Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.901.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
zuper kaže...

a kakve to veze ima? referentna 970 dolazi sa tim taktom, a amd sa manjom od 1ghz. neće valjda referntnu karticu downclockati i onda uspoređivati. različite kartice, različite arhitekture, različiti taktovi

pa ima, usporedivati najgoru(referentnu 290-tku s najmanjim taktom) i jednu od najboljih 970-tki dobijes rezultat koji nije adekvatan pokazatelj perfomansi jer ipak je u benchevima s boostom(290-tka je nema) doticna radila na dosta velikih 1170+mhz! a u gaming chartovima s jednim od najvisih klokova od svih 970 kartica(preko 1350mhz)! meni ima smisla, nekima ne pa eto tko moze dati ce za to 500+kn vise, slobodno pa nije moj novac ja govorim samo kako je sta benchano da ljudi eto malo to bolje razumiju! LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 20:00 (Stjepanj).
15 godina
moderator
Vodič za odabir grafičke kartice

Suzdržite se od nepotrebne rasprave i držite se teme, jer ako ovako nastavite bit će prisilnog hlađenja za pojedince.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
9 0 hvala 4
14 godina
pa underclockali su je na referentne taktove baš zbog toga da bude fer. stvarno ne vidim u čem je problem
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina

Može li se za 2000 kn kupiti osjetno jača grafička od Sapphire 7850 2Gb?

Frka85
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

da... 280x

nova dual x - 1900kn

nova vaporx - 2100kn

preko oglasa se isto tako nađu toxic,vaporx,dualx itd itd oko 1500-1600 isto tako nove...

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Ne paše ti nickname {#}

Da, naravno, sad ovisi jel gledaš novo ili polovno. Recimo čak i za manje novaca, tipa 1200-300kn možeš uzeti last gen 7970 koja pojede 7850 da se ni ne oznoji.

Toni
16 godina
rapture686 kaže...
stručnjak kaže...

Ne paše ti nickname {#}

Da, naravno, sad ovisi jel gledaš novo ili polovno. Recimo čak i za manje novaca, tipa 1200-300kn možeš uzeti last gen 7970 koja pojede 7850 da se ni ne oznoji.

He he he ...pa jbt nemožeš biti u svemu naj.... :) ovo je nick zbog posla :)

Frka85
13 godina
neaktivan

Ma zezancija kolega :) Kako god, za tu lovu možeš puno puno jaču, ili za manju lovu opet jaču, kako god okreneš.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

napajanje 400W, 4GB Ram-a, procesor je amd neki phenom II od prije 5 godina. ne znam koji točno al tad je bio među najboljim. a postojeća grafička koja je crkla je je bila ati hd 4890.

Koju sad odabrati za nekih 800-900 kuna?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 8:46 (dark_jackal).
13 godina
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
Stjepanj kaže...
zuper kaže...

a kakve to veze ima? referentna 970 dolazi sa tim taktom, a amd sa manjom od 1ghz. neće valjda referntnu karticu downclockati i onda uspoređivati. različite kartice, različite arhitekture, različiti taktovi

pa ima, usporedivati najgoru(referentnu 290-tku s najmanjim taktom) i jednu od najboljih 970-tki dobijes rezultat koji nije adekvatan pokazatelj perfomansi jer ipak je u benchevima s boostom(290-tka je nema) doticna radila na dosta velikih 1170+mhz! a u gaming chartovima s jednim od najvisih klokova od svih 970 kartica(preko 1350mhz)! meni ima smisla, nekima ne pa eto tko moze dati ce za to 500+kn vise, slobodno pa nije moj novac ja govorim samo kako je sta benchano da ljudi eto malo to bolje razumiju! LP

Osim sto je ovo neistina. Npr u Alzashopu 2540 kn Gigabyte GTX 970 sa Windforce coolerom. U istom ducanu 290x je vise. A sad drugi par rukavica je sto su kod nas jos uvijek masno precijenjene...

17 godina
neaktivan

je li ova druga osjetno bolja i hoce li moci ovi noviji naslovi se vrtit sa ovom prvom?

14 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...

Ne ta!

Za tu nemas dovoljno struje.

Trebas GTX 970. 

Dakle ovu:

Link

Zahvaljujem na grafičkoj i savjetu naručio sam ju i kad sam skužio da treba ovom shopu 10 dana da ju dobijem odustao sam i naručio je drugdije , savjet perfekcija (i moja zahvala) Trgovina OČAJ ŽIVI ja tamo ne kupujem više ništa.

13 godina
neaktivan

zdravo ljudi,koja grafa bi bila neki idealan update za moju konfu,kao sto vidite najslabija karika u sistemu mi i jeste graficka.

sad volio bi neki update da uradim ali nisam siguran sta bi bilo najbolje u srednjem segmentu,

takodje nemam nista ni protiv polovnih,nasao bi na ebayu dok budem u njemackoj :)

preferiram nvidiu ali mogao bi zivjeti i sa AMDom.

ove maxwell grafe mi se cine jako dobre ali nisam nasao ni jednu da ima normalnu cijenu,300 eura mi je neki limit

BiH__Snowflake BF4
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav.

E ovako jel se isplati ovo uzimat i vaše mišljenje o ovoj grafičkoj. Jel se isplati uzimat polovnu nikad klokanu s garancijom još 2 godine za 300-400 kn jeftinije i hoće ovaj procesor bit dosta za ove nove igrice.

Asus M5A78L-M/USB3 (AM3+)  (500kn)

AMD FX-6300  (802kn)

MSI R9 270X Gaming 2GB  (1519kn)

Kingston HyperX Fury Black 8GB  (627kn)

Seagate Barracuda 1TB  (433kn)

Corsair CX500m  (494kn)

Hvala puno

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jelki kaže...

Pozdrav.

E ovako jel se isplati ovo uzimat i vaše mišljenje o ovoj grafičkoj. Jel se isplati uzimat polovnu nikad klokanu s garancijom još 2 godine za 300-400 kn jeftinije i hoće ovaj procesor bit dosta za ove nove igrice.

Asus M5A78L-M/USB3 (AM3+)  (500kn)

AMD FX-6300  (802kn)

MSI R9 270X Gaming 2GB  (1519kn)

Kingston HyperX Fury Black 8GB  (627kn)

Seagate Barracuda 1TB  (433kn)

Corsair CX500m  (494kn)

Hvala puno

za tu cijenu mozes naci r9 280 grafu, previse je ta 270X skupa :)

Da masina je odlicna!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

pozdrav koja je najbolja edicija 270 x graficke ili 280 http://www.futura-it.hr/search.aspx?search=r9%20270x onako cjenovno

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uzmi svakako r9 280 u odnosu na 270x Imas Gigabyte modele za 1600 kn

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ali sta nije da clockana 270x dobija 280?

0 0 hvala 0
12 godina
77Michael777 kaže...
ali sta nije da clockana 270x dobija 280?

Ako cemo tako gledat i klokana r9 280 stigne a ponekad i prestigne stok od r9 280x, i mozemo tako u nedogled
nista mi se neda
12 godina

MSI 270X je trenutno najbolji izbor (ne ITX, nego normalna)

0 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
ako je ovo sarkazam za link nije mi smijesno previse

0 4 hvala 0
12 godina

Meni govoriš ili...?

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li je HD 6750 1GB Vapor x za 300kn dobra ponuda i da li bi se moglo kupiti nesto jace za iste novce ili 100kn vise?

0 0 hvala 0
12 godina
iAvenger kaže...

Da li je HD 6750 1GB Vapor x za 300kn dobra ponuda i da li bi se moglo kupiti nesto jace za iste novce ili 100kn vise?

Ovako nesto a duplo je jače http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-radeon-hd-7770-oc-1gb-pci-express-oglas-13547521
nista mi se neda
10 godina
neaktivan
Strm kaže...
iggyos kaže...

Pozdrav, molio bi za savjet.

Planirao sam osvježiti grafičku karticu (budget je 1000 kn) prije nego što sam ovdje saznao za bottleneck. Sad nakon nešto čitanja i deprimiranja zanima me isplati li mi se uložiti samo u karticu (vjerojatno i u jos ponešto RAM-a) koja bi pogurala komp još godinu-dvije ili bi trebao polako planirati promjenu cijele konfiguracije?

Trenutno stanje:

Intel Core 2 Duo 4400 @ 2.00 GHz,

Gigabyte P31-S3L,

Seasonic S12 430W,

RAM 2 GB,

ATI Radeon X1950 GT.

Hvala {#}

Kupis Core 2 Quad procesor(q8400) ili tak nes i to je 500Kn

Jos 2GB RAM-a-300Kn max.

HD7750 i to je 700Kn. Znači treba ti oko 1500Kn da osvježiš konfu

Prvo hvala na savjetu :)

Malo se oduzila potraga ali nasao sam polovni q9400 za 450 kn (pretpostavljam da je to ok?). Dodatnih 2Gb rama sam uspio pokupiti sa drugog kompa pa mi se otvorili malo vise sredstava za grafu.

HD7750 nisam uspio naći pa sam preko r7 250 1gb ddr5 dosao do nove r7 260x sa 2gb ddr5. E sad bi molio sa savjet: da li da idem na 260x, koja je sad vjerojatno overkill, sa planiranom promjenom mbo/proc/ddr3/psu kroz 2 godine pa bi nju zadrzao? Mislim da bi je sadasnje napajanje na knap uspjelo pokriti.

Ili je bolje uzeti obicnu 250-icu za 600kn pa onda planirati promjeniti i nju kad budem mjenjao ostatak?

12 godina
neaktivan

Lijep pozdrav,

Zanima me da li bi bilo dobro uzet ovu graficku  http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4845#ov

Mogu ju nabavit za jeftine novce sa garancijom.

Trenutno imam hd6790.

Komp:

i5 4690k

8gb ram

asrock z97 extreme4

620w napajanje corsair hw mislim da se tak zove

Treba mi neka graficka trenutno jel ova mi nemoze pratit procesor i vrti slabo nove igre.

To bi mi bilo za prvu ruku dok ne dojde nova 3xx serija ili mozda neka nvidia. 

0 0 hvala 0
12 godina
El_T1gr3 kaže...

Lijep pozdrav,

Zanima me da li bi bilo dobro uzet ovu graficku  http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4845#ov

Trenutno imam hd6790.

Komp:

i5 4690k

8gb ram

asrock z97 extreme4

Treba mi neka graficka trenutno jel ova mi nemoze pratit procesor i vrti slabo nove igre.

Dobra grafa, samo pazi da ti moze stat u kuciste jer je dosta duza od ostalih.
nista mi se neda
14 godina
El_T1gr3 kaže...

Lijep pozdrav,

Trenutno imam hd6790.

Komp:

i5 4690k

8gb ram

asrock z97 extreme4

Savršena kombinacija R9 280X i i5 4690K,napajanje je i više nego dovoljno za R9 280X.

13 godina
neaktivan

To je poprilicno jaka graficka kartica .... uzmi ju ako si ju mozes priustit i to jos za manje novce jer nova dode oko 2200kn

Definitivno ti nece trebat update grafe jedno duze vrijeme :)

LP

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice