Bug Online Oglasnik zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 1.346
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Bug Online Oglasnik

Na ovom forumu postoji oglasnik koji je dosta posjećen te sam i sam u nekoliko navrata kupio komponente te periferiju dosta povoljnije nego u dućanima gdje se marže nabijaju ohoho. Sa te strane sve je za pohvalu.

Ono što ne samo mene nego i većinu ostalih članova foruma koji stavljaju svoje oglase strahovito smeta je sljedeće:

Netko tko je stavio oglas za (sad hipotetski govorim) Ati 7950, stavi osvoju cijenu i opis proizvoda koji nudi u prvi post. U 95% slučajeva doći će ekipa koja nema namjeru kupovati, nego će stavljati neke linkove na trgovine koje nude proizvod po malo skupljoj ili istoj cijeni, te će početi priča u stilu :"Puno tražiš, spusti cijenu, ovo nećeš prodati do božića, uskrsa" itd. Pa valjda prodavač sam zna koliko vrijedi određena roba, je li pažena ili se nad njom iživljavao, koliko je stara i kolika je realna cijena!

Neki su u stanju 2 puta korištenom kontroleru spustiti cijenu za čak 40%, a sam kontroler je star mjesec dana i ima račun te garanciju! Pa jel ovo vama normalno razmišljanje?

Mislim koji k? Ako nećeš uzeti onda čemu uopće otvarati tu temu u oglasniku? Koja je to logika? Solit pamet nekom ko prodaje i bacat mu neke (u 90% slučajeva) toliko nerealne cijene da to stvarno nema veze sa  zdravim razumom! Ako već imaš namjeru kupiti, ali misliš da se previše  traži, pa daj pošali prodavaču pristojno na PP da li je zainteresiran da se cijena spusti. Ne bi vjerovali, ali kad se tako nastupi prodavač je većinu vremena spreman napraviti neki kompromis, za razliku od padobranaca u temi kojima je dosadno pa eto, daju svoje "stručne" procjene i bez veze spammaju, daju linkove trgovina, koje istina imaju nešto jeftiniju robu, ali se nalaze samo u Zagrebu ili postoje samo kao web-shop. Njima valjda nije jasno da postoje ljudi izvan Zagreba koji u sam Zagreb dolaze 1-2  puta godišnje i ne mogu doć osobno u trgovinu, nego kupljenu robu dobiju poštom, te poštarinu moraju i platiti! Na kraju ispadne da taj jeftiniji proizvod + poštarina doću skuplje nego sam proizvod u trgovini izvan Zagreba!

U svrhu eliminiranja stručnjaka i padobranaca predlažem sljedeće:

U podforumu Bug Oglasnik, isključivo pravo pisanja u temi ima samo onaj tko je začetnik teme, tj. prodavač ili kupac, a sva daljnja pregovaranja i dogovaranja preko PP-a! Time bi dobili puno pregledniji oglasnik.

Naravno, ovo ne obuhvača teme sa prednaslovom Procjena.

Layla, you've got me on my knees.

6 0 hvala 0
13 godina
Bug Online Oglasnik

Na jednom drugom forumu na kojem sam također član, isto postoji sličan sistem prodaje/kupovine preko foruma.

Tamo je pravilo da u temi koja je povezana s nekom prodajom/kupovinom se ne smije komentirati ukoliko to nije povezano uz dogovor cijene ili nešto slično. Uglavnom se i to rješava preko PM-a, ali pravilo postoji za slučaj da je inbox pun ili nešto slično. Mislim da je to nakorektnije rješenje...

0 0 hvala 0
17 godina
Bug Online Oglasnik

Vrlo jedostavno je to riješeno na BUGforumu.

Svatko, ali svatko, tko otvori temu za prodaju ima pravo zaključati i otključati temu kad god hoće.

To znači, da kad otvoriš oglas, jednostavno imaš lokotić gore desno, zaključaš i nitko ti neće davati komentare.

Nevidim zašto bi ti neku revoluciju dizao bespotrebno, ako ti se ne sviđa, bug ima i "klasnični" oglasnik, slobodno koristi njega onda.

Ako jednu stvar smatram izvrsnom na ovom forumu onda je to koncept oglasnika. Još samo kad bi se malo strožije odnosili prema prevarantima, to bi bilo odlično.

Neki od njih imaju po 5-6 prevara a i dalje uredno "posluju"...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice