Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.519
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Bok decki.

Zanima me ima li itko kakvu profesionalnu graficku karticu tipa firepro ili quadro? Koliko doprinose radu u cad programima za razliku od obicnih kartica?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kupujem rabljenu grafu za 800-1000kn i gledam sljedeće: 6950, 7870, r9 270(x), gtx 660ti, 670. Preporuke?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

670 od ovih nabrojanih najjaca

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 12:10 (sfc_PsychQ).
12 godina
cykablyat kaže...

Kupujem rabljenu grafu za 800-1000kn i gledam sljedeće: 6950, 7870, r9 270(x), gtx 660ti, 670. Preporuke?

Ja bi isa na HD 7870 il r9 270x za te novce se daju nac. Zna na njusci uletit i r9 280(x) koje su jace od gore navedenih za 1000--1200kn pa dobro pronjuskaj
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 12:14 (nicky.sl).
11 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
Ronky kaže...
4mal kaže...

Nemoj to uzimat ,kvaliteta izrade za qurac ...radje dodaj par stotina vise i uzmi nes posteno {#}

Npr MSI jelte? :D

Ja sam imao MSI 970 TF5 - slobodno uzmi - neces znati da je u kompu a performanse su izvrsne uz malu potrosnju i gotovo nikakvo zagrijavanje.

Vezano za inno - nije tako bas losa ali ima samo 2 heat pipea ako se nevaram sto ipak nije dovoljno iako 970 ima mali TDP.

I odlučio sam se za MSI 970, ili sa ADMa ili Protisa, košta malo iznad 2900 kn

10 godina
protjeran
dobar izbor, u biti gb, asus i msi su jako blizu po taktovima, razlika je u hladenju i nekim sitnicama... Uglavnom neces pozaliti sa 970
11 godina
neaktivan

Uzimam taman pred Božić, nadam se da će biti i kakvih sniženja

1 0 hvala 0
14 godina
Ronky kaže...

nadam se da će biti i kakvih sniženja

Kako je rečeno već valjda milijun puta, NEĆE biti sniženja, ako misliš kupovati,

onda kupuj sada jer će cijene samo rasti.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
neaktivan

Kad bude izlazila 3 serija radeona onda pasti cijene i tad treba kupit grafu. (Nvidia visoki segment)

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 17:32 (lGRACINA).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Kupio sam u Futuri-IT grafičku Sapphire R7 260X OC, 2GB DDR5 za 950kn, međutim neispravna je. Šaljem na servis da oni to potvrde i onda ću ju zamijeniti jer sam vidio da svi imaju problema s njom. Može preporuka za neku drugu tog cjenovnog ranka, eventualno minimalno skuplju i po mogoćnosti Nvidia? :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Ronky kaže...

nadam se da će biti i kakvih sniženja

Kako je rečeno već valjda milijun puta, NEĆE biti sniženja, ako misliš kupovati,

onda kupuj sada jer će cijene samo rasti.

Odakle ti znaš? Jel radiš u Protisu ili ADMu? Vidiš iz ADMa sam dobio suprotan odgovor od tvoga kad sam pitao hoće li biti sniženja tamo negdje oko božićnih i novogodišnjih blagdana

14 godina
Ronky kaže...

Odakle ti znaš? Jel radiš u Protisu ili ADMu? Vidiš iz ADMa sam dobio suprotan odgovor od tvoga kad sam pitao hoće li biti sniženja tamo negdje oko božićnih i novogodišnjih blagdana

Evo sad ovaj post ide u arhivu, ja pamtim i čekam, kad dođe vrijeme ja te budem pitao,

budeš mi stavio link na taj popust koji ti je obećan, ja cijene znam napamet,

baš da vidimo.

12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Ronky kaže...

Evo sad ovaj post ide u arhivu, ja pamtim i čekam, kad dođe vrijeme ja te budem pitao,

baš da vidimo.

Koliko ti godina imas ono...

12 godina

Dobro, sad svi šalu na stranu.

Svaki iskusniji "hardweraš", sa bar nekoliko godina iskustva i tisučama potrošenih kuna u PC shopovima zna da je božično i predškolsko razdoblje najlošije za kupnju večine komponenti.

Grafe konkretno kojih se tiče ova tema, možda pojeftini koji model ali svi ostali će imat istu cijenu ili će misteriozno biti viša.

Ovo govorim uvjetno vezano za HR tržište koje jedino pratim.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
7 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Ronky kaže...

baš da vidimo.

Nije meni ništa obećano, odakle si to izvukao, već mi je čovjek rekao da obično bude nekih akcija i popusta, to je sve.

14 godina
neaktivan

Ljudi može pomoć. Znači u potrazi sam za x4 procesorom a i za grafičkom. Gledam grafičku da mi može pokretat najnovije igrice i da može vrtit postavke doneke na sredini ako baš nemože high. No nebi hjeo dat više od 400 kun za polovnu. Jel ima ko prijedlog?

Našao sam ATI HD 5770 1 gb ddr5, hd 6770 vapor x ili da se protegnem i uzmem hd 7770? Može i Nvidia koja...

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
tonik kaže...

Ljudi može pomoć. Znači u potrazi sam za x4 procesorom a i za grafičkom. Gledam grafičku da mi može pokretat najnovije igrice i da može vrtit postavke doneke na sredini ako baš nemože high. No nebi hjeo dat više od 400 kun za polovnu. Jel ima ko prijedlog?

Našao sam ATI HD 5770 1 gb ddr5, hd 6770 vapor x ili da se protegnem i uzmem hd 7770? Može i Nvidia koja...

A jes da puno informacija. Koji cpu gledas bitno je da vidimo hoce li moc gurat recimo HD 7770 koju bi ti preporucija od gore navedenih cisto jer se moze nac za 500-600kn.
nista mi se neda
12 godina
neaktivan
Trazi 7770 bilo ih je za 400 / 500kn.
Za procesor ti je odgovoreno u temi.
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Procesor gledam od Phenoma x4 ili Athlon x4, našao sam Phenom x4 b93 2.8 ghz, od minimalno 2.8 ghz pa nadalje... I imam 400 watta napajanje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da ne otvaram novu temu. Imam XFX 270x, ako prodam, prodam za 1k kuna. I sto onda? Ako uzmem 280x, da li dobivam stogod znacajno? znam da bi najbolje bilo uzeti neku gtx 970, no najjeftinija je 2600kn.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
eXecutioner kaže...
Da ne otvaram novu temu. Imam XFX 270x, ako prodam, prodam za 1k kuna. I sto onda? Ako uzmem 280x, da li dobivam stogod znacajno? znam da bi najbolje bilo uzeti neku gtx 970, no najjeftinija je 2600kn.

Da je 280X jaca od 270X to je ocigledno, mada daleko od toga da je ta 270X za staro gvozdje. Na tvom mjestu bih se strpio do nove 3xx radeon serije i tad odlucio.

Koliko si novca mislio da ulozis i jel' bi isao samo novo?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina

Kupio sam u Futuri-IT grafičku Sapphire R7 260X OC, 2GB DDR5 za 950kn, međutim neispravna je. Šaljem na servis da oni to potvrde i onda ću ju zamijeniti jer sam vidio da svi imaju problema s njom. Može preporuka za neku drugu tog cjenovnog ranka, eventualno minimalno skuplju i po mogoćnosti Nvidia? :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bas cudno preporucili smo valjda na stotine 260x i to bas tu sapphirku, i ti velis svima nevalja? Aj dobro, onda za tih 950 kn si osuden na drasticno slabiju gtx750..lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
Stjepanj kaže...
Bas cudno preporucili smo valjda na stotine 260x i to bas tu sapphirku, i ti velis svima nevalja? Aj dobro, onda za tih 950 kn si osuden na drasticno slabiju gtx750..lp

pa vjerojatno niste toliko tražili probleme koje ljudi imaju s tom grafičkom.. komp se zaglavi, ekran prestane radi, artefakti i da ne nabrajam dalje.. proguglaj malo, pa ćeš vidjti koliko ljudi je u roku par dana od kupovine zamijenilo karticu za neku drugu

13 godina
neaktivan
ministar kaže...

pa vjerojatno niste toliko tražili probleme koje ljudi imaju s tom grafičkom.. komp se zaglavi, ekran prestane radi, artefakti i da ne nabrajam dalje.. proguglaj malo, pa ćeš vidjti koliko ljudi je u roku par dana od kupovine zamijenilo karticu za neku drugu

Pa sta?

Ja sam imao asus plocu od 300 evra i zapalila se nakon 2 mjeseca {#}

Posaljes na garanciju, dobijes novo i cao zdravo svi sretni/zadovoljni. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
ministar kaže...
Stjepanj kaže...

Svaki primjerak bilo kojeg komada hardware-a može bit defektan. Da nije tako onda ni ne bi imao garanciju.

14 godina
ministar kaže...

komp se zaglavi, ekran prestane radi, artefakti i da ne nabrajam dalje..

Moguć problem s driverom grafičke kartice, tko ima znanje i iskustvo ovo brzo provjeri.

Na reklamaciju poslati je najlakše.

Čak i ako se utvrdi da je neispravna, zašto misliš da imaš pravo na zamjenu? Možeš

dobiti istu takvu ili jaču repariranu ili novu možda, uglavnom to određuje dobavljač, ne ti.

ps. izgledaš mi kao troll. NHF.

Moderatoru isprika na off-topicu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 16:51 (Valentin17).
11 godina
neaktivan

Kupujem novu graficku i ova mi je zapela za oko http://www.edigital.hr/amd/sapphire-pcie-amd-r9-280x-3gb-gddr5-vapor-x-tri-x-oc-with-boost-video-kartica-p74781.html?bid=&partner=10001

Sad me muci dal cu ju moc stavit u moj komp i da sve normalno funkcionira? Oce napajanje izdrzat karticu?

I ako mislite da ima neka bolja za te novce slobodno recite{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

hoce go 4 it , to je najbolja od 280x {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 17:13 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Jumper20 kaže...

I ako mislite da ima neka bolja za te novce slobodno recite{#}

Odlična grafa ali ne isplati se nikako. Dolazi nova serija i ovo mi je nekako užas sad kupovati za tu lovu. Gledaj polovne, stare 6-12 mjeseci pod garancijom za 1200-1300 kn.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice