Automatsko skraćivanje citata

poruka: 27
|
čitano: 3.060
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle, pošto moderatori inzistiraju da se dugi i nepotrebni citati skraćuju na zadnji (i predzadnji) (u čemu se u potpunosti slažem) došao sam do ideje da se, pri citiranju velikih citata ti isti citati automatski skraćuju te da se u editoru poruka prikazuje samo posljednji (i predposljednji ili koji vec) citat.

Smatram da bi to nama svima uštedjelo vrijeme...

Komentirajte,

CRT

Postoje samo 10 vrste ljudi - oni koji razumiju binarni sustav i oni koji ne razumiju binarni sustav.
Moj PC  
40 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Re: Automatsko skraćivanje citata
CRT kaže...

Dakle, pošto moderatori inzistiraju da se dugi i nepotrebni citati skraćuju na zadnji (i predzadnji) (u čemu se u potpunosti slažem) došao sam do ideje da se, pri citiranju velikih citata ti isti citati automatski skraćuju te da se u editoru poruka prikazuje samo posljednji (i predposljednji ili koji vec) citat.

Komentirajte,

CRT

Nadam se da će uskoro update! (Buga, naravno)

;)

Socijalizam, nacionalizam i antiimeperijalizam. To nam treba.
16 godina
odjavljen

da ovo pod obavezno... uvijek se nadje neki tuljan koji citira sve sto pise na stranici

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
CRT kaže...

Komentirajte,

CRT

da pogotovo jer puno korisnika citira s mobitela pa je malo problem brisati sve citate.

14 godina
CRT kaže...

Komentirajte,

CRT

Podržavam! {#}

** Live 4 Music **
14 godina
neaktivan

Evo, vidim da ima dosta pozitivnih kritika što mi je drago; ali zanima me mišljenje moderatora tj. "više sile" ?

Hvala,

CRT

Postoje samo 10 vrste ljudi - oni koji razumiju binarni sustav i oni koji ne razumiju binarni sustav.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jedino sa dugmetom u editoru, nikako automatski, jer automatika ne može znati koji dio/dijelove želim citirati a koje želim obrisati, dakle izbor IMO

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 0:13 ((s)izgoreo).
Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
CRT kaže...

Evo, vidim da ima dosta pozitivnih kritika što mi je drago; ali zanima me mišljenje moderatora tj. "više sile" ?

Hvala,

CRT

dobit ces odgovor:bilo bi dobro, ali nepotrebno.

15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

jedino sa dugmetom u editoru, nikako automatski, jer automatika ne može znati koji dio/dijelove želim citirati a koje želim obrisati, dakle izbor IMO

Ili obratno, automatski skraćivanje ali da postoji gumb koji bi dopustio uređivanje citata u cijelosti.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 5:41 (Minoza).
16 godina
neaktivan

Ja sam juce dobio opomenu zbog predugog citata ali pisao sam u zurbi i nisam stigao skratiti...

Slazem se sa ovim prijedlogom i zelio bih ga dopuniti...da recimo samo boldujemo dio koji zelimo citirati u dugom citatu a da dio koji nije boldan bude automatski uklonjen...to bi po meni bilo neko rjesenje koje nije komplikovano...neko rece kako sistem zna sta ja zelim citirati, e pa ovako bi znao, sve sto je boldano ostaje a sve drugo nestaje.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Ono što je autor teme mislio je da se samo posljednji post ostavi, a svi ostali obrišu.

Dakle citiraš neki post u kojem je drugi autor citirao druge postove. Samo post koji si ti citirao ostao bi napisan a ne oni raniji. Apsolutno ima smisla i trebalo bi uvesti. Pitanje je samo je li moguće u TinyMCE editoru.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan

Ne shvaćam baš zašto je problematično označiti citate koji nisu potrebni i stisnuti backspace. Zna se dogoditi da su ponekad potrebni i prijašnji citati.

A za mobitele bi mislim bilo najpraktičnije uvesti način citiranja kakav se koristi na imageboardovima (ukoliko je stvarno tako problematično citirati na njima), tj. da svaki post dobije jedinstveni broj pa da se prilikom citiranja umjesto citata ispiše samo link (u obliku >>*broj*) koji vodi na taj post. Praktičnije od linkanja cijelog trajnog linka.

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ono što je autor teme mislio je da se samo posljednji post ostavi, a svi ostali obrišu.

Dakle citiraš neki post u kojem je drugi autor citirao druge postove. Samo post koji si ti citirao ostao bi napisan a ne oni raniji. Apsolutno ima smisla i trebalo bi uvesti. Pitanje je samo je li moguće u TinyMCE editoru.

aha, da, da, to je odlična ideja {#}... malo sam spor {#}

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 14:04 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

To nebi bilo loše a uz to još izvest i citiranje sa više stranica.

World Championships: 7, GP started: 270, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan

Domagoja treba pitati, jer je on autor foruma, ali kao programer i moderator mogu samo reći da je ovo moguće tehnički izvesti, ali mislim da nema smisla. Nije potrebno, jer lijenost kod pisanja nebi smjela biti rješavana stvarima koje ograničavaju druge. Citiranje već citiranih citata ponekad je korisno i potrebno i takav način rada foruma ometao bi tu mogućnost. Onemogućavanje jedne korisne mogućnosti samo zato da netko ne mora voditi računa o urednosti, logici i pravilima, nema smisla.

Na mobitelima citiranje i nije moguće pa nema smisla ni komentiranje mobitela. Mobilna verzija dostupna je na http://m.bug.hr adresi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 16:59 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Domagoja treba pitati, jer je on autor foruma, ali kao programer i moderator mogu samo reći da je ovo moguće tehnički izvesti, ali mislim da nema smisla. Nije potrebno, jer lijenost kod pisanja nebi smjela biti rješavana stvarima koje ograničavaju druge. Citiranje već citiranih citata ponekad je korisno i potrebno i takav način rada foruma ometao bi tu mogućnost. Onemogućavanje jedne korisne mogućnosti samo zato da netko ne mora voditi računa o urednosti, logici i pravilima, nema smisla.

Na mobitelima citiranje i nije moguće pa nema smisla ni komentiranje mobitela. Mobilna verzija dostupna je na http://m.bug.hr adresi.

na mobitelima citiranje nije moguce? pa otkud onda sad citiram?

14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Djelomicno se slazem s korisnošću i citiranjem citiranih postova ali da se ne treba uvesti samo da nekome bude lakse mi jednostavno nema smisla, pa zar nisu kompjuteri i informatika i napravljeni zbog toga?  {#}

Dakle, da se vratim na ono prije spomenuto: korisnost citiranja citiranih postova;

ta mogućnost jest korisna ali se većinom krivo koristi i citiraju se masovne poruke da bi se onda odgovorio sam jedan redak teksta. Također, nisam ni rekao da bi tu mogućnost trebalo limitirani na zadnji post (ja osobno preferiram na zadnja dva,no tu odluku prepuštam vama).

Isto tako, mislim da bi u tom slučaju došlo do većeg korištenja višestrukog citiranja koje je itekako korisno u tim slučajevima (želis odgovoriti na dva posta, a opet ne želis da citirani post ima 20-etak nepotrebnih citata u sebi(oprsotite na kompliciranju {#}))

Naravno, to je samo ideja i moglo bi se vise razraditi, primjerice da sam korisnik bira koliko da zadnjih citata zapravo citira (ono sto mu treba).

Ponavljam, to je samo ideja, a odluku prepustam vama.

CRT

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 18:15 (CRT).
17 godina
neaktivan
nsoul kaže...
naxeem kaže...

Hmm, a evo,

na ovoj fotki ja ne vidim citiranje. Možda griješim? - Klasično sučelje nije namijenjeno mobitelima, ako na njega misliš.

CRT kaže...
naxeem kaže...

Domagoja treba pitati, jer je on autor foruma

Ne meni, Domagoju. Ja sam samo komentator. :-)

15 godina

Da barem ljudi nauce da se ne CITIRA prethodni post. To isto se jako puno puta dogadja, zato sve i pari nakaradno.

ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Ne koristiš mobilnu verziju foruma? Mobitel te nije preusmjerio na m.bug.hr nego si na "pravoj" verziji pretpostavljam.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 18:30 (nidjo123).
16 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...
nsoul kaže...

Ne koristiš mobilnu verziju foruma? Mobitel te nije preusmjerio na m.bug.hr nego si na "pravoj" verziji pretpostavljam.

Pa da, koristi, kao i ja i valjda jos nekoliko forumasa 'punu' verziju foruma. Zasto ne koristiti kad browseri to mogu jako dobro prikazati?

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
17 godina
moderator
CRT kaže...

Komentirajte,

CRT

to djeluje kao još jedan korak prema novim komplikacijama - jer opet će biti situacija da netko želi više toga staviti u citat, pa bi znači trebalo biti više razina citiranja - a sve da bi se nekome "uštedjelo vrijeme" - pa koliko to vremena uzima ručno brisanje viška citata?!?

jesi li na ikojem drugom forumu vidi opciju koja automatski limitira citat po nekom pretpostavljenom ključu?

(s)izgoreo kaže...

editor je takav kakav je...

malina22 kaže...

Ja sam juce dobio opomenu zbog predugog citata ali pisao sam u zurbi i nisam stigao skratiti...

dobio si bijeli karton, uz koji piše SUGESTIJA, a to nije opomena!

CRT kaže...
naxeem kaže...

Djelomicno se slazem s korisnošću i citiranjem citiranih postova ali da se ne treba uvesti samo da nekome bude lakse mi jednostavno nema smisla, pa zar nisu kompjuteri i informatika i napravljeni zbog toga? {#}

Dakle, da se vratim na ono prije spomenuto: korisnost citiranja citiranih postova;

ta mogućnost jest korisna ali se većinom krivo koristi i citiraju se masovne poruke da bi se onda odgovorio sam jedan redak teksta. Također, nisam ni rekao da bi tu mogućnost trebalo limitirani na zadnji post (ja osobno preferiram na zadnja dva,no tu odluku prepuštam vama).

Isto tako, mislim da bi u tom slučaju došlo do većeg korištenja višestrukog citiranja koje je itekako korisno u tim slučajevima (želis odgovoriti na dva posta, a opet ne želis da citirani post ima 20-etak nepotrebnih citata u sebi(oprsotite na kompliciranju {#}))

Naravno, to je samo ideja i moglo bi se vise razraditi, primjerice da sam korisnik bira koliko da zadnjih citata zapravo citira (ono sto mu treba).

CRT

pa već ovaj tvoj post pokazuje koliko je (izvorno tvoj) prijedlog - suvišan! Pravilno pretpostavljaš da bi netko želio i ponešto drugo citirati (kao što sam sada ja napravio i ostavio dio koji ti citiraš), tako da bi automatizam sve zakomplicirao. Jednostavno je najbolje da ostane kako je! {#}

sardax kaže...

Da barem ljudi nauce da se ne CITIRA prethodni post. To isto se jako puno puta dogadja, zato sve i pari nakaradno.

ovaj forum je već po svojim mogućnostima dosta napredniji, a tim i kompliciraniji, od mnogih drugih, pa tako i treba imati razumijevanja za nove korisnike, kojima treba vremena da bi pohvatali konce...

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 19:33 (Miro).
16 godina
neaktivan
Miro kaže...
CRT kaže...

Komentirajte,

CRT

to djeluje kao još jedan korak prema novim komplikacijama - jer opet će biti situacija da netko želi više toga staviti u citat, pa bi znači trebalo biti više razina citiranja - a sve da bi se nekome "uštedjelo vrijeme" - pa koliko to vremena uzima ručno brisanje viška citata?!?

jesi li na ikojem drugom forumu vidi opciju koja automatski limitira citat po nekom pretpostavljenom ključu?

Evo ja jesam :)

xda-developers.com

Tamo su citati ograniceni na jedan.

Ako citiras osobu x koja je citirala osobu y, post osobe y se nece pojavit u tvom postu.

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 19:51 (Šef).
17 godina
neaktivan
Ista stvar na službenim EA forumima.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Hmm, a evo,  na ovoj fotki ja ne vidim citiranje. Možda griješim? - Klasično sučelje nije namijenjeno mobitelima, ako na njega misliš.

da mislio sam na klasicno sucelje, a i sad citiram s mobitela.

nidjo123 kaže...

ne, ponekad, jer mi je "prava" verzija preglednija. a i zasto ne iskoristit 4.3" ekran.a i ne prebaci me na m.bug mozda jer imam u bookmarksima link na obicni forum.

17 godina

Kad se već govori da je nekad potrebno, a nekad ne, možda bi se u editor mogao dodati gumb imena skrati citat, tj. ako ima više citiranih poruka, on ostavi samo zadnju. Ili obrnuto. Da je defaultno skraćen citat, pa se onda klikom na gumb pojave sve citirane poruke :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 22:23 (denix).
15 godina

ja bih predložio da se s desne strane kod posta ispod gumba "citat" stavi i "kratki citat" pa onda klikneš po želji

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice