Spam u oglasniku

poruka: 49
|
čitano: 4.871
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Spam u oglasniku

Prijedlog : uvedite pravilo da se na oglasniku na oglas može odgovarat samo sa ponudom cijene, za spam i pametovanje o cijeni dotičnog accounta/predmeta uvedite,neznam ban na 3 dana? Na svaki drugi oglas javljaju se uvijek 2/3 istih ti nisi normalan, lool kolka cijena... zanima jel doticni zovu ekipu iz plavog oglasnika i dijele im savjete za cijenu...

Krenem čitat oglas jel ima 24 posta, mislim kako je čovjek spustio cijenu il neš, a ono rasprava kaj vrijedi to kaj dotični prodaje bla bla..raznorazni lektori...

Daj nekaj poduzmite,molim vas

I felt a great disturbance... as if a hundred evil bastards on an oil derrick suddenly cried out in terror and were suddenly silenced. Strange

9 26 hvala 2
14 godina
Re: Spam u oglasniku

Ne slažem se.

a) Dođe jedan prevarant, pa prodaje urkadene stvari. I onda pravi vlasnik napiše to u temu i ovaj pobriše. I onda na kraju bi uspio čak stvar prodati i kako da se ovaj javi? Šta da otvori javno veliku temu kako je to njegovo? Pa to bi dovelo do još većeg cirkusa.

b) Tu su moderatori, slobodno prijavi poruke pa neka oni procjene dali je stvar za brisanja i(Ili) kažnjavanje.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
14 godina
neaktivan

a)  nisi me shvatio. kakve ukradene stvari?

b)  pogledaj dio oglasnika za prodaju accounta - kaj nikoga ne smeta kaj je 1 poruka oglas, a ostalih 235 - t oti ne vrijed itoliko,spusti cijeu-...??

I felt a great disturbance... as if a hundred evil bastards on an oil derrick suddenly cried out in terror and were suddenly silenced. Strange
14 godina
Shokre kaže...

b)  pogledaj dio oglasnika za prodaju accounta - kaj nikoga ne smeta kaj je 1 poruka oglas, a ostalih 235 - t oti ne vrijed itoliko,spusti cijeu-...??

Opet ponavljam da su tu moderatori i ima tipka prijavi za nešto ako misliš da je spam. Pa neka oni procjene.

A evo ti primjera za ono što sam ja naveo.

http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/procjena-kolekcia-steam-igra/66982.aspx

Čitaj temu.

I sad da se ima pravo brisati poruke, ovaj tip bi jednostavno sve obrisao, i onda bi na kraju prodao ono što je nekome ukrao. A da sam ja taj kome je ukrao, što bi ja radio? Išao otvoroti temu šta ovaj radi? Ma daj, prijedlog ti je totalno bezveze, bez uvrede.

Dosta je i to što se tema može zaključati.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 12:51 (Ranko Kukumar).
15 godina
Shokre kaže...

Na odluci je prodavača oće zaključat ili ne oglas.

Peace means I'm reloading my gun.
14 godina
neaktivan
Spam u oglasniku

A: Dobro treba upozoriti na krađu ili lošeg prodavača.

B: Spusti cijenu, ima ovog na ebay za duplo manje, ne vrijedi tolko u Linksu je manje za to treba banati .

EDIT : Zašto bi zbog spamerskih budala zakljucavao i tako oglas padne sa naslovne stranice u zaborav?

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 12:52 (Monopol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ako ti smeta ne čitaj...

a svaki autor ima mogućnost zaključavanja vlastitog oglasa kako se nebi spamalo, njegov izbor...

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

ako ti smeta ne čitaj...

a svaki autor ima mogućnost zaključavanja vlastitog oglasa kako se nebi spamalo, njegov izbor...

Zašto bi zbog spamerskih budala zakljucavao i tako oglas padne sa naslovne stranice u zaborav?

Kužiš kaj se događa sa zaključavanjem.

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
14 godina

Postoji tipka PRIJAVI i postoje nadležne osobe (moderatori) i oni će izbrisati ako procjene da je to spam. Dakle PRIJAVI i nek oni odlučuju.

15 godina
Monopol kaže...

Zašto bi zbog spamerskih budala zakljucavao i tako oglas padne sa naslovne stranice u zaborav?

Kužiš kaj se događa sa zaključavanjem.

onemogući se ostale da pišu u toj temi, što drugo

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
15 godina
neaktivan
Spam u oglasniku

Slažem se u potpunosti. U svakoj temi se javljaju dežurne babe koje komentiraju cijene. Ako čovjek prodaje po toj i toj cijeni ja se sigurno neću miješati u to, njegova stvar. Ako netko kupi po previsokoj cijeni, to je njegov problem jer je glup i ne zna pogledati kako se kreću cijene po shopovima.

A što se tiče prevaranata, tu bi mogla biti korisna tipka PRIJAVI. Onaj tko pouzdano zna da je prodavač prevarant, nek prijavi modu pa nek on to riješava brisanjem oglasa ili napomenom u temi.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spam u oglasniku

Definitivno se slazem da oglase treba ustrojiti na nacin kako je to izveo PCE forum. Nema komentiranja cijene i slicne nebuloze koje nikamo ne vode i u odnosu na malen broj ljudi koji dolaze sa vrijednim misljenjima cijela trgovina postaje kontraproduktivna. Za osobna misljenja cijene i zasto je ista takva kakva je, zbog cega netko misli da je potrebno revidirati prodaju i slicne stvari potrebno je rijesavati na PP. Ovo je "crna trznica" i uvijek postoji sansa da se nekom nesto uvali, no taj rizik prihvaca prodavac-kupac shodno osobnoj procijeni. Naravno Bug forum se ogranicava od takvih oglasa-prodaja-kupovina i tu je kraj price. Prepucavanja ovo je ono za tolko i pokolko jer je ono bolje isplativo a bijelo je i i ima plavu ledicu nicemu ne vode osim u nabrijavanja i u vecini situacija proljevanje proljava na ionako zametenu temu. Zakljucavanje teme je privremeno rijesenje. Prijavljivanje korisnika je veci teret na moderatore. Svatko ima pravo na svoje misljenje u svezi nekog oglasa i to pravo mu omogucava javljanje osobi sa argumentima potrebnim kako bi zakljucili prodaju/kupovinu.

Frankly, thats a Roger.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne pričam o zakljucavanju teme,slažem se da nema smisla jel bi ''pokopalo'' oglas, nego o komentiranjima cijene.

17 godina
neaktivan

Komentare cijene i trolanje ja sankcioniram, ali ne mogu pratiti svaku temu. Prijavi i to je to.

Klasično komentiranje u oglasu je ok, u smislu ispitivanja za dodatne detalje i slično.

Problem je što se često puta forumaši žale da moderatori ne reagiraju a prijave nema. Prijavite i bit će riješeno.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 15:45 (Danny_HR).
14 godina
neaktivan
Spam u oglasniku

Nego, zasto bas nitko u oglasniku nepise grad??

Ja sam tip kupca koji dode na adresu, pokupi robu, i pozdrav, neda mi se cekat par dana da stigne paket, i onda da saljem svaki put pp "odakle si?", frustrira i nervira! pogotovo jer nitko nije iz osijeka.. zar je tako tesko napisat odakle ste u slucaju primopredaje da ne gubim vrijeme cekajuci odgovor autora oglasa 2 dana..

Trebalo bi biti obavezno!

4 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Komentare cijene i trolanje ja sankcioniram, ali ne mogu pratiti svaku temu. Prijavi i to je to.

Klasično komentiranje u oglasu je ok, u smislu ispitivanja za dodatne detalje i slično.

Problem je što se često puta forumaši žale da moderatori ne reagiraju a prijave nema. Prijavite i bit će riješeno.

slažem se...na PCE tip stavi cijenu i sad meni je malo visoka, al ne znam dal je netko preporučio da smanjki cijenu već moram slati PM, a to mi se neda...gubim vrijeme dok se on javi meni.

Ovdje odma vidim po reakcijama dal je cijena OK ili je visoka i znam da mi se isplati pričekati da tip spusti.

komentari na oglasima su OK, jedino me buni što su "kupovina" i "prodaja" u istoj temi oglasnika.

15 godina
neaktivan

EDIT: Oso sam na more. Zadnja poruka prije mora.

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 13:00 (rebelsy).
16 godina
protjeran
Spam u oglasniku

bumpanje se masovno radi...provjerite malo...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
cassini kaže...

bumpanje se masovno radi...provjerite malo...

Da, 90% ljudi napiše kako nije po pravilima kad ne napišeš cijenu, okvirna cijena mora biti, ali niko ne spominje bumpanje.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
neaktivan
Spam u oglasniku

Prijavljujte.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

0 0 hvala 0
16 godina
Spam u oglasniku

Ako može prijedlog:

Kada se pregledavaju oglasi direktno iz popisa oglasa i kad se koristi backbutton,

onda i pročitani oglasi opet bivaju označeni kao nepročitani.

Da li bi se moglo to nekako urediti da oglas koji bude jednom pročitan

iza toga ostane obilježen kao pročitan?

Da li bi bilo moguće razvrstati oglase po vrsti hardware-a 

koji se nudi na prodaju/traži za kupovinu?

Na primjer,ja prodajem MBO i pri kreiranju teme da se mora

odabrati prefix [MBO] Prodaja....itd....

Old Insomniac
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Danny_HR kaže...

slažem se s ovim ,ali mi nije jasno zašto se ujedno i ne sankcioniraju (tipa -prvo upozorenje ,pa nakon 24 h brisanje threada)trgovci koji samo navedu recimo model ploče i cijenu ,a o ostalome niti slova....

Obavezni detalji , tako bi se u startu eliminiralo nepotrebno piskaranje po threadu ,a i ono sitno upita bi išlo na PM...

IMHO ,u odnosu na PCE moderatore ,vi ste "male bebe" (nhf naravno) i zato vam se dešava abnormalna količina spama po tržnjaku...a i nepotrebnih bumpanja....

ne možete se osloniti na to da vam baš svaki put član prijavi post...

pogledaj npr. jednu od mojih prodaja

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-s775-mbocpu-2xgpu-ddr-sdr-mem2xps/106821.aspx?page=0&jumpto=2074911&sort=asc&view=flat

dali primjećuješ hrpu spama ili komentiranja cijena? sva komunikacija je išla na PM i to jedino - Jeli dostupna X komponenta?

a potrošio sam možda 10 minuta više od prosječnog prodavača da malo uredim thread (samo prvi put,kasnije samo copy-paste metoda)

, a nisam se iskreno niti trudio pročitati pravila o prodaji...{#}

tako mi je ostala navika sa PCE tržnjaka i boga mi, djeluje{#} (voljeli vi tu pce ili ne)

+ još nešto :

dal ja jedini uviđam glupost vezanu uz BUMPanje?

nemrem napisati BUMP svako malo ,al zato mogu napisati bilo što drugo... wtf ,pa to je BUMP u kamuflaži....{#}

cassini kaže...

slažem se...*na PCE tip stavi cijenu i sad meni je malo visoka, al ne znam dal je netko preporučio da smanjki cijenu već moram slati PM, a to mi se neda...gubim vrijeme dok se on javi meni.

Ovdje odma vidim po reakcijama dal je cijena OK ili je visoka i znam da mi se isplati pričekati da tip spusti.

komentari na oglasima su OK, jedino me buni što su "kupovina" i "prodaja" u istoj temi oglasnika.

u većini situacija na PCE ide prvo procijena pa tek onda prodaja ,stoga i ako se stavi malo viša cijena ,

nemoj biti lijen i provjeri po drugim oglasima za okvirno sličnu cijenu komponente i po tome se ravnaj.

*tebi je visoka cijena? ko te sili da kupuješ od njega? recimo i da ti cijena paše ,pošalješ mu PM i isto tako možeš čekati na dogovor duže...

gubiš vrijeme?{#}  wtf ,pa nisi u dučanu da čekaš prodavača ,nego na forumu i tržnici ,nitko ti se nije dužan javiti u roku odmah...

a i neznam kako ne primjetiš da na PCE većina trgovaca stavlja brojeve mobitela - stoga priče o čekanju ti i ne stoje baš....

napokon dočekao DNF!
15 godina
fromcelltohell kaže...

Ako može prijedlog:

Kada se pregledavaju oglasi direktno iz popisa oglasa i kad se koristi backbutton,

onda i pročitani oglasi opet bivaju označeni kao nepročitani.

Da li bi se moglo to nekako urediti da oglas koji bude jednom pročitan

iza toga ostane obilježen kao pročitan?

Lupi refresh i bit će označena kao pročitana. Stvar je u tome da ti kad stisneš back u pregledniku, on ti prikaže keširanu stranicu (dakle, stanje od prije), a ne učitava ju ponovno.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
protjeran
Spam u oglasniku

prijedlog da se maloljetnicima zabrani oglasnik. em nemaju tek. račun, em ne znaju kakao poslati paket, em moraju pitat roditelje za prodaju...

Moj PC  
9 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
smirnoff kaže...

prijedlog da se maloljetnicima zabrani oglasnik. em nemaju tek. račun, em ne znaju kakao poslati paket, em moraju pitat roditelje za prodaju...

Hahah kaj bi onda nas par trgovalo. {#}

17 godina
smirnoff kaže...

A kako znat tko je maloljetnik, a tko ne? Nemaju svi ispunjene podatke o rođenju u profilu.

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
16 godina
protjeran
vrx kaže...

cassini kaže...

slažem se...*na PCE tip stavi cijenu i sad meni je malo visoka, al ne znam dal je netko preporučio da smanjki cijenu već moram slati PM, a to mi se neda...gubim vrijeme dok se on javi meni.

u većini situacija na PCE ide prvo procijena pa tek onda prodaja ,stoga i ako se stavi malo viša cijena ,

nemoj biti lijen i provjeri po drugim oglasima za okvirno sličnu cijenu komponente i po tome se ravnaj.

*tebi je visoka cijena? ko te sili da kupuješ od njega? recimo i da ti cijena paše ,pošalješ mu PM i isto tako možeš čekati na dogovor duže...

gubiš vrijeme?{#}  wtf ,pa nisi u dučanu da čekaš prodavača ,nego na forumu i tržnici ,nitko ti se nije dužan javiti u roku odmah...

a i neznam kako ne primjetiš da na PCE većina trgovaca stavlja brojeve mobitela - stoga priče o čekanju ti i ne stoje baš....

ma nemoj - ajd ponovno provejri oglase, sigurno se i tamo oglašavaš.

uglavnom većina forumaša je iz ZG i njima je najlakše napraviti par koraka po gradi il čekat doma da mu kupac dođe po robu. dok mi ostali moramo biti vrlo brzi u ponudama za kupnju inače nam se proda ispred nosa.

tako da čekanje i gubljenje vremena ima smisla u mom kontekstu.

15 godina
cassini kaže...

ma nemoj - ajd ponovno provejri oglase, sigurno se i tamo oglašavaš.

uglavnom većina forumaša je iz ZG i njima je najlakše napraviti par koraka po gradi il čekat doma da mu kupac dođe po robu.  

dok mi ostali moramo biti vrlo brzi u ponudama za kupnju inače nam se proda ispred nosa.

tako da čekanje i gubljenje vremena ima smisla u mom kontekstu.

OffT:

naravno ,tamo već godinama trgujem i znam što pričam (član sam od 2003godine), dobar dio oglasa ima prethodnu procijenu ,izuzev popularnijih komponenti za koje se manje više znaju cijene i ne treba se procijenjivati svako malo...

i začudio bi se da i nije baš većina trgovaca iz Zagreba...

gle ,ako je trgovac iole pošten ,a ti si mu se javio prvi ili kontaktirao preko mobitela ,svejedno je od kud si (naravno ako šalje poštom),ne vidim problem u rezervaciji komponente koji dan.

zato ti i kažem da ti čekanje i gubljenje vremena i ne drži vodu jer i da ti je prodavač susjed ,nije ti se dužan javiti iste sekunde ... ljudi rade ,putuju ,u školi su itd....

to što si ti nestrpljiv je tvoj problem i što TI misliš da je cijena previsoka .

ne vidim di je problem,ako je trgovac stavio kontakt broj ,da nazoveš i riješiš stvar gotovo odmah....

IMHO , PCE tržnica je donekle "postavila standarde" forumskog trgovanja u nas i tamo možeš pronać definitivno većinu stvari jeftinije nego igdje drugdje ,jer se ljudi drže "nepisanoga pravila cijene" a svaki spam / nelogični oglasi/ piratluk se nemilosrdno riješava u roku odmah....

no dosta o PCE...

OnT:

vidim ,nitko od moderatora ne trza....

napokon dočekao DNF!
17 godina
Spam u oglasniku

Osobno smatram da je korektno komentirati cijenu, pogotovo kada dođu mladi i nadobudni i za komad hardvera koji realno vrijedi 300 kuna traže 500, jer je prodavač sakupio 200 od džeparca pa želi grafičku od 700.

Većina sudionika i prodavača na ovom forumu su tinjeđeri, i jako mi je žao što se vrijeđaju njihovi osjećaji kada im se kaže da su se malo precijenili, no reda mora biti. Oni koji prate tržište znaju koliko što košta.

Ako ne bi smjelo biti komentara, onda obavezno mora ići procjena pa prodaja.

Ako čovjek želi autistično prodavati hardver, ima Njuškalo.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Osobno smatram da je korektno komentirati cijenu, pogotovo kada dođu mladi i nadobudni i za komad hardvera koji realno vrijedi 300 kuna traže 500, jer je prodavač sakupio 200 od džeparca pa želi grafičku od 700.

Većina sudionika i prodavača na ovom forumu su tinjeđeri, i jako mi je žao što se vrijeđaju njihovi osjećaji kada im se kaže da su se malo precijenili, no reda mora biti. Oni koji prate tržište znaju koliko što košta.

Ako ne bi smjelo biti komentara, onda obavezno mora ići procjena pa prodaja.

Ako čovjek želi autistično prodavati hardver, ima Njuškalo.

Dobro istina, ali nije ni uredu kad netko bahato i uvrijedljivo ulazi u temu sa nekim svojim spikama... Mislim ako govori da si moze kupit tu i tu komponentu za tu cijenu onako bahato "je*es to kad ja za te pare mogu kupit ovo" - I takve ostale spike... Mislim barem ako ce tako nes pisat dobro bi doslo da se ljepo diskutira, a ne nerdrage na autora pa onda autor bude uvrijeden i tek onda nece spustit cijenu. xD lol

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice