Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.945.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
picajzla0707 kaže...
FakeDeath kaže...
picajzla0707 kaže...

molim pomoć, za klinca od sestre tražim grafu u linksu i vidio sam xfx 7750 na akciji za 650 kunića, po slici bi rekao da je verzija double dissipation koja u recenzijama dobiva odlične ocjene zbog niske temperature i potrošnje što je bitno zbog slabijeg napajanja (vjerojatno ćemo kupiti i novo napajanje da ne vrisne sve skupa) i lošijeg kućišta koje nema bogznakakvo prozračivanje...

...pitanje je, obzirom da klinac ima u kištri e7200 koji ne bih klokao (opet da kojim slučajem na vrisne nešto jer je matična neki šrotex) hoće li to biti odgovarajuća karta, jer se otprilike slaže i u budžet, i hoće li taj proc biti preveliki bottleneck (bf3/4 ne igra tako da zanemarite ekstremne situacije)

slika je kriva, to je FX775AZNJ4 iliti sa jednim ventom...

ahm njesra, a znači bolje onda uzet onu sapphire što je kolega str preporučio

za matičnu nisam siguran koja je, ali je zasigurno jedna od najjeftinijih i još je stara pet godina pa stvarno ne bih riskirao klokanjem proca da nešto ne vrisne jer baš za novi komp i nemaju love, a mali će biti jako tužan ako ostane bez kompa

za napajanje mislim da je neki ms od 400w također prastaro, zato sam im i preporučio da uzmu novo, ili cx430 ili lc green 460, cijena je slična

Samo zemi onu spapphire,pa kasnije kupiš neko napajanje,jer me čudi kako to ms več nije crklo

Strm
16 godina
191x7 kaže...
Bubabug kaže...
191x7 kaže...

Nije ti Phenom II x4 ni blizu FX 6300 niti je dovoljan za neke kartice slabije od R9 270X a kamo li 270X.

PII 945 na 3,6 GHz bottlenecka HD 7770. Ja i dalje tvrdim da jača grafa od te na taj procesor nema puno smisla.

Slobodno pogledaj koliko ti ide zauzeće trenutne grafičke u npr Battlefield 4 multiplayeru ako možeš, iznenadit ćeš se.

Kažem nije tolko bitan procesor, mogu i novi procesor kupit( ak me nece zadovoljavat performanse)  i napajanje ako treba. Pa me samo  zanima dal je napajanje ovo koje imam dovoljno za ovu graficku.

Trenutno mi je u bf4 mi je  zauzece procesora u prosjeku  oko 75%, nikad preko 90%, graficka stalno na 99% 6770 ova, a to je prakticki ista kartica ko i 7770 (recimo nešto između 7750 i 7770).

Znaci da mi graficka prakticki botlenecka, to me živcira pa zato i kupujem jacu karticu. 

VX450 je izvrsno napajanje, vjerojatno bi guralo i komp s dvije 7770 a ne s jednom.

Ako ti u BF4 procesor ne ide preko 75-90% onda ti nešto gadno ne štima, ta igra je dovoljna da ga stalno drži na 99%.

Grafička ne može bottleneckati procesor.

HD 7770 je opuno jača od 6770, 5770/6770 je po snazi malo ispod HD 7750. Dakle HD 7750 1GB GDDR5 je performansama isto što i 6770.

Super, hvala puno, ma bitno mi je da je ostatak konfiguracije ok , a procesor lako nadogradim. Bojim se da mi se ne isplati uzimat za oko 1000 kn nešto u rangu 7790/7850 rađe uzmem taj R9 270x pa da sam miran neko dulje vrijeme vec ako mi napajanje može držat tak nešto.

Što se tice bf4, beta mi je masakrirala ovaj procesor, 100% opterecenje sve 4 jezgre + na najnižoj rezoluiciji i detaljima oko 30 fps. Sad mogu igrat na low postavkama, full hd rezoluciji uz pristojan framerate i 75% prosjecno zauzece cpu-a, na 720p se da igrat i na medium, a na low ne pada ispod 55 fps sto se multipalyera tice. Sp se da igrat i na high postavkama. Sve to i nisu baš neke zadovoljavajuce performanse, trebam nešto jaci  hardware za mp.

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ovako... Moja grafička kartica nvidia gtx460 sve manje i manje prati ovaj ritam novih igrica, pa me zanima koju bi mi grafičku karticu preporučili sad za ovo vrijeme kad počinju izlaziti igre koje će se igrati na novim konzolama i slično. Imam i5 3470 procesor i dobru matičnu, napajanje, 8 gb RAM pa me zanima koja bi grafička bila najbolja za mene do nekih 2000-2300 kn? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jel mora bit opet NV ili moze i AMD ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
šaran1234 kaže...

Ovako... Moja grafička kartica nvidia gtx460 sve manje i manje prati ovaj ritam novih igrica, pa me zanima koju bi mi grafičku karticu preporučili sad za ovo vrijeme kad počinju izlaziti igre koje će se igrati na novim konzolama i slično. Imam i5 3470 procesor i dobru matičnu, napajanje, 8 gb RAM pa me zanima koja bi grafička bila najbolja za mene do nekih 2000-2300 kn? :)

AMD R9 280X.

11 godina
neaktivan
šaran1234 kaže...

+1 za 280x  nesto pametnije i nemas..

Gledam od kako je izasla serija R 7970 ni malo nije pao to mi je ono {#} npr imamo da 7970dc2 i dalje skuplja od cele serije 280..nenormalno stoji da je karta jaka ali ATI malo s*****

12 godina
neaktivan

ja bi uzeo amd r9 280x da zamjenim svoju 5770 pa bi me zanimalo vase misljenje o tome?

znam da je procesor slab za tu graficku, ko i sve od 7xxx serije na dalje

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LeftY_CRO kaže...

ja bi uzeo amd r9 280x da zamjenim svoju 5770 pa bi me zanimalo vase misljenje o tome?

Ako ćeš uskoro barem na FX 6300 onda uzmi tu grafu. Ako nećeš nebud lud ne bacaj novce ba.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
LeftY_CRO kaže...

Ako ćeš uskoro barem na FX 6300 onda uzmi tu grafu. Ako nećeš nebud lud ne bacaj novce ba.

ciljam na fx 8320 ili 8350 u nekoj buducnosti (dok bude para) al trenutno mi je grafa prioritet

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
11 godina
neaktivan
LeftY_CRO kaže...
191x7 kaže...
LeftY_CRO kaže...

ciljam na fx 8320 ili 8350 u nekoj buducnosti (dok bude para) al trenutno mi je grafa prioritet

Ti ces kako moj zet hoce na fx 4170 na 4.2 (posto ne moze da ga O.K na maticnoj koju ima) da stavi Asus 280x jedino ako ga natera na 10mhz{#}  neznas koje su to muke kada pocene da bode cpu ko nije doziveo nezna

12 godina
Strm kaže...

Samo zemi onu spapphire,pa kasnije kupiš neko napajanje,jer me čudi kako to ms več nije crklo

nenene, kupit ćemo tu sapphirku i odmah novo napajanje, ne želim riskirati da taj šrotex od napajanja crkne i povuče za sobom još nešto

u svakom slučaju fala na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 21:02 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan

U kojoj trgovini i koji model R9 280X bi bio najbolji za gaming na 1680:1050, ima ih previse, a nikako da dodem do odluke koja je najbolja za cijena/preformanse. Isla bi s i5 4670k.

0 0 hvala 0
17 godina
Dariio7 kaže...

U kojoj trgovini i koji model R9 280X bi bio najbolji za gaming na 1680:1050, ima ih previse, a nikako da dodem do odluke koja je najbolja za cijena/preformanse. Isla bi s i5 4670k.

Sapphire - zbog Sapphire Select Cluba (dobijaš igre, programe i slično relativno često a često imaju i giveawaye - samo treba registrirati karticu na stranici i povremeno provjeravati imaju li kakvu promociju).

MSI, Gigabyte - zbog 3 godine jamstva.

XFX - zbog dobrog bundlea

Gledaj da ima hladnjak s 2 ventilatora i to je to.

11 godina
neaktivan

Super, hvala, a koje trgovine su najbolje?

17 godina
Dariio7 kaže...

Moji favoritit su Portio, Acquisitum Magnum (ADM), Links ali dobrih je mnogo (Futura IT, Centro, Diskont24, ...).

12 godina
neaktivan
Dariio7 kaže...

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=r9+280x

Origin: Titanium_HR
12 godina
neaktivan
cardadule kaže...
LeftY_CRO kaže...
191x7 kaže...
LeftY_CRO kaže...

Ti ces kako moj zet hoce na fx 4170 na 4.2 (posto ne moze da ga O.K na maticnoj koju ima) da stavi Asus 280x jedino ako ga natera na 10mhz{#}  neznas koje su to muke kada pocene da bode cpu ko nije doziveo nezna

proc sam OC do 3.7, dalje nisam ni pokusavao...

12 godina
Trenutno imam Sapphire HD 7870, stara je skoro dvije godine. E sad me zanima kolko novaca mogu dobiti za nju. Gledo sam na Nabavi i košta 1300 kn. Recimo ako bi za nju mogo dobiti nekih 1000-900 kn, na to bi dodo još 1000-1100 kn. Znači onda bi trebo kupiti grafičku za 2000 kn. Koja bi to bila ? Samo da kazem da je CPU AMD X8 8320 i PSU Corsair GS600W.

Lp.
Work hard play harder
13 godina

Rekao bi bez gare max 900kn...

A nova Sapphire R9 280x...

PCE nick: FRipper
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
FakeDeath kaže...

Rekao bi bez gare max 900kn...

A nova Sapphire R9 280x...

Ima garanciju jos 12mjeseci.

Work hard play harder
13 godina

kako ako je stara skoro 2god? sapphire imaju 2god garu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
FakeDeath kaže...

kako ako je stara skoro 2god? sapphire imaju 2god garu

To znam da sapphire ima 2 godine garanciju, ali u papirima pise 36 mjeseci.

Work hard play harder
13 godina

Pa nemre pisati :D Svuda je 24mj i nikada nije bilo 36mj...nešto ti papiri ne valjaju ;=)

Provjeri svakako u trgovini di si kupio...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
FakeDeath kaže...

Pa nemre pisati :D Svuda je 24mj i nikada nije bilo 36mj...nešto ti papiri ne valjaju ;=)

Provjeri svakako u trgovini di si kupio...

Da i meni je malo čudno, sura cu onda otici.

Work hard play harder
12 godina

Sta je bolje Sapphire R9 280X ili HD 7950 ?

Prodajem Sapphire HD 7870 za 900 kn, zainteresirani PP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pa 280x...da je 7950 valjda bi ti nju preporucio :D

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Bi li jedna GTX780 bila overkill za moju sadašnju konfiguraciju (vidi pod Moj PC)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

uz neki dobar hladnjak i ponešto oc-a procesora, ne bi...

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

Bila bi. Gusila bi ju rezolucija monitora, a nesto malo i procesor.

Moj PC  
1 12 hvala 0
13 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Bila bi. Gusila bi ju rezolucija monitora, a nesto malo i procesor.

Ovo za monitor je glupost, a procesor se malo naclocka i sve super.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice