Drzat ce , samo ne preporucam neki extremni OC komponenti !
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.936.767
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
biche ok , e da i ocaj ako nisi taj proc kolko ide , idealno izmjedu 3.8 i 4.0
Jedva docekao R7 260X, instaliram drajvere i srusi mi windows
Zanima me da li je grafa nvidia geforce gt630 kompatibilna sa mojom konfom:proc intel q9400,maticna gigabyte ep45-ds3r,napajanje chieftec 650w.Unaprijed hvala!
Koja grafa do 1900-2000 max kuna.
samo iz trgovine
Koja grafa do 1900-2000 max kuna.
samo iz trgovine
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/11217-02-40g/
Dok je na popustu, još ti ostane love za praznike = kud ćeš bolje! :)
samo da javim, nakon par dana trazenja, preračunavanja, sirenja budzeta, uzeo sam XFX R7 260X , 975 kn, a vrlo vjerojatno cu jos nadograditi napajanje, jer ovo nece izdrzati, ali to budemo vidjeli.... hvala ekipi na savjetima.
A koje napajanje imas ? Mozda ce drzat !?
A koje napajanje imas ? Mozda ce drzat !?
ma nema sanse, imam neko staro MS Platinum 400W, ali to sam ionako planirao promijeniti kroz koji dan....
Au , onda najbolje kupi drugo !
neke preporuke?
Corsair CX 430 , Fortron Hexa 400W , Chicony 400W , Seasonic 400W ( kriva slika kod njih ) , XFX 450W , Enermax NAXN80+ 500W ... biraj sta ti je najpristupacnije i povoljno !
Zanima me da li je grafa nvidia geforce gt630 kompatibilna sa mojom konfom:proc intel q9400,maticna gigabyte ep45-ds3r,napajanje chieftec 650w.Unaprijed hvala!
Da li zna netko odgovor?
Jest , samo sto se s tom grafom neces naigrati jer je slaba !
neke preporuke?
Ja koristim Chiefteca 600a8 600W smart napajanje, najtise napajanje sto postoji a cijena je nekih 40 evra. S njim ces dobiti vise snage nego sa tim xfx ili sta je vec izlistano a usput ti je i pametnije za buducu konfu kad budes eventualno uzimao jacu grafu/proc itd.
EDIT: pardon 40*
Ja koristim Chiefteca 600a8 600W smart napajanje, najtise napajanje sto postoji a cijena je nekih 80 evra. S njim ces dobiti vise snage nego sa tim xfx ili sta je vec izlistano a usput ti je i pametnije za buducu konfu kad budes eventualno uzimao jacu grafu/proc itd.
Prvo isprike za , al moram objasnit kolegi !
Za tih 80€ ( oko 600kn ) koliko si rekao za taj Chieftec ima boljih i jeftinijih napajanja ! Npr. XFX 550W ili Corsair CX600 80+ bronze , bolji i jeftiniji 100kn , ili mrvicu skuplji Seasonic SS-620GB ... !
Lapsus linguae, 40 ne 80 =)
evo mislio sam ovo uzet za gotovinu.
e sad me zanima kako to narucit. Da debil sam neznam bilo bi mi najlakse sa ovom transakcijom ?
dali mi moze neko to malo objasnit ?
bok frend mi zeli nadograditi pc za igre malo novije a ima:
pentium d 940,4gb ram i 8500gt 512 mb,koja graficka bi mu najbolje radila bez BN-a???
bok frend mi zeli nadograditi pc za igre malo novije a ima:
pentium d 940,4gb ram i 8500gt 512 mb,koja graficka bi mu najbolje radila bez BN-a???
Neka stavi HD7750 ~600Kn pa kud puklo da puklo...Očekuj skori odgovor da če HD7750 biti ogoroman bottleneck,ali kad več uzima neka uzme kako((donekle)) spada,ili neka neuzima uopče...
7730 taman, blagi bottleneck u nekim igrama ali ispod te kartice ne vrijedi ići.
evo mislio sam ovo uzet za gotovinu.
e sad me zanima kako to narucit. Da debil sam neznam bilo bi mi najlakse sa ovom transakcijom ?
dali mi moze neko to malo objasnit ?
Ako kupujes u Protisu , prvo se registriras ! Zatim kliknes tu grafu u kosaricu , odes na kosaricu , izradi web narudzbu , vdim da je jedini nacin placanja "transakcijski racun" , sto bi najvjerojatnije bilo uplata na njihov racun po ponudi koju ti oni posalju , nakon sto si im poslao narudzbu ! I prije slanja narudzbe si samo odaberes nacin otpreme : Overseas-om !
Samo jos nesto zanima me dali da uzmem R9 270X ili se isplati nadodati jos malo novaca i uzet gtx 760 ?
GTX 760 ti je brža oko 10% u prosijeku pa ti sada računaj .
Samo jos nesto zanima me dali da uzmem R9 270X ili se isplati nadodati jos malo novaca i uzet gtx 760 ?
gtx 760 je brza ~7-8% a razlika u cijeni je 10% jeftinija r9 270x, a sad zavisi od tebe jel ti treba dodatnih 4-5 fpsa pa razmisli =]
GTX 760: http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/msi-n760-hawk-le/
R9 270X: http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/msi-r9-270x-hawk/
Razlika u cijeni: 424,25kn
Razlika u perf.:~10% (iako je to glupo reći zato jer varira od igre do igre)
Ja bih osobno išao na R9 270X (imaš i jeftinijih verzija od ove) zato jer se znatno bolje klocka od GTX 760 pa je nadmaši.
definitivno se ne isplati ici na gtx760! najveca razlika je jedino u battlefieldu od 10fps-a a to se s amd kartica presisa u 5 klikova misa a za ostale igre di je razlika od 3-5 fps-a da ne govorim..LP
definitivno se ne isplati ici na gtx760! najveca razlika je jedino u battlefieldu od 10fps-a a to se s amd kartica presisa u 5 klikova misa a za ostale igre di je razlika od 3-5 fps-a da ne govorim..LP
Hvala dečki onda uzimam ovo http://www.protis.hr/products/details/sapphire-amd-radeon-toxic-r9-270x-2g-gddr5-pcie-dvii--dvid--hdmi--dp-with-boost-uefi--256bit-2-slot-active-uefi-full/77005