Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.895.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Nemas brige!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Ljudi, mislim kupiti neku polovnu grafičku za nekih 500 do max. 700kn. Što generalno preporučujete za moju konfiguraciju (ne tražim da mi linkate sa njuškala i imajte na umu da imam monitor rezolucije 1366x768)

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 15:16 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Ljudi, mislim kupiti neku polovnu grafičku za nekih 500 do max. 700kn. Što generalno preporučujete za moju konfiguraciju (ne tražim da mi linkate sa njuškala i imajte na umu da imam monitor rezolucije 1366x768)

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-hd-7770-oglas-14497394

Ako je sve tako sto pise, onda je to ok

Znaci 7770/r7 250X bi bio vrh za tu lovu!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi trebao bi savjet oko kupnje grafičke prijatelj kupuje. Uglavnom i3 procesor, 8 gb ddr3 ram, napajanje je xfx 550 w uglavnom nije loše.  E sad može neki prijedlog grafičke do 1000 kn naravno samo igrice.

0 0 hvala 0
14 godina
Marko5552 kaže...

Pozdrav ljudi trebao bi savjet oko kupnje grafičke prijatelj kupuje. Uglavnom i3 procesor, 8 gb ddr3 ram, napajanje je xfx 550 w uglavnom nije loše.  E sad može neki prijedlog grafičke do 1000 kn naravno samo igrice.

Od novoga imaš ASUS, Gigabyte R7 260X 2GB, a od polovnoga bi mogao gledati recimo R9 270, mogu se pronaći tu oko 900 kn sa garancijom naravno.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
17 godina

izgleda da mi je vrisnula 7950 :(

sada je dilema dali uzet nazad r9 290 trix za 2000kn i onda jos pljunut 600-700kn za napajanje, ili cekat 380x/390, ili uzet najeftiniju gtx 970 (inno 3d)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gemmy kaže...

sada je dilema dali uzet nazad r9 290 trix za 2000kn i onda jos pljunut 600-700kn za napajanje, ili cekat 380x/390, ili uzet najeftiniju gtx 970 (inno 3d)

napajanje ti ne treba posto imas odlicno 550w napajanje, kod mene gtx780 koja vuce vise od 290-tke radi bez ikakvih problema( jos ti imas tog slabasnog i5 2400:), dakle ims lufta jos min 150w), palitov najeftinij model gtx970 se zagrijava na 80°c pod normalno jer nema heat pipove kao 99% ostalih dual fan rijesenja( izbjegavati), dakle trk po Trixicu

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 23:20 (Stjepanj).
10 godina

Poštovani kolege! Nov sam na forumu te Vas molim za pomoć. Naime, htio bih zamijeniti grafičku karticu kako bih mogao igrati nove igre tipa GTA V, Witcher 3 i Batman Arkham Knight. Grafičku bih uzeo rabljenu sa Njuškala ili ovdje sa foruma i to Nvidiu GTX 760 ili eventualno GTX 670, naravno, uz garanciju. 

1. Zanima me da li bi ove grafičke moje napajanje Corsair VX 550W koje je staro 4 i pol godine moglo dobro upogoniti?

2. Koliki će biti bottleneck sa AMD Phenom 2 X4 955 koji radi na 3.8 GHZ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
xxRAZ8Rxx kaže...

Poštovani kolege! Nov sam na forumu te Vas molim za pomoć. Naime, htio bih zamijeniti grafičku karticu kako bih mogao igrati nove igre tipa GTA V, Witcher 3 i Batman Arkham Knight. Grafičku bih uzeo rabljenu sa Njuškala ili ovdje sa foruma i to Nvidiu GTX 760 ili eventualno GTX 670, naravno, uz garanciju. 

1. Zanima me da li bi ove grafičke moje napajanje Corsair VX 550W koje je staro 4 i pol godine moglo dobro upogoniti?

2. Koliki će biti bottleneck sa AMD Phenom 2 X4 955 koji radi na 3.8 GHZ?

nemas brige s nicim, biraj:

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/popusti-akcije-dobre-ponudehardver/66513.aspx?page=125&jumpto=4628536&sort=asc&view=flat

LP

10 godina

Super, hvala ti 

13 godina
DarkoKwon kaže...
GreenLife kaže...
DarkoKwon kaže...

Decki kupio sam novu napojnu i graficku, kada mi racunar ode na sleep mode i pokusam ga vratiti, on se zalede i samo ga restartom mogu vratiti u zivot. Na grafickoj ventilator radi samo na 20%, nekoliko puta sam pokusavao da povecam, ali mi se desio BSOD, a drugi put mi je igra stopala nenormalno. Je li moguce da mi je do napajanja ?

Prije bih rekao da je do matične. Koju si grafičku imao prije ove?

nVidea GeForce 9800gt. Nisam imao nikakvih problema do sada, sve dok nisam kupio graficku i napajanje. Medjutim graficka i napajanje su novi u shopu kupljeni, tako da je moguce da nije do toga. Kada sam stavljao napojnu kutiju, tj. spajao jack na maticnu, on kao da nije dobro legao, kao da mu fali 0,5 milimetra da skroz legne, je li to moze prouzrokovati problem ?

Ovako sam ja rješavao to -> kad ništa ne radiš na kompu, pusti na Youtube glazbu koja te inače ne zanima od 5-6 sati (za svaki slučaj). Imamo slične grafe i driveri im ratuju s Windowsima. Dok se vrti glazba, komp zapravo ne miruje i ne padne u tobožnji sleep. Nije to pravi sleep već neželjeni efekt izazvan sukobom AMD driver - Windows.

Btw, ovo je prva i zadnja AMD grafa koju sam kupio.

Nisam ja ništa prčko.
17 godina
Stjepanj kaže...
Gemmy kaže...

napajanje ti ne treba posto imas odlicno 550w napajanje, kod mene gtx780 koja vuce vise od 290-tke radi bez ikakvih problema( jos ti imas tog slabasnog i5 2400:), dakle ims lufta jos min 150w), palitov najeftinij model gtx970 se zagrijava na 80°c pod normalno jer nema heat pipove kao 99% ostalih dual fan rijesenja( izbjegavati), dakle trk po Trixicu

ipak nije vrisnula grafa, tako da cu jos pocekat s kupovinom nove, mozda me nove 3xx grafe nagovore ako budu performanse 2x bolje

13 godina
odjavljen
Spiridon kaže...
DarkoKwon kaže...
GreenLife kaže...
DarkoKwon kaže...

Decki kupio sam novu napojnu i graficku, kada mi racunar ode na sleep mode i pokusam ga vratiti, on se zalede i samo ga restartom mogu vratiti u zivot. Na grafickoj ventilator radi samo na 20%, nekoliko puta sam pokusavao da povecam, ali mi se desio BSOD, a drugi put mi je igra stopala nenormalno. Je li moguce da mi je do napajanja ?

Prije bih rekao da je do matične. Koju si grafičku imao prije ove?

nVidea GeForce 9800gt. Nisam imao nikakvih problema do sada, sve dok nisam kupio graficku i napajanje. Medjutim graficka i napajanje su novi u shopu kupljeni, tako da je moguce da nije do toga. Kada sam stavljao napojnu kutiju, tj. spajao jack na maticnu, on kao da nije dobro legao, kao da mu fali 0,5 milimetra da skroz legne, je li to moze prouzrokovati problem ?

Ovako sam ja rješavao to -> kad ništa ne radiš na kompu, pusti na Youtube glazbu koja te inače ne zanima od 5-6 sati (za svaki slučaj). Imamo slične grafe i driveri im ratuju s Windowsima. Dok se vrti glazba, komp zapravo ne miruje i ne padne u tobožnji sleep. Nije to pravi sleep već neželjeni efekt izazvan sukobom AMD driver - Windows.

Btw, ovo je prva i zadnja AMD grafa koju sam kupio.

Znaci i tebi se ovo isto desava ? I ne moze se popraviti ? Desava li ti se BSOD ? Meni se desilo par puta.

Darko
15 godina

Meni se to stalno događalo na starom Samsungu 226BW. Otkad imam novi monitor, nije se dogodilo.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Trenutno sam u potrazi za grafičkom i za oko mi je pala jedna MSI GTX 760 Gaming. Za nju treba jedan 8 pinski konektor i jedan 6 pinski. Moje napajanje ima jedan 6+2 konektor i jedan običan 6 pinski. Je li moguće nekako spojiti tu grafu na moje napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xxRAZ8Rxx kaže...

Trenutno sam u potrazi za grafičkom i za oko mi je pala jedna MSI GTX 760 Gaming. Za nju treba jedan 8 pinski konektor i jedan 6 pinski. Moje napajanje ima jedan 6+2 konektor i jedan običan 6 pinski. Je li moguće nekako spojiti tu grafu na moje napajanje?

To ti je to, taj 6+2 ti je 8 pinski!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
10 godina
Butcher kaže...
xxRAZ8Rxx kaže...

To ti je to, taj 6+2 ti je 8 pinski!

Super onda! Sorry na noob pitanju .  Jel 1250 kuna ok cijena za tu grafu (ima još dvije godine garancije) ?

14 godina
Za 1250 ili 1300kn možeš kupiti i nešto bolje od GTX760 kao GTX670,680 ili od radeona R9 280,280X,redom su sve dosta snažnije posebno 280X ali traži dosta dobro napajanje pa bolje upiknuti jednu GTX670 ili GTX680 s garom to je moje mišljenje,ali ipak i GTX76O je dosta dobra ali trebaš znati da možeš kupiti i boljih.
13 godina
protjeran
xxRAZ8Rxx kaže...

Super onda! Sorry na noob pitanju .  Jel 1250 kuna ok cijena za tu grafu (ima još dvije godine garancije) ?

NE! evo kolega prodaje mrvu jacu Gtx 660Ti za 1000kn,

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-malih-oglasa/oglas-msi-660ti-192bitvalidacija/222871.aspx?page=0&jumpto=4631974&sort=asc&view=flat

bude jos i spustio koju kunu(tako barem kaze) grafa je takoder s garancijom!

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 16:45 (Stjepanj).
14 godina
Ok je i GTX660Ti posebno jer perfomansama jednaka GTX760 za manje pare ali ako lik namjerava ili ima 1300kn u đepu snažnija rješenja je uvijek bolje kupiti.
10 godina

Po svim reviewima koje sam gledao gtx 760 je jaca od gtx 660 ti te mislim da bi mi stoga bila bolji odabir jer ne mislim mijenjati grafu barem tri godine. A sto se tice jacih grafa mislim da bi bile bottleneck za moj stari phenom 2

13 godina
neaktivan
xxRAZ8Rxx kaže...

Po svim reviewima koje sam gledao gtx 760 je jaca od gtx 660 ti te mislim da bi mi stoga bila bolji odabir jer ne mislim mijenjati grafu barem tri godine. A sto se tice jacih grafa mislim da bi bile bottleneck za moj stari phenom 2

Nadje se polovna r9 280 s garancijom za te pare i oduvace konkurenciju

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina

280 malo vise trosi pa me strah zbog napajanja koje je vec prilicno staro.

13 godina
protjeran
xxRAZ8Rxx kaže...

gle za taj tvoj cpu ne vrijedi stavljati ista jace. kolegina asusova gtx660ti je po meni bolji izbor, ima nesto nabrijane klokove, hw je mrvu jaca , jeftinija mozda cak i 300kn, pa prema tome u konacnici daleko bolji izbor! no ti kako oces..LP

10 godina
Stjepanj kaže...
xxRAZ8Rxx kaže...

gle za taj tvoj cpu ne vrijedi stavljati ista jace. kolegina asusova gtx660ti je po meni bolji izbor, ima nesto nabrijane klokove, hw je mrvu jaca , jeftinija mozda cak i 300kn, pa prema tome u konacnici daleko bolji izbor! no ti kako oces..LP

A koliko garancije ima ta Asusica?

13 godina
protjeran

neznam njemu se javi...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ljudi, kakva je situacija sa novima karticama od Nvidie ? Jel će izbacit išta novo prije Pascal serije koja dolazi 2016. ili ne ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja isto gledam, ali čini se da prije 2016. ništa. Uskoro bi trebala AMD R9 3xx serija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jedino gtx 960ti ako se ikad pojavi, i naravno 980ti iza ljeta

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 6:28 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

980 Ti je, koliko ja znam, odgođena za 2016. ako je uopće i bude.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice