Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
BugFanNo1 kaže...
da li je gtx1050 dovoljna? ili 1050ti? ili skupiti jos novca pa uzeti gtx1060 3gb

Pa daj kad već skupljaš, skupi barem za GTX 1070, ako već ne možeš za GTX 1080.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
neaktivan
edge007 kaže...

Tako je i bilo u jednom trenutko, nisam znao koju uzeti. Sada ovu imati 1,5 godinu i onda prodaja. Treba pratiti ovaj siloviti porast razvoja grafičkih kartica. 

Ova gtx 1060 6gb gaming x radi preko 2000 MHz, brutalno. 

I u 6 mjeseci je dobila 0% performansi preko drivera. To je brutalno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
odjavljen
chaselol kaže...
edge007 kaže...

Tako je i bilo u jednom trenutko, nisam znao koju uzeti. Sada ovu imati 1,5 godinu i onda prodaja. Treba pratiti ovaj siloviti porast razvoja grafičkih kartica. 

Ova gtx 1060 6gb gaming x radi preko 2000 MHz, brutalno. 

I u 6 mjeseci je dobila 0% performansi preko drivera. To je brutalno.

I za idučih 6mj će vjerojatno biti legacy.

<----skorvy----> [tcbalkan.eu]
12 godina
S druge strane mozda ce i kupci suprotnog tabora za 6 mj dobiti pune perfomanse svojih kartica

Ako ne za 6 mj, za koju godinu sigurno, amd-u treba malo duze, jbga :p
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
BugFanNo1 kaže...
da li je gtx1050 dovoljna? ili 1050ti? ili skupiti jos novca pa uzeti gtx1060 3gb

Zasto bih? ne igram igre, ne bolujem od brojki i fps-a, ne znaci mi kod rendera sacekati par minuta vise.

Barem GTX1070? koja je cijenom duplo vise od 1050ti? o cemu pricamo?

99% uzimam 1050ti. hvala FakeDeath

Pozdrav!

13 godina
neaktivan
BugFanNo1 kaže...
Valentin17 kaže...
BugFanNo1 kaže...

Zasto bih? ne igram igre, ne bolujem od brojki i fps-a, ne znaci mi kod rendera sacekati par minuta vise.

Barem GTX1070? koja je cijenom duplo vise od 1050ti? o cemu pricamo?

99% uzimam 1050ti. hvala FakeDeath

Pozdrav!

Mislim da ti je bolje uzeti jednu GTX 970 dosta je bolja za te stvari a isto kostaju (polovna s garancijom)

17 godina
alx77 kaže...

Kad sam kupovao gledao sam samo od Gigabyte,nvidia.kupio bi novu.

Na ovu konfu kupovati novu grafu? i to jos za 300kn, nema nista pametno za 300kn kupiti, uzmi ovo za 150kn dok nije otislo i igraj se na njoj dok ne skupis lovu za novu platformu. Ako ti je samo za prikaz slike uzmi novo ali neces se na tome nista naigrati, mozda tetris ili slicno jedino onda uzmi novo. Bilo koja grafa nova za 300kn je najmanje 5x slabija od 5750 za 150kn a jaca grafa na taj dualac se nikako ne isplati da kupujes novo jer procesor je preslab a i ne mozes se nadograditi na toj ploci na neki quad

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150?tpkp=1&kPostavke.pregledSortKategorije=2&kPostavke.pregledBrojProizvoda=30

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 17:07 (Patrick_cro).
17 godina
protjeran
edge007 kaže...
metallic kaže...

Cestitam, lipo iskustvo s novom grafom.

Prijateljski savijet, ne sramoti se po forumu blacenjem drugog proizvođaca.

Ma nije to vrijeđanje, imao sam AMD, ispada da je Nvidia za gospodu, a AMD za ljude manje platežne moći. 

Kraj godine je i vrijeme je za izbor forumskih GREATEST SHITS OF THE YEAR.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina

Hear hear!!! 

Ej, zamisli zbrke ako imaš AMD i NV grafu u odvojenim konfama ili uskoro pod dx12 u istoj...aaaa koji kaos!

Što si onda, gospodin ili polu-gospodin?

Još jedan čudan scenarij, ako NV i AMD grafa isto koštaju, a kupiš AMD, to znači da imaš kakvu platežnu moč?!

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 17:42 (metallic).
11 godina
metallic kaže...

Hear hear!!! 

Ej, zamisli zbrke ako imaš AMD i NV grafu u odvojenim konfama ili uskoro pod dx12 u istoj...aaaa koji kaos!

Što si onda, gospodin ili polu-gospodin?

Još jedan čudan scenarij, ako NV i AMD grafa isto koštaju, a kupiš AMD, to znači da imaš kakvu platežnu moč?!

Nvidiu kupuju samo gospodini koji imaju pare a mi seljaci uzimamo amd.

Nikad vecu glupost nisam procito,tom liku sigurno tata placa pola stvari pa ne mora brinut za pare.

14 godina
BugFanNo1 kaže...

LOL, ma najbolje je da ti ostaneš na integriranoj koja se nalazi u procesoru, ipak ti NIŠTA NIJE BITNO.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
alx77 kaže...

Na ovu konfu kupovati novu grafu? i to jos za 300kn, nema nista pametno za 300kn kupiti, uzmi ovo za 150kn dok nije otislo i igraj se na njoj dok ne skupis lovu za novu platformu. Ako ti je samo za prikaz slike uzmi novo ali neces se na tome nista naigrati, mozda tetris ili slicno jedino onda uzmi novo. Bilo koja grafa nova za 300kn je najmanje 5x slabija od 5750 za 150kn a jaca grafa na taj dualac se nikako ne isplati da kupujes novo jer procesor je preslab a i ne mozes se nadograditi na toj ploci na neki quad

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150?tpkp=1&kPostavke.pregledSortKategorije=2&kPostavke.pregledBrojProizvoda=30

I onak ne koristim previše za neke nove igre,više za surf,slike i gledanje videa. a sad da sve mjenjam nema svrhe ak mi je dobar za to kaj trebam.

12 godina

Onda uzmi najjeftiniju PCIE grafu koju nadjes, ubodi je u slot i GG

8 godina
neaktivan
alx77 kaže...
Patrick_cro kaže...
alx77 kaže...

I onak ne koristim previše za neke nove igre,više za surf,slike i gledanje videa. a sad da sve mjenjam nema svrhe ak mi je dobar za to kaj trebam.

ova 5750 za 150kn je prodana. Recimo da se odlučim na novu konfu kaj bi uzeo znači nova matična,proc grafička,ram napajanje novo ili je dobro ovo staro. ajd do nekih 2000kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 20:18 (alx77).
17 godina
A uzmi onda ovo sta si naveo makar te grafe su čak slabije od intelove integrirane grafe, hd 3000 je u istom rangu kao hd 5450 pa ti to samo govori koliko su to slabe grafe. Pogledaj na njušci barem 5670 gddr5 znalo ih je biti jeftino a s njom se isto tako možeš na igrati starijih igra
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
A uzmi onda ovo sta si naveo makar te grafe su čak slabije od intelove integrirane grafe, hd 3000 je u istom rangu kao hd 5450 pa ti to samo govori koliko su to slabe grafe. Pogledaj na njušci barem 5670 gddr5 znalo ih je biti jeftino a s njom se isto tako možeš na igrati starijih igra

ima na njuškalo,samo neznam u kakvom su stanju da platim 300kn pa da mi za neko vrijeme rikne.malo sam skeptičan oko toga zato preferiram više novo. koju da uzmem ati ili gigabyte?

17 godina
Do 300kn najbolja je gt710 tak da bih ja nju uzeo.
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Do 300kn najbolja je gt710 tak da bih ja nju uzeo.

a ovo:http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-radeon-hd-5750-1gb-ddr5-oglas-20715031

17 godina
Probaj spustiti cijenu jer je po meni pretjerana, ako ne ide gledaj 5670 gddr5 jer ionako ti je procesor preslab da iskoristi tu grafu do kraja, ali ispod toga se ne isplati ići. Ja još imam 4850 i 5850 na kojima igram starije igre bez problema, doduše sa puno jačim procesorima.
12 godina

imas nekoliko HD7750 po 400kn, probaj spustiti to na 300 i uzmi

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
BugFanNo1 kaže...

LOL, ma najbolje je da ti ostaneš na integriranoj koja se nalazi u procesoru, ipak ti NIŠTA NIJE BITNO.

Razmisljao sam o tome, ali ipak cu na tvoju preporuku uzeti gtx1070, upravo sam se sjetio da imam duplo vise para nego sto sam predvidio, pale sa neba pa da iskoristim. Zivio!

16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Bok svima, ako moze jedan savjet bio bi zahvalan. Isplati li se dat 1200 kn za r9 380x 4g nitro sa 2+ godine garancije?

0 0 hvala 0
12 godina

R9 380x od sapphira imaju 2 godine garancije tako da nema sanse da ta polovna koju pokusavas kupiti ima 2+ godine garancije. Sppahire daje 3 godine garancije tek od ove RX serije

16 godina

Tako mi je receno. Al ajde nek je 2 godine garancoja jel se isplati i moze li se 100 200 kn kupit nesto puno bolje

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivan7 kaže...

Tako mi je receno. Al ajde nek je 2 godine garancoja jel se isplati i moze li se 100 200 kn kupit nesto puno bolje

Za 1200 neces naci nista bolje s tako dugom garancijom, a cijene ce samo ici gore jer je $ skocio za 10%

Pokusaj skinuti nekih 10% na cijenu mozda 15%

12 godina
ivan7 kaže...

Onda bi priej rekao da ima jos godinu garancije a ne dvije... skini jos malo cijenu

8 godina
protjeran

Jedna off topic tema

Koja bi se amd-ova grafa dala usporedit s gtx 1080

Znam za 390x ali ona nije priblizno dobra kao gtx 1080 pa se pitam postoji li neka amd kartica gtx 1080 performansi a da nije SLI

0 0 hvala 0
14 godina
Postoji jedino R9 295X ali do je dual gpu,druga je R9 Fury X koja je dosta slabija od GTX1070.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
LoudTuber-WOT kaže...

Jedna off topic tema

Koja bi se amd-ova grafa dala usporedit s gtx 1080

Znam za 390x ali ona nije priblizno dobra kao gtx 1080 pa se pitam postoji li neka amd kartica gtx 1080 performansi a da nije SLI

Pa koliko još?

Bemti kupuje komp za 19k i on sada razmišlja o AMD karticama... budemo se prebacili i sa 6800K na FX9370?

Daj više kupi taj komp i prestani kemijati i ispitivati

9 godina
protjeran

I meni je slao privatne poruke prije par dana, ali sam odustao jer mi je u startu bio sumljiv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice