Steam - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 6.621
|
čitano: 1.339.763
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Steam - pitanja i odgovori
denchija kaže...

Pitanje vezano i nevezano za steam.

Planiram napraviti preorder steam verzije Shadow of mordor na kinguinu, u pitanju je gift verzija,i uistinu je jeftiniji,za 10 eura od "obične" key verzije.

Međutim vidim da su stavili upozorenje za rizik kod kupovine i prodaje steam gift igara.

Zanima me uopće jeli imao netko nekakvih negativnih iskustava s kupovanjem gift verzija ili je to upozorenje pro forme.

Hvala!

Ako misliš kupovat gift odi radije na steamtrades...proći ćeš 50-tak kuna jeftinije i dobit ćeš gift istoga porijekla (Rusija)...embargo Europske unije prema Rusiji ne vrijedi za steam giftove :-)

14 godina
neaktivan
9090 kaže...
bruslii kaže...

Evo meni su malo prije odgovorili, a jutros sam im poslao zahtjev za brisanje igre i obrisali su.

Ne mogu da vjerujem

to je odlična vijest - daj malo pojasni šta, kako... jer imao sam Spiral Knights koja se nekim čudom pojavila (vjerovatno vikend proba i ostala) dok sam kupio par igara na rasprodaji pred godinu i nešto (prošlo je dosta dana dok nisam skužio da ju imam) i od tada je se pokušavam riješiti jer nit sam ju igrao nit me dotična zanima, i evo nedavno mi je nestala sama od sebe - valjda kako došla tako prošla ;) ...ali da znam za ubuduće ako mi se desi takvo što.

Evo na slici kako je išao proces. Prvo sam ja pogriješio jer im nisam potpuno naveo ime mog accounta.

http://i.imgur.com/lW4G4C6.jpg

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2014 20:23 (bruslii).
11 godina
Steam - pitanja i odgovori

Zanima me sljedeća stvar. Trejdao sam s jednim tipom gift (igru) za gift (igru), ponuda je bila odlična za mene, nije bila "too good to be true". Checkirao sam tipa na steam rep-u i sve je okey, na steam tradesu mu je sve na nula, a na profilu ima nekolicinu repova. Na steamu je skoro 2 godine (krajem godine će biti obilježeno 2 godine), no ja sam malo sumnjičav. Gift (igru) sam već trejdao dalje sa jednim drugim tipom koji također mislim da će je trejdati dalje.

E sad me zanima ako se nekim čudom npr. ispostavi da je tip kupovao sa nekim ukradenim kreditnim karticama i slično može li steam meni raditi problem? Trade smo odradili preko steam trade prozora i u historyu mogu dokazati da nisam ja kupio igru.

0 0 hvala 0
17 godina

Razmišljaš o potpuno nebitnim i glupim stvarima.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
3 1 hvala 1
12 godina
protjeran
Nestat če ti igra iz Libraryja ukoliko Valve utvrdi da je gift igra muljažom i fake načinom kupljena.
12 godina
neaktivan

švrljajući okolo naletio na ovo što će svima dobro doći a zove se  Steam Backup Tool (SBT) https://bitbucket.org/Du-z/steam-backup-tool/overview i to je open source project

This tool has been created to replace the built in Steam backup and restore utility. Generally speaking it will compress games faster and/or smaller (depending on the settings) than the default backup feature in Steam. This tool also tends to be a lot more stable and it doesn't break the file into segments unlike the utility built into steam.

### Main Features ### * Includes a command line interface so you can setup scheduled backups. * After the initial Backup you have the ability to only backup games that have been updated since the previous update. * Choose what games to backup and restore. * Choose to restore to an alternative steam library.* * Automatically installs games after restore.* * Fully multithreaded and optimized for up to 8 core CPUs. * Choose the compression level and how many thread to use. * Will only use "spare" CPU time. * Can automatically find steam folder. * Checks online for new updates. * High compression ratio due to 7z's excellent LZMA and LZMA2 compression algorithms. (* If the game uses steams new cache format and this cache has the correct information available.)
Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

1 1 hvala 0
12 godina

Pozz,zanima me kako ja mogu posuditi account prijatelju od steam-a?Znaci lik bi probao malo DayZ Standalone a posto se nemoze preko fammily shearinga,mislio sam ako mu dam mail i pass od steam-a,da li ce on moci igrati preko svog kompa i zanima me,da li postoji opasnost da mi se ne bana ili bloka acc od steama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moći će igrat ako mu daš user name i pass i ako imaš steam guard onda mu daš i kod sa maila...ban samo radi posuđivanja accounta nećeš dobiti mada je to protivno staemovom tos-u...ja sam presherao puno acountova i nikad niti upozorenje...jedino tvoj prijatelj mora bit odgovoran u igri/igrama jer ako ti zaradi ban onda je vezan za account

15 godina
neaktivan

Ima i nešto familly, neki kod se unese i mogu se neke igre blokirati, da se ne mogu igrati dok se opet ne "otključa" kodom koji se postavi, to u slucaju ako neces da ti igra neku igru da ti nebi šta zafrkao, a mislim da nece moci ni trade ako se zakljuca preko ovog.
Evo ga, steam family options

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Aha,znaci ban moze samo zaraditi u slucaju da hakira u nekoj igri i sl?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Aha,znaci ban moze samo zaraditi u slucaju da hakira u nekoj igri i sl?

da

15 godina
neaktivan

Hi!

imam problem sa Steam klientom..... naime dotični se neželi pokrenut..... do prije koji dan sam igrao bez problema.... i sad se vidi samo log screen i update screen po potrebi ali kad se treba učitat sam Steam ništa se nedogodi....

probao sam reinstal nije pomoglo i još neko preimenovanje filova....... sa njihovog foruma ...

ima itko kakav savjet

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zdravo!
Dakle, igram f1 2013, kada sam je instalirao preko googlea, tj. kada sam je kupio sve je normalno radilo. Ali prije mjesec dana nastuaju problemi. Komp mi nema interneta i trenutno ga još necu nabaviti, a igrica nece da se upali, valjda bih trebao nesto kao opet se spojiti na steam da bi se ona opet aktivirala. Pa bih molio da mi netko kaze mogu li je na neki drugi nacin upaliti. Prije je sve radilo u redu i bez interneta, ali sad nece. Molim pomoc!

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
omv kaže...
Zdravo!
Dakle, igram f1 2013, kada sam je instalirao preko googlea, tj. kada sam je kupio sve je normalno radilo. Ali prije mjesec dana nastuaju problemi. Komp mi nema interneta i trenutno ga još necu nabaviti, a igrica nece da se upali, valjda bih trebao nesto kao opet se spojiti na steam da bi se ona opet aktivirala. Pa bih molio da mi netko kaze mogu li je na neki drugi nacin upaliti. Prije je sve radilo u redu i bez interneta, ali sad nece. Molim pomoc!

Uključi Offline mod u STEAM-u,tamo pod opcijama.

17 godina
omv kaže...
Zdravo!

Da li ti piše nešto kao Steam Credentials expired?

11 godina
neaktivan

Nažalost misilm da ćeš morati nekako se spojiti, vidi šta kaže steam o ofline modu.

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=3160-agcb-2555

10 godina
neaktivan

I ja isto mislim da ću morati priključiti internet, evo uplodao sam video pa vi procijenite;)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=E_1rEo_6f-8

0 0 hvala 0
15 godina

Može mi itko pomoći forwardat portove za Steam?

Našao sam ova dva linka:

1.

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson-Alcatel/TG782/Steam_Client.htm

tu mi piše kako da forwardam, ali bojim se da je zastarjelo jer ovaj link pokazuje drukčije portove.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel zna neko jel se mogu u hr gdje kupit steam gift cardovi ili wallet kodovi i koja je razlika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nemogu

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozz,ja san napravio steam acc,ponajviše radi NBA2K15 i PES2015,ali i ostalih,pa sad skida neku besplatnu igru,king crusader 2 i ima rise of triads,jer su te ponuđene,a imam isti nick,pa eto,ako može koja pomoč oko svega toga,jer nisam se igrao s ovim prije,a iman xbox360,pa san prije malo na njemu se igrao,ali slabo u zadnje vrijeme,pa si kontan ubacit ove dvi gore navedene igre,pa ako netko ima neku sugestiju,unaprijed hvala...lp:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozz,ja san napravio steam acc,ponajviše radi NBA2K15 i PES2015,ali i ostalih,pa sad skida neku besplatnu igru,king crusader 2 i ima rise of triads,jer su te ponuđene,a imam isti nick,pa eto,ako može koja pomoč oko svega toga,jer nisam se igrao s ovim prije,a iman xbox360,pa san prije malo na njemu se igrao,ali slabo u zadnje vrijeme,pa si kontan ubacit ove dvi gore navedene igre,pa ako netko ima neku sugestiju,unaprijed hvala...lp:)

jel moguče da košta NBA2K15 50 eura na steamu??a da su nba2k14 i nba2k13 obje po 30eura??nekidan san gleda na Ebayu da je XBOX360 nba2k14 bila oko 25$ sa free ship,pa sad ne znan,kakve je uopće razlika??jel mi onda isplativije uzet tu igricu na XBOXU nego na PC??

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 1:05 (johnyaces777).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
johnyaces777 kaže...

jel moguče da košta NBA2K15 50 eura na steamu??a da su nba2k14 i nba2k13 obje po 30eura??nekidan san gleda na Ebayu da je XBOX360 nba2k14 bila oko 25$ sa free ship,pa sad ne znan,kakve je uopće razlika??jel mi onda isplativije uzet tu igricu na XBOXU nego na PC??

Naravno da je. Svaka nova AAA igra košta minimalno 50 eura. Zato se nove igre rijetko kad kupuju direktno sa Steama nego kupiš key od neke treće strane. Moguće da su ove dvije starije verzije još uvijek po 30 eura, ali možeš čekati neki popust. Ako te ne smeta kupovati od nekog drugog, na G2A na primjer je 2K14 key manje od 10 eura.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
protjeran
Na G2A imaju dosta ruskih ključeva koji traže VPN aktivaciju pa su zato igre jeftinije a time i rizik da te igre nestanu sa tvoga STEAM računa jer se koristi Proxy za aktivaciju te su igre sa CIS područja.Ja uvijek gledam i izbjegavam igre sa CIS oznakom.
12 godina
neaktivan

šta je to G2A??a šta je VPN,a šta je CIS??zapamtite da san se jučer rega tamo,i jesan čuo za STEAM,ali do sad nikad ništa osim toga,tako da nemam pojma o čemu se priča..jel taj G2A na steamu ili je to neki slična stvar??VPN,proxy,dakle kupiš nešto jeftino,a može nestat?ne zvuči kao dobra pogodba...hvala vam obojici na odgovorima...ali ništa još nisan skužio {#}

i ako je netko igra i na PC i na xbox360(NBA2K ili PES recimo,ili BF4),kolika je razlika,gdje je bolje igrati,jer imam xbox,pa jel bolje i jeftinije za njega uzet igru,jer mislim da su ipak malo jeftinije,a mislim možda i kvalitetnije,ili se varam možda...hvala unaprijed...

i naravno,treba platit XBOX članstvo,to san skroz zaboravio,i to je za godinu 50-60$ negdje...ako se ne varam,nisan godinu ili dvije to uzima...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 11:31 (johnyaces777).
14 godina
johnyaces777 kaže...

šta je to G2A??a šta je VPN,a šta je CIS??zapamtite da san se jučer rega tamo,i jesan čuo za STEAM,ali do sad nikad ništa osim toga,tako da nemam pojma o čemu se priča..jel taj G2A na steamu ili je to neki slična stvar??VPN,proxy,dakle kupiš nešto jeftino,a može nestat?ne zvuči kao dobra pogodba...hvala vam obojici na odgovorima...ali ništa još nisan skužio {#}

G2A je jedna u nizu stranica koje prodaju ključeve igara koje aktiviraš na Steamu. Imaš stranicu allkeyshop.net i tamo ti je navedena hrpa takvih prodavača. Imaš i neke poznate prodavače tipa Amazon na kojem isto možeš kupiti Steam ključ. Taj ključ samo ubaciš u Steam klijent i igra se doda na tvoj račun. To je sve legalno i sigurno. U pravilu ne bi smjelo biti nikakvih problema, osim ako se sam ne odlučiš na rizik aktivacije putem VPN-a kako bi uštedio još više.

Pošto su neke igre zaključane na određenu regiju, događa se da neku igru ne možeš aktivirati kod nas. VPN zavara Steam da si npr. iz Rusije i aktiviraš si igru. To može dovesti kasnije do problema i osobno se ne bih sa time igrao kad se tiče Steama. Primjera radi, verzija NBA2K14 za koju treba VPN je na takvim stranicama oko 4 eura, a ova klasična je 10 eura. Po meni baš se i ne isplati rizik.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina

šta je to google ?

Forzza Fiume !!!
Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znam da je već negdje to bilo u ovoj temi ali nemogu nać...trenutno je tf2 key na marketu 1,9 eura...ako idem prodavat po toj cijeni ja dobijem taj iznos umanjen za Gabeovu proviziju tj. ja dobim cca 1,6 eura?...ili ja dobim 1,9 a kupac plača još na to proviziju?

0 0 hvala 0
14 godina
grgaRi kaže...

šta je to google ?

Ovo

Uvijek se nađe jedan pametan kojem smeta kad se nekome drugome nešto pojašnjava jer eto, mogao je 5 sati guglati i možda opet ne bi saznao što je htio. 

14 godina
Mahjongg kaže...

Znam da je već negdje to bilo u ovoj temi ali nemogu nać...trenutno je tf2 key na marketu 1,9 eura...ako idem prodavat po toj cijeni ja dobijem taj iznos umanjen za Gabeovu proviziju tj. ja dobim cca 1,6 eura?...ili ja dobim 1,9 a kupac plača još na to proviziju?

Ti dobiješ 1.6 eura. Iznos koji ti želiš zaraditi + Steam fee ti daju pravu cijenu itema. Ak želiš zaraditi 1.9 eura onda moraš prodati za negdje 2.3. Bubam napamet.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice