Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.920.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

na njuskalu ljudi prodaju hladnjake s starih kartica, potrazi svoj model ako ima!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trenutna konfa:

Neko šrot kućište

HDD 500gb

Ploča MSI H81M-E33

Proc G3260

4 gb rama.

I ono najbitnije napajanje

Uzeo bi na to neku grafičku! Sad pitanje je šta to napajanje može držati i šta uzeti? U obzir dolazi i dućan i oglasnik.. 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kupujem novu grafičku pa bi mi pomoć dobro došla koju uzeti prema komponentama.Stara je bila Gigabyte GV-N98TOC-1GI.

proc: AMD Athlon 64 x2 3800+

matična: gigabyte GA-M59SLI-S4

ram: 2gb

napajanje:Corsair 400w  model:cmpsu-400cx

monitor: 19" lcd  SmartVision

disc: WD 500gb

Pioneer DVD+RW

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
koju uzeti do 2200 asus dual 1060 , msi gaming x ,gigabyte wf2 ili rx 480 msi ,gigabyte g1 ,xfx itd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

XFX RX480 

16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, trebam pomoć. Kupujem za frenda grafičku za cca 1000kn, rabljena također dolazi u obzir, dal uzeti novu rx 460 4gb ili recimo r9 280x ili nešto slično u tom cjenovnom rangu za gaming? Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 22:16 (luka1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

R9 380 

11 godina
neaktivan
Neko kupovao grafičku sa ebaya ili sličnih sajtova?
Jeli jeftinije,kakvo je stanje sa carinom itd.?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
alx77 kaže...

Kupujem novu grafičku pa bi mi pomoć dobro došla koju uzeti prema komponentama.Stara je bila Gigabyte GV-N98TOC-1GI.

Pioneer DVD+RW

Nitko ništa ?

8 godina
neaktivan

Došla mi je prije dva dana GeForce GTX 1060 GAMING X 6G. Sve radi savršeno na ultra detaljima i na lijepih i stabilnih 60 fps u rezoluciji 1080p. 

Kako lijepo i tiho radi, nikada više crveni tabor, samo zeleni, kartica vrijedi svake uložene kune te sa i7 3770K čini zvjerku od kompa. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Cestitam, lipo iskustvo s novom grafom.

Prijateljski savijet, ne sramoti se po forumu blacenjem drugog proizvođaca.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
edge007 kaže...

Došla mi je prije dva dana GeForce GTX 1060 GAMING X 6G.

Bome koliko si ti kemijao i mijenjao mišljenja iz dana u dan, ja sam mislio da budeš uzeo obje kartice.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
8 godina
neaktivan
metallic kaže...

Ma nije to vrijeđanje, imao sam AMD, ispada da je Nvidia za gospodu, a AMD za ljude manje platežne moći. 

8 godina
neaktivan

Tako je i bilo u jednom trenutko, nisam znao koju uzeti. Sada ovu imati 1,5 godinu i onda prodaja. Treba pratiti ovaj siloviti porast razvoja grafičkih kartica. 

Ova gtx 1060 6gb gaming x radi preko 2000 MHz, brutalno. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 20:29 (edge007).
14 godina
edge007 kaže...

Treba pratiti ovaj siloviti porast razvoja grafičkih kartica.

Za to treba imati novaca, nije to samo tako kako ti misliš, Nvidia će ti dobro naplatiti to što nudi bez brige.

Ova koju si sada uzeo ti je već izgubila dosta vrijednosti, za godinu i pol će vrijediti možda 1000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 20:34 (Valentin17).
8 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
edge007 kaže...

Treba pratiti ovaj siloviti porast razvoja grafičkih kartica.

Za to treba imati novaca, nije to samo tako kako ti misliš, Nvidia će ti dobro naplatiti to što nudi bez brige.

Ova koju si sada uzeo ti je već izgubila dosta vrijednosti, za godinu i pol će vrijediti možda 1000 kn.

Ne vjerujem da će toliko drastično pasti, više AMD gubi na vrijednosti nego Nvidia. Za godinu i pol (sa garancijom 3 godine), ova kartica neće otići manje od 1800 kn.

Ovo je jedna od najboljih izvedbi gtx 1060 6gb.

Samo mi nije jasno zašto sa antivirusnim (360 Total Security) imam manje fps, nego kada ga isključim?

12 godina

Nvidia, grafe za "gospodu"!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
8 0 hvala 2
14 godina
edge007 kaže...

Za godinu i pol (sa garancijom 3 godine), ova kartica neće otići manje od 1800 kn.

Varaš se jako, http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-1060-3gb-gaming-x-oglas-20718162.

Je da je model sa 3 GB memorije, ali to je tako reći nova kartica, čekaj da izađu novi modeli, onda budem ja, Stjepanj i ekipa brali te modele za male novce,

garantiram ti, ti si na Nvidiu prešao sada, ali ja je koristim godinama već, znam kako to ide, ti možeš tražiti 1800 kn, ali nećeš ih dobiti.

Antivirus promjeni na Avast free ili BitDefender free i problem riješen.

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/msi-z97-mpower-oglas-21111557

Samo čekam, kad cijena opadne na 600 kn, grabim kao piranja.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/evga-ssc-gtx-970-4gb-jamstvo-oglas-20993198

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-970-gigabyte-g1-gaming-4-gb-gddr5-oglas-21141519

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 20:54 (Valentin17).
8 godina
neaktivan
metallic kaže...

Nvidia, grafe za "gospodu"!

Tako je, pa to je već staro nepisano pravilo. 

12 godina

Dobro covice, ne vuci nas za jezik, pa na informatickom forumu smo, a ne u kvartovskom kaficu. Viruj mi, gospode bi bilo puno vise da je tako jednostavno!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
edge007 kaže...

Za godinu i pol (sa garancijom 3 godine), ova kartica neće otići manje od 1800 kn.

Varaš se jako, http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-1060-3gb-gaming-x-oglas-20718162.

Je da je model sa 3 GB memorije, ali to je tako reći nova kartica, čekaj da izađu novi modeli, onda budem ja, Stjepanj i ekipa brali te modele za male novce,

garantiram ti, ti si na Nvidiu prešao sada, ali ja je koristim godinama već, znam kako to ide, ti možeš tražiti 1800 kn, ali nećeš ih dobiti.

Antivirus promjeni na Avast free ili BitDefender free i problem riješen.

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/msi-z97-mpower-oglas-21111557

Samo čekam, kad cijena opadne na 600 kn, grabim kao piranja.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/evga-ssc-gtx-970-4gb-jamstvo-oglas-20993198

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-970-gigabyte-g1-gaming-4-gb-gddr5-oglas-21141519

Hm, ti veliš da cijena grafičke kartice za 18 mj. toliko padne. Kolegi sam grafičku staru 20 mjeseci prodao za 1000 kn (r9 280 3gb). Ja sam mislio da ti kupuješ najnovije stvari (zadnji krik tehnologije), a ti čekaš velike popuste pa napad da dođeš do cilja.

Sada sam Nvidia, a ti kao dugogodišnji korisnik Nvidia, možeš li reći je li istina da driveri rade fludinije nego kod AMD-a?

15 godina
alx77 kaže...

Pioneer DVD+RW

Nitko ništa ?

konfa ti je dosta stara i za navedeno je jako tesko ista naci na trzistu da ce biti koliko toliko ok. AKo uhvatis na njuskalu neki rejdon 4850 ili gtx260 mislim da ti je to plafon, cak i jako previse za taj proc. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 21:11 (sfc_PsychQ).
14 godina
edge007 kaže...

He he, u krivu si jako, zašto bih plaćao više kad ne moram, jako dobro kužim te stvari i znam kako mogu dobro proći kod takve kupnje,

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-gtx-1070-8gb-oglas-20568678, malo još spustim cijenu i imam novu karticu, dosta jaču od tvoje,

a ne toliko skuplju.

Ista stvar je procesor, zašto dati 2000 kn za i5 6600k kad za cca. 1800 kn ili manje imam jači i7 4790k s kakvom takvom garancijom, Z87/Z97 ploču si nađem tako

za 550-600, hladnjak za 250-300 kn i imam jače računalo od tvoga npr. bez problema.

Driveri, a ima i Nvidia svojih mušica, vidio sam da je netko pisao u BF1 temi da je sa zadnjom verzijom drivera imao problema, BF1 imam, ali nemam vremena za igranje,

tako da ovo ne mogu potvrditi.

9 godina
neaktivan
Bok decki, znam da nije vezano za ovu temu ali evo jedan video od mene di sam nesto probao nesta malo drugacije i isprobao Asus GTX 1060 Strix 6Gb Graficku karticu na Macbook Pro 2015, Sve je napravito iz ciste znatizelje dali sve to moze funkcionirat i kako, radio bi zelio cuti komentare od vas,, i zelio bi svima preporucit Graficku karticu jer je u svim oblicima odlicna pogotovo overclock,, Pozz

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Rabljene su oko 300kn gtx 260,gledao sam gigabyte gt 420?
17 godina

Za tu konfu gledaj neku radeonku 6670 sa gddr5 memorijom jer gtx 260 je vec prastara grafa i pitanje dana kad moze odapeti, mozda i radeon 7770 mozes naci za tu cijenu. Evo imas ovdje na forumu za 150 kn vtx 5750 tak da mislim da ti je to najbolja solucija

http://www.bug.hr/malioglasi/ati-hd5750-vtx-1gb-gddr5prodajem-grafu-ok-stan/26471.aspx

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kad sam kupovao gledao sam samo od Gigabyte,nvidia.kupio bi novu.

15 godina
neaktivan

preporuka neke ok grafe za obradu fotografija (znaci lightroom, photoshop) i povremeno obrada nekih kratkih video-a u 1080p (premiere)?

procesor i5 6500

16gb ddr4 RAM

da li je gtx1050 dovoljna? ili 1050ti? ili skupiti jos novca pa uzeti gtx1060 3gb?

0 0 hvala 0
11 godina
edge007 kaže...
metallic kaže...

Ma nije to vrijeđanje, imao sam AMD, ispada da je Nvidia za gospodu, a AMD za ljude manje platežne moći. 

Gospodine nisam te prepozno,moram mjenjat sad hd 7770 za neku nvidiu ocu i ja bit gospodin.

13 godina
BugFanNo1 kaže...

preporuka neke ok grafe za obradu fotografija (znaci lightroom, photoshop) i povremeno obrada nekih kratkih video-a u 1080p (premiere)?

procesor i5 6500

16gb ddr4 RAM

da li je gtx1050 dovoljna? ili 1050ti? ili skupiti jos novca pa uzeti gtx1060 3gb?

1050ti 4gb je ok

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice