Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.995.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
didoni kaže...

gospodo pomoć!

odlučio sam osvježiti komp novom grafom, pa vas molim da pomognete oko izbora. konfa je slijedeća

CPU quad q9550 2,83GHz

4gb DDR3

GA-x48T-DQ6

do sada sam imao ATI RADEON HD 4850 512 DDR3 2 kom

Što predlažete i thx unaprijed

koliko novca?

14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Malo skuplje

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9712

I jeftinije

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051800005995

Na kojoj rezoluciji igraš?..Koje napajanje imaš i koliko novaca bi dao za grafu..:)

Steve Jobs..Hvala ti!!...Bez tebe nebi imali ono što sad imamo...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

igram na full hd, napajanje mi je 650 W, a htio bi optimalnu karticu da ne bacam previše love (mislim da mi je skuplja prihvatljiva što se tiče love), jer čitam na forumu da iz prejake kartice neću moći izvući maximum zbog nedovoljno jakog procesora.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
didoni kaže...

gospodo pomoć!

odlučio sam osvježiti komp novom grafom, pa vas molim da pomognete oko izbora. konfa je slijedeća

CPU quad q9550 2,83GHz

4gb DDR3

GA-x48T-DQ6

do sada sam imao ATI RADEON HD 4850 512 DDR3 2 kom

Što predlažete i thx unaprijed

koliko novca?

do nekih cca 3000 kn

13 godina
neaktivan

3000kn? tu se da dosta jaka upiknut

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
didoni kaže...
MARKOZD15 kaže... 

do nekih cca 3000 kn

Evo, tu ti kolega prodaje Gainward GTX 580 GOOD za 2.600Kn.

Tiago Busques, con mucho gusto! ;-)
13 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

to su cca financije, ali mene zanima optimalna kartica obzirom na ostatak konfe, znači da ne kupim bijesnu karticu ako mi je ostatak kompa neće moći dovoljno podržati. Eventualno bi dokupio još 4 gb rama.

14 godina
odjavljen
didoni kaže...
MrXleader kaže...

to su cca financije, ali mene zanima optimalna kartica obzirom na ostatak konfe, znači da ne kupim bijesnu karticu ako mi je ostatak kompa neće moći dovoljno podržati. Eventualno bi dokupio još 4 gb rama.

još 4gb rama je preseravanje da izvinete, rađe kupi aftermarket cooler, dobro clockaj procesor i ubaci hd 6950. za ovu gtx 580 neznam bili ju proc iskoristio.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
didoni kaže...
MrXleader kaže...

još 4gb rama je preseravanje da izvinete, rađe kupi aftermarket cooler, dobro clockaj procesor i ubaci hd 6950. za ovu gtx 580 neznam bili ju proc iskoristio.

thx, znači i tvoja je preporuka hd 6950, a koji cooler preporučuješ

14 godina
odjavljen
didoni kaže...
MARKOZD15 kaže...
didoni kaže...
MrXleader kaže...

thx, znači i tvoja je preporuka hd 6950, a koji cooler preporučuješ

pripazi da je hd 6950 sapphire DUAL VENT VERSION! cooler za proc ovaj ili ovaj

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 21:58 (MARKOZD15).
13 godina
neaktivan

Ima li netko iskustva sa ovom grafom -- ZOTAC GeForce GTX 560 Ti AMP Edition ako je bolja po performansama od trenutne koje imam XFX 6850 uzeo bih je

Intel je za prave jebače i znalce!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 21:58 (Viator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Viator kaže...

Ima li netko iskustva sa ovom grafom -- ZOTAC GeForce GTX 560 Ti AMP Edition ako je bolja po performansama od trenutne koje ima XFX 6850 uzeo bih je

po performansama je bolja, na kojoj rezi igraš?

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Viator kaže...

Ima li netko iskustva sa ovom grafom -- ZOTAC GeForce GTX 560 Ti AMP Edition ako je bolja po performansama od trenutne koje ima XFX 6850 uzeo bih je

1680x1050 i na 1920x1080 ako ne pregrijava

14 godina
Viator kaže...

Ima li netko iskustva sa ovom grafom -- ZOTAC GeForce GTX 560 Ti AMP Edition ako je bolja po performansama od trenutne koje imam XFX 6850 uzeo bih je

Da,bolja je.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
odjavljen
Viator kaže...
MARKOZD15 kaže...
Viator kaže...

zasada ne mijenjaj ništa, još ta grafa dere na full hd-u, razliku bih osjetio, ali uvijek postoji ''ali''..

14 godina

Marko tako je.Ne isplati se mijenjati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Viator kaže...
MARKOZD15 kaže...
Viator kaže...

zasada ne mijenjaj ništa, još ta grafa dere na full hd-u, razliku bih osjetio, ali uvijek postoji ''ali''..

Igram trenutno Deus Ex HR,Withcera 2 na full hd mjereno sa FRAPS-om min je išlo oko 47fps 2xAA.4AF.SSAO,Tesselation kartica se zagrije na max 48-50C a onda mi cura počne igrati Simse 3 tada nastane show program temperature preko 65C

14 godina

Viator to su super temperature.Ako ti smetaju te temperature pojacaj fan speed jos malo.Nemas potrebe kupovati novu karticu.

2 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

koji ste vi sretnici, imate hd 6850, ja skupljam novce za nju, trenutno imam 600kn, jedva čekam da ju kupim. zbog čega uopće pomišljate mijenjati tu grafu?

{#} for {#}

1 0 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...

koji ste vi sretnici, imate hd 6850, ja skupljam novce za nju, trenutno imam 600kn, jedva čekam da ju kupim. zbog čega uopće pomišljate mijenjati tu grafu?

{#} for {#}

Mozda ja i prodam svoju ako upadnem u novce,ako do tada ne kupis.Prodat cu ju jeftinije jer nemam garu,dobio sam ju na poklon.

14 godina
odjavljen

razmislit ću još, hvala ti zohare car si ;)

samo me zanima na koje bi taktove išla ova asusica pod moj pc? problem nastaje u tome jer ne mogu kontrolirati brzinu venta na njoj te je stalno na 35%, a temperature su na 45° u idle-u.

ako zna itko koji je vrh dokle b išla bio bih zahvalan ;) i kako da mijenjam brzinu venta?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
MARKOZD15 kaže...

{#} for {#}

Mozda ja i prodam svoju ako upadnem u novce,ako do tada ne kupis.Prodat cu ju jeftinije jer nemam garu,dobio sam ju na poklon.

pare nisu problem, para se nema ;)

13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Viator to su super temperature.Ako ti smetaju te temperature pojacaj fan speed jos malo.Nemas potrebe kupovati novu karticu.

U BIOS-u je stajalo pod opcijom "minimum duty cycle   =   20" pretpostavljam da je fan spuštao brzinu do 20% svojih okretaja,postavio sam da ide na 100% ako temp prejde 45c.

Sreća nema vezes time,ja radim na 4 posla,1 za stalno 2 na određeno 3 vanjski honorarac i 4 na crno

14 godina
MARKOZD15 kaže...

samo me zanima na koje bi taktove išla ova asusica pod moj pc? problem nastaje u tome jer ne mogu kontrolirati brzinu venta na njoj te je stalno na 35%, a temperature su na 45° u idle-u.

ako zna itko koji je vrh dokle b išla bio bih zahvalan ;) i kako da mijenjam brzinu venta?

Trixx ili MSI Afterburner za vent probaj koristiti a za max oc provjeri na netu.

14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
MARKOZD15 kaže...

Trixx ili MSI Afterburner za vent probaj koristiti a za max oc provjeri na netu.

probao oba, ne ide :( ajde idem pogledati. javim se ako zatrebam pomoć.

edit: probao msi afterburner, trix mi ne podržava :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 22:28 (MARKOZD15).
14 godina
odjavljen

http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/asus_en9800gt_512mb_pci-e/3

na ovom reviewu sam vidio za oc, ali me zanima zbog čega mi neće promijeniti brzinu venta? ajde molim vas ako netko zna da mi javi, hvala ;)

0 0 hvala 0
14 godina

Evo probaj sa ovim fan speed mijenjati pa javi.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

probao taj evga, neće isto kao i u ostalim, rivatuner, msi afterburner...

neznam u čemu je problem, čak sam probao instalirati drivere od asusa, ali ista stvar.

0 0 hvala 0
14 godina

Mora moci,nesto krivo radis.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@MARKOZD sutra idem da pogledam XFX AMD RADEON HD 6950 ako je kupim prodati ću ti ovu svoju za 600kn ima garanciju kupljena je zajedno sa konfiguracijom prošlu srijedu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice