2012. se očekuju konzole sa teselacijom

poruka: 12
|
čitano: 1.980
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Fudzilla nagađa kako bi 2012. mogli igrati konzole sa podrškom teselacije i 22nm čipova.

Mislim da bi tad konzole po igrama razvaljivale pc.

Izvor

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

2 0 hvala 2
17 godina
RE: 2012. se očekuju konzole sa teselacijom
Mitch kaže...

Fudzilla nagađa kako bi 2012. mogli igrati konzole sa podrškom teselacije i 22nm čipova.

Izvor

Sljedeće konzole moraju imati teselaciju i full HD podršku za sve igre, inače to nije nikakav napredak. Samo je pitanje u kojem će obliku biti ta teselacija.

Današnje DX11 high end grafe su dovoljne za DX11 teselaciju u najzahtjevnijim igrama, ali su to preglomazni čipovi. Za dvije će godine, stanje biti bolje, ali opet ne mogu ugrađivati najmodernije grafe 2012. kad bi konzola tada koštala pravo bogatstvo.

Gledajuči kako se sve razvija, konzole bi 2012 ( ili 2014. kako neki nagađaju ) trebale biti dosta dobro opremljene, ali opet ne močnije od PC-a.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
protjeran
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel može netko reći ukratko što je to teselacija?

Čitam po wikipediji, ali mi ništa nije jasno... 

We are eternal. The pinnacle of evolution and existence. Before us, you are nothing. Your extinction is inevitable. We are the end of everything.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sta je vama, 2012 je smak svijeta

0 4 hvala 1
15 godina
odjavljen
Nuclear kaže...

Jel može netko reći ukratko što je to teselacija?

Čitam po wikipediji, ali mi ništa nije jasno...

Teselacija je jedan način kreiranja objekta u igri.

Svaki objekt se sastoji od nekoliko stotina poligona koji čine model, te poligone preraduje GPU i zauzimaju VRAM,

A teselacija kratko rečeno napravi taj model u početku sa malo poligona i kasnije ga kada je to zaista potrebno (kada uočimo objekt) odmah učini sa puno više poligona i detaljnijim,

Tu se štedi VRAM i propusnost jer netreba dodavati poligone stalno vec kasnije po potrebi.

Ukratko rečeno, ima teselacija još puno prednosti.

Can't Read Can't Read No He Can't Read My poker face
14 godina
neaktivan
Spaceman39 kaže...

Sta je vama, 2012 je smak svijeta

Odgodili su ga

15 godina
neaktivan

Je li to šala ili što? Kakav Božji UltraHD? Tko je uopće očekivao da će to podržavati i koja bi bila korist od toga kad filmovi ni TV-i s tom rezolucijom vjerojatno neće doći još barem 5 godina?

15 godina
protjeran
Samo prenosim vijesti. Uostalom ko kaze da ce konzola nece doci u narednih 5-6 godina.
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mitch kaže...

Izvor

Kako god da bilo cinjenica je da ce konzole uvijek kaskat barem jednu generaciju za PC-om, realno gledajuci mocan GPU hardwer danas su u stanju napravit samo nVIDIA i AMD koji nisu ludi da sami sebi potkopavaju trziste

Ono gdje konzole caruju je optimizacija ali cista snaga ce uvijek bit na strani PC-a.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
15 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Samo prenosim vijesti. Uostalom ko kaze da ce konzola nece doci u narednih 5-6 godina.

Ispričavam se ako je zvučalo kao da protiv tebe nešto hoću reći. Samo sam htio reći kako je glup članak. I čisto sumnjam da će i za 5-6 godina UltraHD biti u širokoj primjeni, vjerojatno će biti u dolasku. Pa još ni uvijek nije ni 1080p apsolutni standard, i dalje se masovno kupuju TV-i 720p rezolucije.

16 godina
Mirko935 kaže...
Toni93 kaže...

Ispričavam se ako je zvučalo kao da protiv tebe nešto hoću reći. Samo sam htio reći kako je glup članak. I čisto sumnjam da će i za 5-6 godina UltraHD biti u širokoj primjeni, vjerojatno će biti u dolasku. Pa još ni uvijek nije ni 1080p apsolutni standard, i dalje se masovno kupuju TV-i 720p rezolucije.

Istina, i koliko sam imao prilike vidjeti 1080p odlično i na ogromnim ekranima ( preko 40˝).

Osim toga, za pravo full hd iskustvo treba potrošit malo bogatstvo na ekran i te điđabaje.

Ta ultra hd tehnologija bi trebala ( ako će izlazit) bit tamo negdje oko 2015 godine. Tako optrilike period i traje ako se pogleda taj razvoj tehnologije i troškovi , cijena.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice