PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.463.852
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
PlayStation 4

Jesi isprobao VR addon za SW-BF ? ovaj x-ving 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 22:05 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: PlayStation 4
4mal kaže...

Jesi isprobao VR addon za SW-BF ? ovaj x-ving 

nisam znao da ima. jel valja?

PSN - darklydexter
17 godina
PlayStation 4

nemam SW lol ali vidim po recama da je bolji od eve valkyre 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Ovako, markirao sam potrošnju koju sam naveo sa riječju ispred potrošnje MAX - znači maksimalna potrošnja, u prijevodu u najzahtjevnijoj aplikaciji Pro će duplo više vući struje od obične Slim. Nadam se da je ovo dostatno objašnjenje pošto si krenuo izvrtati moje riječi.

Općenito, glupo je raspravljati o potrošnji nečega što služi za zabavu. Jednostavno je zanemarivo uz ostalu mjesečnu potrošnju. Ako ti je struja najveći bed onda kako ćeš kupiti igru ili platiti PS+ (ne mislim ti, nego općenito).

Moja GTX970 G1 troši 280W u maksimalnom opterećenju, procesor još 91W, a di su ostale komponente. Napajanje mi je 750W, ali PC ne troši ni 300 dok se igram, siguran sam u to, jer grafička većinom nije ni blizu maks opterećenja.

Tako je i na konzoli, prosječno troši sigurno duplo manje, a u rest modeu troši 10W. To je uvrh glave 4kn mjesečno. TO-JE-NIŠTA! Rađe nek se updejta u rest modeu dok treba nego da moram u full power modeu updejtati i trošiti još više struje i vremena.

Dam se kladiti da trosi preko 300W 

trosi 58W u Rest Modu, Slim 46W, a PS4 73W.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
10 godina
neaktivan

Zar je tako teško ovo napraviti link?

Neznam odakle ti misliš da troši preko 300W, pa to bi bila mala pećnica a ne konzola. A taman i da troši 300W, zašto je to uopće bitno?

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
17 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Zar je tako teško ovo napraviti link?

Neznam odakle ti misliš da troši preko 300W, pa to bi bila mala pećnica a ne konzola. A taman i da troši 300W, zašto je to uopće bitno?

E JozoBozo, citaj malo pozornije.

"Moja GTX970 G1 troši 280W u maksimalnom opterećenju, procesor još 91W, a di su ostale komponente. Napajanje mi je 750W, ali PC ne troši ni 300 dok se igram, siguran sam u to, jer grafička većinom nije ni blizu maks opterećenja."

16 godina
PlayStation 4

Prijatelj i ja dijelimo moj acc sto znaci da je kod njega prijavljen kao primarni.  Znaci li to da ja ne mogu sinkat svoje saveove na cloud dok god je taj moj acc kod njega primarni?

"Nebi te jebo ni za bjdo kajameja"
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
MSX kaže...

Ma joooj, pa još smo pred 50-ak stranica pisali kako PRO nije isplativ onima koji već imaju obični PS4 (osim entuzijastima koji imaju para), ali jest onima koji do sada nisu imali PS4. Što naravno ne znači da je Slim promašena kupnja. Ipak u računicu treba ubaciti i po defaultu skromne hrvatske kućne budžete, kao i činjenicu da nisu svi zagriženi gameri koji ne pristaju na ništa osim na max postavke.

Kao što sam već negdje napisao, ne gledam ni svaki film u kinu na velikom platnu, pa tako nema potrebe da mi svaka igra ima max rezoluciju i detalje. Bitnije mi je da imam konzolu koja vrti aktualne naslove, nego svake dvije-tri godine ulupat po tisuću ili više kn da bi mi aktualne igre izgledale najbolje moguće.

Stvar osobne filozofije i financija, nema potrebe za prozivkama.

Slazem se, samo opet to varira od osobe do osobe. Neko je zagrizeni entuzijast u aute i obozava imat svu opremu, drugi ce kupit obicni model. Tako i sa konzolama. Ako igras tek toliko da igras, Pro barem zasad i nije toliko isplativ, ovisi na koji deal naletis i tako. A ako moras imat sve najbolje, jbg onda uzmi Pro sto da ti velim lol.

13 godina
odjavljen
Kill Frenzy kaže...

Prijatelj i ja dijelimo moj acc sto znaci da je kod njega prijavljen kao primarni.  Znaci li to da ja ne mogu sinkat svoje saveove na cloud dok god je taj moj acc kod njega primarni?

Automatski ne, samo manualno mozes. Isto tako, pre-order igre i update igre ti se nece skidati automatski u rest mode-u, vec ces morati manualno.

10 godina
neaktivan

Aha, sori, mislio sam da govoriš za Pro. Nije, ja imam GTX 970 i i7 i dok se igram prema hardware monitoru u prosjeku kanta vuče oko 280W

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
17 godina
JozoBozo121 kaže...

Aha, sori, mislio sam da govoriš za Pro. Nije, ja imam GTX 970 i i7 i dok se igram prema hardware monitoru u prosjeku kanta vuče oko 280W

Eto! Al on bi se kladio :-P

Osim toga, na PCu mozemo regulirati potrosnju smanjenjem detalja u igri, na konzoli ne mozes :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 7:23 (Bitanga).
17 godina
Chaky kaže...

Ne znam otkud ti ti podaci o potrosnji u rest modeu, ali sam siguran da su bullshit!

To eventualno moze biti u slucaju dok downloada i instalira nesto, dok rade i CPU, i disk, no to je rijetko i prosjek je 10W dok je samo u idleu.

16 godina
Bitanga kaže...
Chaky kaže...

Ne znam otkud ti ti podaci o potrosnji u rest modeu, ali sam siguran da su bullshit!

To eventualno moze biti u slucaju dok downloada i instalira nesto, dok rade i CPU, i disk, no to je rijetko i prosjek je 10W dok je samo u idleu.

Nije bullshit, ali uopće nije bitno. Pogledaj video na 1:51.

17 godina
IvanDado kaže...
 Slazem se, samo opet to varira od osobe do osobe. Neko je zagrizeni entuzijast u aute i obozava imat svu opremu, drugi ce kupit obicni model. Tako i sa konzolama. Ako igras tek toliko da igras, Pro barem zasad i nije toliko isplativ, ovisi na koji deal naletis i tako. A ako moras imat sve najbolje, jbg onda uzmi Pro sto da ti velim lol.

Istina, a i spomenuo sam entuzijaste. Ja sam više reagirao zbog nepotrebnih prozivki da je Slim "PS4 kids edition", da su igrači Slima "amateri" ili da sami sebe uvjeravaju da je to super, a nije. Potpuno nepotrebno trolanje.

17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
JozoBozo121 kaže...

Eto! Al on bi se kladio :-P

Osim toga, na PCu mozemo regulirati potrosnju smanjenjem detalja u igri, na konzoli ne mozes :-)

FX 8350 i HD6870 vuku max 360W. Mjereno u subotu

Bitanga kaže...
Chaky kaže...

Pa podaci su u linku pod "Pro" u mom postu

15 godina
4mal kaže...

za ps4 neznam jer sam na jobu a weekendom rijetko doma

sto se tice vr-a bijelo od pocetka u stand by-u i ven se necuje kako si rekao ;-)

Sinoć sam ugasio psvr box na način da sam par sekundi držao tipku za paljenje/gašenje na daljinskom. Tad je valjda u "power off" modeu. Ledica svijetli crveno i apsolutno ništa se ne čuje.

PS4 PRO  sam ostavio u "rest" modeu. Jutros nije radio ništa. Možda je konstantan rad stvarno bio povezan sa psvr, a možda su u šumi...

PSN - darklydexter
17 godina
MSX kaže...

Istina, a i spomenuo sam entuzijaste. Ja sam više reagirao zbog nepotrebnih prozivki da je Slim "PS4 kids edition", da su igrači Slima "amateri" ili da sami sebe uvjeravaju da je to super, a nije. Potpuno nepotrebno trolanje.

Pa čitam ovu temu svakodnevno i još nisam pročitao post gdje vlasnici pro konzole komentiraju slim na taj način i da tako nazivaju kupce slima. No pročitao sam post gdje vlasnici slima objašnjavaju u nekoliko navrata besmislenost kupovine pro konzole te na neki način vrijeđaju inteligenciju kupaca istih. Isto tako pročitao sam par duhoviih odgovora na takve tvrdnje koji su po meni čisti sarkazam a ne vrijeđanje. Jebi ga, isti tekst očito vidimo različito i različito ga shvaćamo.. No definitivno nisam naišao na slim amatere ali zato često nailazim ne samo na ovom forumu na tvrdnje kako su naivci popušili sony propagandu te kupili besmisleniu pro konzolu uz standardno učenje što bi pojedinac trebao raditi sa svojim novcima. Da skratim, da nema svakodnevnog objašnjavanja kako je slim pametna kupnja a u ovom trenutku pro nepotreban marketing, vrlo vjerojatno cijele ove rasprave ne bi niti bilo. Stoga, svatko se pokrije onoliko koliki mu je poplun i svatko kupi ono u čemu uživa. Sve ostalo je nebitno.

17 godina
MasterOfDisaster kaže...

Pogledaj TI, piše "downloading", znači vrte se i disk i CPU malo jače.

Inače u rest modeu samo čeka da ga netko "probudi" preko remotea ili periodički pinga PSN da vidi što ima novo. To isto koristi CPU (i ostale komponente), ali ne troši toliko koliko tu piše.

Naravno da rest mode nije isto kao da je ugašen, ali sigurno nije 58W. Taman i da je non stop toliko, zanemarivo je. Ionako je cijela poanta konzole više pitanje komocije, a ne novca. 

17 godina
neaktivan
Robilad kaže...
Kill Frenzy kaže...

Automatski ne, samo manualno mozes. Isto tako, pre-order igre i update igre ti se nece skidati automatski u rest mode-u, vec ces morati manualno.

Skidati ce ti automatski updateove za instalirane igre.

Ali saveove upload moras rucno i ne radi remote install. Instaliranje s PCa, smartphonea.

17 godina
movie kaže...
MSX kaže...

Pa čitam ovu temu svakodnevno i još nisam pročitao post gdje vlasnici pro konzole komentiraju slim na taj način i da tako nazivaju kupce slima. No pročitao sam post gdje vlasnici slima objašnjavaju u nekoliko navrata besmislenost kupovine pro konzole te na neki način vrijeđaju inteligenciju kupaca istih. Isto tako pročitao sam par duhoviih odgovora na takve tvrdnje koji su po meni čisti sarkazam a ne vrijeđanje. Jebi ga, isti tekst očito vidimo različito i različito ga shvaćamo.. No definitivno nisam naišao na slim amatere ali zato često nailazim ne samo na ovom forumu na tvrdnje kako su naivci popušili sony propagandu te kupili besmisleniu pro konzolu uz standardno učenje što bi pojedinac trebao raditi sa svojim novcima. Da skratim, da nema svakodnevnog objašnjavanja kako je slim pametna kupnja a u ovom trenutku pro nepotreban marketing, vrlo vjerojatno cijele ove rasprave ne bi niti bilo. Stoga, svatko se pokrije onoliko koliki mu je poplun i svatko kupi ono u čemu uživa. Sve ostalo je nebitno.

Bravo!

Btw, zanimljivo kako se s rasprave PC vs PS4 prešlo na raspravu PS4 vs PS4 pro. To samo potvrđuje moju tvrdnju da je budućnost mutna i donosi PCizaciju konzola (fragmentacija platforme), i konzolizaciju PCa (OSovi za jednostavno igranje - SteamOS, Win10 i sl) :-)

17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Pogledaj TI, piše "downloading", znači vrte se i disk i CPU malo jače.

Inače u rest modeu samo čeka da ga netko "probudi" preko remotea ili periodički pinga PSN da vidi što ima novo. To isto koristi CPU (i ostale komponente), ali ne troši toliko koliko tu piše.

Naravno da rest mode nije isto kao da je ugašen, ali sigurno nije 58W. Taman i da je non stop toliko, zanemarivo je. Ionako je cijela poanta konzole više pitanje komocije, a ne novca. 

Na 1:51 je Rest mode, e sad malo je nejasno u zagradi.

Da li je mjereno dok nesto skida ili "spava".

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 8:36 (Chaky).
17 godina
Chaky kaže...

Ne znam kako da ti objasnim razliku max potrošnje i prosječne potrošnje ako ne možeš razumjeti :-)

Grafička mi je većinom na 40% snage dok igram nešto, jer brijem na 60 FPSa i ne nabrijavam napredne i skupe algoritme zbog toga. Da upalim samo supersampling potrošnja naraste na 80%, a efektivno vrlo mala korist.

17 godina
Chaky kaže...

Meni je jasno, piše "online, downloading".

No velim, nije bitno, taman i da je 58W to je 20 kn mjesečno. Na kavu mjesečno potrošim 300-400kn.

16 godina
Bitanga kaže...
Chaky kaže...

No velim, nije bitno, taman i da je 58W to je 20 kn mjesečno. Na kavu mjesečno potrošim 300-400kn.

Da piše - online, downloading.

Nego što se kave tiče jel ti to šmrčeš

17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Chaky kaže...

Ne znam kako da ti objasnim razliku max potrošnje i prosječne potrošnje ako ne možeš razumjeti :-)

Grafička mi je većinom na 40% snage dok igram nešto, jer brijem na 60 FPSa i ne nabrijavam napredne i skupe algoritme zbog toga. Da upalim samo supersampling potrošnja naraste na 80%, a efektivno vrlo mala korist.

Odokativno, prosjecno mi je bilo oko 320W.

Bitanga kaže...
Chaky kaže...

Poanta je bila u usporedbi izmedu modela, a ne u kn.

Osobno mi je stalno u rest modeu, jer mi se svida da skine nadogradnje kad izadu.

17 godina
Chaky kaže...

Ma nije, cijela diskusija prije 2 stranice je krenula od toga da rest mode ne valja jer puno troši :-)

Jedina poanta zašto bi te zanimala potrošnja je da znaš koliko će te to koštati u kunama, inače uopće nije bitna informacija.

No, svakako je zanimljiva informacija da je stari PS4 imao najveću potrošnju u "working rest modeu" u odnosu na nove modele.

Tako da smo nešto naučili :-)

17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Chaky kaže...

Ma nije, cijela diskusija prije 2 stranice je krenula od toga da rest mode ne valja jer puno troši :-)

To mi je promaklo 

9 godina
neaktivan
Dali je netko kupio ARK : survival evolved za ps4?
Zanima me kakvi su fpsi na ps4 (ne slim,ne pro)
Jer koliko sam shvatio vrtit ce se u 30 fpsa sto mi se ne svidja...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Soulfly1995 kaže...

Koliko sam vidio komentare, bolje pričekaj s kupovinom (par godina).

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
Soulfly1995 kaže...

Koliko sam vidio komentare, bolje pričekaj s kupovinom (par godina).

Ma da, to više izgleda kao hobi projekt s dobrim marketingom nego dobra igra.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice