Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.973.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Volio bi ja i BF1 al realno moro bi mjenjat cijeli komp.. A ova 750-tica gledam da mi je dosta bar za FIFU 17 I FIFU 18

Battlelog:cro1911
13 godina
protjeran
CoKsA kaže...

Evo u ponedjeljak idem uzet novu grafičku.. Zanima me jel mi bolje uzet nvidia 750 ti ili 950.. Razlika je u nekih 200-300 kuna,ali igrat će se samo FIFA i LoL  pa ne znam koliko mi je potrebna ta 950-tica budući da sam od BF1 odustao s obzirom na ostatak moje konfiguracije koja to ipak ne bi mogla vrtit. Također me zanima koji su najbolji proizvođači grafičkih,tj. koga da izbjegavam

Uzmi gtx950, s tom svojom konfom+950 budes vrtio bf1 bez brige, razlika izmedu te dvije kartice je ipak povelika!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
CoKsA kaže...

Volio bi ja i BF1 al realno moro bi mjenjat cijeli komp.. A ova 750-tica gledam da mi je dosta bar za FIFU 17 I FIFU 18

Ma moći ćeš igrati BF1, normalno ne na ultra detaljima ali na nekim med/high s ugašenim AA bez beda budeš igrao. Dakle idi na GTX950 u tom slučaju, GTX750Ti samo uslučaju ako planiraš only FIFA i LOL.

EDIT: evo ovaj pegla na istom procesoru + HD6850 BF Hardline bez problema u 1080p na medium postavkama, a sumnjam da će BF1 biti nešto puno zahtjevniji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 0:16 (ibme74).
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

R7 250X 2GB - 600 kn.

R7 360 2GB - 650 kn.

Zanima me što bi se više isplatilo uzeti, i jesu li ovo dobre ponude? Tj. mogu li se naći kakve bolje onude? U obzir uzimam njuškalo. Tj. ove dvije i jesu s njuškala. 

Mislim da bi bilo vrijeme za jedan maleni napredak s ove 5770, ali još se nema novaca za neke ozbiljne nove kartice, pa evo gledam ovako preko njuškala što ima. 

Ima tko kakav savjet, preporuku? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja bi tu stavio rade neku gtx 66x..ima ih hrpa po njusci!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
Ne bih nVdia GPU.
još kakav savjet? :D

Iako bih igrao novi NFS, a vidim da igra dosta zeza na AMD-u zbog drivera. Ali ipak ne.
12 godina
turbojc kaže...
Ne bih nVdia GPU.

Iako bih igrao novi NFS, a vidim da igra dosta zeza na AMD-u zbog drivera. Ali ipak ne.

novi NFS prijedjes za 10-11h, nema smisla bazirati kupovinu GPUa na toj samo jednoj igri (i to losoj)..

+ taj novi NFS je trenutno besplatan:

https://www.origin.com/en-ie/store/free-games/trials

mozes ga igrati 10h sveukupno

12 godina
turbojc kaže...
Ne bih nVdia GPU.

onda svakako gledaj neku od amd 7xxx serije na dalje, tako da bar podržava dx12, iako ti je nvidia obzirom na tvoj cpu daleko bolje rješenje i bolje bi radile zbog amd-ovog problema s overheadingom na slabijim procesorima

15 godina
neaktivan
To već znam, thx na savjetu.

2Picajzla - Imam u planu preći na FX kroz koji mj, a i zanima me što je cjenovno isplativo uzeti? Do nekih 700kn, s tim da računam da ću svoju trenutnu prodat za 300 ( bar se nadam :D ).
12 godina
Ako ti nije problem cekati, strpi se bar mjesec dana dok izadju amd 470 i 460, pa ce drasticno padati cijene polovnih u tom rangu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sry, ali čisto sumnjam da će padati cijene. :D
Nije problem strpiti se, ali gledam scenu na njušci, i sumnjam da tamo itko prati cijene toliko pažljivo da će spustiti cijenu kada izađu nove grafe.
13 godina

Već su pale 30% cijene otkad su najavljene 4xx amd graficke

Dalje sumnjam da ce padati

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Na njusci ne ocekuj nista, pa 80% ljudi jos uvijek prodaje HD6850/GTX460 po cijenama koje su one vrijedile prije 3 godine... Eventualno da uspijes tu na forumu ili na pc ekspert trznici upecati kakvu GTX950 za 800-850kn

0 0 hvala 0
13 godina

Tu i tamo naleti neka r7 360 za 600kn, r9 270 za 700, r7 265 za 650...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maks0806 kaže...

Već su pale 30% cijene otkad su najavljene 4xx amd graficke

Dalje sumnjam da ce padati

ah, mislio sam da su ove 480-ke utjecale samo na skuplje polovne grafe tipa 380x, 290/390

znači i ove jeftinije su pale, jbga, nisam pratio 

11 godina
neaktivan

Pozdrav, možda glupo zvuči, ali napokon je 5770 službeno izdahnula :D E sad tražio sam malo po netu i za A8 6600k, 8gb ram i lc power 550w mi je rečeno da je najbolja grafička gtx 750 ti ili gtx 950... Imate li kakvih drugih prijedloga? Ako ne, odakle bi mogao uzet jeftinije, prodaje li netko možda polovnu?

Siky1234
12 godina
Siky1234 kaže...

Pozdrav, možda glupo zvuči, ali napokon je 5770 službeno izdahnula :D E sad tražio sam malo po netu i za A8 6600k, 8gb ram i lc power 550w mi je rečeno da je najbolja grafička gtx 750 ti ili gtx 950... Imate li kakvih drugih prijedloga? Ako ne, odakle bi mogao uzet jeftinije, prodaje li netko možda polovnu?

GTX750Ti

GTX950

Gledaj uzeti Gigabyte ili MSI jer imaju 3 godine garancije ili potrazi polovne sa garancijom na Njusci ili jos bolje po forumima ako zelis ustediti koju stotku.

9 godina

Planiram za tjedan dva kupiti drugu grafu...kupujem prek njuskala i budžet mi je do 800kn. Prebacil bi se na Nvidiu jer mi je polako dosta AMD-a  mada mi je za oko zapela xfx 7970 dd ali...

E pa sad me zanima kaj bi bilo best buy od Nvidie za iznos koji sam naveo ili moooozda cak i nekaj od AMD-a...svaka preporuka je vise nego dobrodosla! Hvala :D

Kaj veliš?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Od nvidie eventualno da naletis na GTX950, ali cisto sumnjam po toj cijeni, jedino da potrazis na forumima. Od AMD-a R9 270, R9 270x.

13 godina
neaktivan
GridLocK kaže...

Planiram za tjedan dva kupiti drugu grafu...kupujem prek njuskala i budžet mi je do 800kn. Prebacil bi se na Nvidiu jer mi je polako dosta AMD-a  mada mi je za oko zapela xfx 7970 dd ali...

E pa sad me zanima kaj bi bilo best buy od Nvidie za iznos koji sam naveo ili moooozda cak i nekaj od AMD-a...svaka preporuka je vise nego dobrodosla! Hvala :D

Na taj procesor r7 260x/750ti sve ostalo zaobidji, uzmi novo i cao

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

A gdje je najbolje uzeti? ADM i futura mi idu malo preko budgeta, a za ipon i edigital čitam da su nepouzdani, da ako grafa ode na garanciju, mogu se j**at

Siky1234
11 godina
neaktivan

Di god... Uzimao sam u doslovno svemu pa čak i u Exterem digitalu i sve je bilo ok, sad jedino ako te brine garancija onda je bolje zaobilaziti ED i Ipon pošto su van HR (zbog garancije iako ce ti i oni ostvariti garanciju ali ces se nacekati)

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan

kako se rx 480 4gb ponasa sa i5 4460? nemam ni jedno ni drugo a zelim cim jeftinije proc a da sve pokrecem na max setingsima :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sarsiii kaže...

kako se rx 480 4gb ponasa sa i5 4460? nemam ni jedno ni drugo a zelim cim jeftinije proc a da sve pokrecem na max setingsima :)

Kad kupis javi nam 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

Gledam prodati R9 280X i uzeti nesto jace za nadolazece igre,jel bi R9 290 bila dovoljna ili da pikiram RX 480 ? Igram na 1680x1050 pa mislim da 4 GB bila dovoljna,koliko sam skuzio RX 480 je malo jaca od R9 290,nisam u toku sa benchmarcima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako ne misliš uskoro mijenjati monitor na FHD ili veće rezolucije, ostani na toj koju sada imaš. U suprotnom, da, RX 480 je vrlo dobar izbor, ali čekaj nereferentne.

16 godina
doky01akablava kaže...

Gledam prodati R9 280X i uzeti nesto jace za nadolazece igre,jel bi R9 290 bila dovoljna ili da pikiram RX 480 ? Igram na 1680x1050 pa mislim da 4 GB bila dovoljna,koliko sam skuzio RX 480 je malo jaca od R9 290,nisam u toku sa benchmarcima

Ja na jesen isto mijenjam svoju R9 280X za neku jaču, vjerojatno 480-tku. Ako se još možeš strpjeti, pričekaj još neko vrijeme pojavu nereferentnih modela 480 i da se tržište malo stabilizira s cijenama. Neko će vrijeme te grafe biti skuplje nego što bi trebalo biti.

Osobno ću vidjeti i sam da li će mi se više isplatiti kupnja nove 480 s 8 GB ili polovne 390/390x s garancijom. Zavisi o trenutnim financijama i kako će se nereferentna 480 ponašati u raznim testovima. Niža potrošnja i novija arhitektura bi mogli imati prevagu u toj odluci.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
9 godina
neaktivan

A šta kažete koja je bolja radeon r7 360 ili gtx 750?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel vrijedi cekat 1060/470 tj da cijene padnu ili sad uzet GTX 950 za 1300kn?

0 0 hvala 0
12 godina
Darkensync kaže...

Jel vrijedi cekat 1060/470 tj da cijene padnu ili sad uzet GTX 950 za 1300kn?

Ja bih rađe pričekao još malo

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice