Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.964.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
hrčak kaže...

Ako ga malo clokne šta nebi sjela 7870?

Pa bi, samo što bi bila bottleneckana. S njom bi imao isto kao da ima HD 7850 ili slabiju, barem u naslovima tipa Battlefield 3, 4.

Praetorian1 kaže...

E da baš sam mislio pitat jel bi mogo 7870 piknut ?

Možeš, pogotovo ako planiraš uskoro mijenjati procesor s nekim koji tu karticu ne bi bottleneckao.

Ako to ne planiraš, onda je glupo (davat toliko novca više a bez osjetne/mjerljive razlike).

Kartica od 2000 Kn koja se koristi 50% podjednako je jaka (ima slične performanse) kao kartica od 1000 Kn koja se iskorištava u potpunosti.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

955 na 3,8GHZ (jako lagano za postići) sa 7870 nema osjetnog bottlenecka ni u jednoj igri.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 22:07 (rapture686).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sere mi se od bottlenecka, tolko je postao popularan da je to nemoguče.

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
18 1 hvala 0
17 godina
rapture686 kaže...

955 na 3,8GHZ (jako lagano za postići) sa 7870 nema osjetnog bottlenecka ni u jednoj igri.

Kaže tko?

14 godina
191x7 kaže...
rapture686 kaže...

Kaže tko?

a na temelju čega ti kažeš da će debelo bottleneckat? u večini igara će raditi bez problema, a s obzirom da ima 7870 za 1300 kn, ko bi išao na 7850?

17 godina

Phenom II na 3,6 GHz bottlenecka HD 7770 na default taktovima. Nema šanse da s samo 100 MHz više ne bottlenecka karticu tipa 7870.

Moj PC  
1 9 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...
Luc989 kaže...

Koju bi mi HD7770 preporučio (proizvođač)?

Ali generalno, zar nije HD 6850 jača od HD 7700? Ali bi mi je ipak preporučio za isti novac jer je nova?

Gle, HD 6850 je jača u starijim naslovima, ali ne znatno. U novima su podjednake, čak je 7770 i zericu jača.

7770 i manje troši i manje se grije te uz to podržava i directX 11.1 pa čak i 11.2 te podržava i AMD Mantle tehnologiju.

Uz to je i novija (jamstvo) i sigurnija (manje se kvare nego 6850).

A koji točno model? Tako svejedno; s dva ventilatora na hladnjaku je bolje, a recimo XFX s jednim ventilatorom je glasna.

MSI i Gigabyte daju 36 mjeseci jamstva, Sapphire ima fenomenalan Sapphire Select Club (malo malo pa daju igre, programe i slično).

HD 7770 nije ni podjednka ni jača od HD 6850, dezinformiraš ljude kolega {#}.

14 godina

poanta  je  koja  igra  i  koja  rezolucija.  cinjenica  je  da  vecina  igra  na 1080p  i  detaljima  na  high  sto  najvise  tereti  graficku,  tj.  usage  ce  sigurno  biti 90-ak  posto.  od 100  igara,  mozda 5  ih  je  cpu  bound  i  zbog  toga  ne  treba  birat  slabiju  graficku.   u  nekim  igrama  phenom  je  dovar  i  za 7970,  onim  koji  su  gpu  bound

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Dokaži, ne vjerujem ti na riječ.

13 godina
191x7 kaže...
itomic009 kaže...

O završetku ove debate ovisi koju grafičku sutra kupujem/naručujem (y)

Luc
14 godina

za 800  kn  nemas  bolje  od  ove

www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/61-gigabyte-gv-r779oc-1gd-video-card.html

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
191x7 kaže...
itomic009 kaže...

decki mjesate kartice, razlike u taktovima od stock do top modela su ogromne! s jednim i drugim cipom! doduse top modele (recimo cyclon 6850 je tesko naci) i s njom se niti jedna 7770 nemre boriti jer ta kartica ocana masno sisa 6870! a modeli 7770 prek 1ghz i  memorijom na 1250mhz kostaju cca 900kn ( za te novce vec kupis jacu 7790 kao sto veli kolega gore{#}) toliko od mene{#} LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 2:00 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan

pozdrav moze mi ko rec kakva je ovo ploca i jel se isplati ,,,sad sam stavio novo napajanje i graficku (mislim polovno al za mene privremeno novo;)

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/mbo-asrock-am2nf3-vsta-cpu-amd-sempron-64-bit-2800-oglas-6146110

htjeo bi na sadasnje sto sam stavio jos malo ulozit ,,,komp mi preteznno za NET ,,al volim bacit koju dobru igru ,,da je grafika kolko tolkko pristojna ,,sa trenutnom grafickom grafa je tolko kolko pristojna samo da je sad proc i kartica prate netreba mi nista drugo ,,hvala..

. vecs jednim kolegom suradjuem koji i je pomogo dosta ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

@Toxx

1. link irelevantan - ne traže bottleneck (koriste Mass Effect 3 i BF3 SP)

2. link irelevantan - ista stvar, 3DMark je uvijek bio GPU bound više nego CPU bound.

3. link irelevantan - rasprava kao ova ovdje u ovoj temi, ništa drugo

4. link irelevantan - također rasprava vrlo slična onoj u ovoj temi

5. link irelevantan - isto kao link 3. i 4.

6. isto kao prethodna 3.

Problem kod tih rasprava je što svatko ima neko svoje mišljenje, a rijetko tko je pravilno testirao.

Imaš i3, imaš GTX 760, ne vidim u čemu je problem da testiraš. Ili te možda sram priznati da si u krivu pa linkaš tu neke nebitne članke koji ne dokazuju ništa?

Ma nije problem, testirat ću pa ćemo vidjeti. Reci samo kako si zamislio testiranje - neki benchmark, FPS u igri, .. ?

Ali opet napominjem, to o čemu ti pričaš cijelo vrijeme nije bottleneck, to ti je skaliranje. Bottleneck ti je kad promjenom na jaču grafičku karticu ne dobiješ a ma baš ni jedan FPS više.

Ako s i5 procesorom ostvaruješ 100 FPS, a s i3 80 FPS ne možemo pričati o bottlenecku, samo o skaliranju.

16 godina

Preporuka vga što jeftinija, ali da je dovoljna za Skyrim na 1080p sa ful detaljima, a osim toga imam AMD quad A10 APU ocan na 4,4 GHz i 8 GB rama.

Možda GTS450 ili Radeon 4850 ili ipak nešto novije tipa Hd7750 i sl?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Luc989 kaže...
191x7 kaže...
itomic009 kaže...

O završetku ove debate ovisi koju grafičku sutra kupujem/naručujem (y)

E ovako, malo sam povisio budget, do 1000 kn..mislim uzeti @Centro.hr 7790, pa koju bi preporučili, običnu sa 1 Gb, sa 1 GB OCCanu, ili možda verziju sa 2 GB?

Luc
15 godina
Asta kaže...

Preporuka vga što jeftinija, ali da je dovoljna za Skyrim na 1080p sa ful detaljima, a osim toga imam AMD quad A10 APU ocan na 4,4 GHz i 8 GB rama.

hvala

Ili mozes novu HD7750 ili imas vec rabljene HD6870 od po 600kn , nađe se i rabljena HD7770 s jamstvom !

Music As A Weapon !!
14 godina
Asta kaže...

hvala

HD 7770, GTX 650Ti.

Ako nemaš toliko novaca HD 6870/HD 5850/GTX 460.

iclock2much
16 godina
Luc989 kaže...

E ovako, malo sam povisio budget, do 1000 kn..mislim uzeti @Centro.hr 7790, pa koju bi preporučili, običnu sa 1 Gb, sa 1 GB OCCanu, ili možda verziju sa 2 GB?

biraj ove R260

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan

Evo nakon dugo premišljanja uzeo sam XFX 7870 DD LINK

Prvo iznenađenje koje me dočekalo je 1x6 i 1x8 pin ulazi za grafičku karticu. Moja stara 6850 je imala 2x6 pin. Ajde i to sam riješio promjenivši drugo napajanje

Međutim jedna me stvar muči. Nakon par minuta igre neke novije igre reza 1600*1050, ventilator se počme vrtiti 100% (buči dobro) a tempretaura je 100-101 c, što mi se nikako ne sviđa.

Pregledavao sam malo po internetu i vidio da ima korisnika sa istim problemom. Koliko sam shvatio u takj xfx 7870 stavili su gpu od 7950 ali su ga navodno okrljaštili i to se navodno zove 7870 Tahiti LE, a izgleda da je XFX loše riješio hlađenje.

Bojim se i ako zamijenim za drugu karticu, da ću dobiti isto. Molim Vaše mišljenje o cijeloj situaciji

Procesor je q6600. Ako bi promjenio procesor bili to manje opterečivalo Grafičku pa bi se manje grijala? (ili govorim gluposti)

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina

To nikako nije dobro s obzirom na temp. i postotak okretaja ventova ! Kartica je defektna i salji ju na servis !

Music As A Weapon !!
17 godina
Toxx kaže...

Ma nije problem, testirat ću pa ćemo vidjeti. Reci samo kako si zamislio testiranje - neki benchmark, FPS u igri, .. ?

Ali opet napominjem, to o čemu ti pričaš cijelo vrijeme nije bottleneck, to ti je skaliranje. Bottleneck ti je kad promjenom na jaču grafičku karticu ne dobiješ a ma baš ni jedan FPS više.

Ako s i5 procesorom ostvaruješ 100 FPS, a s i3 80 FPS ne možemo pričati o bottlenecku, samo o skaliranju.

Dobro znam što je bottleneck i ne pričam o skaliranju.

Ako s i5 procesorom korisnost grafičke ide do 100% a s i3 do 80% itekako je riječ o bottlenecku. FPS-e nitko ne spominje.

Za testiranje trebaš neki softver koji bi pravilno pratio zauzeće grafičke (nemoj PlayClaw jer on je zbugiran, npr MSI Afterburner je ok) i par igara koje se  i inače koriste za demonstraciju bottlenecka (npr Battlefield 3, Battlefield 4, Crysis 3, Metro Last Light, ...). Recimo Battlefield 3, spojiš se na neki server s 50+ igrača (poželjno 60+) i pratiš zauzeće grafičke dok igraš. Single Player battlefielda 3 nije mjerilo za ništa, a kamo li za bottleneck.

15 godina
neaktivan

Ljudi odluičo sam uzeti ATI 7870 u ADM-u :))

EDIT : ovu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=12730

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 15:42 (Praetorian1).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Zanima me dali mi neko moze objasnit razliku izmedu 
GIGABYTE r9 280x
SAPPHIRE r9 280x TOXIC
SAPPHIRE vapor-x r9 280x 

XFX double D r9 280X
i koja je od njih najbolja? 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
puhiii kaže...

Pozdrav,

GIGABYTE r9 280x
SAPPHIRE r9 280x TOXIC
SAPPHIRE vapor-x r9 280x 

XFX double D r9 280X

evo malo da ti suzim izbor

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/review-sapphire-r9-280x-dual-x-oc-edition-3gb/197695.aspx

od tih naravno najjaca je toxic verzija!{#}

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 22:13 (Stjepanj).
13 godina
puhiii kaže...

Pozdrav,

GIGABYTE r9 280x
SAPPHIRE r9 280x TOXIC
SAPPHIRE vapor-x r9 280x 

XFX double D r9 280X

toxic ili matrix...Obje kartice su za pola koplja bolje od ostalih, no isto tako su skoro 1000 kn skuplje...

12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
puhiii kaže...

Pozdrav,

GIGABYTE r9 280x
SAPPHIRE r9 280x TOXIC
SAPPHIRE vapor-x r9 280x 

XFX double D r9 280X

toxic ili matrix...Obje kartice su za pola koplja bolje od ostalih, no isto tako su skoro 1000 kn skuplje...

matrix?

17 godina
Asus Matrix.
13 godina
protjeran
Trebas biti glup ili teski fanboy asusa/amd da bi dao 1000kn vise za tu matrix ili toxic, za to se uzme gtx770!
||| Core™ inside |||
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Trebas biti glup ili teski fanboy asusa/amd da bi dao 1000kn vise za tu matrix ili toxic, za to se uzme gtx770!

pa ne kupujem kod nas nego preko interneta gdje je 770 skuplja od svih ovih

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice