I dalje ne kužiš a? U doslovno 3 sekunde možeš izguglati koje godine je izašao Doom 3, pa ćeš onda vidjeti zašto nema smisla ono što si rekao.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.839
- |
- čitano: 6.921.329
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je da, najhladnija
https://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-470,4703-7.html
"During our stress test, the GPU’s four voltage converters hit almost 94°C. The memory module ends up at a toasty 95°C."
Sta pise za gpu temp?
63°C?
@ibme jesi ti pogledak taj video?
Nista neobicno za grafu bez bckplate da te temp idu gore, ali bez problema rade - pobogu to je ASUS nije EVGA da se zapali
Da, strix 470 je najhladnija 470 na trzistu, sve ti govori ta temp out of box na 63°C.
P.S. Ja sam sasvim slucajno uzeo tu strixicu, jer je bila ispod 200eur ponuda, da sam birao uzeo bih Sapphire sigurno zbog dual bios-a i backplate, iako je bio mrsav heatsink, bio je dovoljan za 470 seriju.

Pa kog ti vise lazes sa svojim glupostima.
Moderatori ovakvo sirenje dezinformacija zasluzuje perma ban.
Dobro da nema strixice r7 260 jer bi to po forumskim guruima dan danas bila najbolji moguci bestbuy
Dobro da nema strixice r7 260 jer bi to po forumskim guruima dan danas bila najbolji moguci bestbuy
gt 730 64 bit je bila pristojna...ja se budala zaletio i kupio 740gt
U prvom dijelu se vidi kako kartica ne moze drzati stock clock i u trenucima pada na presmijesnih 1050mhz skupa sa naponom ispod 1.0v tako da pametnom dosta :))
http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_470_strix_gaming_4gb_review,6.html
Stvari postanu stabilne tek kad se napon nabije, a za polaris je undervolt pozeljan.
Definitivno "najbolja" rx 470 :)
U prvom dijelu se vidi kako kartica ne moze drzati stock clock i u trenucima pada na presmijesnih 1050mhz skupa sa naponom ispod 1.0v tako da pametnom dosta :))
http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_470_strix_gaming_4gb_review,6.html
Stvari postanu stabilne tek kad se napon nabije, a za polaris je undervolt pozeljan.
Ma ASUS je ASUS
To je kriv amd jer su isporucili hrpu doslovce neispravnih cipova.
Koliko god nvidija se ciganski ponasa u nekim stvarima, oni bar posteno deklariraju minimalni moguci takt za razliku od amd-a..
Skart cipova je bilo u modelima svih proizvodjaca..
To se mozda dogadalo u furmarku, ak se dobro sjecam moja je jedino tamo padala sa stock 1270 na nekih 1220, kad sam podigao power limit na 20% (od mogucih 50%) problema nije bilo.
Problem kod polarisa 4** serije je taj sto je out of the box postelan katastrofa, dizanjem power limita rjesavao se problem sa drzanjem clockova, a undervoltom su se podosta mogle smanjiti temperature.
Tako je, power limit i undervolt majka (vrijedi i za vegu). Stvarno ne znam zašto nije tako out of the box, možda im hardware i software odjeli nisu usklađeni.
Tako je, power limit i undervolt majka (vrijedi i za vegu). Stvarno ne znam zašto nije tako out of the box, možda im hardware i software odjeli nisu usklađeni.
Vjerojatno im je preskupo testirat svaki cip pa svima daju struje koliko treba najgorima... Al onda su trebali i taktove deklarirat nize tj. onakve kakvi ce bit na najgoroj kartici sa stock power limitom.
Daj jedan superposition s tom vegicom
To se mozda dogadalo u furmarku, ak se dobro sjecam moja je jedino tamo padala sa stock 1270 na nekih 1220, kad sam podigao power limit na 20% (od mogucih 50%) problema nije bilo.
Problem kod polarisa 4** serije je taj sto je out of the box postelan katastrofa, dizanjem power limita rjesavao se problem sa drzanjem clockova, a undervoltom su se podosta mogle smanjiti temperature.
Undervoltao sam na -100mV i power digao za 20%, ali opet na unigine valley dođe temperatura do 72-73%, jedino da je staviti hladnjak na custom, daj pliz napravi screenshot kako si podesija krivulju ili navedi na kojim pozicijama se mijenja krivulja.
I na koliko Temp. limit staviti?
Undervoltao sam na -100mV i power digao za 20%, ali opet na unigine valley dođe temperatura do 72-73%, jedino da je staviti hladnjak na custom, daj pliz napravi screenshot kako si podesija krivulju ili navedi na kojim pozicijama se mijenja krivulja.
I na koliko Temp. limit staviti?
72-73°C nije ni blizu za brinut se...
Mogao si barem odabrat neki top model
(kartice mislim)
nisam ja pravio sliku :D
e sad... mirovao je pol godine i opet krenuo sam od sebe... :)
pojavljuje mi se BSOD sa greskom atikmpag.sys, nekako sumnjam da mi je grafa riknula nego je zicer softwerski problem posto je pojavi par dana i divlja i onda opet sve radi najnormalnije.
Dok mi se pojavljuje BSOD grafa skoro da i ne radi, jucer sam gledao YT i slika steka uzas, resetiram komp, digne win bez bsod i radi sve normalno, drugo paljenje opet ista prica...
neznam sto napraviti, napraviti cistu instalaciju win i drivera? mozda neki test grafe?
imali ko slicno iskustvo na win7?
Koju graficku odabrati za intela i5 coffe lake 8400 ili intel i5 8600k namjenjeno za gaming i gledanje filmova , sta bi bilo best buy za te procesore.lp
Sto god si mozes priustiti
Koju graficku odabrati za intela i5 coffe lake 8400 ili intel i5 8600k namjenjeno za gaming i gledanje filmova , sta bi bilo bes buy za te procesore.lp
mozes s time od najjace do najslabije, ovisi koliko novaca imas na raspolaganju. Ukoliko imas monitor sa 144 ili ne znam, 240 hz, onda uzmi najjacu, 1080ti...ako si na nekom fhd 60hz monitoru, dovoljna je gtx 1060
Bit ce fhd ekran
Evo sad sam undervoltao -31mV, power limit na +50%, u unigine valley temperatura ne ide preko 68 stupnjeva, neću više ništa dirat, mislim da je to ok, 5-6 stupnjeva manje za iste performanse.
To je na stock clockovima?