Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.938.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ljudi pomoc! Gtx 650 ili HD 7770?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Mihael610 kaže...

Ljudi pomoc! Gtx 650 ili HD 7770?

http://www.anandtech.com/bench/product/681?vs=536

Sve ti tu pise sta je bolje :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Nije glupost. To je graficka za 1440p i vise, za 1080p ili jos gore 1680x1050 nije jer je neisplativa - na tim niskim rezolucijama ne moze se iskoristiti sav njen potencijal, platis puno a imas skoro isto kao da si uzeo Gtx 770 ili 760ti.

780ti, 780, r9 290x, r9 290, Gtx Titan - to su kartice kojima fullhd nije dovoljan, samelju ga i ispljunu.

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 4 hvala 0
13 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Nije glupost. To je graficka za 1440p i vise, za 1080p ili jos gore 1680x1050 nije jer je neisplativa - na tim niskim rezolucijama ne moze se iskoristiti sav njen potencijal, platis puno a imas skoro isto kao da si uzeo Gtx 770 ili 760ti.

780ti, 780, r9 290x, r9 290, Gtx Titan - to su kartice kojima fullhd nije dovoljan, samelju ga i ispljunu.

https://docs.google.com/file/d/0B1PSGh26Ne0XVHBnVUNmN1llR28/edit?pli=1

https://docs.google.com/file/d/0B1PSGh26Ne0XQlo4Tml0ejJ6Z00/edit?pli=1

Pazi na redosljed igri, gledaj npr. Far Cry 3.

Samo jedno pitanje, od kada postoji GTX 760 Ti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 13:41 (Deawood).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Bila bi. Gusila bi ju rezolucija monitora, a nesto malo i procesor.

Hladnjak za proc mi je SCYTHE Mugen 2 Rev B, a monitor je 1920x1200 reza.

17 godina

nebih bas reko , recimo ubaci SSAA di je moguc koji 4Xdupla textrue(3.5 do 4k reza tekstura! ) na full HD-u tocnije 1200p ,primjer metro LL ili 200% u BF4 vuce se na 40fps- u sli i cf vraijacijama...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 15:17 (4mal).
14 godina
191x7 kaže...

Te kartice nisu za reze ispod 1080P, 1080P i više da i to bez problema sa dobro naclockanim procesorom.

iclock2much
14 godina
neaktivan

Koja grafa je jača, gts 250 ili gtx 650? Ne mogu nigdje naci bench od gtx 650

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa brojevi ti sve govore!
6xx je jača.  

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
NSRkić kaže...

Koja grafa je jača, gts 250 ili gtx 650? Ne mogu nigdje naci bench od gtx 650

Prva brojka ti je generacija, a druga klasa u toj generaciji.

2xx, pa 4xx, pa 5xx....

Npr nasljednik od 250 je bila 450 koja je po svemu bolja. Nasljednik 450 je 550... pa 650....

Itd..

Obicno je kod nove generacije jedna klasa jednaka onoj visoj iz prosle.

(Npr. 560 = 650, 680 = 770....)

Tako da je 650 tri generacije novija kartica, ista klasa. I po svemu je bolja, ukljucujuci i manja potrosnja.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan

Stavljena gtx 650. Vidi se razlika. I prelazak na dx 11... A tek temperature... stvarno lijepo

(u load-u)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav, Imam ovo HP računalo http://techlogg.com/wp-content/uploads/2010/05/hppro3000.jpg, i treba mi mali savjet oko toga. Kupio sam prebrzo bez razmišljanja grafičku karticu ATI Radeon hd 5570 i kada sam ju doneo kući i pokušao je ugraditi u računalo ona je puno većih dimenzija od njega(utor odgovara). Dobro, pokušao sam i taj problem riješiti. Ubacio sam je nekako instalirao i ona radi. Dakle problem je više ovako estetske prirode, viri mi van jedno 3-4cm i ne mogu vratiti poklopac kućišta na računalo. Pa me sad zanima postoje li manje grafičke kartice za takve vrste računala?

fichola

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ficho7 kaže...

Pozdrav, Imam ovo HP računalo http://techlogg.com/wp-content/uploads/2010/05/hppro3000.jpg, i treba mi mali savjet oko toga. Kupio sam prebrzo bez razmišljanja grafičku karticu ATI Radeon hd 5570 i kada sam ju doneo kući i pokušao je ugraditi u računalo ona je puno većih dimenzija od njega(utor odgovara). Dobro, pokušao sam i taj problem riješiti. Ubacio sam je nekako instalirao i ona radi. Dakle problem je više ovako estetske prirode, viri mi van jedno 3-4cm i ne mogu vratiti poklopac kućišta na računalo. Pa me sad zanima postoje li manje grafičke kartice za takve vrste računala?

Low profile

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=GPU+LOW+PROFILE&cod=200&cdo=600&primijeni=Primijeni+ove+kriterije

http://www.links.hr/artikl-051.803.910

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 1:25 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ficho7 kaže...

Low profile

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=GPU+LOW+PROFILE&cod=200&cdo=600&primijeni=Primijeni+ove+kriterije

http://www.links.hr/artikl-051.803.910

Hvala, koju biste mi onda preporučili do nekih 600 kn al da je ta low profile? 

I da kad sam već tu a nisam vidio sličnih aktivnih tema, zanima me koliko mogu dobiti za to računalo recimo kada bi ga na njuškalu prodavo, znači: intel pentium dual-core e5300, matična ipiel-la3, hard disc 500gb, ati radeon hd 5570, 4gb rama, napajanje bestec 250 w.

fichola
11 godina
neaktivan

I da Windows 7 Ultimate original.

fichola

0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da bi ti Low Profile SAPPHIRE HD7750 odgovarala,cijena na web-u je 624Kn a 662Kn u trgovini.

Strm
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Nema smisla dati 650kn za gpu ak se nemislis igrati na njoj, a i to napajanje je ubitacno tj cijela konfa:-), osobno nebi u njega stavljo ista skuplje od max 300kn( net,world...)lp
||| Core™ inside |||
16 godina
neaktivan

Imam jedan outdated upit. Drugi komp trenutno služi za Skype, internet i casual igre (tipa ove: LINK). Ali kako sve napreduje, tako i te casual igre počinju podizati minimum system req pa ova sa linka npr traži 256MB VRAM-a. Konfiguracija je AMD Athlon XP 2200+ (jednojezgreni, realnih 1.8GHz), Gigabyte GA-7S748, RADEON 9600 (AGP, 128MB) i od nedavno 2GB Kingmax (800MHz, DDR). Boota se brzo, Windowsi su svježi i općenito sve radi trenutno, čist je i s tim nema problema. Prije je bilo 512MB no name RAM pa bi nerijetko ostao zablokiran, sad je to malo bolje rješeno. Stranica u browseru se učita dovoljno brzo, ali kad treba pogledati video na YT ili već spomenuto gore, odigrati nešto, moram paziti na minimum requirements.

Proc je dovoljno dobar, napajanje no-name. Koju bi grafičku mogao uzeti da se riješim ovih gore problema? Jer sam do pred par godina na sličnoj konfiguraciji (grafička je bila X1600) igrao i COD 2/4 i PES6 i slične malo jače igre od onih s početka posta. Naravno u obzir se uzima isključivo AGP i cjenovni rang do 200ak kuna. Poželjno sa 256MB VRAM. I naravno polovno.

Dakle treba mi nešto dovoljno jako, a opet da nije bottleneck procu.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Recimo neka

X1650 PRO 512 MB AGP, ima ih po cc 150-200kn

ili jednostavno, bilo koja AGP 256/512 koja nema dodatno napajanje ili ima max 1 molex

PCE nick: FRipper
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
TIR669 kaže...

Imam jedan outdated upit. Drugi komp trenutno služi za Skype, internet i casual igre (tipa ove: LINK). Ali kako sve napreduje, tako i te casual igre počinju podizati minimum system req pa ova sa linka npr traži 256MB VRAM-a. Konfiguracija je AMD Athlon XP 2200+ (jednojezgreni, realnih 1.8GHz), Gigabyte GA-7S748, RADEON 9600 (AGP, 128MB) i od nedavno 2GB Kingmax (800MHz, DDR). Boota se brzo, Windowsi su svježi i općenito sve radi trenutno, čist je i s tim nema problema. Prije je bilo 512MB no name RAM pa bi nerijetko ostao zablokiran, sad je to malo bolje rješeno. Stranica u browseru se učita dovoljno brzo, ali kad treba pogledati video na YT ili već spomenuto gore, odigrati nešto, moram paziti na minimum requirements.

Proc je dovoljno dobar, napajanje no-name. Koju bi grafičku mogao uzeti da se riješim ovih gore problema? Jer sam do pred par godina na sličnoj konfiguraciji (grafička je bila X1600) igrao i COD 2/4 i PES6 i slične malo jače igre od onih s početka posta. Naravno u obzir se uzima isključivo AGP i cjenovni rang do 200ak kuna. Poželjno sa 256MB VRAM. I naravno polovno.

Dakle treba mi nešto dovoljno jako, a opet da nije bottleneck procu.

Imao sam slican komp.Stavi ATI HD2400 512MB,ja sam je na njušci našao za 150Kn.Na Youtube-u imaš par snimki kao ljudi igraju neke igre s tom grafom.To uzmi i preporođen si.

Strm
15 godina
neaktivan

jel zna tko gdje najbolje kupiti grafičku u njemačkoj...točnije munchen???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rjanko kaže...

Probaj 

http://www.schwanthaler-computer.de/ 

http://www.bauers.com/

15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
rjanko kaže...

Probaj 

http://www.schwanthaler-computer.de/ 

http://www.bauers.com/

Hvala...baš gledam..nema niti jedna 7950...poslat ću mail dal mogu naručiti i koliko košta...pretpostavljam da bi trebale biti jeftinije nego ovdje u RH

16 godina
neaktivan

... jel se budem zezno ako uzmem MSI GTX 770 Lightning umjesto referentne R9 290 ...???

... uzmimo u obzir moju konfiguraciju ...

Ili da jos cekam do izlaska nereferentnih , koje ocito budu jos skuplje...???

HDT RULES , STAY HEAVY !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PEPSI666 kaže...

... jel se budem zezno ako uzmem MSI GTX 770 Lightning umjesto referentne R9 290 ...???

Bolje R9 280X,kažu na netu da je bolja od GTX770,jedino ako si  nVidia fanboy onda uzmi GTX770.

Strm
14 godina
neaktivan
PEPSI666 kaže...

GTX 770 je super grafa, ak ces uzimat, uzmi 4GB verziju(bar bi ja tak uzeo :D)

Ali ja bi na tvom mjestu sacekao nereferentne R9 290 i onda uzeo nju ;)

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 18:18 (AsAsiN).
14 godina
PEPSI666 kaže...

Strm kaže...
PEPSI666 kaže...

Bolje R9 280X,kažu na netu da je bolja od GTX770,jedino ako si  nVidia fanboy onda uzmi GTX770.

AsAsiN kaže...
PEPSI666 kaže...

GTX 770 je super grafa, ak ces uzimat uzmi 4GB verziju(bar bi ja tak uzeo :D)

Ali ja bi na tvom mjestu sacekao R9 290 nereferentne i onda uzeo nju ;)

Da se izjasnim,ovisi o tebi.Da uzmeš GTX770-dobro,da uzmeš R9 290-dobro,da cekas nereferentne-opet dobro,sam se odluci sta tebi bolje odgovara.Jedino bi R9 mogla imati prednost u igrama s mantleom koje uskoro ocekujemo

Strm
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 19:29 (Strm).
14 godina
neaktivan
Strm kaže...
PEPSI666 kaže...

Strm kaže...
PEPSI666 kaže...

AsAsiN kaže...
PEPSI666 kaže...

GTX 770 je super grafa, ak ces uzimat uzmi 4GB verziju(bar bi ja tak uzeo :D)

Ali ja bi na tvom mjestu sacekao R9 290 nereferentne i onda uzeo nju ;)

Da se izjasnim,ovisi o tebi.Da uzmeš GTX770-dobro,da uzmeš R9 280X-dobro,da cekas nereferentne-opet dobro,sam se odluci sta tebi bolje odgovara.Jedino bi R9 mogla imati prednost u igrama s mantleom koje uskoro ocekujemo

Tu je riječ o R9 290 i GTX 770... ;) nitko ne spominje R9 280X

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 18:19 (AsAsiN).
14 godina

Zabuna,ispravljeno

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
660 oc ili 760?

Računam se upgrejdat sa Nvidijom, trenutno sam na XFX HD7770, još neko vrijeme će komp biti na 4:3 ekranu (1280 x 1024).

Gledam u ADM-u MSI 660 i 760, da li se isplati 760 ili mi je dovoljan upgrade 660 oc (Slabo se kužim u nastavke, možda je jasno samo po sebi)? Razlika je osjetnih 500 kn, da li se osjeti i u upotrebi?

Igrat će se skoro isključivo Arma3 (i DayZ kad izađe), znam kako igra radi, tj da joj je proc bitniji, al zasad će bit dosta Phenom 965 BE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice