Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.936.893
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Znači mogu na 280 ako hoču ? Msm ne razumijem kako je bolja od 270X HAWK , može neko pojasnit?
I jel igra ulogu radni takt jer je na ovoj 280 manji nego na 270X ako je to ta 280 o kojoj vi govorite,,, Hvala puuuno !
Znači mogu na 280 ako hoču ? Msm ne razumijem kako je bolja od 270X HAWK , može neko pojasnit?
I jel igra ulogu radni takt jer je na ovoj 280 manji nego na 270X ako je to ta 280 o kojoj vi govorite,,, Hvala puuuno !
Dobro ti je Stjepanj rekao vezano za CPU.
To je ta r9 280 - razlike u frrkvencijama su zanemarive.
Dobro ti je Stjrpanj rekao vezano za CPU.
Znači da nju ipak uzemem ? a hoće moć na PSU ? (nakrcah vas pitanjima, oprostite )
hoce bez brige
Dobro ti je Stjrpanj rekao vezano za CPU.
hoce bez brige
Znači uzimam R9 280 ? Sigurni ste? Jer to je to u pon zaključujem :)
http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-Asus-R9280-DC2T-3GD5-454887.aspx
Dakle:
Kupi R9 280 jer je dosta jaca od ovih o kojima smo do sada pricali.
Procesor ce ju tjerati solidno i na 99%
Bottlneck ce se pojavljivati samo ako ces igrati Battlefiled 3 /4 Online ili Gulid Wars itd. inace ce radit jako dobro.
Napajanje ti je odlicno i moze tjerati i mnogo jacu i gladniju r9 290 tako da oko toga nebrini.
Dakle:
Kupi R9 280 jer je dosta jaca od ovih o kojima smo do sada pricali.
Procesor ce ju tjerati solidno i na 99%
Bottlneck ce se pojavljivati samo ako ces igrati Battlefiled 3 /4 Online ili Gulid Wars itd. inace ce radit jako dobro.
Napajanje ti je odlicno i moze tjerati i mnogo jacu i gladniju r9 290 tako da oko toga nebrini.
Hvala svima, vjerujem vam ;) !
Koliko vidim postoji grafička sa 3 ventilatora(gigabyte) i druge sa 2 ventilatora.
zanima me da li to ima kakve veze i prednosti oko hlađenja tj.temperature grafičke ili ove sa 2 venta jednako dobro hlade kao i ova sa 3.
Koliko vidim postoji grafička sa 3 ventilatora(gigabyte) i druge sa 2 ventilatora.
zanima me da li to ima kakve veze i prednosti oko hlađenja tj.temperature grafičke ili ove sa 2 venta jednako dobro hlade kao i ova sa 3.
Baš i nema razlike ako je dobro izvedeno hlađenje sa dva venta.
ako mogu uzeti za primjer ovu stjepanjovu karticu što prodaje(nadam se da se ne ljuti) s kojom već 3-4 dana tjerate za .....ciju,ima 2 venta,a gigabytova i saphire vapor tri-x imaju 3 venta.
da li po vama između te tri kartice nema neke veče razlike,osim broja ventilatora.
pa naravno...ako imaš love uzmeš 280 i miran si...kasnije samo zamjeniš proc, ubacis još rama...metneš ssd i eto pile od kompa
ako mogu uzeti za primjer ovu stjepanjovu karticu što prodaje(nadam se da se ne ljuti) s kojom već 3-4 dana tjerate za .....ciju,ima 2 venta,a gigabytova i saphire vapor tri-x imaju 3 venta.
da li po vama između te tri kartice nema neke veče razlike,osim broja ventilatora.
Ova sto stjep prpdaje je mozda i ponajbolja od te 3 Giga je isto dobra dok je sapphire malo iza njih.

do 100Kn jeftnija nego inace, msm. da je malo jeftinija, ali i dalje, ne odlicna ponuda...
Kreću lagano cijene dolje.
ovako trebam vasu pomoc
prodao bih svoju r9 280x koristenu 5 mjeseci ali neznam koliko mogu dobit za nju?
drugo zamjenio bih ju sa gtx 970 ali neznam gdje ju najpovljnije kupiti dali preko ebay,nekih drugi domacih ili stranih stranica (imam paypal racun)
ovako trebam vasu pomoc
prodao bih svoju r9 280x koristenu 5 mjeseci ali neznam koliko mogu dobit za nju?
drugo zamjenio bih ju sa gtx 970 ali neznam gdje ju najpovljnije kupiti dali preko ebay,nekih drugi domacih ili stranih stranica (imam paypal racun)
Strpi se dok ne dode nova AMD serija i gtx 960 pa ces vidjet onda cijene, ionako mozes sve igrati na 280x na jako dobrim detaljima :)
Otprilike kad bi mogla izaci?

koja bi bila najbolja graficka kartica za oko 1500kn (nije vazno je li trgovina ili neki oglas, samo da je zapakirano i nekoristeno)? takoder, ako uzmem novu graficku hoce li moje napajanje iz Moj PC biti dostatno (ne pise detaljno koji je model, napjanje je corsair vx550w) ili trebam i novo napajanje?
koja bi bila najbolja graficka kartica za oko 1500kn (nije vazno je li trgovina ili neki oglas, samo da je zapakirano i nekoristeno)? takoder, ako uzmem novu graficku hoce li moje napajanje iz Moj PC biti dostatno ili trebam i novo napajanje?
http://www.bug.hr/malioglasi/oglas-neotvorena-r9-280x-xfx-dd-oc/19905.aspx

koja bi bila najbolja graficka kartica za oko 1500kn (nije vazno je li trgovina ili neki oglas, samo da je zapakirano i nekoristeno)? takoder, ako uzmem novu graficku hoce li moje napajanje iz Moj PC biti dostatno ili trebam i novo napajanje?
kakva je ta u usporedbi sa sapphire vapor-x r9 280x? vidim da su cijene tu negdje
Dace ju za 1500kn

Dace ju za 1500kn
kontaktirao sam ga i kaze da je prdaje za 1400kn koja mi cijena odgovara
moze odgovor na ostala dva pitanja:
kakva je ta u usporedbi sa sapphire vapor-x r9 280x?
hoce li moje napajanje iz (corsair vx550w) biti dostatno ili trebam i novo napajanje?
pa naravno...ako imaš love uzmeš 280 i miran si...kasnije samo zamjeniš proc, ubacis još rama...metneš ssd i eto pile od kompa
Ali mene zanima ovo oko ove R9 280 non X , zašt je ovako mali radni takt , Base Clock : 874 MHz A boost : 980 MHz
Jel to ima veze i na kojoj će radit na base ili na boost ili to ja mogu odabrat pomocu GPU Tweak ?
Može pomoć , koju odabrati od ovih kartica ?
Prva ima garanciju 36 mjeseci ostale 24. Moram nekaj izabrati između te 4 imam neki deal sa likom u Instaru pa ne mogu gledati po drugim dućanima
http://www.instar-informatika.hr/graficka-gigabyte-r9-270x-oc-2gb-gddr5/gig-gv-r9-27xoc-2g
Hvala
prva, gigabyte 270x
Ali mene zanima ovo oko ove R9 280 non X , zašt je ovako mali radni takt , Base Clock : 874 MHz A boost : 980 MHz
Jel to ima veze i na kojoj će radit na base ili na boost ili to ja mogu odabrat pomocu GPU Tweak ?
malo previše počinješ trolati
uzmi asus 280 i amen... zanemari ostalo
prva, gigabyte 270x
malo previše počinješ trolati
uzmi asus 280 i amen... zanemari ostalo
Zar ovo nije vodič za odabira GPU-a ? Tu bi se trebalo pomagati ljudima i odg na svaka pitanja bez ustručavanja, ja sam možda postavljam previše pitanja ali to je iz čistog razloga jer nisam Bill Gates, nisam bogataš. Samo pokušavam saznati što je najbolje za mene, vi koji ste mi pomagali svima od srca hvala !!!
razumijem, ali previše istih pitanja ponavljaš a sve ti je vec odgovoreno
pomažemo i zato smo tu, ali par puta isto nema smisla ;=)
razumijem, ali previše istih pitanja ponavljaš a sve ti je vec odgovoreno
pomažemo i zato smo tu, ali par puta isto nema smisla ;=)
Nije isto