Hvala na odgovoru, ali razmišljam se koliko je sigurna kupnja preko Njuškala jer nisam u mogućnosti da to preuzmem pouzećem, niti provjerim ispravnost. Oglas je iz Virovitice a ja u Splitu .
Jel postoji kakva alternativa ovom izboru?
Hvala na odgovoru, ali razmišljam se koliko je sigurna kupnja preko Njuškala jer nisam u mogućnosti da to preuzmem pouzećem, niti provjerim ispravnost. Oglas je iz Virovitice a ja u Splitu .
Imaš preko njuškala overseas poštarina ti je 40 kn kad ti dostave paket imaš 48H rok na žalbu ak je neispravno ili nije poslano kaj bi trebalo biti i oni će ti vratiti novce.
Više preferiram AMD kao proizvođača. pretpostavljam jer je underdog.
Zašto toliko vas preferira više Nvidiu u toj klasi, gdje je njena prednost nad AMD-om, jedan prijatelj je sada uzeo baš Nvidiu jer je rekao da po hrpi testova koje je gledao da u istim igricama obično Nvidia dominira.
Tih skoro duplo GB očito ne donosi nikakvu prednost u igricama AMD-u osim ako je više ekrana ili UHD?
Zašto se preferira Nvidia? Jer drzi vrcinu trzista, dakle ima puno vise korisnika, te sukladno tome ces naci puno vise prepruka za istu....
Ne razumijem zasto svako toliko u temama koje su vezane za GPU dode do podjele na AMD i Nvidia fanove? Da se razumijemo i ja sam zaljubljenik u HW, i potrosio sam xxxx kuna za PC koji ne koristim niti 40%, ali te podjele su tako blesave i nemaju smisla!
gtx 970 vs r9 390, 980 vs 390x itd.....sto se HW-a tice, sve je to tu negdje (nijanse) osim TDP-a (kome je bitan). Osobno koristim AMD, ali sljedeći odabir ce biti Nvidia, ne zato jer je bolja ili losija kartica, nego jer su igre prvenstveno naklonjene Nvidiji, te ih je dosta razvijano od stranje njihovih developerskih alata, zbog cega AMD ostaje u sjeni Nvidie (a ne zato jer im losiji HW)..
Svaki od proizvodata ima vrline i mane, ali po meni u slucaju AMD-Nvidia uopce nisu vrijedne prepucavanja
...
Svaki od proizvodata ima vrline i mane, ali po meni u slucaju AMD-Nvidia uopce nisu vrijedne prepucavanja
i onda napišeš brdo teksta zbog neprepucavanja. ovdje je tema vodič za grafičke ne flejm wars. ako ti 20 ljudi kaže 970 nvidia i ti uzmeš 390 amd, vjeruj da nikoga to neće brinut.
ovdje se gleda da sa tim i tim komponentama najbolje iskoristiš potencijal preporučene kartice. ali, to su samo preporuke. na ljudima je i dalje izbor šta će uzet. njihovi su novci...
E upravo se to brdo teksta odnosi na takve poput tebe Ranko....
Smatram da sve sto sam napisao je realno, objektivno i tice se ove time, stoga ne vidim razlog zasto trazis dlaku u jajetu? Moze netko nesto napisat bez da poklopis?
Pozdrav
Pozz,kupujem novi pc,zanima me koju graf da odaberem?inace proc.sam mislio staviti Intel Core i5-4690K BOX,a ostatak bi bilo
DEEPCOOL Kendomen
COOLERMASTER B600 v2 RS600-ACABB1-EU
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10F/8
ASROCK z97
I ima li velike razlike npr gtx970 od 2-3 razlicita proizvodjaca osim u cijeni.
Vise ni sam ne znam sta da odaberem,svak nesto za odredjenu govori. :/
5 | Gigabyte GTX970 GTX 970 WINDFO |
---|---|
13 | MSI R9 390 GAMING 8G |
2 | SAPPHIRE NITRO R9 390 8GB DDR5 |
11 | MSI GeForce GTX 970 100 ME4GB |
4 | GIGABYTE R9 390 G1 GAMING-8Gb |
Gledaj da je 3 godine gara i dobar si.
Odustao sam od kupnje polovne grafe pa ću uzet na rate u ADM-u neku do 3000 kn.
Dvoumim se između dvije pa me zanima koju da kupim?
17 | Gigabyte GTX 970 G1 4GB |
---|---|
6 | MSI R9 390x 8GB |
Napajanje LC power 460w?
Napajanje LC power 460w?
Da, trenutno to imam ali ću kupit odmah i novo napajanje da nebi bilo nismo znali
Sve ti je to u banani počevši od napajanja. Ako nađeš neku amd 7770 za 300 kn ubodi.
Pozdrav, imam sljedeću konfiguraciju....
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz
Asus M5A97 R2.0
8 GB DDR3-1866, Kingston HyperX Fury
Radeon HD 5850 1 GB
Koju biste mi grafičku preporučili da poboljšam igrivost nekih novijih naslova, do nekih 1500kn max?
Hvala!
pozdrav ekipi
koja je danas grafa slična nekadašnjoj radeonki 7850 2gb
mislim po teh. karakteristikama
Pozdrav, imam sljedeću konfiguraciju....
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz
Asus M5A97 R2.0
8 GB DDR3-1866, Kingston HyperX Fury
Radeon HD 5850 1 GB
Koju biste mi grafičku preporučili da poboljšam igrivost nekih novijih naslova, do nekih 1500kn max?
Hvala!
Taman ti je GTX 950 i clockaj Phenoma koliko možeš. Ako uskoro misliš mjenjat CPU + MBO onda možeš i jaču grafu a ako ne misliš mjenjat CPU kroz naredne dvije godine onda idi na GTX 950. S tom grafom se možeš fino igrat na 1080p sve redom (ne naravno maxed out ali to nije ni bitno za igrivost).
pozdrav ekipi
koja je danas grafa slična nekadašnjoj radeonki 7850 2gb
mislim po teh. karakteristikama
Ne da je sliččna nego je ista R7 370 te R7 265.
Ok. Hvala. Nemam još namjeru mijenajti procesor a i ide solidno na 3.6 Ghz. Niti nemam para za jaču grafu tako da ako ovaj moj proc nebude bottleneck za grafu i cijeli sustav koji će se upotpuniti grafičkom neću ga mijenjati...
POZ!
trebam Vase misljenje. Moram kupit bolju grafu. Bio je slican post ali....
imam:
AMD Phenom II x4 965 BE
Radeon HD 6850 1gb
Napajanje Coolermaster 460w
Trebam neku bolju grafu, a da ne kupujem napajanje(ako je moguce. Mislim piknut novu konfiguraciju za +-1god). Budjeta nema samo je napajanje ogranicenje.
hvala
Malo sam u dilemi. Jel bolje uzeti r9270x plus osam gb rama ili jednu r9 380. Cijena je oko 200€ na copm universu.
Nemoraš ni pitat, uzmeš 380. Clockas procesor i vozi, iako bi ja radije gtx 960 uzeo, jer manje je ovisna o procesoru
Nemoraš ni pitat, uzmeš 380. Clockas procesor i vozi. Bit ce malo bottlenecka.
More ,hvala. Cloknem ga ma 3.6 i vozim.
Nemoraš ni pitat, uzmeš 380. Clockas procesor i vozi. Bit ce malo bottlenecka.
More ,hvala. Cloknem ga ma 3.6 i vozim.
a i rame ne bi bilo loše kad tad uzet. 4 gb je premalo danas. 8 gb je danas neka zlatna sredina. ali više je uvijek bolje.
Malo sam u dilemi. Jel bolje uzeti r9270x plus osam gb rama ili jednu r9 380. Cijena je oko 200€ na copm universu.
Zaboravi 270X i 380, uzmi PowerColor R9 280X sa tog sajta, 195ojra a najjaca od sve tri. Najbolji izbor.
Pogledaj koju recenziju te grafe od tog proizvodjaca i vidjeces da je to kvalitetan proizvod.
http://m.computeruniverse.net/item/3930363135303837
Ili je ova možda bolja
http://m.computeruniverse.net/item/3930353931343934
ili
http://m.computeruniverse.net/item/3930363036383132
Evo našao sam ovu ovdje, koja je šema s tim siteom, neznam baš njemački...
Pa od te 3 je 380 najjaca. Ali badava ti jaka grafa kad ce ti ju procesor bottleneckat. Napisali su ti gore koja ti je optimalna za tvoj pc.
Hm ne, 280X je jaca i od 960 i od 950 da ne pominjem 380.
280X ima manju cijenu jer se ne proizvodi vise i uskoro dolazi 380X.
Uzmi tu 280X neces se pokajati, to je ozbiljna grafa i vrh za 1080p gaming danas.
@gamer, ne 380 je rebrand r9 285 kartice koja je u rangu 280 ali s manjom potrosnjom. Iz te serije 280X je najjaca.
On nije ni spomenuo 280X, di si se izgubio?