Pregled malih oglasa

poruka: 26
|
čitano: 2.308
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pregled malih oglasa

Budući da je Oglasnik otišao u vječna lovišta, na opće negodovanje nas forumaša, uveli ste nam nov način trgovine.
Znam da se sve to izdogađalo naglo i brzo i da ste u kratkom vremenu morali zadovoljiti dvije strane, Zakon koji vas pritišće i steže

i nas forumaše, preprodavače i širitelje sive ekonomije.
Dijelom ste uspjeli zadovoljiti obje strane, a ova strana, manje zadovoljna (forumaši) traže neke promjene u sustavu Malih oglasa.

1. Omogućiti lakše praćenje svojih oglasa. Tu bi se dalo poraditi na tome kako realizirati, ali trenutno nemam neki dobar prijedlog.
  2. Klikom na profil forumaša nekog XY, vidimo dolje koliko ima oglasa. Bilo bi super omogućiti da se klikom na taj broj otvaraju njegovi oglasi.
  3. Bolje pozicionirati taj dio "Mali oglasi" na BOL-u, jer je ovako totalno marginalno. Ili tako mora biti zbog nekog wanabe Zakona?
  4. Neki drugi prijedlog?!

Uopće mi nije jasno koja je razlika prodavali na BOL-u u vidu malih oglasa ili preko Oglasnika, ali dobro.
Neka bude kako je, valjda tako mora biti. 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
Moj PC  
9 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregled malih oglasa

Pozdrav svima.

Prije nego što je oglas pobrisana, zanima me di je taj oglas koji još postoji putem profila na kojom piše broj mali ogla međutim nemogu nać taj oglas iako piše da 1 postoji?

Sad mi lijepo objasni di je taj oglas?

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pregled malih oglasa
sudy_freak kaže...

Uopće mi nije jasno koja je razlika prodavali na BOL-u u vidu malih oglasa ili preko Oglasnika, ali dobro.

OIB.

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan

Ovaj "novi" mali oglasnik je živa katastrofa.

Tako NE mora biti.

15 godina
Pregled malih oglasa

Modovi, je li moguće napraviti da se korisnici podjele u dvije klase - jedna sa ispunjenim osobnim podacima u profilu, a druga bez. Ova bez ispunjenih osobnih podataka jednostavno ne bi imala privilegije otvarati teme u oglasniku.

Mislim da bi se time zadovoljile obje strane ove priče - i zakonska obveza i želja forumaša. Očigledno je da je oglasniku u ovakvom obliku drastično opala posjećenost i aktivnost.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

20 0 hvala 8
14 godina
DamageHigh kaže...

Modovi, je li moguće napraviti da se korisnici podjele u dvije klase - jedna sa ispunjenim osobnim podacima u profilu, a druga bez. Ova bez ispunjenih osobnih podataka jednostavno ne bi imala privilegije otvarati teme u oglasniku.

Mislim da bi se time zadovoljile obje strane ove priče - i zakonska obveza i želja forumaša. Očigledno je da je oglasniku u ovakvom obliku drastično opala posjećenost i aktivnost.

PORUKA DANA!
Ovo bi bilo super.
Prvi samo koji bih dao svoje podatke, jer ne vidim ništa loše u prodaji, niti imam želju nekoga zavaljati. 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
15 godina

Mah...ionako nas nitko ne doživljava.

Ovakve reakcije pripisuju tome da se samo treba naviknuti, kao što je bilo i s ukidanjem liste TU/TD. Međutim upravo to je primjer da se uopće ne radi o navici, nego jednostavno forum postaje sve gorim i gorim. Ukidanje liste TU/TD i dalje smatram debilnim, a nisam jedini koji to misli. Pa ovakve male oglase smo imali i prije oglasnika na forumu, pa nikada nisu bili osobito popularni. Ne razumijem zašto bi sada bilo drugačije?

Općenito je kvaliteta foruma drastično opala u zadnjih par mjeseci. Od same funkcionalnosti na razini tehničke izvedbe, do kvalitete autora što se osobito osjeti. Jednostavno je forum preplavljen nekakvim klincima koji misle da nešto znaju, a ne znaju ništa. Takvi su najopasniji. Koju god temu pogledam, odgovori su na razini "Krepalo ti napajanje", a ustvari nije bio spojen power button...

Totalno je nekakva demotivirajuća atmosfera zavladala forumom...

14 godina
DamageHigh kaže...

Ovakve reakcije pripisuju tome da se samo treba naviknuti, kao što je bilo i s ukidanjem liste TU/TD. Međutim upravo to je primjer da se uopće ne radi o navici, nego jednostavno forum postaje sve gorim i gorim. Ukidanje liste TU/TD i dalje smatram debilnim, a nisam jedini koji to misli. Pa ovakve male oglase smo imali i prije oglasnika na forumu, pa nikada nisu bili osobito popularni. Ne razumijem zašto bi sada bilo drugačije?

Općenito je kvaliteta foruma drastično opala u zadnjih par mjeseci. Od same funkcionalnosti na razini tehničke izvedbe, do kvalitete autora što se osobito osjeti. Jednostavno je forum preplavljen nekakvim klincima koji misle da nešto znaju, a ne znaju ništa. Takvi su najopasniji. Koju god temu pogledam, odgovori su na razini "Krepalo ti napajanje", a ustvari nije bio spojen power button...

Totalno je nekakva demotivirajuća atmosfera zavladala forumom...

Ti si daleko od tih klinaca.
Obožavam tvoje postove {#}

Samo, dobro si napisao, ovo nitko neće doživjeti i forum će dalje tonuti i samo tonuti. 

17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
  1. Omogućiti lakše praćenje svojih oglasa. Tu bi se dalo poraditi na tome kako realizirati, ali trenutno nemam neki dobar prijedlog.

Po novom na svakom oglasu možeš pronaći i trajni link do njega, tako da možeš lakše pratiti svoje oglase ali i one koji te zanimaju a ne možeš ih proučiti odmah.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
14 godina
neaktivan
Pregled malih oglasa

moze mi netko navesti konkretan razlog ukidanja starog oglasnika? ovaj Mali oglasnik je tesko smece, isto kao da sam na njuskalu. pa bug-ov oglasnik i je bio specifican po tome sto se svatko mogao brzo i lako ukljuciti u temu i JAVNO pomoci (potencijalnim) kupcima sa informacijama o samom proizvodu ili  vlastitim misljenjem/znanjem o temi.  ukratko: stari oglasnik je imao dusu, ovaj je nema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
sudy_freak kaže...

Budući da je Oglasnik otišao u vječna lovišta, na opće negodovanje nas forumaša, uveli ste nam nov način trgovine.
Znam da se sve to izdogađalo naglo i brzo i da ste u kratkom vremenu morali zadovoljiti dvije strane, Zakon koji vas pritišće i steže

i nas forumaše, preprodavače i širitelje sive ekonomije.
Dijelom ste uspjeli zadovoljiti obje strane, a ova strana, manje zadovoljna (forumaši) traže neke promjene u sustavu Malih oglasa.

2. Klikom na profil forumaša nekog XY, vidimo dolje koliko ima oglasa. Bilo bi super omogućiti da se klikom na taj broj otvaraju njegovi oglasi.
  3. Bolje pozicionirati taj dio "Mali oglasi" na BOL-u, jer je ovako totalno marginalno. Ili tako mora biti zbog nekog wanabe Zakona?
  4. Neki drugi prijedlog?!

1 - to sam i ja želio da se uveden od početka, ali je bilo komplicirano. U svakom slučaju vjerujem da bi bilo korisno (za one koji predaju oglase);

2 - slažem se;

3 - pa to je samo jedan od niza podsadržaja, a nalazi se, pazi sad:

http://www.bug.hr/ (glavna naslovnica)

http://www.bug.hr/plus/ (grupni pregled raznog sadržaja, koji nije izravno vezan uz vijesti ili časopise)

http://www.bug.hr/forum/ (naslovnica foruma, uz aktivne teme)

o i na koncu stranica s oglasima:

http://www.bug.hr/malioglasi/

DamageHigh kaže...

To je kompliciraniji pristup i zato nismo išlu u tom smjeru, ali imam jednu ideju koja bi u konačnici dovela do sličnog rezultat (a zadržala bi sve sada pozitivne strane "reguliranog pristupa"), budem to malo istražio, pa se javim...

DamageHigh kaže...

Nije točno, evo ja vas "doživljavam"! Znam možda je to malo, ali eto barem je više od - nitko! {#}

sushii kaže...

moze mi netko navesti konkretan razlog ukidanja starog oglasnika? ovaj Mali oglasnik je tesko smece, isto kao da sam na njuskalu. pa bug-ov oglasnik i je bio specifican po tome sto se svatko mogao brzo i lako ukljuciti u temu i JAVNO pomoci (potencijalnim) kupcima sa informacijama o samom proizvodu ili  vlastitim misljenjem/znanjem o temi.  ukratko: stari oglasnik je imao dusu, ovaj je nema.

http://www.bug.hr/vijesti/mali-oglasi-dobili-mogucnost-komentiranja/121428.aspx

...
15 godina
Miro kaže...
DamageHigh kaže...

To je kompliciraniji pristup i zato nismo išlu u tom smjeru, ali imam jednu ideju koja bi u konačnici dovela do sličnog rezultat (a zadržala bi sve sada pozitivne strane "reguliranog pristupa"), budem to malo istražio, pa se javim...

DamageHigh kaže...

Nije točno, evo ja vas "doživljavam"! Znam možda je to malo, ali eto barem je više od - nitko! {#}

Miro, sjećaš se ono prije točno 5 god - 1 dan, kada gotova rješenja nisu bila prihvatljiva i umjesto na ustaljena i gotova rješenja, išli ste na taj kompliciraniji pristup, mnogo kompliciraniji - razvitak vlastitog foruma. Jest da je sutra, ali ja vam ovim povodom čestitam na 5 godina ovog foruma! Započeli ste uz puno entuzijazma i volje, što vam se, po mojoj slobodnoj procjeni, naposljetku i isplatilo. Stvorili ste eto jedan od najboljih i najaktivnijih foruma na ovim prostorima i još jednom - kapa dolje svima, od Domagoja, preko tebe, do Arona. Svaka čast dečki (i Vesna! :) )!

Zadnjih par mjeseci je eto, nažalost, forum izvan fokusa. Znam da su u razvitku aplikacije za mobilne platforme za Bug i Mrežu i da se nema puno vremena, ali kada bi barem malo tog entuzijazma i želje vratili na forum, ja sam siguran da bi community to znao vratiti.

Kako bilo da bilo, nadam se da će se u budućnosti ipak nešto više slušati "glas naroda", kao što je to nekad bilo. Koliko god to službeno nije tako, složili smo ovaj forum zajedno. Od naših prijedloga, pa do onoga od čeg se forum i sastoji - samih postova.

{#}{#}

14 godina
Pregled malih oglasa

Znaci napravio sam jedan oglas ispunio sve podatke bla bla .. ukratko i sada ja taj oglas ne mogu naci iako sam vidjeo da je objavljen i jos sam nesto htjeo ispraviti ali ne znam kako pa ako moze neka pomoc? Hvala i btw: vise ni nemogu naci taj oglas pomocu trazilice.

PS. bilo bi super kada bi NP. Tamo di pise ---- Broj malih oglasa: 1  da na tom broju 1 ima link koji ravno baca na taj oglas to bi bilo savrsenstvo.

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 11:54 (XVII Mini).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pregled malih oglasa

Dugo nisam vidio većeg cirkusa od ovog novog oglasnika... totalno nepregledan i jadan.. jedan jako veliki minus za forum

1 0 hvala 0
14 godina
Pregled malih oglasa

I dalje nisam dobio odgovor na svoje pitanje a nemogu ni dalje naci oglas koji sam postavio prije 3 dana ...

Naso jedva.

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 12:55 (XVII Mini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pregled malih oglasa

Ajoj katastrofa mali oglasi, pa sad nasi dobri dragi forumasi nemogu spustati cijenu u nedogled drugim forumasima. ajoj, sad ce sve skuplje biti, nema slobodni komentara ispod oglasa da se prodavacu ukaze koliko je skup i da njegova roba nevrijedi para. ajoj, sad mi nitko nece moci reci kako postoji identicna stvar za soma manje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Pregled malih oglasa

iskreno, i meni nedostaje stari forum i oglasnik

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djdamir81 kaže...

Ajoj katastrofa mali oglasi, pa sad nasi dobri dragi forumasi nemogu spustati cijenu u nedogled drugim forumasima. ajoj, sad ce sve skuplje biti, nema slobodni komentara ispod oglasa da se prodavacu ukaze koliko je skup i da njegova roba nevrijedi para. ajoj, sad mi nitko nece moci reci kako postoji identicna stvar za soma manje.

Niste mi jasni. I u starom oglasniku se vrlo lako moglo onemogućiti komentiranje oglasa, a samim time i spuštanje cijene, kao što se i u novom to isto može i omogućiti.

Mane novog oglasnika su te što se ne može staviti više od jedne slike u oglas, nije moguće editirati oglas, nije moguće obavijestiti pučanstvo da je predmet prodan, osim brisanjem oglasa, a time postaje puno teže pratiti reputaciju pojedinih članova, ne postoje kategorije po komponentama, posjećenost i aktivnost su mnogo manji, mogućnost formatiranja teksta je puno slabija, tj. nikakva itd.

Niti jednu prednost nažalost ne vidim. Eventualno to što se oglasi mogu sortirati po ponudi/potražnji/zamjeni.

17 godina
moderator
DamageHigh kaže...
djdamir81 kaže...

Niste mi jasni. I u starom oglasniku se vrlo lako moglo onemogućiti komentiranje oglasa, a samim time i spuštanje cijene, kao što se i u novom to isto može i omogućiti.

Mane novog oglasnika su te što se ne može staviti više od jedne slike u oglas, nije moguće editirati oglas, nije moguće obavijestiti pučanstvo da je predmet prodan, osim brisanjem oglasa, a time postaje puno teže pratiti reputaciju pojedinih članova, ne postoje kategorije po komponentama, posjećenost i aktivnost su mnogo manji, mogućnost formatiranja teksta je puno slabija, tj. nikakva itd.

Niti jednu prednost nažalost ne vidim. Eventualno to što se oglasi mogu sortirati po ponudi/potražnji/zamjeni.

naveo si niz netočnosti... Budem ti detaljnije sutra odgovorio, sad sam na mobilnim uređaju pa mi nije spretno... A i dat ću na razmatranje jednu moguću inovaciju sustava...
...
15 godina
Miro kaže...
DamageHigh kaže...
...
naveo si niz netočnosti... Budem ti detaljnije sutra odgovorio, sad sam na mobilnim uređaju pa mi nije spretno... A i dat ću na razmatranje jednu moguću inovaciju sustava...

OK, jedina netočnost koju sada vidim da sam naveo jest da se može staviti samo jedna slika u oglas. Ali i dalje stoji da je na forumu to dodavanje slika znatno bolje rješeno. Isprike.

Baš me interesira tvoja ideja...;)

17 godina
moderator
DamageHigh kaže...

dakle:

- slike - može se staviti više od jedne;

- formatiranje - sustav automatski definira prve tri riječi kao bold (treba tako formulirati tekst, da se od toga ima koristi), te je dozvoljen enter, odnosno nabrajanje, prazni redovi. Izdvojen je URL;

- naknadno editiranje - pa to je prednost da se ne može naknadno brljaviti po oglasu, a ako je došlo do neke bitne promjene, autor može samostalno oglas ukloniti i postaviti novi;

- prednosti - glavna prednost je neusporedivo lakša mogućnost izdvajanja onoga što te zanima, konkretno:

mali oglasi (u zaglavlju) - prikaz SVIH oglasa po vremenu objave;

kategorija (desni stupac ili klik na istu u traci) - prikaz SVIH oglasa u kategoriji po vremenu objave;

razvrstavanje (ponuda/potražnja/zamjena) - omogućava unutar svake kategorije pregled samo onoga što te zanima;

sortiranje (unutar kategorije) - po datumu i po cijeni;

Točno je da za komponente  ne postoji razrada, ali to je jednostavno dodati, ako bude potrebe. Već sada postoji 16 kategorija, pa ne treba s tim pretjerivati...

Daleko od toga da se kod mali oglas ne bi moglo dodati još milijun drugih funkcija koje bi ih učinili preglednijima i lakšim za korištenje, ali mi je apsurdno da kažeš kako "ni jednu prednost ne vidiš" u odnosu na kaotično trpanje (nemogućnost bilo kakvog sortiranja) i vječno problematično bumpanje na forumu.

...
15 godina
Miro kaže...

dakle:

- slike - može se staviti više od jedne;

OK, ispravio sam se. I dalje stoji da je na forumu dodavanje slika svjetlosnim godinama bolje rješeno od onog rješnja.

Miro kaže...
- formatiranje - sustav automatski definira prve tri riječi kao bold (treba tako formulirati tekst, da se od toga ima koristi), te je dozvoljen enter, odnosno nabrajanje, prazni redovi. Izdvojen je URL;

Napisao sam da je puno slabija. Automatski bold je banalna stvar koja rijetko kada funkcionira kako treba iz tog razloga što korisnici na prvu ne razumiju koji će im točno dio oglasa biti boldan. Dovoljno je baciti pogled na oglasnik. Sami oglasi su dosta nepregledniji nego je to bilo na forumu.

Miro kaže...
- naknadno editiranje - pa to je prednost da se ne može naknadno brljaviti po oglasu, a ako je došlo do neke bitne promjene, autor može samostalno oglas ukloniti i postaviti novi;

Meni kao korisniku to nikako ne djeluje kao prednost. Ne razumijem zašto bi naknadno editiranje oglasa bilo loše?

Ovo uklanjanje oglasa i postavljanje novog, pogotovo onima koji nisu pretplatnici, je "pain in the ass".

I dalje stoji da nije moguće obavijestiti pučanstvo da je oglas prodan, osim brisanjem istog, što pak znatno otežava, da ne kažem onemogućava praćenje reputacije prodavača (što je bila jedna od glavnih prednosti oglasnika na forumu!).

Miro kaže...
- prednosti - glavna prednost je neusporedivo lakša mogućnost izdvajanja onoga što te zanima, konkretno:

mali oglasi (u zaglavlju) - prikaz SVIH oglasa po vremenu objave;

kategorija (desni stupac ili klik na istu u traci) - prikaz SVIH oglasa u kategoriji po vremenu objave;

razvrstavanje (ponuda/potražnja/zamjena) - omogućava unutar svake kategorije pregled samo onoga što te zanima;

sortiranje (unutar kategorije) - po datumu i po cijeni;

Meni je recimo neusporedivo lakše bilo izdvojiti oglase vezane uz grafičke kartice na forumu. Neusporedivo lakše.

Miro kaže...
Točno je da za komponente  ne postoji razrada, ali to je jednostavno dodati, ako bude potrebe. Već sada postoji 16 kategorija, pa ne treba s tim pretjerivati...

To je jednostavno dodati, ali koliko je jednostavno dodati podkategorije? Nema smisla da na samom početku pregledavaš 30 kategorija, bez ikakve strukture.

Miro kaže...
Daleko od toga da se kod mali oglas ne bi moglo dodati još milijun drugih funkcija koje bi ih učinili preglednijima i lakšim za korištenje, ali mi je apsurdno da kažeš kako "ni jednu prednost ne vidiš" u odnosu na kaotično trpanje (nemogućnost bilo kakvog sortiranja) i vječno problematično bumpanje na forumu.

Pa ne vidim. Sve što si gore naveo sam ti lijepo objasnio da u novom oglasniku ili ne postoji, ili je znatno kompliciranije i lošije.

U novom oglasniku primjerice ne postoji mogućnost sortiranja po grafičkim karticama. U starom je postojalo. Osobno mi je to 100 puta korisnije od nekakvog sortiranja po cijeni (koje mi pak nema smisla, jer se unutar jedne kategorije mogu nalaziti proizvodi kojekakvih vrijednosti).

Što se tiče bumpanja, vjerojatno je bilo problematično za modove. Ja sam davno prije predložio postojanje posebnog buttona za bumpanje, negdje kod buttona za zaključavanje teme, koji bi se mogao aktivirati svakih toliko dana. Osim što bi smanjilo posao modovima, smanjilo bi i količinu nepotrebnih "BUMP" postova u oglasu.

To što bump ne postoji u novom oglasniku također smatram minusom. Ili je opet intuitivnije brisati, pa ponovno objavljivati oglas, kako bi se u novom oglasniku postigao isti efekt?

Između ostalog, tko koristi oglasnik? Mi ili vi? Koliko si predmeta kupio/prodao putem ijednog oglasnika? Ja sam dosta.

Jesi li čuo od ijednog člana da mu je iskustvo korištenja novog oglasnika bolje? Ja nisam.

Dakle, da zaključimo. Nemamo se što raspravljati. Ovakva izvedba je lošija. Točka. Možete li vratiti oglasnik na forum ili ne? To je jedino pitanje.

Btw., a ideja? :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 20:57 (DamageHigh).
17 godina
moderator
DamageHigh kaže...

Dakle, da zaključimo. Nemamo se što raspravljati. Ovakva izvedba je lošija. Točka. Možete li vratiti oglasnik na forum ili ne? To je jedino pitanje.

Ne.

DamageHigh kaže...

Btw., a ideja? :(

Odgađam je, za neki drugi dan...

...
14 godina
Miro kaže...
DamageHigh kaže...

Ne.

Oprosti Miro, ali da se nije moglo realizirati upravo isto prilikom predaje oglasa na Forum, kao što je to slučaj prilikom predaje na Male oglase?
Znači, da prije postavljanja oglasa na Forum (kako smo naviknuli), moramo isto unijeti svoje podatke, koji nam u slučaju unosa trajno ostaju zapisani na našem BUG Forum profilu?
Nisam stručan, ali prije 5 godina vam je uspjelo iz nule napraviti forum kakvoga poznajemo, doduše redizajniranog, ali jasno je.
Nije li Domagoj, svemoguć po tom pitanju?
Ili je tražio puno za tako što?
Ili su zakoni pogrešno formulirani?
Ili što?

Ima nelogičnosti.
U mnogim stvarima su mi dobri Mali oglasi, trebat će vremena da se naviknem(o), ali samo da nisu marginalizirani toliko.

Ako će biti još poboljšanja, nadogradnji i slično u tom području, dajem podršku.
Samo neka ide na bolje, nikako nazad.
Kad već ne možemo dobiti dobri, stari Oglasnik. 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
17 godina
moderator
Pregled malih oglasa
Da, bilo nam je preskupo razvijati forum u tom smjeru. Pa valjda je to jasno. Puno toga bi se moralo izmijeniti, a imali smo već gotov sustav koji nam omogućava ispunjavanje zakonskih obaveza, uz relativno male modifikacije i to smo napravili. Držimo da je važnije resurse koje imamo upogoniti za nova unapređenja (recimo doraditi forum za mobilno korištenje), nego se iscrpljivati na razvoju neke varijacije njuškala u obliku foruma... S još nekoliko sitnih izmjena (neke su forumaši i sami predlagali), bit će ovi oglasi svrsishodni, k tome lišeni trolerskih obračuna, kakvih je prije bilo bezbroj...
...
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Pregled malih oglasa

nešto kao apple maps......

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: