Eto kada su se ujedinili recenzenti i aktivno posrali zelene i crvene za muljanje javnosti 8gb karticama rezultiralo je katastrofalnom prodajom 8gb modela. Možda ipak nije sve besmisleno?
u pravu si, nije besmisleno. njima. nama je. meni je.
sto je ta ujedinjena fronta recenzenata konkretno postigla? katastrofalna prodaja 8gb modela po suludim cijenam u korist povecane prodaje 12 i 16gb modela po jos ludjim cijenama?
kako je to win situacija za prosjecnog korisnika? kako je to ista drugo osim navodjenja vode na mlin proizvodjacima da se kupuju skuplji modeli?
da je to rezultiralo drasticnim pojeftinjenjima svih modela, ja bih priznao da taj sav rant ima smisla, ovako, sorry, to je sviranje kurtzu, od kojeg korist imaju samo ti "recenzenti" i posljedicno proizvodjaci kartica.
mozda neces vjerovati, cilj proizvodjaca nije da ima 98% udio u prodaji najjeftinijih entry modela i 2% u medium i high segmentu, vec obratno.
stvarno vjerujes da u nvidii i amd-u gorke suze liju jer je opala prodaja najjeftinijeg segmenta, a povecala se prodaja u ostalim? eno, mise placaju, samane zovu da se narod opameti i ponovo pocme kupovati najjeftinije modele :)
paranoja? mozda, ali jednostavno, kriticko razmisljanje jasno govori kome sve to ide na ruku a to nisu kupci, nismo ti, ja, on.....
e sad, ako ti i dalje nije jasno da nisi nista profitirao od toga, i da je ovo sve pisanje uz vjetar koje ce posljedicno donjeti samo jos vise cijene kartica, ne zelite 8gb za 400e...nema problema, evo vam 16gb za 800e, nema jeftinije kartice..... e jbg onda....
Naravno da ima, 9070XT:
https://www.notebooksbilliger.de/xfx+radeon+rx+9070xt+quicksilver+gaming+16gb+white+881766
znaci, zelis reci, cijena te kartice je direktna posljedica gore navedenog? koliko je bila prije?
i iskazana cijena je s njemackim pdv od 19%, bez shippinga. dodaj razliku pdv, dodaj shipping, imas pravo, nije 800 nego 750e... nije kakica nego se netko pokakao....