Ti nisi napisao jednu istinitu rijec u svih ovih 10+ stranica. I vidi se iz kolicine lazi koje pises da uopce nemas pojma o cemu pricas, pocevsi od onih ChatGPT laznih tvrdnji i usporedbi pa do "12GB", sto btw nije tipfeler nego neznanje. A i tvojih 4k 100+ FPS kojih stalno spominjes je isto ekstremna laz, osim mozda za esports naslove stare 10+ god na Low postavkama. Ajde odi upali Cyberpunk (koji je isto btw star 5 god) ili bilo koju moderniju iole zahtjevniju igru na visokim postavkama pa da vidimo. Zapravo, ne trebas jer je hrpa ljudi to napravila i rezultata je pun youtube, ali siguran sam da svi lazu a ti si u pravu jer pokreces Barbie Island 2 u 100 fps na 4k s Ultra Performance DLSS i FG.
Znam da ti nije lako sto nemas za bolju karticu pa moras gledati nazubljenu sliku s 2 minute input laga i spustati drasticno postavke pa se opravdavati da je to "optimalno" gaming iskustvo, al jbg, primi se posla umjesto da trosis dane pisanjem lazi i trollanjima po forumu.
Brojke ne lažu. Sve high details, rijetko tu it amo spuštanje detalja. Mora da boli kad se neko igra sa ovim rezultatima za 350 eura, a nije dao 850. Nema drugog objašnjenja, neznam šta te žulja točno u životu da imaš toliku averziju i srđbu?
Zuljaju me lazi, jer cijelo vrijeme pricas 4k 100+ FPS bez da kazes o kojem se naslovu radi, kojim postavkama itd.
Pogledao prvi video i odma uvidio da... surprise surprise... izmisljas. Znaci RT skroz off, postavke smanjene, Performance DLSS, igra izgleda ko drek, i sa svim tim i dalje nije 100 fps nego 80, dakle nekih 40-50 nativnih FPS. Drago mi je da se tebi svida, al usporedi sa npr
https://www.youtube.com/watch?v=YWuwvfTfONc
Dva totalno razlicita svijeta. Ne znam zasto ti je tesko prihvatiti cinjenicu da s "budget" karticom imas "budget" iskustvo i pokusavas cijeli svijet uvjeriti u nesto sto nije istina.
Ostale necu ni gledati jer nema smisla, ali npr Days Gone 60 fps s FG je ono... svakom normalnom neigrivo jer je to nativnih ~30 fps i ogroman input lag plus stutterfest. Pravo "optimalno" gaming iskustvo
Rekao sam 2k/4k od 60-144 fps'a, šta nije jasno, ako mi igra izgleda loše prebacim na 2k, napičim ultra detalje, dlss quality ili bez i kartica drma dosta dobro. Samo u cyberpunku izgleda drek kad se nafrlji sharpness i stavi dlss performanfce, ali opet nije to toliko loše da ne opravda cijenu od 350 eura vs 1000 eura. Da je 500-600 ne bi ni a rekao. Uz igranje sa postavkama može se dobiti stvarno dobar rezultat, i gdje je slika dobra i gdje je dosta visok fps. Novi doom, tiny tina, los 1 i 2, Uncharted, izgledaju fantastično, ako ćemo uzet igru Cyberpunk i prema tome sudit tu karticu onda to nema smisla. Lag nisam osjetio uz fg, možda extra mali u novom doom'u ali sam ga isključio i igrao na 90-100 fps'a i igra daleko bolje izgleda na dlss up nego cyberpunk, ne kuži se upscaling kako je kolega forumaš rekao.
Izgleda kriminalno lose. Pogotovo ako jos spustis rezoluciju na 2k, ja doslovno radije ne bi igrao nego igrao tako. Tako da radis ti bome itekakve kompromise da bi igrao "za 350 EUR". Spustanje postavki, spustanje rezolucije, DLSS Performance ili Ultra Performance, sve da bi se dobio neki mizerni "pravi" (upscaleani) FPS i onda nakalemljen FG na to, iako i ptice na grani znaju da FG ima smisla tek ako imas minimalno 60 pravih FPS. Super ako je to tebi prihvatljivo, al tu si iznimka jer rekao bih da bi se vecina slozila da je iskustvo katastrofalno a ne "optimalno" i "best buy" kao sto ga ti opisujes vec 10 stranica.
Ok, nekom loše nekom super, za 350 eura više nego fantastično, to nisu itekakvi kompromisi, to su takvi sitni kompromisi da nebi vjerovao, mislim da nisi probao izvuč maksimum iz tih kartica, malo se poigrao sa njima i ispada sad da svatko sa 3060/ti, 4060/ti imaju užasna i traumatska iskustva, a najprodavanije kartice, pa da im je katastrofalno i traumatsko iskustvo nebi većina to pokupovala.
To je razlika u kvaliteti slike možda do 10 % sa dlss'om of /on, netko dramatizira, netko ne, ti ga bogami dramatiziraš, ti samo imaš nešto izraženiju averziju ili ocd prema tome i spadaš u jako malu skupinu gejmera. Nije isto spuštanje rezolucije sa 2K na full hd ili sa full hd na720p itd i sa 4K na 2K, sorry, veeelika i ogromna razlika u kvaliteti, ja nikad nisam skinuo rezu sa 4k na full hd jer je kartica jaka. 2K na 4k tv'u od 75" i dalje izgleda fantastično.
Nešto malo bolja slika mi ne opravdava cijenu od 850 ili do 3600 eura, sorry. Dijagnoza: pretjerana fobija od upscalinga i fejkfrejmova koja košta. "Rdr2 preodvratno mutan". Kolko ih se prodalo samo na playstation'u? Ne paše mi ovo ne paše mi ono. Ok, al zato su i nabili takve cijene takvima. Ja nesmijem uzet 4060ti 8gb na neki period, vidjet ako zajebava, prodat i kupit 16 gb, to je neizvedivo ili šta i reć da je best buy za 350 eura.
Postigni ti takve rezultate sa drugom karticom od 350 eura, 2K/4K 60-144 fps'a, nemožeš (Prije 4-5 mjeseci). Možeš i bolje al za 850, moje mišljenje previše i neisplativo, to je moje mišljenje i amen ili prihvati ili se raspravljaj. 90% ljudi nemaju takve fobije i preferencije, kažem opet, rijedak si slučaj, nije da vas nema, ima ali rijetko. A ono šta je tužno šta ti isto moraš upalit dlss tu i tam sa 5070ti.
Kolko vidim imaš 2 monitora jedan 27" 2k i 1 full hd, tolka picajzla a ne igra se na 4k? Čudno. Nisi se susreo sa spuštanjem reze sa 4k na 2k, nego sa 2k na full hd, normalno da igre na toj rezi izgledaju loše. Ja sam zadnji full hd monitor imao mislim 2017/18. Ja spuštam neke igre na tvoju nativnu rezu od 2K, znači izgleda jako dobro.
My 2 cents.
Ne igram na 4k bas zato sto grafa nije dovoljno dobra da to vrti bez kompromisa. Radije 2k i max detalji i 120+ *stvarnih* FPS nego 4k i kompromisi. Spustao rezoluciju nisam nikad i necu. DLSS palim ionako u skoro svim naslovima, al Quality/ Balanced, jer vecina modernih igara je i napravljena s DLSS na umu i doslovno su odvratno mutne bez toga radi forsiranog TAA. Ne znam zas uopce pisem ovo posto ne znas sta znaci ijedan od tih pojmova, mozda ti Chat GPT objasni 10% tocno.
I razlika 10% u kvaliteti lol, my ass. Pa samo usporedi svoj Cyberpunk video i ovaj kaj sam ja linkao na max postavkama, doslovno se tesko uopce skuzi da se radi o istoj igri, razlika je jedno 47 kategorija. Ak ti imas 150 dioptriju da ne vidis tu razliku, nemaju svi. Iskustvo nije "nesto malo bolje" nego je bolje onolko kolko vise platis, pa i vise. Opet, ak si ti zadovoljan s ovim, super, meni je to apsolutno neigrivo i radije se ne bi igrao uopce ili bi postao mobile gamer. Igras se na teskom budzetu i takvo ti je iskustvo, koliko god ti copeas.