A evo i odvjetnika s padobranom uskočio konstruktivno van konteksta. Jedan upgrejda na 4060ti, drugi na 240 aio i 60hz. Osvajači galaksije
Evo dokaza jos jednom mozda jednostavno ne vidiš
Odabrali igraci
Steam Hardware & Software Survey: February 2025
Steam conducts a monthly survey to collect data about what kinds of computer hardware and software our customers are using. Participation in the survey is optional, and anonymous. The information gathered is incredibly helpful to us as we make decisions about what kinds of technology investments to make and products to offer.
I ti stvarno uzimaš to kao realan prikaz stanja? Opcionalna anonimna anketa koju ispuni mala kolicina ljudi na steamu?
To je kao da ideš u neku općinu na istoku zemlje i napraviš anonimni anketu koji se auti najvise voze i to uzimaš kao realan prikaz stanja koji se auti najviše voze na području cijele zemlje
Pa te steam ankete jesu najrealniji prikaz stanja koji imamo, zašto ne bi bile? Ne kažem da je izbor kupovine prosječnog puka najoptimalniji, ali ankete prikazuju stvarno stanje. Nek je uzorak 0,1% ljudi to je već sasvim korektan broj za ekstrapolaciju jer tu već pričamo o destinama tisuća (nagađam). Većina ljudi uzima što jeftiniji gpu čak i ako nema optimalan price/performance. Ljudi koji će dati 1500+ eura za računar su velika manjina globalno.
Pa kako su realne kad mali broj ljudi to uopće i dobije da ispuni a još manji broj ih stvarno ispuni?
Ja je nikad nisam ni vidio a kamoli ispunio. Sjećam seda Steam ima (ili je barem imao) dio gdje ispunjavaš "moj PC", sjećam se da sam to jednom ispunio još kad sam imao DDR2 konfu sa Q8200 i AMD HD6850 grafu i od tad nikada nisam taknio niti to promjenio
Ponavljam to je kao da održiš anketu u nekom selu i te rezultate uzimaš kao reali prikaz satanja cijele jedne zemlje.
Poanta i jeste u tome što se o tim statistikama ne zna ništa, možda je to ispunilo 10.000 igrača a možda je ispunilo 1.000 igrača a na svijetu imaš milijune gaming računala.
To je isto kao da se za mišljenje cijele nacije uzima index.hr anketa "jel Dalić treba otići ili ostati" gdje glasa 2.000 ljudi a većina hrvatskog puka ne glasa na takvim anketama a oni još pametniji uopće ni ne čitaju takva smeća od portala.
Ja sam par puta slao svoje podatke, nemogu se sjetiti u kojem obliku mi je dolazio zahtjev. Ali evo nek 0,1% ljudi pošalje to je već preko 100k, više nego dovoljno za relativno ispravan prikaz stvarnog stanja.