Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.897.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
iggyos kaže...
Strm kaže...
iggyos kaže...

Pozdrav, molio bi za savjet.

Planirao sam osvježiti grafičku karticu (budget je 1000 kn) prije nego što sam ovdje saznao za bottleneck. Sad nakon nešto čitanja i deprimiranja zanima me isplati li mi se uložiti samo u karticu (vjerojatno i u jos ponešto RAM-a) koja bi pogurala komp još godinu-dvije ili bi trebao polako planirati promjenu cijele konfiguracije?

Trenutno stanje:

Intel Core 2 Duo 4400 @ 2.00 GHz,

Gigabyte P31-S3L,

Seasonic S12 430W,

RAM 2 GB,

ATI Radeon X1950 GT.

Hvala {#}

Kupis Core 2 Quad procesor(q8400) ili tak nes i to je 500Kn

Jos 2GB RAM-a-300Kn max.

HD7750 i to je 700Kn. Znači treba ti oko 1500Kn da osvježiš konfu

Prvo hvala na savjetu :)

Malo se oduzila potraga ali nasao sam polovni q9400 za 450 kn (pretpostavljam da je to ok?). Dodatnih 2Gb rama sam uspio pokupiti sa drugog kompa pa mi se otvorili malo vise sredstava za grafu.

HD7750 nisam uspio naći pa sam preko r7 250 1gb ddr5 dosao do nove r7 260x sa 2gb ddr5. E sad bi molio sa savjet: da li da idem na 260x, koja je sad vjerojatno overkill, sa planiranom promjenom mbo/proc/ddr3/psu kroz 2 godine pa bi nju zadrzao? Mislim da bi je sadasnje napajanje na knap uspjelo pokriti.

Ili je bolje uzeti obicnu 250-icu za 600kn pa onda planirati promjeniti i nju kad budem mjenjao ostatak?

uzmi 260x, oc-aj cpu, nije pretjerano skuplja, a osjetno je bolja, što se BN-a tiče guram r9 270 (oc-ana preko stock x-a) sa x5460 što je dosta slično tome q9400, jedino što moj trenutno radi na 3,5 Ghz i ne primjećujem baš BN, osim od bf multiplayeru di ovisno o situacijama radi sa opterećenjem od 70-100%, napajanje ti to gura....

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 13:00 (Checola).
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Hvala vam na pomoci. 

Uzet cu tu 280x.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 14:23 (El_T1gr3).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav

Imam maticnu ASUS P5KPL-AM IN/ROEM/SI

intel core 2 duo E720 2.53GHz

ASUS nvidia 9600GT 512mb

4gb RAM DDR2

win7 32 bit

Uglavnom dosta stara konfiguracija koja je dosta dobro gurala igre ispod dx11 sve do neki dan kad se pregrijala graficka do oko 120 C i njezin ventilator skoro pa i nije vrtio...ocistio, nauljio i sve al sad se ventilator vrti ali igre uzasno stekaju...

zelio bi kupiti novu graficku sa budzetom oko 300-400kn sa zeljom kad vec uzimam da bude nvidia sa dx11 i naravno da moze na ovu maticnu skupa sa ovim procesorom i zanima me kakvo napajanje trebam

znam da je najbolje kupiti novi kompjuter ali trenutno nemogu a steta da mi ovaj propadne jer mi treba samo za mmo i slicno

gledao sam nesto na ovoj stranici http://www.instar-informatika.hr/graficke-kartice/

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 13:24 (Juki007).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Juki007 kaže...

pozdrav

ASUS nvidia 9600GT 512mb

4gb RAM DDR2

win7 32 bit

Uglavnom dosta stara konfiguracija koja je dosta dobro gurala igre ispod dx11 sve do neki dan kad se pregrijala graficka do oko 120 C i njezin ventilator skoro pa i nije vrtio...ocistio, nauljio i sve al sad se ventilator vrti ali igre uzasno stekaju...

zelio bi kupiti novu graficku sa budzetom oko 300-400kn sa zeljom kad vec uzimam da bude nvidia sa dx11 i naravno da moze na ovu maticnu skupa sa ovim procesorom i zanima me kakvo napajanje trebam

znam da je najbolje kupiti novi kompjuter ali trenutno nemogu a steta da mi ovaj propadne jer mi treba samo za mmo i slicno

gledao sam nesto na ovoj stranici http://www.instar-informatika.hr/graficke-kartice/

Sa ovim grafama koje si linkao ces tesko ista i pokrenuti a kamo li igrati, na žalost iznos je premalen za graficke kartice za igranje.

Od novih za nekakvo igranje trebas barem karticu koju stavljam u link ispod koja je tu negdje po cijeni:

Link:

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
15 godina
neaktivan

pa dobro moze i ta proc, ne trazim sad neku graficku da pokrenem 2k15 ili ac unity, nego eto da bude novije gen, jer realno konfiguracija mi je prestara, samo me zanima od ovih sta sam linkao da li su kompatibilne sa ostatkom jer sigruno su bolje od graficke sta sad imam a sa starom sam igrao sve zivo. Inace puno hvala na odgovoru :)

12 godina
neaktivan
Juki007 kaže...

pa dobro moze i ta proc, ne trazim sad neku graficku da pokrenem 2k15 ili ac unity, nego eto da bude novije gen, jer realno konfiguracija mi je prestara, samo me zanima od ovih sta sam linkao da li su kompatibilne sa ostatkom jer sigruno su bolje od graficke sta sad imam a sa starom sam igrao sve zivo. Inace puno hvala na odgovoru :)

Problem kod svih ovih grafa koje si linkao je to sto do cijene od 480kn su sve 64 bitne grafe i tu mozes komotno zaboravit na igranje sa mozda po kojim izuzetkom, preporucam ti da uzmes ovu koju sam linkao jer je visestruko jaca od ovih sa tvog linka.

Sad je na nekakvom popustu inace je oko 550kn.

15 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
Juki007 kaže...

Problem kod svih ovih grafa koje si linkao je to sto do cijene od 480kn su sve 64 bitne grafe i tu mozes komotno zaboravit na igranje sa mozda po kojim izuzetkom, preporucam ti da uzmes ovu koju sam linkao jer je visestruko jaca od ovih sa tvog linka.

jel 64bit preslaba?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 17:15 (Juki007).
12 godina
Juki007 kaže...
lGRACINA kaže...
Juki007 kaže...

jel 64bit preslaba?

Jesta minimalno 192bita pa naviše 256,384,512

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
neaktivan
Juki007 kaže...

pozdrav

ASUS nvidia 9600GT 512mb

4gb RAM DDR2

win7 32 bit

Posto raspolazes sa samo 400kn (a u tom cjenovnom ranku se nemogu nabavit dobre grafe [NOVE]) moj savjet bi bio da kupis polovnu graficku karticu tipa: GTX 460, GTX 470, HD6850.

Naveo sam ove graficke jer su dostupne na Njuskalu i ni jedna ne vrijedi vise od 400 kuna (na njuskalu malo variraju cijene [ uvijek na GORE:) ] ali uz normalno cijenkanje se da spustit cijena)

LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 23:22 (Vesh).
15 godina
protjeran

Može preporuka neke dobre a jeftine kartice s ovih lista?

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.10_Seeds#Graphics_Cards

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.9_Seeds#Graphics_Cards

Mislim kupovati rabljeno a da cijena nije viša od nekih 500 kn.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Do 500kn rabljena? Da se naći odličnih 6870 (ja sam imao ASUS DirectCU, otišla je odmah), zatim GTX 560Ti, 570 malo teže. Bilo je čak i zgodnih 6950 1G modela, od Sapphirea i XFX-a, sa 2 venta.

Naravno, teško da će imati garanciju više obzirom na starost, s tim moraš računati. Ali sa tih tvojih linkova, i do 500kn rabljena, ili 6870, 6950, ili neki 560Ti.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Može preporuka neke dobre a jeftine kartice s ovih lista?

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.10_Seeds#Graphics_Cards

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.9_Seeds#Graphics_Cards

Mislim kupovati rabljeno a da cijena nije viša od nekih 500 kn.

Ovo su trenutno dvije najbolje ponude do cca 500kn, sa time da prva grafa (550kn) ima i 2gb Vrama sto je trenutni standard.

Link:

Link:

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 10:17 (lGRACINA).
15 godina
neaktivan

Nije baš najzahvalniji model 560Ti kartice, jako puno ih je crklo, što znam iz prve ruke, od Gainwarda. Od 460, 470, 560 i 570, sa sličnim hladnjacima, čak i model sa 2 venta.

Možda je i do kvalitete samog PCB-a, VRM-ova itd. Ja bi preskočio Gainward (osim eventualno Phantoma) što se tiče nVidije tog vremena, samo moje iskustvo naravno.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 13:38 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li kakvih spekulacija o cijenama 960-ki sa 4 GB VRAM-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

cek da bacim gra' da vidim {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...

I šta kaže gra'? {#}

infeqt0r kaže...

Google is your friend.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 16:42 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
infeqt0r kaže...

To mi radi....kontam da ce biti u rangu sa 280x/770 samo sa pristupacnijom cijenom. Gledam neki upgrade na ovu 660, a cini mi se da bi 960-ka bila fina karta za malo para.

13 godina
neaktivan
pozdrav..sta bi bilo najbolje do 1800? najvise 2000..gledao sam 280x, a vidim sad i gtx680 1800kn..kakva je u odnosu na 280x, ili moze neki 3. prijedlog?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok svima.. ne pratim bas scenu gpua, pa da pitam vas koji ste u stalnom toku sa hardverom :)

- imam jedan stari core quad q6600, napajanje je ok, 550. Koja bi bila optimalna nova graficka s obzirom na bottleneck? Ako moze, ati i nvidia za primjer, rang cca 1000-1700kn.

- koja bi nova graficka, nevezano uz procesor, bila trenutni best buy za cca 1500-1700kn, isto ati i nvidia, 550w?

Hvala svima :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 21:57 (mcf).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mcf kaže...

Bok svima.. ne pratim bas scenu gpua, pa da pitam vas koji ste u stalnom toku sa hardverom :)

- imam jedan stari core quad q6600, napajanje je ok, 550. Koja bi bila optimalna nova graficka s obzirom na bottleneck? Ako moze, ati i nvidia za primjer, rang cca 1000-1700kn.

- koja bi nova graficka, nevezano uz procesor, bila trenutni best buy za cca 1500-1700kn, isto ati i nvidia, 550w?

Hvala svima :)

Napiši točan brend i model napajanja. Možda imaš neko nekvalitetno napajanje. A piše da je "550w".

Za taj tvoj procesor ništa više od Nvidia GTX 750Ti ili AMD R7 265. R7 265 je bolja i mrvicu jeftinija.

Trenutno best buy za navedenu cifru Sapphire R9 280.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 23:38 (iAvenger).
14 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Napiši točan brend i model napajanja. Možda imaš neko nekvalitetno napajanje. A piše da je "550w".

Za taj tvoj procesor ništa više od Nvidia GTX 750Ti ili AMD R7 265. R7 265 je bolja i mrvicu jeftinija.

Nemam taj komp kod sebe, a ne sjecam se tocno branda, ali nikad ne kupujem srot napajanja (obicno enermax i tagan) zato i rekoh da je ok. Hvala na preporuci :)

12 godina
neaktivan

Pozz raja ,

Jel mi moze neko predloziti neku grafulju za moju konf. cisto da ga koliko toliko dignem iz mrtvih .
Ova trenutna  je vec odavno zastarila.

:) 

iskoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iskoo19 kaže...

Pozz raja ,

Jel mi moze neko predloziti neku grafulju za moju konf. cisto da ga koliko toliko dignem iz mrtvih .

Da ubodes neku R7 260X? :)

12 godina
neaktivan
Iskoo19 kaže...

Pozz raja ,

Bas kao sto kaze kolega iznad, ako imas neko ok napajanje uzmi r7 260x sa 2gb i jos 4 gb rama i miran si :)

14 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

A nvidia pandan? Tnx :)

14 godina
neaktivan
mcf kaže...
iAvenger kaže...

Mozda negdje 670/660ti/760 ili gledati cak 770

12 godina
neaktivan
mcf 
R9 280...

GTX 760 od novih a od rabljenih mozes trazit 770.

Ima i 670 u oglasima ali one su cesto bez garancije koliko vidim a 680 su skuplje od 770, ljudi su toliko nerealni oko cjena Nvidia kartica.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 17:21 (lGRACINA).
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina

Ovisi tko sta voli, grafe su slicne po snazi a gtx je novija arhitektura pa mi se cini bolji izbor.
nista mi se neda
13 godina
protjeran

taj model od ino3d je dosta vrela(dosta los hladnjak), kartica nije bas "totalni skart" no ako moze da se protegne rade nek nadoplati 200kn vise za daleko hladniju i tisu karticu bilo koju drugu!{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice