Sapphire 5850 problem

poruka: 1
|
čitano: 428
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sapphire 5850 problem

Imam navedenu graficku karticu vec dosta dugo vremena no problem je sto u idle-u temperatura raste na preko 70C bez da se ventilator pocne vrtit brze te to rezultira ili restartanjem racuanala (rijede) ili jednostavno da nakon sto ostavim komp da stoji nakon sto se vrati bude smrznut.

To sam primjetio s GPUz nakon sto sam stavio da mi sprema temperature u txt file te sam nakon toga instalirao Sapphire Trixx i namjestio custom brzinu ventilatora, znaci namjestio sam da prije nego sto dode na 70C pocne ubrzavat vent jer sam primjetio da je na 70C kriticno. 

Sad, posto je ventilator poceo krepavat i kada dode iznad 90% (iako mi nije jasno kako se uopce toliko grije jer se to prije nije dogadalo) pocne drndat (ne znam kako da se izrazim) to jest trest ko da ne ide samo u krug vec i gore dolje.

Moguca rjesenja koja mi padaju napamet je promjenit termalnu pastu, ali posto mi je sve ostalo u kompu tiho mislio sam mozda promjenit cijeli hladnjak. 

http://www.links.hr/?naziv=hladnjak-arctic-cooling-accelero-s1-plus-za-vga-pasivni&option=artikl&id_artikl=050.909.183 razmisljao sam o ovom + neki tihi vent 12cm (ili mozda 2? ali to mi se cini previse) 

pa me zanima sto vi mislite u cemu je problem? jel to drivera (imam CCC 14.4) posto bez trixxa ne povecava brzinu venta a i ne bi se smjela toliko u idle-u grijat ili je hladnjak i ventilator koji krepava problem? ili termalna pasta rijesila sve? 

unaprijed hvala!

EDIT: stavio sam Arctic cooling Accelero S1 plus + sharkoon ventilator spojen na potenciometar i kada se vent vrti na najmanje temp u Idle-u je 30C i super tih je

Ako itko ima pitanja vezano za hladnjak i ovu graficku slobodno neka pita... (mal je zeznuto stavljanje onih malih pasivnih na memoriju te ih na kraju nisam stavio vec sam vratio onaj dio originalnog hladnjaka sto je sluzio za hladenjenje memorije i naponskog regulatora)

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 18:26 (ShadoW).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice