Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.635
|
čitano: 1.496.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Hej, pozdrav svima.

Nedavno sam si složio konfiguraciju s powercolor rx 9060xt 16 gb u paru s ryzen 7 7700 i 32 gb RAM i 1tb SSD.

Pitanje za znalce,

postižem jako dobar FPS, okvirno 120 FPS-a pri 1440p, recimo u Borderlands 3, cyberpunk...

Ne koristim upscalere za konkretno ta dva naslova.

Događa se to da iako imam 100+ FPS, ali mi djeluje jako LAG-avo, kao da gledam neki slideshov na 24FPS-a, gotovo da te zaboli glava od gledanja toga, ne možeš se nikako uživit u ono što igraš/ gledaš.

To recimo nisam primijetio s gtx 1080ti, sve je djelovalo baš glatko, jer da nije, naravno da bih primijetio kao što i sada primijetim. Naravno, bio je manji FPS/ rezolucija ali opet. 

Probao sam Vsinc on/ off, 60/30 FPS lock/ unlock unlimited, Antilag ON/OFF, razne različite rezolucije i svašta nešta.

Sad ovako napamet kad pišem s drugog računala ne znam o kojim je točno driverima riječ.

Kao display koristim TV, 65", ima gaming mode radi nižeg input laga, freesync je isto uključen.

Evo, ako ma tko što pametno za napisat, hvala unaprijed 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Da ti nije Refresh rate ostao na 30Hz u postavkama u Windowsima?
16 godina

Isssse, pa jel to moguće. Ajde baš provjerim kad dođem s posla. Mislim, ne bi smjelo...

7 godina
Haha, meni redovno TV spusti refresh rate kad spojim komp na njega. Monitori ne, ali TV uvijek. Ako je na 30Hz, dzaba freesync.
16 godina

Ajde baš provjerim kad dođem kući. Hvala na prijedlogu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma nešto do TV-a je sigurno, odnosno do postavke vezane za tv, kako je gore sugerirao kolega. 

itomic009
16 godina

Ponovio sam test kao zwer na bf6 1440p ultra razlika nam je 15% average, prvi put 25% razlike imao sam agašen boost na gpu sad je na default kao i cpu.Ma ovo sam ovde krivo postao ali ok jer se radi koliko postavke na gpu znače.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 14:56 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Pozdrav, vrijeme je za upgrade graficke, uzeo sam prije koji tjedan jace i novo Seasonic napajanje 1000W ATX 3.1 i sad gledam da li uzeti Radeon 9070XT koja mi je favorit ili RTX 5070 TI, ali kad vidim onaj konektor zaboli me glava. Citao sam po netu da ako koristim izravno 16 pin konektor od napajanja i ne adaptere da je sigurnije, ali nekako ne vjerujem tome. Sto bi vi uzeli, gledam ukratko samo te 2 graficke, to je neki budget? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tesko je reci ali mozda bolje ici na radeon. 

17 godina
Ja sam išao na radeona radi straha od tog kabela, i 200e vise cijene.

Sada pošto se razlika smanjila da imam opet isti odabir bi uzeo nvidiju jer većina igri ima dlss4, dok na amd svaku igru moram prckat po optiscaleru da dobijem fsr4.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

vidim da imas Red Devil, kako si zadovoljan sa grafom, bas nju gledam

16 godina
JuXo kaže...

Pozdrav, vrijeme je za upgrade graficke, uzeo sam prije koji tjedan jace i novo Seasonic napajanje 1000W ATX 3.1 i sad gledam da li uzeti Radeon 9070XT koja mi je favorit ili RTX 5070 TI, ali kad vidim onaj konektor zaboli me glava. Citao sam po netu da ako koristim izravno 16 pin konektor od napajanja i ne adaptere da je sigurnije, ali nekako ne vjerujem tome. Sto bi vi uzeli, gledam ukratko samo te 2 graficke, to je neki budget? 

Koristim kabel koji sam dobio sa napajanjem i nemam problema sa svojom 5070ti.

Onu troglavu nakaradu ne bi koristio na tako skupoj kartici.

17 godina
JuXo kaže...

vidim da imas Red Devil, kako si zadovoljan sa grafom, bas nju gledam

grafa je izvrstna sta se tice performansi i tisine

cak radi na vecem taktu nego deklariran mislim da je 3060 deklariran, a uredno ide na 3200 u igrama bez ikakvog prckanja po postavkama

jako je tiha, cak i pretiha, ne vidim razlike izmedu 2 biosa, mislim da radi na 1300 rpm na oboje sta je necujno, pa sam stavio da ima jedan profil na 1600 na laganom undervoltu i 10% boostu. ide i na veci undervolt koji radi u nekim igrama, au nekima ce se rusiti, ali sintetiku uredno prolazi

ljetni profil je bio -30 power i 1100 rpm pri 220v da mi ne grije sobu i isto dobre performanse, ako ti ne fali tih 10 fpsa sta izgubis

jedina rusenja sam imao kada sam promjenio procesor+maticnu memoriju i onda mi nije dobro radio na novijim driverima nego sam koristio(i dalje koristim) one iz 5og mjeseca koji rade bez problema

jedini nedostatak je ta (ne)podrska FSR4 u igrama, ali mozes kosrititi optiscaler, koji treba 2 minute da postavis i zaboravis nakon pokretanja igre prvi puta

17 godina
JuXo kaže...

Pozdrav kolega, ne brini se zbog konektora, neki modeli rx 9070xt ih također koriste....Taichi i Nitro+ Ništa se tu loše sa tim karticama na tom konektoru nebude desilo sa ili bez adaptera....

Uzmi si onu koja ti je draža, kvalitetnija i cijenom prihvatljivija....sa oboje budeš zadovoljan....uzmi u obzir i monitor kakav imaš.....sa freesync, gsync ili ti je pak svejedno jer imaš oboje.

Uglavnom kako god budeš sigurno zadovoljan.

12 godina
JuXo kaže...

Slican "problem", doduse kompletno sam odustao od AMDa zbog ovog fijaska nedavno sa maintenance mode pa izvlacenja, a od RTXa i super verzija nista pa... Radije sad pricekaj BF i ganjaj neku 5070ti (smao ne shadow 3x ili ventusa).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice