Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.941.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
BOOMboy kaže...
ibme74 kaže...
_mark0_69 kaže...

Lijepo su pale cijene 480icama.

i 470-tkama isto, verzije sa 2 venta se mogu naci vec od 1.550kn... Sada tek nema smisla uzeti GTX1050Ti pokraj njih.

Uz 1050ti bi trebali dijelit odojak da se isplati :)

imaš gtx-ica od 1250 kuna nadalje, znači da je ova gore najjeftinjija 470 za 300 kuna ili 25% skuplja, a toliko je i jača

tko ima cca 1600 kuna naravno da je 470 bolja, ali isplativost je tu negdje

17 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Samo 25% je jača?

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...
BOOMboy kaže...
ibme74 kaže...
_mark0_69 kaže...

Lijepo su pale cijene 480icama.

i 470-tkama isto, verzije sa 2 venta se mogu naci vec od 1.550kn... Sada tek nema smisla uzeti GTX1050Ti pokraj njih.

Uz 1050ti bi trebali dijelit odojak da se isplati :)

imaš gtx-ica od 1250 kuna nadalje, znači da je ova gore najjeftinjija 470 za 300 kuna ili 25% skuplja, a toliko je i jača

tko ima cca 1600 kuna naravno da je 470 bolja, ali isplativost je tu negdje

Ako odbijes Inno3D, Palit i ostale proizvođače koji se uglavnom ne kupuju najjeftinija je MSI GTX1050Ti 1.285kn u HG Spotu i to je verzija sa 1 ventom, najjeftinija verzija sa dva venta je 1.331kn (i to je na akciji) u Protisu tako da se ta razlika u cijeni sve vise topi a 25% razlike u performansama ostaje 

13 godina

Kojih 25%? Prije 35% average.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I to je stari bench, tj neki naslovi su dobro pojacani sa dx12 podrskom tipa Division koji radi na 60 fps sve max 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

bit će da sam onda u krivu, razlika u snazi je veća, a u cijeni manja
svakako je onda bolje tko se može nategnuti za tih 200 kuna za rx 470, makar ne vidim razloga zašto netko ne bi uzeo inno 3d ili palit kad je stisnut s lovom

EDIT:

evo baš gledam, ova msi rx 470 gaming verzija koju sam i sam htio uzeti, sad je ima od 1650 kuna kod nas

a kad sam ja uzimao, onda je bila preko 1800 i to vani, tako da je meni razlika ispala skoro 500 kuna i toliko se nisam mogao pružiti 

sad je to palo na 250 kuna razlike i to je stvarno isplativo

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 10:44 (picajzla0707).
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Danas bas slazem i testiram jednu konfu sa i5 6400 i rx 480 4GB pa cu malo provjerit situaciju u par naslova.

Mada imao sam r9 390 koja je nesto jaca i jaci proc od i5 6400 pa vec otprilike znam sta ocekivat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

bit će da sam onda u krivu, razlika u snazi je veća, a u cijeni manja
svakako je onda bolje tko se može nategnuti za tih 200 kuna za rx 470, makar ne vidim razloga zašto netko ne bi uzeo inno 3d ili palit kad je stisnut s lovom

EDIT:

evo baš gledam, ova msi rx 470 gaming verzija koju sam i sam htio uzeti, sad je ima od 1650 kuna kod nas

a kad sam ja uzimao, onda je bila preko 1800 i to vani, tako da je meni razlika ispala skoro 500 kuna i toliko se nisam mogao pružiti 

sad je to palo na 250 kuna razlike i to je stvarno isplativo

Još je ispaltivija msi armor, 1475 kn samo treba kampirati ispred dućana 

12 godina

Pozz ljudi. Evo odlučio sam kupiti GTX1060 6GB, i sad ne znam koju točno. Mislio sam kupiti Asusovu strixicu O6G i vidim da je najskuplja. 

Sad me zanima jel potrebno davati 400 500 kuna više od nekih drugih modela pošto će se igrati na FHD a nisam neki freak kojem je bitan svaki FPS. A moram kupovati i napajanje i još par stvari pa u ograničenom budgetu bi ostalo više novaca za ostalo.

Dal u tom slučaju radije ići na Gigabyte G1 ili MSI Armor?

Volio bi neku preporuku ako može, al Asus, Gigabyte ili MSI. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Asus ti je totalno bacanje novaca, slobodno idi na neku jeftiniju, nista neces izgubit...

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SnakeST kaže...

Pozz ljudi. Evo odlučio sam kupiti GTX1060 6GB, i sad ne znam koju točno. Mislio sam kupiti Asusovu strixicu O6G i vidim da je najskuplja

Sad me zanima jel potrebno davati 400 500 kuna više od nekih drugih modela pošto će se igrati na FHD a nisam neki freak kojem je bitan svaki FPS. A moram kupovati i napajanje i još par stvari pa u ograničenom budgetu bi ostalo više novaca za ostalo.

Igras FHD, sta ce ti ista jace od rx 470, razliku u novcu strpaj u dzep ili se pocasti nekim kvalitetnim misonjom jer taj MS place da ga zamjenis 

Najjeftinija sa 3 godine garancije i miran si dugo.

12 godina

Ovu Striksicu ima frend i uvjerio sam se da je dobra, pa sam zato mislio nju al sam se malo zamislio kad sam vidio cijenu :D

Ne želim više Radeonke vidjeti u svom kompu, jednostavno nisam imao sreće sa njima...

Ima li kakva da bi trebao izbjegavati, da se grije više od ostalih ili da ima neki drugi problem?

chaselol kaže...

..ili se pocasti nekim kvalitetnim misonjom jer taj MS place da ga zamjenis 

Mah.. MS je uletio nakon što je Razoru proklizao scroll jer mi je trebalo nešto istog trena.. pa od tada uvijek ima potrebnijih stvari za upgrade ali polako se približava vrijeme kad će i on doći na red :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
SnakeST kaže...

Pozz ljudi. Evo odlučio sam kupiti GTX1060 6GB, i sad ne znam koju točno. Mislio sam kupiti Asusovu strixicu O6G i vidim da je najskuplja

Igras FHD, sta ce ti ista jace od rx 470, razliku u novcu strpaj u dzep ili se pocasti nekim kvalitetnim misonjom jer taj MS place da ga zamjenis 

Najjeftinija sa 3 godine garancije i miran si dugo.

Mozda covjek oce tihu i pouzdanu grafu s kojom nece imat problema. Polaris daje malo veci bang for buck, ali imaju tolko quality control problema i toliko ih crkava da je to ozbiljan problem.

Poznanik u mining rigu crkle 2 u roku tjedan dana a nisu prelazile 55°. I tu na forumu ih je more reklamirano. A da ne kazem da ima tolko losih cipova da se pregrijavaju na stocku i ne mogu drzat takt ni blizu deklariranog.

15 godina
SnakeST kaže...

Ovu Striksicu ima frend i uvjerio sam se da je dobra, pa sam zato mislio nju al sam se malo zamislio kad sam vidio cijenu :D

Ne želim više Radeonke vidjeti u svom kompu, jednostavno nisam imao sreće sa njima...

Ima li kakva da bi trebao izbjegavati, da se grije više od ostalih ili da ima neki drugi problem?

chaselol kaže...

Mah.. MS je uletio nakon što je Razoru proklizao scroll jer mi je trebalo nešto istog trena.. pa od tada uvijek ima potrebnijih stvari za upgrade ali polako se približava vrijeme kad će i on doći na red :D

Ma ako se zelis poscastiti onda kupis sebi gtx 1070 i rijesis sve probleme i miran si iduce 3 godine stim da mozes uvjek koristit u fhd 2K i 4 k po volji ti.Ja sam sebi rekao  necu vise nista uzimati mid range jednostavno puno novaca potrosis a na kraju nemas nista ovako kupis sebi nesto jace i miran si.Nakraju krajeva monitorima sa 4K rezzom pomalo padaju cijene gdje ce biti u dogledno vrijeme bagatela jer tehnika ide naprijed.

14 godina

Ja osobno kupio tri komada XFX 470 4GB, dva komada ASIC 78,2% i 80%, 24/7 1.093V tihe i hladne, treću sa 60% prodao i krepala u roku par dana liku, smiješno iskreno, ja ostao šokiran, u mene bila ok.

Ali da je najbolje za te novce novo, 1500HRK i peglaš sve.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Mislim da je Amd-u krajnje vrijeme da promjene tu pokvarenu GCN arhitekturu i sve njene mane koje se vuku od prve verzije do evo kako vidimo i dan danas..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 7 hvala 0
15 godina

Neka sam se ja rijesio r9 270x sad bas gledam na oglasu lik koji od mene kupio prodaje ih za 200Kn po komadu za vecu cijenu mislm da mi je znati tko ce ih kupiti niti imaju garancije a i 3 godine su stare a ja sam im vadio dusu.

13 godina
protjeran

Pratim Polaris temu negdje od 7. jer sam se htio informirati o kupnji rx 470/480 kartice i od tad sam naletio svega na par korisnika koji su se zalili da im je grafa crkla. Za cijenu najjeftinije aftermarket gtx1060 6gb nabavis rx 480 msi gaming 8gb ili za 100 kn skuplje rx 480 xfx gtr koje definitivno niti su bucne, niti se pregrijavaju. Istina je da se oko ostalih rx 480 modela nekad treba pozabavit undervoltanjem i po mogucnosti imati dobro kuciste da bi temp, a pri tome i buka bili ok. Sto se tice rx 470 niti jedna nije bucna i temp su dosta manje nego na rx 480. Ovo da ne drze takt si pretpostavljam zakljucio po nedavnim postovima u Polaris temi gdje su u pitanju rx 470 MSI Armor modeli. Mislim da je u tim slucajevima veci problem air flow u kucistu pa im kartica throttla, evo primjer covjeka koji ima istu karticu i koliko se stanje popravilo kupnjom boljeg kucista, u slucaju da se taktovi ne drze niti na nizim temp mislim da bi blago podizanje power limita rijesilo taj problem. Istina da je gtx 1060 hladnije pa k tome i tisa, ali nemojmo pretjerivati...

EDIT: Zaboravio link ubaciti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 14:51 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Mozda covjek oce tihu i pouzdanu grafu s kojom nece imat problema. Polaris daje malo veci bang for buck, ali imaju tolko quality control problema i toliko ih crkava da je to ozbiljan problem.

Poznanik u mining rigu crkle 2 u roku tjedan dana a nisu prelazile 55°. I tu na forumu ih je more reklamirano. A da ne kazem da ima tolko losih cipova da se pregrijavaju na stocku i ne mogu drzat takt ni blizu deklariranog.

Veliš bitno samo da nisu od EVGA nevidije kaj su gorile ko borova šuma.

13 godina
protjeran
XXX kaže...
ansha kaže...

sta je par gorucih evga gtx-ica ( doticni problem nema veze s cipom) u moru svih amd oem brandova nestabilnih, gorucih i polucrkavajucih polarisa i to sve zbog jedno te istih problema njihove gcn arhitekture, odi na bilo koji forum i potoci plača se pisu svaki dan o njihovim grafama, cak sam sam sebe pokusavao uvjeriti da se nesto promjenilo no nije...LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 14:12 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen

He he imali ste palionu samo takvu   a koštaju ko Svetog Petra kajgana  očito izvrsna kontrola kaviltete 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 14:13 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
Stjepanj kaže...
XXX kaže...
ansha kaže...

sta je par gorucih evga gtx-ica ( doticni problem nema veze s cipom) u moru svih amd oem brandova nestabilnih, gorucih i polucrkavajucih polarisa i to sve zbog jedno te istih problema njihove gcn arhitekture, odi na bilo koji forum i potoci plača se pisu svaki dan o njihovim grafama, cak sam sam sebe pokusavao uvjeriti da se nesto promjenilo no nije...LP

Zato postoji garancija :)

15 godina
protjeran

EVGA je zasrala naravno, al kakve to ima veze s Polarisom?

U ovom je slucaju sami AMD zasrao jer u opticaju ima cipova (bacite oko na pcekspert polaris temu) koji nikako nisu smjeli zavrsit u prodaji. Doslovno ne pomaze ni undervolt ni +50 power limit, cip ne ide ni blizu stock taktovima i pregrijava se, i to ne da je jedna takva nego se vise ljudi zalilo. A kolko ih je pocrkalo da ne pricam...

Covjek koji je promjenio 5 kartica kaze da je Polaris super ako imas srece...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 14:19 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
XXX kaže...
ansha kaže...

Pojacaj  

A kad smo kod paleza, mozemo se prisjetit i svih izgorenih PCI-e slotova pocetkom karijere Polarisa ;)

Ruku na srce, nitko nije kriv ljudima kaj neznaju provjerit kaj je top na trzistu prije kupnje, nego kupuju šminkerske i poluispravne odrone skupih proizvođaca.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

EVGA je zasrala naravno, al kakve to ima veze s Polarisom?

U ovom je slucaju sami AMD zasrao jer u opticaju ima cipova (bacite oko na pcekspert polaris temu) koji nikako nisu smjeli zavrsit u prodaji. Doslovno ne pomaze ni undervolt ni +50 power limit, cip ne ide ni blizu stock taktovima i pregrijava se, i to ne da je jedna takva nego se vise ljudi zalilo. A kolko ih je pocrkalo da ne pricam...

Covjek koji je promjenio 5 kartica kaze da je Polaris super ako imas srece...

Pa veliš čovjeku da možda želi pouzdanu karticu, a gore ko borovina dok s druge strane polaris kao ni nema kontrolu kvalitete pa bolje ne riskirati...kao da kupujemo na hreliću ispod pulta bez garancije, LOL. Ajmo se još više podjebavati i biti još manje objektivni 

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Pa veliš čovjeku da možda želi pouzdanu karticu, a gore ko borovina dok s druge strane polaris kao ni nema kontrolu kvalitete pa bolje ne riskirati...kao da kupujemo na hreliću ispod pulta bez garancije, LOL. Ajmo se još više podjebavati i biti još manje objektivni 

Super trollas, sad mi daj link o tim izgorenim evga 1060-kama. 

Znaci hoces rec da ovi svi sta pisu o problemima sa Polarisom lazu? Ako ne lazu onda se cini da postoje problemi sa QC-om samih cipova...

17 godina
odjavljen

Ne nego nema u toj mjeri pouzdane kartice da bi bez zdraške mogao napisati ovo ti je pouzdano, i nema u toj mjeri nepouzdane kartice da bi mogao napisati da je to nepouzdano. Za sve ostalo tu je garancija. Što se linkova tiče mogao bi ti prvi dati isti koji potvrđuje da je polaris nepouzdan, pa nakon toga tražiti to isto od nekog drugog. Toliko o trolanju.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Truli fanbojizam u temi, neobjektivnost, izmisljotine i lazi.

1. Jos uvijek nisam nasao slucaj da je Polaris spalio PCI slot (zamisli koliko ih je gtx950 spalila jer isto vuce vise)

2. Polaris nije falarican cip, problemi s pregrijavanje su prica za malu djecu, obicne lazi i izmisljotine od ljudi koji nemaju istu

3. Ako grafa vrisne, ili se pregrijava imas garanciju, nema tu nista novo i jedna i druga ekipa ima svoje "lose" kartice, ali raditi generalizaciju napamet je glupo i neosnovano.

4. EVGA se bukvalno palila i to na live streamu kod ljudi, kvaliteta super da, testiranje izgleda obavljaju neki parketari ili moleri.

Uspamali ste temu nepotrebno, covjek ima ogranicen budzet, a vi mu preporucujete 1060 6gb koja gubi od 470 u dx12 naslovima, sta mislite da 2017 ce biti dx11 godina?

Prst na celo i razmislite koliko glupo zvucite s takvim izjavama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 15:03 (chaselol).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina

Evo fino pojeftinile ove MSI RX480 GAMING 8GB 

9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako nekoga zanima prodajem svoju Asus GTX 970 Strix, pod garancijom jos vise od godine dana za 2000kn Za detalje inbox

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 17:49 (Sova).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice