Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.942.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Duda01 kaže...

jel mi moze neko rec kakva treba graficka za fifu 13 al da mi radi savrseno i kakav procesor ja imam procesor intel pentium dualcore 2,50ghz

ako ces novu uzimati onda definitivno ovo sto ti je Mile rekao - ako ces polovnjacu onda hd 6770 za 500-550 kn sa garancijo koja je oko 15-20 % jaca od hd 4850 - a isto trose - sa time da hd 6770 ima dx 11

15 godina
Duda01 kaže...

jel mi moze neko rec kakva treba graficka za fifu 13 al da mi radi savrseno i kakav procesor ja imam procesor intel pentium dualcore 2,50ghz

Koje napajanje imas ! Ako je neko slabo onda idi na HD6670 GDDR5 , ako je neko bolje onda HD4850 GDDR5 !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Bok svima! Evo ovako, upravo sam skužila da nema grafičke koju sam htjela uzeti (http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051800046026) pa se pitam je li ova nova serija dobra zamjena za ovu koju sam htjela uzeti: http://www.techbuy.com.au/p/195462/VIDEOCARDS_NVIDIA_GEFORCE_6_VIDEOCARDS/Gigabyte/GV-N630-2GI.asp

Evo ovo su ostale komponente:

Intel Core 2 Duo E8400 BOX 2x3.0Gz, 1333MHz, 775-pin, 6MB         x1

DDR2 2GB PC6400 (800MHz) OCZ,                          

x2

HDD Seagate ST3500418AS,500MB 16MB, S-ATA300, NCQ-II, 700.12   x2

DVD+RW/RW/RAM LG LightScribe, SATA, 18x,bulk                                 x1

MB Gigabyte EP31-DS3L, s775, iP31, DDR II, SATA II, GLAN                   x1

Monitor LG LCD W2294T, 22",wide, 50 000:1, 5ms, DVI                           x1

Codgeon midi tower E6099-CA (BRIZA),crno,500W PSU w/12cm fan,USB,
   Fire wire,audio,2 blue fans                                                                        x1

Ako bi mi netko mogao što hitnije reći, bila bih jako zahvalna, jer sutra krećem u kupnju, pošto se očito tržište jako brzo mjenja, a hitno mi treba nova. Osim toga, naravno ako imate kakvu drugu u vidu (a da je do 750kn i da smatrate da je bolji izbor) slobodno dajte svoje mišljenje! Evo hvala unaprijed!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Do 750kn uzimaj HD7750 1GB GDDR5 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala {#}

13 godina

ovako gledam malo cijene kartica zanima me ova gtx 650 pa sad vidim da cijene variraju cak oko 300kn razlike pa sad me zanima dali je neka velika razlika izmeju palit gtx 650 i recimo gainward koja je skuplja za nekih 100+kn msm znam i sam razliku u taktovima usporedit ali zanima me ostalo vise manje sve isto i koju biste vi preporucili..??

i dali je pointOfView ok jel ona je najjeftinija pa bi nju uzeo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Od jeftinijih GTX 650 preporuka je POV.

Ali ipak bi ti preporučio jaču SAPPHIRE HD 7770 1GB GHZ EDITION.

15 godina
tomislavivic kaže...

ovako gledam malo cijene kartica zanima me ova gtx 650 pa sad vidim da cijene variraju cak oko 300kn razlike pa sad me zanima dali je neka velika razlika izmeju palit gtx 650 i recimo gainward koja je skuplja za nekih 100+kn msm znam i sam razliku u taktovima usporedit ali zanima me ostalo vise manje sve isto i koju biste vi preporucili..??

i dali je pointOfView ok jel ona je najjeftinija pa bi nju uzeo..

Imas sapphire Sapphire HD7770 Ghz Edition za 868 KN koja ti je bolji izbor od GTX650 !

Music As A Weapon !!
13 godina

ja gledao malo bencheve igrica i u 90% njih gtx pere 7770 i ako mi mozete rec koliko koja trosi i koliko 6pin konektora treba za svako..??

isto ako moze neko rec mi na pp kako dodjem(javnim prijevozom) od maksimira do diskonta24 odnosno future bio bih zahvalan..

EDIT:narucio bih ja da mi donesu ali nemam karticu nazalost..:(((

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 17:44 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa prema ovome je HD7770 jača !

HD7770 trosi cca.max. 80W i treba joj jedan 6 pinski PCI-E konektor !

GTX650 trosi cca. max. 64W i treba joj također jedan 6 pinski PCI-E konektor !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Koju graficku karticu preporucate da uzmem na ovu konfiguraciju:

PROCESOR: Intel CORE 2 DUO E8400 @ 3.0 GHz

MBO: Gigabyte EP35-DS4

HDD: 500GB + 250GB

NAPAJANJE: Fortron Blue Storm 500W

MEMORIJA: 2GB x 2GB DDR2 @ 800 MHz

MONITOR: 24" Acer LED S243HL - Full HD

Trenutno je na ovoj konfiguraciji ATI Radeon HD4850. U cilju mi je pojacati računalo u svrhu gaminga, a posto nisam proucavao hardver jako dugo, treba mi mala pomoć. :)

Dakle koju grafičku karticu da uzmem, a da izvučem maximum iz ove konfiguracije (i dali da uopce uzimam novu za ovo racunalo)? Koji su vasi savjeti i preporuke?

Ako imate jos koji savijet koju komponentu zamijeniti boljom slobodno predložite!

Komp bih kupio kompletno novi nakon nekog vremena, a ovu konfu bi dao djevojci, tako da bi htio izvuci iz ovog racunala sto je vise moguće. Sto se tice novaca kojim raspolažem, nije previse bitno koja je cijena, bitno je da je grafa taman te jacine da mi ne dolazi do bottlenecka. I kupio bih rabljenu karticu.

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 13:20 (zhaccc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

HD7750 1GB GDDR5 ! Pogledaj dal mozes naci rabljenu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ovu rabljenu je gotovo nemoguće naći... Ima li možda neka više mainstream koju cu lakse naci rabljenu?

13 godina
protjeran
zhaccc kaže...

Koju graficku karticu preporucate da uzmem na ovu konfiguraciju:

PROCESOR: Intel CORE 2 DUO E8400 @ 3.0 GHz

MBO: Gigabyte EP35-DS4

HDD: 500GB + 250GB

NAPAJANJE: Fortron Blue Storm 500W

MEMORIJA: 2GB x 2GB DDR2 @ 800 MHz

MONITOR: 24" Acer LED S243HL - Full HD

Trenutno je na ovoj konfiguraciji ATI Radeon HD4850. U cilju mi je pojacati računalo u svrhu gaminga, a posto nisam proucavao hardver jako dugo, treba mi mala pomoć. :)

Dakle koju grafičku karticu da uzmem, a da izvučem maximum iz ove konfiguracije (i dali da uopce uzimam novu za ovo racunalo)? Koji su vasi savjeti i preporuke?

Ako imate jos koji savijet koju komponentu zamijeniti boljom slobodno predložite!

Komp bih kupio kompletno novi nakon nekog vremena, a ovu konfu bi dao djevojci, tako da bi htio izvuci iz ovog racunala sto je vise moguće. Sto se tice novaca kojim raspolažem, nije previse bitno koja je cijena, bitno je da je grafa taman te jacine da mi ne dolazi do bottlenecka. I kupio bih rabljenu karticu.

Unaprijed hvala!

mislim da je za tebe hd 6770 je za tebe najbolja - jaka je kao i hd 7750 ali mozes naci polovnu vec za nekih 550 kn - također za tebe je u igri i hd 5770 koju mozes naci za neikh 500 kn a slabija je tek 1-2 FPS od hd 6770 i hd 7750 - sa time da njih ima vise u oglasima pa mozda nađes i za 450 kn - naravno kroz pregovaranja - jedan na njuskalu prodaje Vapor X hd 5770 - to uzmi radije nego neke modele 6770 ili 7750 jer ta Vapour X je najbolja 5770 kartica - ja je nisam imao ali ju svi hvale - tiha, brza, dobro se kloka, hladna - 

13 godina
protjeran

imao e8400@3.8ghz i max kaj je taj proc drzao bila je hd6770 sve iznad toga kaj sam probao katastrofa apsolutno nikakvog pomaka u brzini...

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Stjepanj kaže...

imao e8400@3.8ghz i max kaj je taj proc drzao bila je hd6770 sve iznad toga kaj sam probao katastrofa apsolutno nikakvog pomaka u brzini...

Normalno kada je procesor bottleneck.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
13 godina
protjeran
zhaccc kaže...
Haf932 kaže...

Ovu rabljenu je gotovo nemoguće naći... Ima li možda neka više mainstream koju cu lakse naci rabljenu?

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-vapor-x-hd-5770-1gb-gddr5-oglas-6584104

evo nesto za tebe

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 15:43 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan

http://protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx3d-hd4850-1gb-ddr5-hdmi-256bit/55356

kontam si da ovo kupim.... krepucnula stara a nema se keša.... i jel tko od vas kupovao kod ovih ( protis)  jel ima kakvih dojmova 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
loodonja kaže...

http://protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx3d-hd4850-1gb-ddr5-hdmi-256bit/55356

kontam si da ovo kupim.... krepucnula stara a nema se keša.... i jel tko od vas kupovao kod ovih ( protis)  jel ima kakvih dojmova 

imao tu grafu - ako ces novo iskljucivo - ovo ti je najbolji izbor - jso se dobro drzi - zilava grafa

14 godina
neaktivan
zhaccc kaže...

Procesor će biti mali bottleneck, clockaj ga do koliko ide na toj ploči. Uzmi ovu Sapphirku  HD6850 1GB, za 650Kn sa 8-mjesečnom garancijom je odličan izbor.

Ukoliko ne želiš nikakav bottleneck ova Vapor-X HD5770 koja bi bila u rangu spomenutih HD6770/7750 za 550Kn, ili ova za 500Kn ako ga uspiješ nagovorit da ti ju pošalje poštom.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
neaktivan

Koju grafičku preporučate,do 1000kn (a da može solidno držati nove igre tipa BF3,AC3 itd.)

Evo mojih konfa PC-a : 

AMD Phenom 9650 Quad Core 2,30 GHz

4GB RAM-a

ATI Radeon 4800 HD Series (trenutna grafa -novije igrice štekaju, i to na low)

Monitor-  BenQ G2000W (Analog)

Pozdrav!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imat sve komponente pod moj pc, htio bih preči na neku jaču grafu, do jedno 800, 900 kn. Šta preporučate?

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Imat sve komponente pod moj pc, htio bih preči na neku jaču grafu, do jedno 800, 900 kn. Šta preporučate?

Sapphire HD7770 1Gb GHz Ed.

12 godina

Htio kupiti vtx 3d 4850 ali cijena je skočila na 550 kn pa mi treba do max 500 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonyvg kaže...

Koju grafičku preporučate,do 1000kn (a da može solidno držati nove igre tipa BF3,AC3 itd.)

Evo mojih konfa PC-a : 

AMD Phenom 9650 Quad Core 2,30 GHz

4GB RAM-a

ATI Radeon 4800 HD Series (trenutna grafa -novije igrice štekaju, i to na low)

Monitor-  BenQ G2000W (Analog)

Pozdrav!

Procesor ti baš i nije za nove igre. Bolje za te novce promijeni procesor (i ako moraš matičnu i ram tj ako ti na trenutnu matičnu ne paše Phenom II x4).

Ako i kupiš grafičku neku jaču razliku nećeš osjetiti - trenutni procesor ti je blago usko grlo trenutnoj grafičkoj, a kamo li nekoj novoj.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
14 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Htio kupiti vtx 3d 4850 ali cijena je skočila na 550 kn pa mi treba do max 500 kn

Protegni se tih 50Kn, isplati se. Za 500Kn dobiješ dosta slabiju HD6670.

14 godina
hrčak kaže...

a koje komponente imaš, rezoluciju monitora i najbitnije, napajanje, jer ta 4850 ždere struje strašno. najbolje bi bilo da se istegneš do 7750 , dx11, troši 3x manje struje

13 godina
neaktivan

Pozdrav, konfiguracija pod Moj PC. Molim preporuke - grafička ATI za novije igre (Far Cry 3, BF3 i ostale) do max 800 kn.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 1:03 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 1:01 (PR0MATRAC).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice