PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.453.854
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
Wox kaže...

...ali ovdje mora biti potpuni izolator za struju.

Da li se moze znati razlog? Ne trolam, nego me zanima. 

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
Wox kaže...

Koja termalna pasta je dobra ,a da ne provodi struju i da nije preskupa. Planiram je  zamjeniti na ps4 pro. Gornji poklopac imam već  deset dana podignut i malo povučen naprijed .  Tako je tiši oko 30 posto ali vjerujem da može to i  bolje. Kao što sam već  spomenuo  u igrama koje nemaju  patch za pro je tih ali u igrama koje imaju patch glasa se poput usisavača , pogotovu u uncharted 4; Imam iskustva sa zamjenom paste na pc i ps3 ali ovdje mora biti potpuni izolator za struju.

Ak ištekaš ventilator bit će ti 100% tiši!

Čudi me da su inžinjeri iz Sonya stavili poklopac, kad on samo smeta hlađenju.

Ok, sarkazam na stranu, netko je razmišljao puno o tome flowu zraka kroz kućište i kako se trebaju komponente hladiti da bi sad netko bez ikakvog znanja o sustavu išao raditi svoje procjene, isto kao i DeniZG sa svojim bušenjem rupe u kućištu. :-P

Postoje specijalizirani alati za simuliranje flowa tekućina, zraka i sl. koji se koriste kod dizajniranja takvih stvari.

To što vent radi sporije i manje buči, ne znači da se neke druge komponente osim proca ne griju više zbog toga jer je narušen pravilni tok hladnog zraka kroz cijelo kućište.

Bar ja to tako vidim, al možda sam u krivu, možda ih precjenjujem. Možda su samo sklopili kućište bezveze, spojili jedan vent bezveze i to nam prodali tako :-P

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 9:22 (Bitanga).
16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Wox kaže...

Koja termalna pasta je dobra ,a da ne provodi struju i da nije preskupa. Planiram je  zamjeniti na ps4 pro. Gornji poklopac imam već  deset dana podignut i malo povučen naprijed .  Tako je tiši oko 30 posto ali vjerujem da može to i  bolje. Kao što sam već  spomenuo  u igrama koje nemaju  patch za pro je tih ali u igrama koje imaju patch glasa se poput usisavača , pogotovu u uncharted 4; Imam iskustva sa zamjenom paste na pc i ps3 ali ovdje mora biti potpuni izolator za struju.

Kada vratim poklopac na mjesto brzina ventilatora se automatski poveća = glasnije;

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
16 godina
neaktivan
Chaky kaže...
Wox kaže...

...ali ovdje mora biti potpuni izolator za struju.

Da li se moze znati razlog? Ne trolam, nego me zanima. 

Zato što nema IHS pa se pasta razmaže po elementima oko jezgre. 

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 9:28 (Wox).
17 godina
Wox kaže...
Bitanga kaže...
Wox kaže...

Kada vratim poklopac na mjesto brzina ventilatora se automatski poveća = glasnije;

Pa dobro, valjda je bitnije da se bolje hladi nego da crkne za mjesec dana.

Ispod poklopca je disk, i on se treba pravilno hladiti. Ako skineš poklopac narušavaš flow, zrak će prolaziti više iznad diska nego ispod gdje mu je elektronika koja se najviše i grije, i sl.

Na Uncharted 4 je glasan da, al nije baš poput usisavača. Također, zamjenom paste gubiš garanciju, pa razmisli i o tome jer ti je garancija sigurno još više od pola godine (ili godinu i pol s obzirom na materijalne nedostatke).

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Wox kaže...
Bitanga kaže...
Wox kaže...

Pa dobro, valjda je bitnije da se bolje hladi nego da crkne za mjesec dana.

Ispod poklopca je disk, i on se treba pravilno hladiti. Ako skineš poklopac narušavaš flow, zrak će prolaziti više iznad diska nego ispod gdje mu je elektronika koja se najviše i grije, i sl.

Na Uncharted 4 je glasan da, al nije baš poput usisavača. Također, zamjenom paste gubiš garanciju, pa razmisli i o tome jer ti je garancija sigurno još više od pola godine (ili godinu i pol s obzirom na materijalne nedostatke).

Rekao sam da poklopac nije skroz skinut nego samo mrvicu povučen prema naprijed .Zadnja strana je mrvicu  povišena , a prednja mrvicu spuštena.  Stari ps4 je zapakiran u kutiji za svaki slučaj

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
12 godina
Wox kaže...

Većina termalnih pasti današnjice (ako ne i sve) ne provode struju.

Arctic MX4 slovi kao jedna od najboljih koje se mogu uzeti kod nas.

Iako sam to radio na starom PS4, ne preporučujem ti da mijenjaš pastu na Pro-u, jer prema svim "teardown" snimkama koje sam gledao, Pro ima dobru i kavalitetno nanesenu pastu.

Vjerojatno ga treba samo jako dobro ispuhati od prašine.

Ali ako se ipak odlučiš na zahvat, svakako javi dojmove i stavi slike. 

PSN - DeniZg80
16 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Wox kaže...

Koja termalna pasta je dobra ,a da ne provodi struju i da nije preskupa. Planiram je  zamjeniti na ps4 pro.

Većina termalnih pasti današnjice (ako ne i sve) ne provode struju.

Arctic MX4 slovi kao jedna od najboljih koje se mogu uzeti kod nas.

Iako sam to radio na starom PS4, ne preporučujem ti da mijenjaš pastu na Pro-u, jer prema svim "teardown" snimkama koje sam gledao, Pro ima dobru i kavalitetno nanesenu pastu.

Vjerojatno ga treba samo jako dobro ispuhati od prašine.

Ali ako se ipak odlučiš na zahvat, svakako javi dojmove i stavi slike. 

i mislio sam da je ta. A da li je thermaltake tg4 lošija ili bolja od arctic mx4

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
16 godina
neaktivan
Ryder007 kaže...

poz ekipa imam pitanje(nije valjda da sam toliki baksuz),istekla mi garancija od godinu dana neki dan koliko je pisalo,i isao sam danas otvorit ps4,ocistit ga od prasine,dosta se nakupilo,lagano sam zrakom to sve ocistio skopio nazad i nakon pola sata ds4 mi se poceo cudno ponasat,tipke kao da imaju delay stisnem nekoliko puta i nista se nedogadja par sekundi i onda poludi prihvati sve odjednom,recimo u meniju kad listam u igri gore dolje tiscem i nista i nakon par sekundi pocne listat,nekad se i random ugasi,na drugom nisam jos sprobao dali se to dogadja,pitanje je dali sam mozda ostetio nekak reciver sto prima signal od ds4 ? i gdje se on uopce nalazi jer nevjerujem da sam ga sa malo zraka mogao ostetit

ajde itko,sad vec lagano sizim,sprobao danas to se dogadja i u drugim igrama,ne samo u jednoj,i ista stvar se dogadja i na drugom gamepadu,nemoguce da su krepala oba u isto vrijeme isti dan,kolega mi dao neki troubleshooting,ali ne pomaze,bila je prva stavka da je do rutera,kao neki interference,probao da ga iskopcam i igram ali nista,probao reset gamepada isto,rebuild database,ista stvar,do modema nevjerujem da je jer isti koristim vec nekoliko godina,a zadnjih godinu i mjesec koliko imam ps4,nikad nije bilo problema,znaci isti ruter,dali mislite da ako ga initialise da bi se moglo ista postici?ajde molim vas pomognite :)) hvala puno

EUNE LOL: frenkySTYLE
16 godina
neaktivan
Ryder007 kaže...

ajde itko,sad vec lagano sizim,sprobao danas to se dogadja i u drugim igrama,ne samo u jednoj,i ista stvar se dogadja i na drugom gamepadu,nemoguce da su krepala oba u isto vrijeme isti dan,kolega mi dao neki troubleshooting,ali ne pomaze,bila je prva stavka da je do rutera,kao neki interference,probao da ga iskopcam i igram ali nista,probao reset gamepada isto,rebuild database,ista stvar,do modema nevjerujem da je jer isti koristim vec nekoliko godina,a zadnjih godinu i mjesec koliko imam ps4,nikad nije bilo problema,znaci isti ruter,dali mislite da ako ga initialise da bi se moglo ista postici?ajde molim vas pomognite :)) hvala puno

Možda ima veze sa ispuhavanjem konzole koje si spomenuo. Probaj ponovo ispuhat . Pregledaj spoj kabla na anteni

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
12 godina
Ryder007 kaže...
Ryder007 kaže...

poz ekipa imam pitanje(nije valjda da sam toliki baksuz),istekla mi garancija od godinu dana neki dan koliko je pisalo,i isao sam danas otvorit ps4,ocistit ga od prasine,dosta se nakupilo,lagano sam zrakom to sve ocistio skopio nazad i nakon pola sata ds4 mi se poceo cudno ponasat,tipke kao da imaju delay stisnem nekoliko puta i nista se nedogadja par sekundi i onda poludi prihvati sve odjednom,recimo u meniju kad listam u igri gore dolje tiscem i nista i nakon par sekundi pocne listat,nekad se i random ugasi,na drugom nisam jos sprobao dali se to dogadja,pitanje je dali sam mozda ostetio nekak reciver sto prima signal od ds4 ? i gdje se on uopce nalazi jer nevjerujem da sam ga sa malo zraka mogao ostetit

Ako si zbilja sve već isprobao, onda je vjerojatno otišao wireless comm čip na PS4.

Pogledaj ovaj LINK.

PSN - DeniZg80
10 godina
neaktivan
PlayStation 4

Meni se ovo opet desava error code (WS-37397-9) 3  put u roka mjesec dana ,ban ip ne znam ni zasto ni zbog cega a igram samo Titanfall.Jel se kome jos desava ili samo meni??

mc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
matafix kaže...

Meni se ovo opet desava error code (WS-37397-9) 3  put u roka mjesec dana ,ban ip ne znam ni zasto ni zbog cega a igram samo Titanfall.Jel se kome jos desava ili samo meni??

Koji ti je internet provider? 

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina
neaktivan
matafix kaže...

već ima nešto o tome na strani 500

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
17 godina

WS-37397-9    Error Code:

Connection Error

Step 1: ​Turn off the PlayStation 4 by pressing the power button on the front panel. The power indicator will blink for a few moments before turning off.
Step 2: ​Once the PlayStation 4 is off, press and hold the power button. Release it after you’ve heard two beeps: one when you initially press, and another 7 seconds later.
Step 3: ​Connect the DualShock 4 controller with the provided USB cable and press the PS button on the controller.
Step 4: From the list of options select Rebuild Database and press “X”. Once the process is complete the PS4 will restart.​
Step 5: Run the Internet connection test at [Settings] > [Network] > [Test Internet Connection] and make sure you can connect to the network.​

16 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Ryder007 kaže...
Ryder007 kaže...

Ako si zbilja sve već isprobao, onda je vjerojatno otišao wireless comm čip na PS4.

Pogledaj ovaj LINK.

aha,a dali ako ga prikljucim putem usb kabla onda netreba taj čip,dali ce radit normalno ds4 ? ili mu usb sluzi samo kao punjenje

10 godina
Ryder007 kaže...
DeniZg kaže...
Ryder007 kaže...
Ryder007 kaže...

Pogledaj ovaj LINK.

aha,a dali ako ga prikljucim putem usb kabla onda netreba taj čip,dali ce radit normalno ds4 ? ili mu usb sluzi samo kao punjenje

Mislim da s 4.0 ažuriranjem kabel služi i za prijenos podataka, znači trebalo bi raditi.

12 godina
Ryder007 kaže...

Na starom PS4 i dualshocku je kabl bio samo radi punjenja. Istovremeno, DS4-PC igranje je radilo preko kabla.

Novi PS4 Pro i Dualshock podržavaju data promet preko kabla.

Jel' to do Ps4 uređaja, kontrolera ili čisto zbog verzije softwarea, nemam pojma. Probaj pa vidi.

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4

Ekipa tko  ima 4k tv i pro a bitcha zasto isti nema 4k bd player tranu ...

pro odlicno scalira 4k kod orginal bd diskova ako mu je output na 4k 

kad se stavi 1080p tada telka preuzima ulogu upsacale koji se nemoze 

nosit sa odlicnim u pro-u evo i vide-a.

p.s odlicno upscale i preko nekog media servisa tipa plex ili preko usb HDD-a

od 1080p BD-a do HEVC-4k 8bit 10 bit ripova.

p.s navodno se pricalo da ce mozda ps izabcit vanjski 4k bd player u blizoj buducnosti (kad dojde scorpio) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 19:00 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
PlayStation 4
kad bi trebal doc ovaj novi 4.50 firmware sluzbenim putem? znam da postoji beta al nikak da upadnem u nju
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

sredinom sljedeceg mj. najkasnije 

danas je dosla beta 3 

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
PlayStation 4

Nabavio sam si jucer ps4 pro, ali imam jedan problemcic pa da pitam je li to normalno ili da vracam plejku.

Cim ju ukljucim pocnje nekakvo sustanje isto kao u videu:

I kad igram igru koja je kupljena digitalno onda se to jos povecava i malo iritira. Ne znam ima li ikakve veze sto se igre jos uvjek skidaju?

I u nekim trenutcima kad idem izgasiti igru, ventilatori se toliko zavrte kao da mi avion prolazi po sobi.

Nisam bas ocekivao da ce se toliko cuti naspram ps3 koji nikad nije imao ovakve probleme.

0 0 hvala 0
17 godina
razor1234 kaže...

Nabavio sam si jucer ps4 pro, ali imam jedan problemcic pa da pitam je li to normalno ili da vracam plejku.

Cim ju ukljucim pocnje nekakvo sustanje isto kao u videu:

I kad igram igru koja je kupljena digitalno onda se to jos povecava i malo iritira. Ne znam ima li ikakve veze sto se igre jos uvjek skidaju?

I u nekim trenutcima kad idem izgasiti igru, ventilatori se toliko zavrte kao da mi avion prolazi po sobi.

Nisam bas ocekivao da ce se toliko cuti naspram ps3 koji nikad nije imao ovakve probleme.

Ne kužim sound koji te muči iz videa, al sumnjam da bi trebalo bučati toliko kao da avion prolazi po sobi.

Vjerojatno pretjeruješ pa je teško ocijeniti tvoj subjektivni dojam glasnoće ventilatora :-)

Moj PS4 Pro zna malo jače ventilirati kod zahtjevnijih igara, ali to je zanemarivo, i često ne čujem od zvukova iz igre.

No definitivno je tiši od običnog PS4 kojeg sam prije imao. Uglavnom sam super zadovoljan sa razinom buke/tišine kod PS4 Pro.

Zna biti glasniji od mog moćnijeg PCa, al ništa što bi bilo kao "avion u sobi".

15 godina
PlayStation 4

Bacio sam oko malo na horizon zero down.

Svi hvale igru i meni se cini da ce bit dobra jedino sto bi volio da se igra malo vise bazira na melee.

Sve sto sam vidio do sada je luk i strijela i to je to.Jako malo melee

I da zaboravio sam reci da mi je već pun qurac open world igara :D

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 10:56 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kill Frenzy kaže...

Aha, nekak sve što sam stariji više cijenim kraće single player igre. Rađe bih odigrao 10ak kraćih igara na mjesec nego jednu gigantsku koja mi dosadi nakon 2-3 dana pa igram na silu samo da završim.

Obično u većini igara vidiš sve što imaš za vidjeti u prvih 20ak sati igre i dalje je samo jedno te isto. Iznimka su kompetitivne igre.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 11:06 (Bitanga).
12 godina
neaktivan
PlayStation 4

Sad sam skuzio da je bilo do hard diska jer su se u pozadini skidale igre pa i jos kad upalim drugu igru pa je tako strugalo.

Sad kad se zavrsilo skidat onda je opet postalo normalno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PlayStation 4

dali kakve veze ima ova antena s gamepadom,jer jucer kad sam rastavio ps4 malko se odlemilo na kraju te zice,to zalemio malo i evo danas igram vec 2 sata i nije bilo problema kao prije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ryder007 kaže...

dali kakve veze ima ova antena s gamepadom,jer jucer kad sam rastavio ps4 malko se odlemilo na kraju te zice,to zalemio malo i evo danas igram vec 2 sata i nije bilo problema kao prije

Onda očito da ima...

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
Bitanga kaže...
Kill Frenzy kaže...

Aha, nekak sve što sam stariji više cijenim kraće single player igre. Rađe bih odigrao 10ak kraćih igara na mjesec nego jednu gigantsku koja mi dosadi nakon 2-3 dana pa igram na silu samo da završim.

Obično u većini igara vidiš sve što imaš za vidjeti u prvih 20ak sati igre i dalje je samo jedno te isto. Iznimka su kompetitivne igre.

Da, tak je i meni, pogotovo kod igara koje su fokusirane na priču, a gameplay je u drugom planu.

Recimo, igram sad Alan Wake na PC-u već 9 sati i već mi je pun k.., a htio bih vidjeti kako završava.  

Ali, kod Horizona mi se čini da je gameplay u prvom planu, a priča i dijalozi su sekundarni, pa ćemo valjda nekako izdržati.

PSN - DeniZg80
16 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Ryder007 kaže...

Onda očito da ima...

da ja sam mislio da je to samo wifi antena al ocito ima veze i sa gamepadom vidjet cemo za vikend kad cu imat vise vremena za igrat

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice