Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.903.651
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

hvala puno na brzim odgovorima, ev sad pogleda bas napajanje nazalost 420W, znaci otpada i hd7770 i r7 260 i r7 250x...
ostaje mi r7 250 i gtx 650 za sad jer njima treba 400W napajanje (bar sam ja tako naso na netu, game-debate stranica pod stavkom Recommended PSU)..
jbg da je bar 30W mi jace napajanje ova r7 250x bi bila sjajan izbor, ovako sam osto izmedju ove dvije, koja je bolja za uzet ili neka treca?

Pozdrav evo samo da kažem prije par dana sam pitao koju r9 270 uzet,većina mi je preporučila asusovu,a evo pošto ću je kupit za 1100 kn mislim da nema rasprave :D,stiže za 2,3 dana :)
pozdrav,
dvoumim se izmedju xfx r9 280 black edition i gigabyte windforce OC r9 280.
cijenom su slicne a posto sam do sada imao samo nvidiu nisam bas na TI sa ati-em
koju da uzmem?
hvala
dvoumim se izmedju xfx r9 280 black edition i gigabyte windforce OC r9 280.
Giga bez razmišljanja, duža garancija, veća kvaliteta, bolje hlađenje.
bog. moze pomoc: znaci kupio asus r9 280x 3 gb graficku i napajanje 750w radier fortron. uglavno, na sony tv-u mi je slika super ali na rezoluciji 1360x768 koju on sebi sam odredio, i ja pokusam stavit na 1920x1080, medutin slika losija nije tako ostra kao da je mutna i ne vidi se dobro, bole oci kad se duze gleda. e sad zar nebi trebalo biti samo jos ostrija slika na toj vecoj rezoluciji? i koji je problem?
Trenutni mi je AMD Athlon 2 450 x3 3.2 ali je otključana još jedna jezgra i sad je Phenon 2 b50 x4 3.2
Znam da sam dosadan ali hoću da znam koliko trebam zaraditi novaca za to sve
sony kdl 26bx320
Display Resolution WXGA (1366 x 768)
sta znaci nema mogucnosti nikakve?
Poz, napokon sam se odlucio uzet Radeon HD 7750 i sad kazu svugdje da je nedobavljivo, treba mi neka najbliza alternativa koju jos uvijek mogu nac u ducanu.
Ne treba mi nista jace od toga jer ce bit overkill za moj Q8200 + grafa nesmije imat potrebu za onaj 6 pinski konektor od napajanja.
Jel u mom slucaju R7 250X najbolja alternativa?
Poz, napokon sam se odlucio uzet Radeon HD 7750 i sad kazu svugdje da je nedobavljivo, treba mi neka najbliza alternativa koju jos uvijek mogu nac u ducanu.
Ne treba mi nista jace od toga jer ce bit overkill za moj Q8200 + grafa nesmije imat potrebu za onaj 6 pinski konektor od napajanja.
R7 250X na žalost zahtjeva 6-pinski konektor pa ti nije to alternativa ako trazis graficku koja ne zahtjeva 6-pinski konektor.
Ako imas solidno napajanje mozes kupiti 2 peripheral(molex) to 6pin pciex adapter
idi na nvidiu gtx 750ti koja ne zahtijeva dodatno napajanje, a što se tiče overkilla - što te briga ako botllenecka na dvije, tri igre ako ti na ostalima daje puno više od neke slabije grafe
EDIT: uskoro stiže i dx12 koji bi trebao smanjiti ovisnost o procu, a osim toga malo ga klokaj i deri
Ma ja sam vec slozio cijelu gaming konfu za 5.5k kn i onda sam se sjetio da sljedece godine selim studirat u drugi grad i da ce mi trebat pare za laptop (između ostalog haha)
Sada trazim grafu da normalno odigram fifu 15 i jos par igri ovih godinu dana.
R7 250X na žalost zahtjeva 6-pinski konektor pa ti nije to alternativa ako trazis graficku koja ne zahtjeva 6-pinski konektor.
Ako imas solidno napajanje mozes kupiti 2 peripheral(molex) to 6pin pciex adapter
Imas pravo, hvala. Nemam dobro napajanje nazalost.. Stiglo je ugrađeno u kuciste..
idi na nvidiu gtx 750ti koja ne zahtijeva dodatno napajanje, a što se tiče overkilla - što te briga ako botllenecka na dvije, tri igre ako ti na ostalima daje puno više od neke slabije grafe
EDIT: uskoro stiže i dx12 koji bi trebao smanjiti ovisnost o procu, a osim toga malo ga klokaj i deri
Mislim da cu uzet gtx 750 non-ti, ustedit cu 300kn a i nece biti toliko bottlenecka kao na "ti" verziji.
Sta se tice dx12, uzet cu u obzir sljedece godine kad budem novi pc slagao, Hvala :)
Isprike na dp, al prosli post je dovoljno velik.
Sta se tice GTX750, kakvi su ovi Inno3d, Gainward, MSI? Koj je najbolje uzeti od tih jeftinijih?
Trenutni mi je AMD Athlon 2 450 x3 3.2 ali je otključana još jedna jezgra i sad je Phenon 2 b50 x4 3.2 hoće li on botllenecka te grafičke
Trenutni mi je AMD Athlon 2 450 x3 3.2 ali je otključana još jedna jezgra i sad je Phenon 2 b50 x4 3.2 hoće li on botllenecka te grafičke
niti jedna nije isplativa pored odlicne i vec dugo best-buy grafe u nasim krajevima R7 260x! koju god da izaberes nemres fulati, verzije s 2gb su ti nepotrebne ak ti je problem jos 100kn vise! uzmi to i vozi...lp
---
ako zelis malo bolju karticu tipa asus ili gigabajt morat ces se malo isprsiti s novcima, no onda dolazis skoro do cijene puno jace r9 280 stovise do fenomenalne wf3 izvedbe od gigabayta!
dobro razmisli...
Gdje bi bilo najbolje kupiti Nvidia gtx 750 ili 750ti
Ako može link do internet trgovine
Zanima me koja grafička je bolja: ova moja Sapphire 7870 2gb ili r9 270x?
Zanima me koja grafička je bolja: ova moja Sapphire 7870 2gb ili r9 270x?
Isto ti je to samo drugo pkiranje olitiga rebrand
"Looking at performance differences a bit closer shows, that the R9 270X is about 6 percent faster on average than the Radeon HD 7870, when it comes to ingame performance, which can be attributed to a higher core as well as higher memory clocks." 1
270x je rebrand 7870 sa nešto većim taktovima.