Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.865
|
čitano: 1.106.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
ibme74 kaže...
Cryogenic kaže...

Stavljaš riječi u usta, to moje riječi nisu, i još uspoređuješ kupce 5070ti, 5080 sa sobom fejfrejmozemljašem, pa nisu svi takvi fejkfrejmofobi, neznam zašt ih stavljaš u istu rečenicu, pa nisu svi ko ti. Neko se opusti i igra za malo para, neko kao ti ima fobiju od fejk frejmova jer igra "prodiše"  pa iskešira 800 eura jbg. Vidim ta fobija dosta košta, malo je preskupa. A itekako se možeš naigrati sa  4060ti na 4k i to sa 8gb. Novi Doom 4K - 100 fps'a, Cyberpunk 4k 85-110 fps'a. Brojke ne lažu. Ko o čemu, amd fanovi.

Jedino ako pričaš o low postavkama + dlss on.

Ako si ti zadovoljan tom karticom super za tebe ali nemoj molim te prodavati muda pod bubrege 

4k, sve high osim tri stavke na low, volumetrik neki drek, i još dvije stavke ne baš extra bitne za vizualni dojam, vidi se u mojem videu, dlss performance, 85-95 na otvorenom, cca 110+ u zatvorenom, ali da je i 60 fps'a opet dobro za 350 eura, nije 800+.

4 godine
Boris grozni kaže...
Koja se svrha pravdati covjeku koji ne kuzi lag dok se koristi fg, kupi si gtx 970 pa probaj ocigledno ti ne treba ta 5080 daj je nekome kome treba😂😁

Znaci ne mozes. To me zanimalo, hvala.

4 godine
Cryogenic kaže...
ibme74 kaže...
Cryogenic kaže...

Stavljaš riječi u usta, to moje riječi nisu, i još uspoređuješ kupce 5070ti, 5080 sa sobom fejfrejmozemljašem, pa nisu svi takvi fejkfrejmofobi, neznam zašt ih stavljaš u istu rečenicu, pa nisu svi ko ti. Neko se opusti i igra za malo para, neko kao ti ima fobiju od fejk frejmova jer igra "prodiše"  pa iskešira 800 eura jbg. Vidim ta fobija dosta košta, malo je preskupa. A itekako se možeš naigrati sa  4060ti na 4k i to sa 8gb. Novi Doom 4K - 100 fps'a, Cyberpunk 4k 85-110 fps'a. Brojke ne lažu. Ko o čemu, amd fanovi.

Jedino ako pričaš o low postavkama + dlss on.

Ako si ti zadovoljan tom karticom super za tebe ali nemoj molim te prodavati muda pod bubrege 

4k, sve high osim tri stavke na low, volumetrik neki drek, i još dvije stavke ne baš extra bitne za vizualni dojam, vidi se u mojem videu, dlss performance, 85-95 na otvorenom, cca 110+ u zatvorenom, ali da je i 60 fps'a opet dobro za 350 eura, nije 800+.

Ovo je brutalan value for the money ako gledas cisto frame. Jos ako uzmes u obzir da se radi o 4k, stvarno solidno. Uzivaj! :D

13 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Cak ne laze, ili bar ne u potpunosti: evo video 

Ide na nekih 50-65 fps na High postavkama na 4k. 40 fps na Very High postavkama.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Synthium kaže...
Boris grozni kaže...
Koja se svrha pravdati covjeku koji ne kuzi lag dok se koristi fg, kupi si gtx 970 pa probaj ocigledno ti ne treba ta 5080 daj je nekome kome treba😂😁

pa ono to je bilo prije jedno 15g ti bi sad video

ako ti se trazi imas tu na forumu i kakve veze ima gta s novigradom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 19:12 (Boris grozni).
4 godine
Boris grozni kaže...
Synthium kaže...
Boris grozni kaže...

pa ono to je bilo prije jedno 15g ti bi sad video

ako ti se trazi imas tu na forumu i kakve veze ima gta s novigradom?

Slusaj momak, lovacis tu po forumu vec godinama. Lupetas pizdarije samo da lupetas, trollas, napadas ad hominem, prcas i provociras. 

1. Novigrad je samo primjer toga da se graficka kartica mucila sa tada novim naslovima u full detaljima u 1080p. Logicno iz toga slijedi da naslov koji je portan na PC mozda godinu dana prije releasea kartice, ne moze biti pokrenut i izvođen na rezoluciji sa 4x vise pixela od tadasnjeg standarda industrije, kojemu je 970 primarno bila namjenjena, tj moze ali ne pod uvjetima pod kojima ti tvrdis da se moze.

2. Video koji benchmarka GTX 970 se moze bez problema naci na Youtubeu, jer se videi stariji od 5 godina ne brisu po defaultu. Ja sam loptu bacio tebi da ti nađeš video, jer si ti taj koji izmislja i pise gluposti i bajke a ne ja, pa je nekako teret dokazivanja vise na tebi nego na meni. Dok mi ne pokazes da je ovo moguce, seres.

Ne znam tocno zasto hranim trolla, ali neko ti mora rec da baljezgas bezveze i lazes.

Derailao si decku post gdje ti je rekao da njegov GPU nesto moze u 4k sa idiotarijom da to nije nista impresivno jer si bas ti vec igrao na 4k kad to nitko nije, i to sa grafickom koja definitivno to nije mogla tako kako ti kazes da je, cisto da bi covjeku napisao da njegov benchmark nije nista posebno, nego si poseban upravo i samo ti.

Ovo je kao da ja kazem da meni ne treba Lamborghini da odem 0-100 u 3 sec, jer ja sa svojim Peugeotom 208 mogu isto to u 4 sekunde. Vjeruj mi, 100% mogu! Ako mi ne vjerujes, kupi taj auto pa probaj, uspjet ce i tebi. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 19:22 (Synthium).
4 godine
Minneyar kaže...

Cak ne laze, ili bar ne u potpunosti: evo video 

Ide na nekih 50-65 fps na High postavkama na 4k. 40 fps na Very High postavkama.

Ma lose se full izvodi, lik je na kraju morao spustit grafiku na PS2 kvalitetu da bi dobio 40-ak fps, iskreno iznenadilo me sto je to uopce uspio, ali nije stabilno i nije uopce preporucljivo. Rezolucija se ne bi nikad trebala podizati po cijenu spustanja svih drugih grafickih detalja na tako niski level, jednostavno sjebava cijeli point visoke rezolucije.

Najvise me nanerviralo sto netko zeli podijeliti srecu oko neceg sto je kupio/la, i objasniti value for money koji ta osoba vjeruje da je tu dobila, a realno je. Dođe on, napise ja sam to isto radio prije 10 godina sa nekom x, y konfiguracijom, a cinjenicno stanje toga je upitno at best.

10 godina

Ja ni ne znam kaj je dlss i fsr, upalim igru i igram se, niš ne diram po postavkama. 

Taraba WoW
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

E pa to je problem sta biseri poput Cryogenica pricaju doslovno gluposti u smislu ne treba nikom nista bolje od 4060 Ti, vec je ispao klaun kad je kontrirao citavom forumu i tvrdio da je to best buy grafa na trzistu, i redovito se kunu u kojekakve fps brojke, ali ne spominju kolko su morali smanjiti detalje, ukljuciti framegen i zubati Ultra Performance ili Performance DLSS paliti. Skola od koznatog, RTX 5070 = RTX 4090  samo na jednoj sve popalis a na drugoj pogasis, i da vidis, iste!

Moj PC  
1 1 hvala 0
4 godine
Taraba kaže...

Ja ni ne znam kaj je dlss i fsr, upalim igru i igram se, niš ne diram po postavkama. 

Iskreno mozda i najpametnije da se ne lazemo 

14 godina
Mauro kaže...

Ja pisem o OSOBNIM iskustvima, dakle igrao Diablo 4 i na RTX 3060Ti, i na 7800XT i na RTX 4070 Ti Super.

Ti mi kontriras kao da nisam u pravu koristeci video tamo nekog random lika sa YouTube-a. Osobnog iskustva imas nula.

Mogao si usput linkati i video koji dokazuje da je zamlja ravna, ima ih na YouTube-u podosta...

I kako da te onda netko uzme za ozbiljno, nije ni cudo da se svi na forumu sprdaju sa tobom i tvojim nebulaznim tvrdnjama oko performansi RTX4060Ti 8GB na 4k rezoluciji.

Zanimljivo kako tvoje osobno iskustvo automatski poništava sve druge izvore, testove i mišljenja osim tvog. Više ego razgovara nego nešto argumentiraš. Diablo 4 na više kartica ne znači da si apsolutna mjerodavna istina. Benchmark testovi postoje s razlogom, da ne bi sve ovisilo o 'osjećaju' jednog čovjeka. Ja neznam šta te zasmetalo kod mojih rečenica, nit te nisam vrijeđao, nit ništa, samo sam napisao da tvoja kartica ima takav i takav fps i rekao da se može igrat za 350 eura, koja te točno riječ povrijedila?   

Zanimljivo je koliko brzo posežeš za vrijeđanjem, omalovažavanjem i ismijavanjem čim netko iznese drugačije mišljenje. Obrambeni mehanizam, nisi baš sazrio, klasičan pokušaj da se kroz napad prikrije nedostatak stvarne argumentacije. Umjesto da normalno raspravljaš, odmah ideš na osobno vrijeđanje jer ti ne paše ono što čuješ. Ja nisam ovdje da ti se dodvoravam niti da ti 'kontram', nego da podijelim informacije, neznam što si se osjetio napadnutim, kolko osjetljivaca na forumu to nisu istine. Ako ti to smeta do te mjere da moraš reagirati napadom to onda puno više govori o tebi nego o meni.

Ako ćemo iskreno jedina nebuloza je tvoja kupnja precijenjene 4070Ti Super za cca 1000 eura a kako si i sam rekao isključivo Diablo 4, moje mišljenje, i ti to znaš zato i napadaš, ja se igram za 350, ti za 1000, e pa nije mala razlika i to te boli.  Boli mene kvaka jel mene netko uzima za ozbiljno ili ne, pojedinci sa bug/youtube diplomama. Meni je bitnije jel ja njih odnosno te pojedince uzimam za ozbiljno, naravno da ne kao i sad tebe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 20:26 (Cryogenic).
4 godine
Minneyar kaže...

E pa to je problem sta biseri poput Cryogenica pricaju doslovno gluposti u smislu ne treba nikom nista bolje od 4060 Ti, vec je ispao klaun kad je kontrirao citavom forumu i tvrdio da je to best buy grafa na trzistu, i redovito se kunu u kojekakve fps brojke, ali ne spominju kolko su morali smanjiti detalje, ukljuciti framegen i zubati Ultra Performance ili Performance DLSS paliti. Skola od koznatog, RTX 5070 = RTX 4090  samo na jednoj sve popalis a na drugoj pogasis, i da vidis, iste!

U jednu ruku kontam sta hoces reci, ali ako cemo pricati o tome da je ta graficka 350 eura, nije tako lose za te fps morati ukljuciti koji gadget. Sto se tice tweakanja postavki, znam da ima dedicated Youtube kanal koji se specijalizira za "optimal settings" na puno zahtjevnih igara gdje je visual impact ajmo rec minimalan u odnosu na znatan fps gain. 

A uostalom, to ce sada biti trend. FG, DLSS i slicne gluposti ce zamjeniti dobru staru rasterizaciju i optimizaciju, na taj nacin GPU proizvođačima super jer svako malo moras kupiti novo, a game devovima se dize ona stvar i svrsavaju jer ne moraju optimizirat kurca. Win-win za njih, gubitak za konzumera.

14 godina
Minneyar kaže...

Opet vrijeđanje, ono baš moraš napisat biser da nahraniš dušu i zatrpaš svoj povrijeđeni ego, kako sam i prvi put rekao ti rezultati su postignuti sa dlss, rijetko upaljenim fg. Gdje sam ja spomenuo da su ti rezultati dobiveni bez dlss'a? Nemaš sa čime onda izvrčeš stvari. Sad se piše da su i detalji smanjeni samo da se napuni povrijeđeni ego. Prevrti moje postove pa vidi šta sam pisao, 4k, ultra detalji dlss, performance ili ultra. Imaš fenomenalnu odliku, laganjem do punog ega. Ja se kunem u fps'ove? Pa jel ja prikazujem fps ili msi afterburner  . I zamisli "čitavom forumu", "čitav forum", ono doslovno par fejkfrejmfobista sa bug/youtube diplomama koji su uzeli amd ili jače grafe zbog preskupe fobije koja im je izbila dosta novaca iz džepa i kad vide 4060Ti 8gb na Cyberpunku 4k 85-110 fps'a polude, dobiju napadaju panike i moraju počet vrijeđat jer kako je moguće da je njihova grafa samo trunku jača a 70% jeftinija, te jeftinije grafe mora da su drlog, pljuje se po tim grafama da bi se opravdala loša investicija, užasno si smiješan i vidno povrijeđen. Ja bi svakako preispitao tvoje financijsko raspolaganje sa novcem i to dao nekom drugom (mlađem) članu obitelji.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 20:30 (Cryogenic).
13 godina
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Opet vrijeđanje, ono baš moraš napisat biser da nahraniš dušu i zatrpaš svoj povrijeđeni ego, kako sam i prvi put rekao ti rezultati su postignuti sa dlss, rijetko upaljenim fg. Gdje sam ja spomenuo da su ti rezultati dobiveni bez dlss'a? Nemaš sa čime onda izvrčeš stvari. Sad se piše da su i detalji smanjeni samo da se napuni povrijeđeni ego. Prevrti moje postove pa vidi šta sam pisao, 4k, ultra detalji dlss, performance ili ultra. Imaš fenomenalnu odliku, laganjem do punog ega. Ja se kunem u fps'ove? Pa jel ja prikazujem fps ili msi afterburner  . I zamisli "čitavom forumu", "čitav forum", ono doslovno par fejkfrejmfobista sa bug/youtube diplomama koji su uzeli amd ili jače grafe zbog preskupe fobije koja im je izbila dosta novaca iz džepa i kad vide 4060Ti 8gb na Cyberpunku 4k 85-110 fps'a polude, dobiju napadaju panike i moraju počet vrijeđat jer kako je moguće da je njihova grafa samo trunku jača, te jeftinije grafe mora da su drlog, pljuje se po tim grafama da bi se opravdala kupnja skuplje, užasno si smiješan i vidno povrijeđen. Ja bi svakako preispitao tvoje financijsko raspolaganje sa novcem i to dao nekom drugom (mlađem) članu obitelji.  

Doslovno 20 ljudi ti se smijalo i jos si na kraju ban popio radi pisanja lazi. A da ne govorim da stalno pricas o 4060 Ti kao o 350 EUR, a kostala je tada 500+ EUR u ducanima, al eto, TI si od nekog nabavio za 350 pa onda pricas o pametnim kupnjama, best buy kartici i fps per EUR.  Mogo si dobit besplatno 1050 pa imas jos bolji cost per fps. A tih 150 EUR vise je ekstremno mijenjalo pricu i isplativost s obzirom da se za te pare vec kupi 7800 XT koja ima maltene vise fps bez FG nego 4060 Ti s FG  Tak da su tvoje izmisljotine opasne i mogao si lako nekog neiskusnog navest na katastrofa kupnju svojim uzdizanjem u nebesa jedne od najgorih kartica svih vremena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 20:39 (Minneyar).
14 godina
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Opet vrijeđanje, ono baš moraš napisat biser da nahraniš dušu i zatrpaš svoj povrijeđeni ego, kako sam i prvi put rekao ti rezultati su postignuti sa dlss, rijetko upaljenim fg. Gdje sam ja spomenuo da su ti rezultati dobiveni bez dlss'a? Nemaš sa čime onda izvrčeš stvari. Sad se piše da su i detalji smanjeni samo da se napuni povrijeđeni ego. Prevrti moje postove pa vidi šta sam pisao, 4k, ultra detalji dlss, performance ili ultra. Imaš fenomenalnu odliku, laganjem do punog ega. Ja se kunem u fps'ove? Pa jel ja prikazujem fps ili msi afterburner  . I zamisli "čitavom forumu", "čitav forum", ono doslovno par fejkfrejmfobista sa bug/youtube diplomama koji su uzeli amd ili jače grafe zbog preskupe fobije koja im je izbila dosta novaca iz džepa i kad vide 4060Ti 8gb na Cyberpunku 4k 85-110 fps'a polude, dobiju napadaju panike i moraju počet vrijeđat jer kako je moguće da je njihova grafa samo trunku jača, te jeftinije grafe mora da su drlog, pljuje se po tim grafama da bi se opravdala kupnja skuplje, užasno si smiješan i vidno povrijeđen. Ja bi svakako preispitao tvoje financijsko raspolaganje sa novcem i to dao nekom drugom (mlađem) članu obitelji.  

Doslovno 20 ljudi ti se smijalo i jos si na kraju ban popio radi pisanja lazi. A da ne govorim da stalno pricas o 4060 Ti kao o 350 EUR, a kostala je tada 500+ EUR u ducanima, al eto, TI si od nekog nabavio za 350 pa onda pricas o pametnim kupnjama i fps per EUR.  Mogo si dobit besplatno 1050 pa imas jos bolji cost per fps. A tih 150 EUR vise je ekstremno mijenjalo pricu i isplativost s obzirom da se za te pare vec kupi 7800 XT koja ima maltene vise fps bez FG nego 4060 Ti s FG  Tak da su tvoje izmisljotine opasne i mogao si lako nekog neiskusnog navest na katastrofa kupnju svojim uzdizanjem u nebesa jedne od najgorih kartica svih vremena.

Nije 20 nego 20 miliona. Ban je bio zbog nepristojnog razgovaranja ne laži, pa imaš sve crno na bijelo. Al da i, i šta je problem, našao za 350 eura i rekao za 350 eura je ta grafa best buy sa dvije godine garancije, za 500 nije, i sad ti mene držiš na cijeni od 500+ a ja cijelo vrijeme pričam o 350, šta tu tebe točno boli? Valjda što si dao 1000+ eura za 5070ti i kad vidiš da 4060ti ima 85-110 fps'a na Sajberpanku počne pjena na usta. Bitno da je tvoja kupnja grafe od 1000+ eura iznimno jako dobra isplativa kupnja. Daj radije ženi da ti upravlja novcem.

Evo još malo mojih izmišljotina i laži pa neka  krene još malo pjene na usta, opet . Sve moji videi.

Asus Tuf Gaming 4060ti 8g OC 3x

Days gone 4k, detalji high 60 fps, na 2k - 112 fp'sa, dlss

God of war 4k, detalji high 90 fps'a, dlss

Uncharted 4k - detalji high 121 fps, dlss.

Tiny Tina Wonderland 4k - detalji high 85-120fps, dlss.

I ovi frejmovi per seknd za 350 eura su izmišljotine i navodim nekog na katastrofalnu kupnju . Mora da boli i tebe i fejkfrejmfobiste šta se igram ko ljud'na za 70% manje eura i to na samo 8gb meme. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 21:05 (Cryogenic).
4 godine
I mene bi bolilo da moram gledati u ono mutnilo od fsr-a znaci nesto strasno loše rekao bi u rangu ultra per kod dlss-a, da su malo pricekali svi su mogli piknuti sada 5070ti😁
Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Doslovno 20 ljudi ti se smijalo i jos si na kraju ban popio radi pisanja lazi. A da ne govorim da stalno pricas o 4060 Ti kao o 350 EUR, a kostala je tada 500+ EUR u ducanima, al eto, TI si od nekog nabavio za 350 pa onda pricas o pametnim kupnjama i fps per EUR.  Mogo si dobit besplatno 1050 pa imas jos bolji cost per fps. A tih 150 EUR vise je ekstremno mijenjalo pricu i isplativost s obzirom da se za te pare vec kupi 7800 XT koja ima maltene vise fps bez FG nego 4060 Ti s FG  Tak da su tvoje izmisljotine opasne i mogao si lako nekog neiskusnog navest na katastrofa kupnju svojim uzdizanjem u nebesa jedne od najgorih kartica svih vremena.

Nije 20 nego 20 miliona. Ban je bio zbog nepristojnog razgovaranja ne laži, pa imaš sve crno na bijelo. Al da i, i šta je problem, našao za 350 eura i rekao za 350 eura je ta grafa best buy sa dvije godine garancije, za 500 nije, i sad ti mene držiš na cijeni od 500+ a ja cijelo vrijeme pričam o 350, šta tu tebe točno boli? Valjda što si dao 1000+ eura za 5070ti i kad vidiš da 4060ti ima 85-110 fps'a na Sajberpanku počne pjena na usta. Bitno da je tvoja kupnja grafe od 1000+ eura iznimno jako dobra isplativa kupnja. Daj radije ženi da ti upravlja novcem.

Evo još malo mojih izmišljotina i laži pa neka  krene još malo pjene na usta, opet . Sve moji videi.

Tiny Tina Wonderland 4k - detalji high 85-110 fps, dlss.

I ovi frejmovi per seknd za 350 eura su izmišljotine i navodim nekog na katastrofalnu kupnju . Mora da boli i tebe i fejkfrejmfobiste šta se igram ko ljud'na za 70% manje eura i to na samo 8gb meme. 

Problem je sto si predstavljao kao "best buy" kupnju OPCENITO, a ne za svoj 350 EUR slucaj. Govorio si da je to najbolja i najisplativija kartica na trzistu, a istina je doslovno suprotna. I moja 5070 Ti je dosla samo 850 EUR, hvala na brizi za novcanik. Nije tolko isplativo kao 4060 Ti koji je na razini xx70 iz 2020., dakle slabije znatno od moje prosle grafe , al sta ces, mora netko i neisplativo kupovat.

4 godine
Pa pored rtx 4060, ti model i je best buy u svojoj klasi i ne samo to vec najprodavaniji gpu uopce.🤦
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 21:11 (Boris grozni).
Moj PC  
1 4 hvala 0
14 godina
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Tiny Tina Wonderland 4k - detalji high 85-110 fps, dlss.

Problem je sto si predstavljao kao "best buy" kupnju OPCENITO, a ne za svoj 350 EUR slucaj. Govorio si da je to najbolja i najisplativija kartica na trzistu, a istina je doslovno suprotna. I moja 5070 Ti je dosla samo 850 EUR, hvala na brizi za novcanik. Nije tolko isplativo kao 4060 Ti koji je na razini xx70 iz 2020., dakle slabije znatno od moje prosle grafe , al sta ces, mora netko i neisplativo kupovat.

Opet lažeš, pričao sam samo o 4060ti za 350 eura, nigdje nisam spomenuo višu cijenu upravo iz razloga jer je neisplativo. Krivo si shvatio. Sve piše crno na bijelo, hvala đenja. I za kraj, ne postoji loša grafa, postoji samo loša cijena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 21:13 (Cryogenic).
16 godina
Cryogenic kaže...
Mauro kaže...

Ja pisem o OSOBNIM iskustvima, dakle igrao Diablo 4 i na RTX 3060Ti, i na 7800XT i na RTX 4070 Ti Super.

Ti mi kontriras kao da nisam u pravu koristeci video tamo nekog random lika sa YouTube-a. Osobnog iskustva imas nula.

Mogao si usput linkati i video koji dokazuje da je zamlja ravna, ima ih na YouTube-u podosta...

I kako da te onda netko uzme za ozbiljno, nije ni cudo da se svi na forumu sprdaju sa tobom i tvojim nebulaznim tvrdnjama oko performansi RTX4060Ti 8GB na 4k rezoluciji.

Zanimljivo kako tvoje osobno iskustvo automatski poništava sve druge izvore, testove i mišljenja osim tvog. Više ego razgovara nego nešto argumentiraš. Diablo 4 na više kartica ne znači da si apsolutna mjerodavna istina. Benchmark testovi postoje s razlogom, da ne bi sve ovisilo o 'osjećaju' jednog čovjeka. Ja neznam šta te zasmetalo kod mojih rečenica, nit te nisam vrijeđao, nit ništa, samo sam napisao da tvoja kartica ima takav i takav fps i rekao da se može igrat za 350 eura, koja te točno riječ povrijedila?   

Zanimljivo je koliko brzo posežeš za vrijeđanjem, omalovažavanjem i ismijavanjem čim netko iznese drugačije mišljenje. Obrambeni mehanizam, nisi baš sazrio, klasičan pokušaj da se kroz napad prikrije nedostatak stvarne argumentacije. Umjesto da normalno raspravljaš, odmah ideš na osobno vrijeđanje jer ti ne paše ono što čuješ. Ja nisam ovdje da ti se dodvoravam niti da ti 'kontram', nego da podijelim informacije, neznam što si se osjetio napadnutim, kolko osjetljivaca na forumu to nisu istine. Ako ti to smeta do te mjere da moraš reagirati napadom to onda puno više govori o tebi nego o meni.

Ako ćemo iskreno jedina nebuloza je tvoja kupnja precijenjene 4070Ti Super za cca 1000 eura a kako si i sam rekao isključivo Diablo 4, moje mišljenje, i ti to znaš zato i napadaš, ja se igram za 350, ti za 1000, e pa nije mala razlika i to te boli.  Boli mene kvaka jel mene netko uzima za ozbiljno ili ne, pojedinci sa bug/youtube diplomama. Meni je bitnije jel ja njih odnosno te pojedince uzimam za ozbiljno, naravno da ne kao i sad tebe.

Dakle, napisao sam da RTX3060TI sa DLSS Balanced i na Medium postavkama jos uvijek ne dobije performanse 7800XT sa FSR Quality i Ultra postavkama. I igri je upaljen FPS counter, pa to nije "ego razgovara"  nego argumentirano zapazanje. Nemam banchmark video da bi nesto dokazivao jer mi ne pada na pamet snimati gameplay iz ne znam kojih razloga. Ako se se osjetio uvrijedjen - OK, ispricavam se, nije bila namjera.

A RTX3060Ti je slicna kartica kao RTX4060Ti, nekih 10% slabija. Znaci niti priblizno se ne moze dobiti kvalitet prikaza kao spomenute skuplje kartice.

Ovo sa obrambenim mehanizmom, nisam sazrio i slicno - necu komentirati. Ja sam u raspravi naveo zapazanja performansi sa 3 razlicite kartice.

Imas pravo smatrati da je kupnja RTX 4070Ti Super nebuloza i to je tvoje pravo. Ja osobno smartam da je kupnja RTX5090 za 2500€+ nebuloza, ali tko voli neka izvoli - njegovi novci i njegovo pravo da radi s njima sta hoce.

Opet krivo zakljucujes da je kupljena iskljucivo za Diablo 4 jer sam u tom postu naveo da je izvadjena iz drugog kompa u koji je stavljena RTX5070Ti. A na tom se kompu igra puno raznih igara (koristi ga pretezno mali).I obje kartice su placene 900€ svaka nova i ne, nimalo me ne bole te kupnje. Htio sam karticu, smatrao sam da vrijede tih novaca i kupio ih. I nisam sekunde pozalio jer daju ono sto sam od njih i ocekivao.

Ako bas tocno zelis znati, kartica za koju sam pozalio kupnju je upravo gore navedena RTX3060Ti jer s njom nisam mogao igrati onako kako sam zelio.

P.S.

Procitaj moj prethodni post odgovor tebi i procitaj svoj post kao odgovor meni.

Pa onda razmisli tko je napisao vise vrijedjanja i omalovazavanja kome.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 22:02 (Mauro).
4 godine
Samo neke optužbe i pusta pravdanja😂😂😂đizs a covek se samo pohvalio da vrti ono sto igra u 4k pri 100fpsa to mogu samo crvendači🤦🚀
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na šta se ovaj forum sveo moj sokole, dno dna, da nije tužno bilo bi smiješno....koji polusvijet da te majka božja sačuva

Moj PC  
7 0 hvala 0
4 godine
Napišem da sam igrao gta5 u 4k prije 15g ili koliko vec desetljeca i lik dode i veli lažeš😂😂😂😂🤦još kad bi mu rekao da sam ih izmijenio 10 samo da bi dobio s najboljim asic skorom reko bi da sam zrel za ludnicu a ja samo volim hw😂😂😂
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 22:18 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma svi smo malo zastranili, dfajte da stisnemo taj reset pa iznova

3 godine
Wiz3m4n kaže...

Na šta se ovaj forum sveo moj sokole, dno dna, da nije tužno bilo bi smiješno....koji polusvijet da te majka božja sačuva

Čim se regaš na ovaj i ostale forume, moraš biti svjestan da nisu svi članovi mentalno stabilni. (nažalost)

Ima tu dosta ljudi s ozbiljnim bolestima kao što je paranoid schizophrenia.

Funkcioniraju ok dok su na antipsihoticima.

Oni obično ne vole uzimati lijekove, pa kad ne uzmu redovitu dozu, puknu i nema govora o normalnoj komunikaciji. Jako su osjetljivi.

Treba ih prihvatiti, ne uzeti za ozbiljno, jer nisu oni krivi. To su u suštini ok ljudi.

合気道 五段
4 godine
Pa kad lazes
17 godina

Na ovom forumu nitko ne smije biti zadovoljan sa Nvidia grafom da ekipa koja zagovara Radeon ne prospe drvlje i kamenje.

Ja sam recimo prezadovoljan sa rtx 5060ti 16gb nakon mjesec dana korištenja, 4k DLSS performance + FG, high detalji i 100 fpsa se pegla na grafičkoj od 550 eurića.

Ljudi uživajte u grafama koje imate i pustite da drugi uživaju u svojim...jasno je ko dan svima da je je jedna rtx 5070 ti duplo bolja od rtx 5060 ti, ali toliko je i skuplja zato, a za igranje igara meni niti jedna nije isplativa, jer mi niti jedna ne donosi zaradu.

Stvar je samo afiniteta, nekom je dosta kao meni igrati u 100 fps-a sa performance dlss-om i high detaljima, dok netko želi imati 180 na ultra detaljima i quality DLSS, ali bez upscalinga nažalost niti jedna grafička nije dovoljna za iganje na najjačim detaljima, pa čak niti jedna rtx 5090 ne može progutati to u svakoj igri.

Upscaling je postao standard jednostavno sviđalo se to nama ili ne, konzole ga koriste, ljudi sa grafama od 1000+ eura, pametnom je valjda dosta, ali frustrirani će i dalje trubiti o raster performansama, fejk frejmovima i lagu koji je meni iskreno sa MFG na x3 neprimjetan u igrama koje sam probao.

Primjera radi u Doomu Dark Ages upalim igru na high/ultra, 4k DLSS performance, dobijem nekih 60-70 fps-a, na to opalim MFG x3 fps skoči na 110-120 i vidi čuda, igra ipak radi dosta fluidnije nego na tih 60-70 fpsa unatoč tom famoznom input lagu o kojem najviše pričaju oni koji nisu niti isprobali MFG jer nemaju grafičku koja ga podržava, ali su pročitali na netu od nekog recenzenta koji je frustriran na Nvidiu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 9:18 (lobotomac90).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

ja nemam nista protiv nvidije, niti amda. svi oni prodaju maglu i precjenjuju proizvode

ali kada netko pocne trollat kada kaze da nvidija od 350e je bolja od amda od 800e, samo radi dlss/FG, je teski bullshit samo da pocne flame war(uspjesan), pa ga treba prozvati i reagirati?

Moj PC  
8 1 hvala 1
13 godina
lobotomac90 kaže...

Na ovom forumu nitko ne smije biti zadovoljan sa Nvidia grafom da ekipa koja zagovara Radeon ne prospe drvlje i kamenje.

Ja sam recimo prezadovoljan sa rtx 5060ti 16gb nakon mjesec dana korištenja, 4k DLSS performance + FG, high detalji i 100 fpsa se pegla na grafičkoj od 550 eurića.

Ljudi uživajte u grafama koje imate i pustite da drugi uživaju u svojim...jasno je ko dan svima da je je jedna rtx 5070 ti duplo bolja od rtx 5060 ti, ali toliko je i skuplja zato, a za igranje igara meni niti jedna nije isplativa, jer mi niti jedna ne donosi zaradu.

Stvar je samo afiniteta, nekom je dosta kao meni igrati u 100 fps-a sa performance dlss-om i high detaljima, dok netko želi imati 180 na ultra detaljima i quality DLSS, ali bez upscalinga nažalost niti jedna grafička nije dovoljna za iganje na najjačim detaljima, pa čak niti jedna rtx 5090 ne može progutati to u svakoj igri.

Upscaling je postao standard jednostavno sviđalo se to nama ili ne, konzole ga koriste, ljudi sa grafama od 1000+ eura, pametnom je valjda dosta, ali frustrirani će i dalje trubiti o raster performansama, fejk frejmovima i lagu koji je meni iskreno sa MFG na x3 neprimjetan u igrama koje sam probao.

Primjera radi u Doomu Dark Ages upalim igru na high/ultra, 4k DLSS performance, dobijem nekih 60-70 fps-a, na to opalim MFG x3 fps skoči na 110-120 i vidi čuda, igra ipak radi dosta fluidnije nego na tih 60-70 fpsa unatoč tom famoznom input lagu o kojem najviše pričaju oni koji nisu niti isprobali MFG jer nemaju grafičku koja ga podržava, ali su pročitali na netu od nekog recenzenta koji je frustriran na Nvidiu.

Ne znam zasto ste neki toliko osjetljivi ko da vam je hardver koji ste odabrali rođeni brat. Za NV se znaju cinjenice, i ako ih netko iznese to ne znaci da je odma "drvlje i kamenje" i da su "prljavi crveni fanboyi". Evo ja konkretno trenutno imam NV, i imao sam i 3 grafe prije toga NV, al sam u međuvremenu isprobao i AMD, jel mi to onda daje za pravo pricati? Cinjenice su da smo imali 2 generacije sa slabim do nikakvim pomacima i da su pomakli cijeli product stack na vise sto se tice cijene, a performanse to nisu pratile pa smo imali situaciju da je 3060 Ti = 4060 Ti > 5060, znaci placa se za low end grafe ko nekada za high end, a performanse jedva napreduju gen over gen, pogotovo u tom rangu. Takoder ono sto je nekad bilo rang xx60 je sada rang xx70 (po % srezanosti chipa u odnosu na najjaci) ili cak xx70 Ti. A zauzvrat za tu puno visu cijenu za iste performanse imas softverske kerefeke. Tako da meni je vise tuzno i upitno kad i dalje ima ekipe koja brani NV bez obzira na sve. 

AMD je prica za sebe, al ove generacije su bar natjerali NV da se malo zapita oko svojeg smjera i natjerali ih na normalizaciju cijena, tako da bi i najveci NV fanboyi trebali slaviti AMD a ne se "boriti" protiv njih. Iskljucivo radi AMD sad imate za kupiti 5070 Ti za 820-830 EUR, da je AMD opet failao nije uopce upitno da bi i dalje bile po 1100+ EUR.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 10:29 (Minneyar).
9 godina

cijela koncepcija uvjeravanja nekoga u nesto je besmislena....

sve ovisi o financijskim mogucnostima i potrebama, nekome je dovoljna 1050, netko pati sa 4090, u osnovi je to sve teski bs, osim ako nisi klinac od 15 godina koji konstantno igra, i/ili mora biti glavni u drustvu s najskupljom igrackom....

za sve ostale, u osnovi je svejedno......

sto se kolege s 4060 tice, slazem se, 4060/5060 je sasvim sposobna mid range graficka, a najveci dio hejta proizlazi od ekipe koja je nikad nije imala, nikad pokrenula nesto na njoj, samo mantraju ono sto vide po yt, a normalno, sramota je reci da je 4060 sasvim ok, treba biti barem 4080.... zesci bs.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 10:33 (Damir22).
Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice