Ide ovako otprilike R9 280X > R9 380 > GTX 960, no u praksi je to sve manje više isto a najvažnija razlika je ta što po potrošnji ide obratno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ide ovako otprilike R9 280X > R9 380 > GTX 960, no u praksi je to sve manje više isto a najvažnija razlika je ta što po potrošnji ide obratno.
Ili ti ga isto tako od najvece do najmanje potrosnje
Ipak sam se odlucio protegnuti jos malo i narucio sam gtx 970 G1 od gigabyte. Stize mi u petak.
Ipak sam se odlucio protegnuti jos malo i narucio sam gtx 970 G1 od gigabyte. Stize mi u petak.
baš mi je drago da svi uzimaju gigabyte-ovu 970 g1 model. kad dođe vrijeme za sli neću imat problema nabavit drugu... :D
baš mi je drago da svi uzimaju gigabyte-ovu 970 g1 model. kad dođe vrijeme za sli neću imat problema nabavit drugu... :D
sta ces na taj fx stavit SLI 970?!
sta ces na taj fx stavit SLI 970?!
neznam, još se možda do SLI-a prebacim na Zen. ali ne bi trebao niti ovaj fx imati neki problem s dvije 970.
neznam, još se možda do SLI-a prebacim na Zen. ali ne bi trebao niti ovaj fx imati neki problem s dvije 970.
Mozda drugi problem (dx12 ready)
Ali gledaj s vedrije strane, barem u dx12 ne bi trebao imati problema sa 3.5gb memorije
Pozdrav, imam sljedeću konfiguraciju....
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz
Asus M5A97 R2.0
8 GB DDR3-1866, Kingston HyperX Fury
Radeon HD 5850 1 GB
Koju biste mi grafičku preporučili da poboljšam igrivost nekih novijih naslova, do nekih 1500kn max?
Hvala!
Imao sve isto kao ti, prije mj dana sam uzeo r9 280x s 3 godine garancije tu s foruma od provjerenog lika.
1500kn je bila cijena. Tako da apsolutno ide preporuka na tu graficku. Ako trebas kontakt od covjeka javi mi se na pm.
Kako ti ide to sve, jel proc guši grafiku?
Ta 280x nije dx12, jel tako?
Hoće to stvarati probleme u budučnosti za igre?
Hvala.
Kako ti ide to sve, jel proc guši grafiku?
Hvala.
Proc naravno nije dovoljan da grafička može iskoristiti svoj full potencijal. Ako imaš dobro hlađenje i oc.as ga na 3.8-4.0 na konju si. Napisao sam prije tjedan dva post kako mi je proc uzašan bneck ali sam bio u krivu, problem je bila prevelika temperatura na procesoru koja je uzrokovala lag u igrama, kako sam to spustio dolje sve radi odlično.
Inače meni radi na stock 3.2
Evo ovo što igram:
BF4 - high sve, ne trza nista i nema nikakvih dropova
GTA 5 - high sve, radi na 40-60 FPS.a, nisam imao volje ništa posebno namještati
Arma 3 - najgora igra za taj proc, jer sama igra je teško neoptimizirano smeće gladno procesora, tu na mid-high uz padove fps.a
MGS 5 - mislim da je tu gotovo sve do kraja
WOW - u raidu ipak na high s dosta stavki iskljucenim dok izvan raida sve na very high ali isto tako s dosta stvari ugasenim, tu se osjeti bottleneck
Mad max - sve do kraja, nema laga ni trzanja ni dropova, fps iznad 50
Betmen - ovaj zadnji ima problema, skace od 60-20 fps.a ili je proc ili je vjerovatnije igra jako lose optimizirana a nemam original pa nisam skidao patcheve koji su navodno to popravili
Zakljucak, nemas brige, barem ne neko vrijeme i barem ne za ugodno igranje na high detaljima, ako zelis izvuci max iz graficke moras mjenjati proc, da je hitno, nije! Da ću s vremenom promijeniti, to sigurno :)
važna napomena, ja igram na 720P! tako da očekuj nešto lošije rezultate na 1080p
Od serije 7000 pa nadalje AMD grafe su dx12 ready
Super. Hvala svima na pomoći. ;)
Aloha,
Mala pomoć mi treba s obzirom da imam "stari" procesor i tendenciju za kupnju novog (AM3+ socket), dali je isplativo kupiti GTX960 phantom (ili sličnu karticu) i ako da - koju ? Treba mi za 1080p monitor i volim igrati na toj rezoluciji.
Puno hvala,
Kad smo već kod proca i uskog grla...koji proc bi mi kvalitetno zamijenio Phenom II x4 955BE a da ide na AM3+ socket?
Kad smo već kod proca i uskog grla...koji proc bi mi kvalitetno zamijenio Phenom II x4 955BE a da ide na AM3+ socket?
fx8350
fx8320
fx9320
fx8350
fx8320
fx9320
koliko znam svi su isti samo je razlika u taktu, dakle 8320, samo pogledaj dali ti trenutna ploca podrzava doticni...
Matična ti ne podržava AM3+
Sry nisam napravio update konfiguracije...Asrock pice of shit mi riknuo prije godinu dana pa sam uzeo ASUS M5 A97 R2.0...
Koliko je ovaj proc s njuškala zbilja brži i bolji od ovog mog jer ovo što ovaj u oglasu piše mi je malo off...
Može li mi neko pomoći u odabiru grafičke kartice u svrhu 3D crtanja?
Predložili su mi GTX 740 2 GB DDR5, međutim nema je tamo gdje sam mislila uzeti računar a i cijena mi je prevelika s obzirom da sam već prešla budžet. U ovoj prodavnici mi nude AMD Radeon R7-250x. Da li da uzmem tu? Ako ne, koju drugu?
Sry nisam napravio update konfiguracije...Asrock pice of shit mi riknuo prije godinu dana pa sam uzeo ASUS M5 A97 R2.0...
Koliko je ovaj proc s njuškala zbilja brži i bolji od ovog mog jer ovo što ovaj u oglasu piše mi je malo off...
Uzmi fx 8300: http://www.bug.hr/cijene/search/?q=fx+8300
Za ovu grafu imam ponudu od 1500kn i 3 god garancije...vidim malo po netu da je i bolja od gtx 950 koju sam do sada uzimao u obzir?
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5369#ov
Pozdrav!!
Trebam vašu pomoć! Kihnula mi je grafička prije par dana...
Trebao bih odabrati grafu do 1600 kn, za konfiguraciju iz potpisa, hitno jer danas uzimam.
Kartica može biti i jeftinija, samo....povremeno se volim igrat :P
Uopće nisam u toku u zadnje vrijeme sa tržištem i svaka pomoć je dobrodošla!
Hvala ekipa!!
Za ovu grafu imam ponudu od 1500kn i 3 god garancije...vidim malo po netu da je i bolja od gtx 950 koju sam do sada uzimao u obzir?
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5369#ov
nije loša, čak i dobro hladi za tako malu grafu s jednim ventom, ako je suditi prema ovom testu
http://www.eteknix.com/gigabyte-geforce-gtx-960-2gb-itx-graphics-card-review/
EDIT:
Zvekane, tebi bih isto preporučio nvidiu gtx960, pogledaj po nabavi, cijene su tu negdje oko 1600 kuna
svakako s tim procom bolja opcija nego amd radeon, jer je nvidia manje zahtjevna prema procu
čiščeno je računalo nedugo, i grafu sam otvorio i promjenio pastu, ali ono čega nema su kako bi se to prevelo termalni jastučići ili thermal pads na onim vram-ovima...vide se tragovi da su bili ali ih nema i zato se vjerojatno grije, ali ventilarot i hladnjak su čisti, velim grafička je svoje dala, i čudi me da grafička nema utor za napajanje, pogotovo te starije serije, to je izgleda neka šrot serija grafičke...pogledat ću malo po njuškalu i na plaći nekaj uzet ako bude kaj primamljivo....
Ranije graficke nisu trebale mini hidrocentralu za napajanje kao neke danas pa su se napajale iz samog utora na ploci, nema to veze sa tim da li je graficka srot ili ne, a ta koju si stavio je u svoje vrijeme bila dobra graficka.
Izgleda da je moj procesor veći problem, naime cpu bottleneck-a grafiču i to jako, neznam zašto ali ovaj procesor samo tako dođe do 95+%, tako da moram naći neki quad core za am2+ da to ublažim.
Hvala
čiščeno je računalo nedugo, i grafu sam otvorio i promjenio pastu, ali ono čega nema su kako bi se to prevelo termalni jastučići ili thermal pads na onim vram-ovima...vide se tragovi da su bili ali ih nema i zato se vjerojatno grije, ali ventilarot i hladnjak su čisti, velim grafička je svoje dala, i čudi me da grafička nema utor za napajanje, pogotovo te starije serije, to je izgleda neka šrot serija grafičke...pogledat ću malo po njuškalu i na plaći nekaj uzet ako bude kaj primamljivo....
Ranije graficke nisu trebale mini hidrocentralu za napajanje kao neke danas pa su se napajale iz samog utora na ploci, nema to veze sa tim da li je graficka srot ili ne, a ta koju si stavio je u svoje vrijeme bila dobra graficka.
Izgleda da je moj procesor veći problem, naime cpu bottleneck-a grafiču i to jako, neznam zašto ali ovaj procesor samo tako dođe do 95+%, tako da moram naći neki quad core za am2+ da to ublažim.
Hvala
95% rada procesora nije nikakav znak bottlenecka.
Da bi bio nešto sigurniji da li ti je cpu usko grlo probaj istu igru vrtjeti na razlicitim detaljima. Ukoliko ti se fps ne mjenja neovisno o promjeni detalja (značajnih promjeni ne sada promjeni 1-2 postavke) gpu ti je bottleneckana.
Primjer:
BF3 na high postavkama vrti na 37fps.a
BF3 na medium postavkama vrti na ~37fps.a
BF3 na ultra postavkama vrti na 35fps.a
fps brojeve sam izmislio ali nadam se da kužiš poantu
nego koliko je tebi onda potreban postotak za BN? proc ak dise na 95% mijenjat odmah... jer ak je u nekoj igri cpu na 95% to znaci da gpu u nekoj igri moze biti i na 30%...sto je katastrofa!lp
Da bi bio nešto sigurniji da li ti je cpu usko grlo probaj istu igru vrtjeti na razlicitim detaljima. Ukoliko ti se fps ne mjenja neovisno o promjeni detalja (značajnih promjeni ne sada promjeni 1-2 postavke) gpu ti je bottleneckana.
Primjer:
BF3 na high postavkama vrti na 37fps.a
BF3 na medium postavkama vrti na ~37fps.a
BF3 na ultra postavkama vrti na 35fps.a
fps brojeve sam izmislio ali nadam se da kužiš poantu
Ne detaljima nego na različitim rezolucijama jer kod nekih igara podizanjem detalja raste i opterećenje na CPU, a kod promjene rezolucije mijenja se opterećenje samo na GPU. Znači najbolji test bottlenecka - detalji na max, rezolucija 720p ili niža i ako onda nemate stabilnih 60fps(a gpu usage je ispod 90%) - cpu je bottleneck.
nego koliko je tebi onda potreban postotak za BN? proc ak dise na 95% mijenjat odmah... jer ak je u nekoj igri cpu na 95% to znaci da gpu u nekoj igri moze biti i na 30%...sto je katastrofa!lp
ovisi sve to i o igri. upravo imam primjer dremafall chapters... igra koristi jednu jezgru. gpu mi je na 30-40%. a onda npr imaš bf4 koji mi koristi 8 jezgri i sve su na po 20-25%, ali zato gpu na 98-99% non stop.
Pozdrav drustvo... :)
Imam mali problemcic pri odabiru graficke kartice.. ako mi mozete da pomognete...
Imam sljedecu masinu:
Procesor: i7 4970k
Maticna: Gigabyte z87x oc
Ram: 8GB Kingston Fury 1600mhz
SSD: Evo 850 120GB
HDD: 1TB WD Black
Napajanje: Raidmax Cobra 700w
Grafika: AMD Radeon HD 5770
Grafika mi iskljucivo treba za rendanje u Premiere Pro CC 2014-2015 programu, i After Effects...
Snimke odradjujem u 2k rezoluciji i rendam ih u istoj sa 60fps.. u pitanju je gopro 4 kamera sa kojom sve snimam...
E sad, sto sam odlucio da nesto uradim po pitanju grafe je, sto mi dugo renda video od 4-5 min kojm je dodato boja, i koji je provucen kroz stabilizer,itd...
PLUS mi procesor se po nekad zakuca na 100% i temperatura mi po nekad ode na 100 stepeni... sto me malo brine, za posljedice...
Treba mi neka grafa koja ce preuzeti bar pola posla na sebe, rasteretiti procesor, ili cak sam razmisljao o SLI ili CROSSFIRE varijanti, jer mi to moja ploca dozvoljava?
(Mozda neko zna neku provjerenu varijantu dvije karte da daju dobre rezultate za rendanje, itd...)
Ne bih sad pucao na neke skupe grafe, treba mi neka prihvatljive cijene koja mi nece odraditi posao za sekundu, vec rasteretiti procesor sto mi je najbitnije...
Hvala Vam unaprijed na pomoci i odgovoru.
Ivan :)
1. uzmi hladnjak neki za procesor... nešto od oko 200kn cisto da to ohladi
2. koliko love imas ukupno uopce?
Jer imamo grafe od 200kn pa do 5000kn :) Po mojem za tebe bi bilo nešto tipa GTX 660/660ti/750 2gb/750ti 2gb...