Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.796
|
čitano: 6.890.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
softwaremaniac kaže...

980 Ti je, koliko ja znam, odgođena za 2016. ako je uopće i bude.

980ti je po mome upitna, sve ovisi kaj bu AMD izbacil na tržište!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Da pitam, razmišljam da si uzmem još jednu GTX 970 g1.

Pa me zanima ovako:

1. Jel bi ovo napajanje koje imam iz Moj PC (550W) bilo dovoljno da upogoni 2 kartice ?

2. Jel bih morao nadogradit RAM sa 8 GB na 16 GB ako stavim još jednu GTX 970 (vidim da mnogi imaju 16 GB rama sa SLI) ?

I jel mi uopće pametna ta ideja da stavim u 2 GTX 970 u SLI (čujem da je ovo dobra kombinacija, bez obzira na VRAM prevaru)

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 12:24 (AngryBird).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

2x970 za 1080p?

Cemu? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AngryBird kaže...

Da pitam, razmišljam da si uzmem još jednu GTX 970 g1.

Pa me zanima ovako:

1. Jel bi ovo napajanje koje imam iz Moj PC (550W) bilo dovoljno da upogoni 2 kartice ?

2. Jel bih morao nadogradit RAM sa 8 GB na 16 GB ako stavim još jednu GTX 970 (vidim da mnogi imaju 16 GB rama sa SLI) ?

I jel mi uopće pametna ta ideja da stavim u 2 GTX 970 u SLI (čujem da je ovo dobra kombinacija, bez obzira na VRAM prevaru)

nemozes, nitko normalan ne radi SLI na i5, 4 jezgre su pre malo za 2x gpu-a, i napajanje ti je pre slabo...(iako bi realno radilo no nije preporucljivo jer ce biti u konstantnom visokom loadu)LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 12:41 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
7Stjepanj kaže...

nemozes, nitko normalan ne radi SLI na i5, 4 jezgre su pre malo za 2x gpu-a, i napajanje ti je pre slabo...(iako bi realno radilo no nije preporucljivo jer ce biti u konstantnom visokom loadu)LP

Sto se ovoga tice, gledao sam po netu dosta, ali kad se SLI ide tu ili i7 ili FX 8xxx.
Mada, imas dosta slucajeva gdje ljudi na i5 ili cak fx6xxx stavljaju sli konfiguracije (citaj 2x280X, 2x970 itd itd) to je relano bacanje para jer sigurno u novijim naslovima neces izvuci ni 50% od te druge grafe 

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
7Stjepanj kaže...

Sto se ovoga tice, gledao sam po netu dosta, ali kad se SLI ide tu ili i7 ili FX 8xxx.
Mada, imas dosta slucajeva gdje ljudi na i5 ili cak fx6xxx stavljaju sli konfiguracije (citaj 2x280X, 2x970 itd itd) to je relano bacanje para jer sigurno u novijim naslovima neces izvuci ni 50% od te druge grafe 

Kakav vrazji AMD za sli/crossfire?? i5 je u svim igrama brzi od fx 83xx tako da o cemu pricas?

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ako cemo ispravno, i7 je isto 4 jezgre samo sta ima HT. HT u igrama doprinosi 0-20%, ovisno o igri..

13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Kakav vrazji AMD za sli/crossfire?? i5 je u svim igrama brzi od fx 83xx tako da o cemu pricas?

Get rekt son

15 godina
protjeran

Lolcina! Ti mi linkas par slicica cistih gpu bound situacija i time si dokazao sta??

I ticice na grani znaju da fx 83xx nema sta trazit pored i5 u igrama u 99% situacija, pogotovo pored 4690K. Tuzna istina je da i3 u vise navrata dobiva fx 83xx nego sta je obrnuto.

Nemojmo o ovome vise, nema smisla..

Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan

Metro gpu bound    

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Metro gpu bound    

Looooool!! 

4K rezolucija i ti mislis da je 6 core i7 bottleneck a ne graficke??

Ti si kralj!

16 godina

Pozdrav,

polako skupljam novce za graficku,

pa me zanimaju sljedece stvari:

posto mi je monitor za max rez 1920x1080

da li bi mi za ove novije igre tipa GTA 5 ili WITCHER 3 bilo bolje ici na jace tipa R9 290 - GTX 770  ili mi je ipak čist dovoljno za ovu svoju rezu r9 280 - a za GTX ne znam koja bila u tom rangu (sad gledao pa  bi recimo ova bila mozda - GTX 960 ? ).

Jer ipak je dosta velika razlika u cijeni.Isao bi na novo - gotovina il kartice ne znam jos zavisi sto se izabere.Nekam nemam povjerenja za ove iz oglasa,makar imaju garanciju....ne znam zakaj heh

naravno kartica bi bila za konfu koja je u opisu

i zadnje pitanje - sto je bolje , znam da je uvjek bilo rasprave ali da su ljudi imali manje problema sa GTX(nvidia ako se ne varam)..

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 18:48 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ansha kaže...
chaselol kaže...

Metro gpu bound    

Looooool!! 

4K rezolucija i ti mislis da je 6 core i7 bottleneck a ne graficke??

Ti si kralj!

Hm pogresno si me shvatio, nasmijao sam se na tvoj racun jer si rekao da je igra gpu bound 

Metro je jedna od igara koja voli pojesti i procesorske snage a i graficke 

13 godina
neaktivan

Ekipa treba mi pomoc oko izbora rabljene graficke. Trenutno imam amd a8 5500 sa asrock fm2 plocom, 4gb ddr3 1866mhz.

Negdi sam procita da bi mi par hd 6xxx ili 7xxx serija radilo u crossfireu. Tocnije nasa san na njusci hd 6570 1gb ddr3 za nekih 300injak kn. Ona radi u crocrossfireu s ovim procom

Moze li se uzet nesto za tu cijenu a da je bolje od ove kombinacije? Ne mora bit crossfire.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
cropunk kaže...

Pozdrav,

polako skupljam novce za graficku,

pa me zanimaju sljedece stvari:

posto mi je monitor za max rez 1920x1080

da li bi mi za ove novije igre tipa GTA 5 ili WITCHER 3 bilo bolje ici na jace tipa R9 290 - GTX 770  ili mi je ipak čist dovoljno za ovu svoju rezu r9 280 - a za GTX ne znam koja bila u tom rangu (sad gledao pa  bi recimo ova bila mozda - GTX 960 ? ).

Jer ipak je dosta velika razlika u cijeni.Isao bi na novo - gotovina il kartice ne znam jos zavisi sto se izabere.Nekam nemam povjerenja za ove iz oglasa,makar imaju garanciju....ne znam zakaj heh

naravno kartica bi bila za konfu koja je u opisu

i zadnje pitanje - sto je bolje , znam da je uvjek bilo rasprave ali da su ljudi imali manje problema sa GTX(nvidia ako se ne varam)..

Hvala

Ja bi tu ubacio (sebi i jesam) R9 290 ali još pametnije bi bilo pričekat da iziđe nova R9 3xx serija koja se očekuje uskoro.

Nvidiu neću preporučivat jer s njima nisam na "ti"

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina

a da znam da je jace bolje, samo kazem na tu rezu dal je tolka potrebna...a kad se ocekuju nove ? jer bi htio to sto prije piknuti, tj zapravo dok skupim pare,nadam se uskoro

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

trebaju ovaj sada 5mj... ali šta vrijedi kada će rang R9 290 sigurno koštati 500kn više :D bar je tako svih ovih godina bilo...

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina

Od ovih koje si spomenuo je najjača R9 290 pa kupi nju ako ti se ne čeka nova generacija. GTX 770 nije u rangu R9 290 nego je slabija. GTA V ćeš moći igrati bez problema s bilo kojom od tih koje si naveo a Witcher 3 isto tako uz primjerene postavke. Moja preporuka je svakako R9 290 od tih za koje se ti dvoumiš. Jer jest da je možda i overkill R9 290 za 1080p ali igre stalno napreduju pa za godinu dvije neće bit overkill nego taman. Ne može škodit uzet što jaču grafu ako si gamer.

12 godina
neaktivan

Pozdrav!
Trebam pomoć oko odabira grafičke kartice, uglavnom za gaming, te 3D modeliranje na kompjuteru. Spreman sam dati oko 1000 kn. Htio bih što je moguće bolje performanse, pa me zanima savjet.
Unaprijed hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

R7 260x 2gb/gtx750 2gb

polovno bi se našla R9 270/270x/gtx660/660ti

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen

Samo bih raji preporucio da ne kupuje graficku r7 260x OC verziju, pogotovo onu od ASUS-a. Ta cjela serija ima problema sa driverima, da ne znam sta namjestite uvijek cete imati black screen i BSOD, ja svoju imam vec 2 sedmicei to mi se desava i ko god ima istu ima isti problem. Idem je vratiti uskoro.

Darko

1 0 hvala 0
13 godina

ja nemam tih problema...

koristi 14.4 drivere, naravno prvo sve pobriši sa DDU

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ja nemam tih problema...

Ljudi gresku prave kod instalacije drajvera, ne znaju pocistiti stare pa to zna da predstavlja problem :@

13 godina
odjavljen
chaselol kaže...
FakeDeath kaže...

ja nemam tih problema...

Ljudi gresku prave kod instalacije drajvera, ne znaju pocistiti stare pa to zna da predstavlja problem :@

Eto glup sam, ne znam sta su driveri. Hiljade se ljudi zalilo na isti moj problem, to je ASUS-ova greska koju oni ne zele priznati.

Darko
10 godina
neaktivan

Pozdrav.U potrazi sam za rabljenom grafickom za nekih 1800-2000 kn.uvjet je da ima garanciju naravno i da me sto vise vremenski sluzi za igranje na 1080p.Ne preferiram nikakav brend opcenito.Znaci zanima me prvenstveno kvaliteta izrade za dugorocno koristenje i dobro hladjenje!

CPU i5 2500k

RAM 8 gb

SSD evo basic

Napajanje 550w (Po potrebi mjenjam)

PLOCA Z77 extreme4

proko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PrcoZD kaže...

Pozdrav.U potrazi sam za rabljenom grafickom za nekih 1800-2000 kn.uvjet je da ima garanciju naravno i da me sto vise vremenski sluzi za igranje na 1080p.Ne preferiram nikakav brend opcenito.Znaci zanima me prvenstveno kvaliteta izrade za dugorocno koristenje i dobro hladjenje!

CPU i5 2500k

RAM 8 gb

SSD evo basic

Napajanje 550w (Po potrebi mjenjam)

PLOCA Z77 extreme4

Radeon r9 290, po mogućnosti nereferentna

Imaš jednu Asus r9 290 ---1900kn

Koja je marka tog napajanja?

I kakav hladnjak imaš na tom procesoru?

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 15:13 (Tony1999).
10 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru,Dali mozda znas kako se pokazala ta vrsta hladjenja sa samo jednim malim ventom i dali je ciscenje od nakupljene prasine jednostavno?nikad nisam imao tu zatvorenu vrstu graficke dosad. EDIT: cooler je hyper evo 212 a napajanje je cm GX 550w

proko
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 15:18 (PrcoZD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PrcoZD kaže...

Hvala na brzom odgovoru,Dali mozda znas kako se pokazala ta vrsta hladjenja sa samo jednim malim ventom i dali je ciscenje od nakupljene prasine jednostavno?nikad nisam imao tu zatvorenu vrstu graficke dosad. EDIT: cooler je hyper evo 212 a napajanje je cm GX 550w

E bas na tu s malim venitilatorm sam mislio da ne uzimas, to je referentna, ona se većinom jako grije, glasne su i počinju throttlat na velikom temperaturama. Mislio sam na neku koja ima proizvođačevim nereferentnim hlađenjem. Mislio sam na onu Asus r9 290 s DirectCU II hladnjakom. Taj Asus hladnjak je dobar.

Procesor clockaj koliko god ide.

Napajanje bi trebalo zamijeniti, možda bi i držalo sve to dok ne clockas. Ali nakon clocka mogli bi nastati problemi

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 15:27 (Tony1999).
10 godina
neaktivan

Jeli velika razlika u preformansama od ove posto se ova nalazi u zadru a ja sam iu zadra.cisto radi sigurnosti i provjere prije kupnje? EDIT: koje napajanje preporucas?

proko
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 15:28 (PrcoZD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za fullHD je i ona dosta, al preporuka je za r9 290

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 16:03 (Tony1999).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice