PC jači od PS3

poruka: 31
|
čitano: 4.865
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
PC jači od PS3

Neki govore daje PS3 jači od pc(4000 do 5000kn)zanima me kako je to moguče kad PS3 ima samo 256mb rama i 256mb grafu.Zamolio bih vas ako mi može netko to pojasnit.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC jači od PS3

Nisam siguran ali mislim da se igre za ps3 posebno prilagode recimo ps3 verzija gta iv ima 6 gb a pc 16 gb

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC jači od PS3

a joj.pa to se drugacije gleda.ne mozes uspoređivati pc i ps3 jer realno gledajuci bolji je osjecaj igrati na igracoj konzoli i ps 3 je jaci od pc-a sto se igara tice..jer je upravo namijenjen za tu svrhu...

1 3 hvala 0
16 godina
PC jači od PS3

kolko sam čul, ps3 koristi osmerojegzreni procesor, zato je jači...a vezano za gta iv, on je samo prebačen sa ps3 na pc.....i usput loše optimiziran, inače bi imal manje gb

http://www.croelite.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: PC jači od PS3
Zayc_17 kaže...

kolko sam čul, ps3 koristi osmerojegzreni procesor, zato je jači...a vezano za gta iv, on je samo prebačen sa ps3 na pc.....i usput loše optimiziran, inače bi imal manje gb

sedmerojezgreni 3,2GHz procesorBelji se

pogledajte

a onda sam se probudio...
17 godina
PC jači od PS3

PlayStation 3 je jači od kompa zbog više razloga.

Jedan od češće spominjanih je taj da PS3 nema Windowse.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
PC jači od PS3

mozda,ako netko uspije instalirati 3d maek na ps3 -pada vidimo rezultat-mozda kakav hacker

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Istina samo windows ti uzme 1GB RAMA,ali koliko znam ne opterečuje grafičku.

16 godina
neaktivan
PC jači od PS3

Pc za razliku od plejke mora odrađivati i mnogo drugih procesa dok je igra pokrenuta, to odnosi memoriju, dok PS3 nema drugih operacija za odraditi.

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HRVOJE345 kaže...

Neki govore daje PS3 jači od pc(4000 do 5000kn)zanima me kako je to moguče kad PS3 ima samo 256mb rama i 256mb grafu.Zamolio bih vas ako mi može netko to pojasnit.

U smislu procesora - PS3 je puno je jači

U smislu memorije - jako brza pa nema problema s propusnosti i brzinom, ali ima s veličinom podataka. Zato što nema tako veliku GPU memoriju teksture ne mogu biti tako velike i detaljne. Zato će slika na PS3 u igrama s mnogo različitih i detaljnih objekata grafika izgledati lošije - najbolji primjer bi ti bio Cryis koji užasno puno memorije odjedamput traži da bi prikazao travu i svo ono drveće u šumi.

U smislu grafičke - PS3 RSX GPU je debelo modificirani i brži nVidia 7800GTX čip. Brzina je još uvijek dobra, ali je mala GPU memorija zbog ponekih igri ponekad guši, ali inače u drugim igrama sve leti.

crazy_luđak kaže...
Zayc_17 kaže...

pogledajte

Tehnički ima 6-jezgreni procesor. Inače PS3 ima 8-jezgreni procesor kod kojeg je jedna jezgra ugašena zbog većeg yield-a (manje škart procesora jer se mogu prodavati i oni Cell-ovi kojima su samo 7 jezgri ispravne), a još jedna jezgra je namijenjena samo za PS3 OS i specifične mogućnosti konzole. Samo 6-jezgri je dostupno igrama.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 22:50 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
HRVOJE345 kaže...

U smislu procesora - PS3 je puno je jači

U smislu memorije - jako brza pa nema problema s propusnosti i brzinom, ali ima s veličinom podataka. Zato što nema tako veliku GPU memoriju teksture ne mogu biti tako velike i detaljne. Zato će slika na PS3 u igrama s mnogo različitih i detaljnih objekata grafika izgledati lošije - najbolji primjer bi ti bio Cryis koji užasno puno memorije odjedamput traži da bi prikazao travu i svo ono drveće u šumi.

U smislu grafičke - PS3 RSX GPU je debelo modificirani i brži nVidia 7800GTX čip. Brzina je još uvijek dobra, ali je mala GPU memorija zbog ponekih igri ponekad guši, ali inače u drugim igrama sve leti.

crazy_luđak kaže...
Zayc_17 kaže...

pogledajte

Tehnički ima 6-jezgreni procesor. Inače PS3 ima 8-jezgreni procesor kod kojeg je jedna jezgra ugašena zbog većeg yield-a (manje škart procesora jer se mogu prodavati i oni Cell-ovi kojima su samo 7 jezgri ispravne), a još jedna jezgra je namijenjena samo za PS3 OS i specifične mogućnosti konzole. Samo 6-jezgri je dostupno igrama.

Onda sam ja ipak bio u pravu PC je ipak jači.

17 godina
neaktivan
HRVOJE345 kaže...
Paolo2612 kaže...
...

Onda sam ja ipak bio u pravu PC je ipak jači.

Nisi baš u pravu. Snaga ima mnogo faktora i ovisi za koju namjenu.

PS3 je ako govorimo o čistoj sirovoj snazi procesiranja podataka još uvijek jači od PC-a (ne samo od PC-a jednake cijene, nego i od mnogo jačih PC-a).

17 godina
protjeran
HRVOJE345 kaže...

To su pričali i za PS2 a njega je vrijeme pregazilo, isto kao što će biti sa PS3. Ne zamaraj se sa time.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
16 godina
protjeran
PC jači od PS3

e pa od onog pca kojeg su sastavljali u ovom bugu sigurno nije jači!!!

edit: neki me nisu svatili pa moram dodati:

e pa od onog pca koj su sastavljali u ovom bugu (200) ps3 sigurno nije jači

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2009 12:29 (filip avril_fan).

4 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC jači od PS3

Nemojte mi rec da je ps3 jaci od onog extremnog pc-a

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
191x7 kaže...

kakve veze imaju windowse, ako se kod ps3 i pc u izravnom dvoboju gleda sirova snaga, ali stvarno svasta se moze procitait na ovom forumu,

17 godina
neaktivan
filip avril_fan kaže...

e pa od onog pca kojeg su sastavljali u ovom bugu sigurno nije jači!!!

E da je barem tako lakoSmijeh

Cell OC (4GHz-a)  ~ 1000 gigaflopsa sirove snage

i7 975 D0 OC 4.3ghz - 60.06714 gigaflopsa sirove snage

RSX je približno jak kao i 295GTX (1800 gigaflopsa sirove snage)

Ako sve otprilike zbrojimo

PS3: 2.8 teraflopsa

PC: 5,58 teraflopsa (ako je 3-way SLI)

Znači 2 puta jači i 12 puta skupljiSmijeh

P.S. Prava snaga ovih komponenti nije točno određena (osim za i7), i na ovu snagu utječe još puno stvari (RAM, čipset itd.) tako da ovo gore nije 100% točno. Samo da znate i da mi kasnije ne prigovarate: Kako ovo? Kako ono? Otkud ti ovo?

P.S.2 Izvori: Intel Gflop test, ostalo (nV 295, RSX, Cell)wikipedia

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 23:51 (Paolo2612).
17 godina
PC jači od PS3

PS3 je dobar.

Ali PS3 nikad neće bit komp. iako ima pardosta dobrih  mogućnosti.

Ali Grafičku ima staru 7800, pa 8800 je danas skoro nula prema novim grafama(prijenosno značenje), još će sad izać nova generacija.

Ružnija slika je dakako kod PS3.

Jeftiniji izbor je normalno  RAČUNALO!
Jer gle PS3 kupuješ da odigras igre,a svaka igra kosta dosta skupo, na računalu ima i mogućnost koju mnogi često koriste i igraju džaba(znate sta mislim) a igre su dosta jeftinije (barem duplo)

Borilačke Igre, Utrke i sl. takvih igri je malo za računalo, hoću reći da je puno veći broj na PS-ima, ali za raunalo ima emulator...

PS3 jačina procesora=

Dali je lako clockati ako se može proc na PS3 === NE
Ako ćemo koji je jači procesor, to je druga stvar kad govorimo od PS3, iako se na računalu može dobro toga postić, na PS3 procesor igra daleko najvažniju Ulogu.
Dok kod računala za Igre kao GTA IV najvise igra ulogu Procesor, pa grafa, pa Ram.

Glupo je uspoređivat to dvoje, onaj tko voli igrat preko interneta(FPS,MMORPG i sl.), igrat na maximalnim detaljima,... izabrat će kompjutor.
Onaj tko voli Boruilačke Igre, Utrke, ugl. igre koje je lako igrat s Gamepadom, izabrat će PS3, ima jos vrlina ali neda mi se sad pisat.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2009 3:20 (markoal).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC jači od PS3

Jel jaci od mojeg kompa???

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
protjeran
PC jači od PS3

Uspoređivat PC i PS3 je kao uspoređivat traktor i auto u max brzini te koliko tona mogu povuć, svatko je bolji u onome čemu je namjenjen.

PC primarno nije namjenjen igrama nego drugim poslovima, mada 90% ljudi na planetu koristi ga 90% za igre, dok je PS3 99% namjenjen za igre i to radi puno bolje nego PC iste vrijednosti.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
protjeran
PC jači od PS3

na ps3 je browser ok ali mnogi dodaci stranicama ne rade.

cjena igre je ovdje 270 ili više, a izvan dokje akcija ima i po 15 funti..

za pc su igre od 85 kn pa naviše i na netu od 10$ (tj. koj cent ili dolar manje) i mogu biti piratske

na pc možeš ugraditi gamepad pa se ovo ne računa pod prednost  ps3

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Sve mi je nekako, "hajmo reć" jasno...al da je taj IBM-ov Cell procesor 16,64803 puta (puta ne %) brži od najbržeg Core i7 procesora...pa to mi nikako ne ide u glavu. Šta radi onda taj Intel i što toliko hvali taj i7, šta smo mi svi toliko glupi da nam takvu maglu prodaju. Ako je to istina onda, svaka im čast, kapa do poda. Ali ipak ne mislim da je baš toliki odnos snaga između tog Cell-a i Core i7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 18:05 (Gh0sT).
17 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

a joj.pa to se drugacije gleda.ne mozes uspoređivati pc i ps3 jer realno gledajuci bolji je osjecaj igrati na igracoj konzoli i ps 3 je jaci od pc-a sto se igara tice..jer je upravo namijenjen za tu svrhu...

ne govorim ništa protiv PS3 niti PCa... samo želim ukazati na pogrešan način razmišljanja: 'jer je upravo namijenjen za tu svrhu'

To što je nešto namijenjeno izričito nečemu - ne znači daobvezno obavlja taj posao bolje od nečega što je namijenjeno više stvari ;)

Opet napominjem, ne tvrdim da je PC bolji od PS3 za igranje, samo ukazujem na propust u logici. Prevelika je razlika između tih dvaju strojeva da bi se samo tako uspoređivali. ;)

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
neaktivan
PC jači od PS3

da se bar može na play staviti neka bolji grafička i barem 8gb rama i onda na njega windowsi to bi imalo preko 50000 u 3dmark06

0 1 hvala 0
16 godina
Gh0sT kaže...
Paolo2612 kaže...

Sve mi je nekako, "hajmo reć" jasno...al da je taj IBM-ov Cell procesor 16,64803 puta (puta ne %) brži od najbržeg Core i7 procesora...pa to mi nikako ne ide u glavu. Šta radi onda taj Intel i što toliko hvali taj i7, šta smo mi svi toliko glupi da nam takvu maglu prodaju. Ako je to istina onda, svaka im čast, kapa do poda. Ali ipak ne mislim da je baš toliki odnos snaga između tog Cell-a i Core i7.

-podatci su krivi, ali previše kombinacija (single/double float.. i 8 ili 6+1 jezgri) je za cell da sad objašnjavam. Ukratko cell za superkompijutere nije isti kao za PS3.

RPG vs TENK kaže...

da se bar može na play staviti neka bolji grafička i barem 8gb rama i onda na njega windowsi to bi imalo preko 50000 u 3dmark06

nebi, -upravo zato jer je specijaliziran procesor, odnosno kad bi morao raditi posao OSa onda bi bio drugačije projektiran pa time i slabiji reda veličine 10-tak puta.

btw. nVidia/ATI ima također 1000GFlopsa i to nije neobično, samo nije lako iskoristiti za nešto drugo... (CUDA)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
PC jači od PS3

Ali po meni je glavna razlika što na pc-u mi možemo podešavat razinu detalja grafike a na ps3 nemožemo nego on vrti na kak su proizviđači osmislili i optimizirali da radi ugodno(znači ne manje od 30 frama al ne i preko 100 xD)Kolko ljudi na cod stavi sve na low da bi imao 250fps lock i igrao kako treba,to ps3 nemere neg će ti stalno vrtit na 30 frama.A ko što je rečeno ps3 je za arkade,vožnje tučnjave i sport,al fps tak da je to veliki minus za mene(fps fan :P)a cijene igara su paprene,danas sam baš u dućanu u kojem vršim praksu za školu gledao igre za ps3:Cod4 480kn,cod5 550kn nema nijedne igre skoro ispod 400kn( a da nije stara 4+godina)dok za pc se več i sa neta može za male pare nabavit igra pogotovo starije...po meni pc tuče ps3,možda ne po sirovoj snazi ali po isplativosti,možeš igrat cod i sa kompom od 2000kn i za igru dat možda do 200kn a ps3 je punoo skuplji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC jači od PS3

kad smo vec kod ps3 jeli vam bolje igrat cod 4 i 5 na ps3 ili kompu ja osobno nekužim kak neko može naciljat neprijatelja s onim tipkicama a na kompu uz dobar miš sve ide glatko.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
zeroname kaže...

kad smo vec kod ps3 jeli vam bolje igrat cod 4 i 5 na ps3 ili kompu ja osobno nekužim kak neko može naciljat neprijatelja s onim tipkicama a na kompu uz dobar miš sve ide glatko.

ma nije ti tesko uopce trebas malo igrat par dana i majstor si...tako sam ja killzone 1 rasturo na ps2...e cim se te igre sjetim odma mi dođe da igram dvojku

bolje JOGA nego DROGA....SMRTONST od DROGE je MAXIMALNA cak 110% to znaci da su neki umrli cak i 2 puta..nemojte se smijati to je u drogi moguce...... http://crocoh.blog.hr/
16 godina
neaktivan
PC jači od PS3

ja sam imao sve ps-ove i 1 i 2 i 3 i to sto je receno u postu iznad za cod je istina lakse je igrati na kompu ali zato kolika je muka na kompu igrat pes ali to se moze  ustositi kao cod i ostale pucacine za ps3...imam ps3 i velika mana su mu skupe igre ali gledam na netu(e bay) igre po 12funti(oko 160kn) i jos kada ubrojis postarinu i ne izadje toliko skupo...

u raju je lijepo,ali u paklu je ekipa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Uspoređivat PC i PS3 je kao uspoređivat traktor i auto u max brzini te koliko tona mogu povuć, svatko je bolji u onome čemu je namjenjen.

PC primarno nije namjenjen igrama nego drugim poslovima, mada 90% ljudi na planetu koristi ga 90% za igre, dok je PS3 99% namjenjen za igre i to radi puno bolje nego PC iste vrijednosti.

Malo si pretjero s ovih 90% ljudi i igre - možda više za igre na facebooku :)

Kad se sjetim koliko PCeva čuči kao neki workstation s limitiranim mogućnostima u nekoj giga-kompaniji onda definitivno ta brojka pada ispod 90%.

No, s usporedbom se potpuno slažem. Rekao si to da se bolje ne može reći.

Faktora je previše da bi ih se uspoređivalo, ali za PC je lakše pisati igre to je sigurno. Pogotovo sa svakom novom verzijom DirectX-a.

Na stranu odvratni portovi s xboxa kojih je sve više, to je stvarno gnjusno koliko ih uspiju ne-prilagoditi za PC.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice