Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.796
|
čitano: 6.890.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Bombilakus kaže...

Dakle krepala mi je 280x koja je bila uparena sa 2500k @4.6. Koristio sam je isključivo za Overwatch i Path of Exile. Nakon godinu dana upalim njuškalo i nabava.net i srce me strefi. Pa bokte ne mogu ništa kupiti do 1.6k kn niti polovno. Sad sam u nedoumici, kupiti 1050ti samo za overwatch igrati na 1080p ili dodati par stotina kn i kupiti RX 570.
Ne znam niti sam šta bih napravio ili da čekam možda 10. mjesec i nadam se da će past cijene ?

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-r9-380-2gb-oglas-19996973

Manje vise ista kartica ima i garancije i fina cijena, nemas potrebe nista jace uzimati ako to gejmas realno.

Ja bih cekao ako namjeravas igrati novije naslove 1080p 60fps high detalji ali ce te to i vise kostati, ako ne namjeravas ubodi to ili neku gtx 970 jedino njih je ostalo u polovnom marketu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Za 1.000kn idu 4GB modeli, ova ne vrijedi vise od 850kn

12 godina
ibme74 kaže...

Za 1.000kn idu 4GB modeli, ova ne vrijedi vise od 850kn

Kad nešto prodaješ nije uopće bitno koliko to vrijedi nego je bitno isključivo i samo ono koliko za to možeš dobit. 

Ponuda i potražnja su zeznuta stvar. 

Ja sam nedavno prodao prijateljevu pola godine staru XFX rx480 za 2800kn a plaćena je 2500kn isto tako me zadnjih nekoliko dana lovio poznanik da mu dam onu moju staru r9 290 u zamjenu za gtx 970. Naravno da sam prihvatio zamjenu. 

Zbog ovog lova na Bitcoin ljudi su totalno prolupali i spremni su na svašta.

ništa mi se neda
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

sve ce sto smirit kad vidi ekipa da se nemre tak lako zaradit i da full time znaci 24/7h a ne 8h , cista psihologija

majnovanje nece nestat ali ce ih novipridoslih odsutat od istog i doci ce novi modeli do kraja godine te ce sve opet 

stabilizirat...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

sve ce sto smirit kad vidi ekipa da se nemre tak lako zaradit i da full time znaci 24/7h a ne 8h , cista psihologija

majnovanje nece nestat ali ce ih novipridoslih odsutat od istog i doci ce novi modeli do kraja godine te ce sve opet 

stabilizirat...

Odustat ce ovi sto su kupili 2-3 kartice i mislili da ce u nekom krtakom roku dic neznam kakve pare, oni sto su jos od prije imali vece rigove ce samo pokupovat jos vise tih kartica jer oni cijelo vrijeme fino zaraduju i ovise jedino o tecaju Ethereuma. Koliko sam citao majnanje Ethereuma bi jedino moglo stati kad dode do zasicenja broja korisnika tj kad majnanje postane teze i neisplativo unatoc tome sto bi cijena valute bila i dalje ok.

13 godina
neaktivan
Kaze mi prijatelj da ce mi prodat svoju r9 380 za 750kn 1.9. pa se mozda strpim ako ne uleti neka 970 u medjuvremenu. Hvala na odgovorima ekipa ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...
Kaze mi prijatelj da ce mi prodat svoju r9 380 za 750kn 1.9. pa se mozda strpim ako ne uleti neka 970 u medjuvremenu. Hvala na odgovorima ekipa ;)

Da bar uskoro dolazi Volta prodo bi ti ja svoju gtx970 bas mi danas stigla nova sa servisa ima 3 god garancije.

11 godina
neaktivan

Pozdrav, ekipa! Riknula mi je Inno3D Geforce GTX750Ti 2GB GDDR5 grafička i prisiljen sam nabaviti si sad neku drugu. Iskreno, ova je vjerojatno bila i predobra za moje potrebe koje se svode na gledanje filmova u full HD-u i igranje Football Managera 2014. na opciji very high graphics. S obzirom da sam nedavno kupio novi stan i moram nabaviti brdo stvari, neka nova ludilo grafička mi zaista nije ni blizu na listi prioriteta, dapače, treba mi nešto što bi mi zadovoljilo dosadašnje navedene potrebe za što manje novaca, a opet da nije baš smeće (frend mi je dao za prvu ruku neku staru ATI Radeon HD 4600 i s njom fakat ne mogu ništa - čak i taj Football Manager koji ne bi trebao biti grafički prezahtjevan trokira, i to na low graphics opciji). E da, i od ulaza mi je bitno da ima DVI za monitor i HDMI za spajanje na TV.

Ako išta znači, možete vidjeti i moj PC.

Prijedlozi? Sugestije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako si ekstremno kratak s lovo onda ovo

Ako ipak mozes pljunuti malo više onda ovo 

11 godina
neaktivan

Drugi link ne pokazuje mi proizvod ... možda u međuvremenu više nije u ponudi???

12 godina

Da, nažalost nema je više u ponudi i sad gledam na nabava.net puno ih trgovian vise neam. Inace riječ je o RX460 po 850kn.

Ali evo našao sam RX560 za 865kn klik

11 godina
neaktivan

Ova prva RX 550 - je li lošija, u rangu ili bolja od GTX 750 Ti koju sam imao?

15 godina
odjavljen
Nesto losija. Ide 550 pa 750ti pa 460 pa 560/1050
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 1
13 godina

Ekipa moze preporuka neke solidne grafe, oko 1000kn, moze malcice vise..

Uparila bi se s i3 4160 i 8GB ddr3, a namjena je da vrti neke novije igre na 1080p i medium postavkama, ne mora biti high.. 

EDIT: igre koje bi se igrale su GTA5, PES, Fifa, NBA 2k17, a bilo bi vazno da podrzava nove generacije nog simulacija koje dolaze..

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.7.2017 12:35 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

nude mi RX 580 za zamjenu za moju R9 390 ..da prihvatim ili da uzmem povrat love nazad(2950kn)? radi se o G1 gaming valjda RXici

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
sseennoonn kaže...

nude mi RX 580 za zamjenu za moju R9 390 ..da prihvatim ili da uzmem povrat love nazad(2950kn)? radi se o G1 gaming valjda RXici

Prihvati, to su ti kartice sličnih performansi 

ništa mi se neda
12 godina
sseennoonn kaže...

Ako ti nude 3 soma kuna, uzmi lovu. Za manje novce od toga možeš na Ebayu naći r9 390x ili GTX 980 Ti.

Ja sam svoju gtx 980 našao za 200€, samo treba imat malo strpljenja.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
9 godina
nicky.sl kaže...

Ha ja bi mozda isao na bolje perfomanse 

DeniZg kaže...
sseennoonn kaže...

Ako ti nude 3 soma kuna, uzmi lovu. Za manje novce od toga možeš na Ebayu naći r9 390x ili GTX 980 Ti.

Ja sam svoju gtx 980 našao za 200€, samo treba imat malo strpljenja.

Ne mogu kupovat preko ebaya. Stvar je malo komplicirana jer povrat ide na racun firme itd i preko nje nemogu kupovat van hrv.  i mora ic na R1 racun jel.Jedino jos razmisljam da li da povucem novce i cekam dal ce uskoro past cijene za GTXice 1070 pa da nadolatim palo i uzmem to. Jer trenutno nedam iznad 4000kn za tu karticu jer znam da vrijedi manje 

12 godina
Hoblito kaže...

Ova prva RX 550 - je li lošija, u rangu ili bolja od GTX 750 Ti koju sam imao?

Malo lošija 

assassin.st kaže...

Uparila bi se s i3 4160 i 8GB ddr3, a namjena je da vrti neke novije igre na 1080p i medium postavkama, ne mora biti high.. 

EDIT: igre koje bi se igrale su GTA5, PES, Fifa, NBA 2k17, a bilo bi vazno da podrzava nove generacije nog simulacija koje dolaze..

Do 1.000kn RX560 a ako možeš još par stotica onda najjeftiniju GTX1050Ti s 3 godine garacnije i dva ventilatora

sseennoonn kaže...

Uzmi lovu, za 3.000kn upecaš rabljenu GTX1070 kad se malo ovo rudarsko ludilo smiri, a taman da ti se i ne čeka uzmi lovu pa si sam kupiš GTX1060 6Gb za 2.500-2.600kn i opet ti ostane 350kn u džepu

13 godina
ibme74 kaže...
assassin.st kaže...

Do 1.000kn RX560 a ako možeš još par stotica onda najjeftiniju GTX1050Ti s 3 godine garacnije i dva ventilatora

Tnx na savjetu..

Sad baš gledam GTX1050Ti pa me zanima kakva je ova low profile verzija? Link

12 godina

ma za istu lovu uzmeš normalnu verziju klik

13 godina
ibme74 kaže...

ma za istu lovu uzmeš normalnu verziju klik

Samo da pitam, hoće li to biti ok za napajanje: LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6460GP3 V2.3, 140mm vent. 

I jedno pitanje vezano za tržište grafičkih kartica s obzirom na trend majnanja ETH, jel se može očekivati pad cijena, ili je ipak bolje uzeti ovu grafu što prije? Vidim da je u dosta shopova nedostupna..

12 godina

Napajanje ce biti ok.

Sumnjam da ce uskoro pad cijena, a GTX1050Ti su uvijek i kostale oko 1.250-1.350kn tako da tu nemas sta cekati.

15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
sseennoonn kaže...

Nikako ne bi prihvacao, bolje uzet 2950kn...

9 godina

pa čak sam i sam na kraju tak odlučio.Prije valjda 2 minute sam im poslao mail da se ipak odlučujem za povrat sredstava. U krajnjem slučaju ako  i želim mogu opet otić nazad u dućan i kupit što god me volja  jer ovak i onak ne dobivam nista gratis nit jeftinije, a dobit cu nazad 3000kn skoro za graficku koju sam toliko i platio prije vise od godinu i pol.A onda ću ić u odluku da li kupiti neovisno u kojem ducanu najjeftinije ili čekati još tjedan dva mjesec ako padnu cijene  ili izađe nešto pa kupit đto bude već najbolji odabir

12 godina

Kao sto sam ti vec napisao gore, za 2.500-2.600kn uzmes GTX1060 6GB sa 3 godine jamstva i razliku stavis u dzep ili cekas malo smirenje situacije oko rudarenja i gledaj GTX1070, bit ce ih za oko 3.000kn sa 2.5+ godine garancije.

13 godina
protjeran
Ili uzmes 10% slabiju polovnu s garom gtx 970 i ostane ti 2000kn u depu..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina

ljudovi sve to divno krasno al jbg specifična je situacija,ponavljam ja NE mogu do novaca (keša) nego kada kupujem MORAM uzimat novo zbog R1 računa..i onda što se tiče zamjene  ili moram zamjenit u ADMu za nešto drugo ili sada kada mi bude povrat novaca opet MORAM kupovat novo i to na R1 jbg..nazalost je tako..da ja mogu do keša uzeo bi ja preko oglasnika mozda i 1080tku rabljenu al et....

12 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

ljudovi sve to divno krasno al jbg specifična je situacija,ponavljam ja NE mogu do novaca (keša) nego kada kupujem MORAM uzimat novo zbog R1 računa..i onda što se tiče zamjene  ili moram zamjenit u ADMu za nešto drugo ili sada kada mi bude povrat novaca opet MORAM kupovat novo i to na R1 jbg..nazalost je tako..da ja mogu do keša uzeo bi ja preko oglasnika mozda i 1080tku rabljenu al et....

Uzmi si gtx 1070 doplati 1000kn razlike i miran si.

12 godina

Previse je 4.000kn davati za GTX1070.

Rađe onda uzmi GTX 1060 6GB, imat ces slicne performanse, osjetno manju potrosnju i 350-450kn razlike ti ostaje na racunu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice