došlo do mozga da na tu nemože staviti pare, nego ima limit svaki mjesec.
Tako da pazi na kojoj aktiviraš.
Hvala
ja kupujem sa obicnom visa prepaid gift karticom
znaci uplatis npr 400kn i kad ih potrosis vratis karticu
na nju nemozes naknadno primati novac i nemoras je verificirati
ako je iznos ispod limita
planiram narucit tenesice za 230 kn...s pdv-om bi trebale ispast oko 300...dal ja trebam ic na carinu po njih ili cu ih dobit postom a pare ce mi uzet iz banke?