Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.622
|
čitano: 1.063.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Izdrzalo bi to napajanje. 

Nego, spominje se vram, ko zna kak ce bit za pet godina i kaj ce bit za pet godina, za sad je 12gb ok. 

Mislim da ce covjeku prije zafalit fps-a nego vram-a. A opet s druge strane i brzi proc igra omanju ulogu, pa ak zelite sve top, onda ubost grafu s 16gb rama, brzi proc, al ostane jedan poznati povijesni problem, neoptimiziranost igre, i onda, imas grafu s pun kufer rama, turbo brz proc i neoptimiziranu igru..

A zalog za buducnost, otom potom..

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 11:15 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Znači kupit konzolu i gotovo.
15 godina

Jednu? Teško sa jednom konzolom kad na PC-u imaš igre sa svih konzola+ PC igre.

2 godine
protjeran
forumaš kaže...

Generaliziraš. Nažalost, neke igre su trajne ili dugogodišnje vremenske eksluzive na konzolama, i tako će ostati i u budućnosti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 11:41 (Qui-Gon-Jinn).
15 godina
Qui-Gon-Jinn kaže...
forumaš kaže...

Generaliziraš. Nažalost, neke igre su trajne ili dugogodišnje vremenske eksluzive.

Ne, pričam istinu. Imaš sve igre sa XBOXa i to odmah, imaš večinu igara sa Sony konzole uz čekanje od dvije godine otprilike, ili duže. Imaš preko emulatora igre sa switcha. Imaš PC igre i kompatibilan si unazad sa svim izađlim naslovima ikada.

Imaš najjeftinije igre na PC-u, i ne plaćaš dodatno da bi kupljenu igru igrao online. Biraš gdje češ kupiti igru, gaming tržnice međusobno konkuriraju za tvoje novce.

16 godina

Amd izbacio novu grafu ali mi je nečemo vidit, samo kinezi imaju privilegiju ahaha eto im je tamo za 650$.Ove jače varijante za 770$  super prilikahttps://videocardz.com/newz/sapphire-nitro-and-powercolor-red-devil-radeon-rx-7900-gre-graphics-cards-announced.

Da li je ovo maskirana rx7800xt koji se smjestio između 4070 i 7900xt?Šta Amd izvodi ispipava tržište prije lansiranja u svijet?

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 11:52 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Rekao bih da ima odrđeni broj, ne preveliki, "škart" chipova koji nisu mogli prolči kao Ryzen 5800X3D pa su ograničeno u USA prodali te chipove kao Ryzen 5600X3D. Isto je sad i sa ovim GPU-vima.

TSMC ima dobar proizvodni proces, sa malo škarta pa od tuda i ovakve ograničene serije koje ne mogu ponuditi cijelom svijetu...a da se ne baci eto novih brendiranja. IMO.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
forumaš kaže...

Rekao bih da ima odrđeni broj, ne preveliki, "škart" chipova koji nisu mogli prolči kao Ryzen 5800X3D pa su ograničeno u USA prodali te chipove kao Ryzen 5600X3D. Isto je sad i sa ovim GPU-vima.

TSMC ima dobar proizvodni proces, sa malo škarta pa od tuda i ovakve ograničene serije koje ne mogu ponuditi cijelom svijetu...a da se ne baci eto novih brendiranja. IMO.

Rx 7800xt će također biti "škart" ustvari cut down verzija najačeg čipa tako da je to to. Pitanje je kako će nju ponuditi cijelom svijetu ako imaju malo škarta? Gledajuči recenzije jača je od rx6800xt i rtx4070 prosjk 15% taman gdje je mjesto rx7800xt.

2 godine

Navodno bi 7800(xt) trebao bit N32 dok bi 7700(xt) onda bio škartan N32. Ako je vjerovati leakovima. Što je meni vrlo zanimljivo je razlika u broju tranzistora između primjerice 4070ti i 7900xt, 35,800m vs 57,700m. A znamo svi kakve su im performanse. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Onaj tko pokraj ovih starih grafa kupi rtx4060ti 16gb model  mora biti da je oduzet u svakom pogledu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 11:32 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Kad smo već kod idla iz druge teme, jutros me za vrijeme sranja dočeka vijest na mobu, google news, o tome kako riješiti problem visoke potrošnje amd grafičkih u idleu, kaže uključi se vrr (variable refresh rate) u postavkama grafičke i potrošnja u idleu drastično padne, sad o kojim se točno grafičkim karticama radi i link na originalnu vijest sam zaboravio ali nije na odmet probati ukoliko imate amd grafičku pa vidjeti i usporediti... ukoliko je vijest stara i već spomenuta na forumu ispričavam se.

Moj PC  
4 0 hvala 1
2 godine
notloB kaže...

Kad smo već kod idla iz druge teme, jutros me za vrijeme sranja dočeka vijest na mobu, google news, o tome kako riješiti problem visoke potrošnje amd grafičkih u idleu, kaže uključi se vrr (variable refresh rate) u postavkama grafičke i potrošnja u idleu drastično padne, sad o kojim se točno grafičkim karticama radi i link na originalnu vijest sam zaboravio ali nije na odmet probati ukoliko imate amd grafičku pa vidjeti i usporediti... ukoliko je vijest stara i već spomenuta na forumu ispričavam se.

To bi, čini mi se, bio AMD Freesync.

16 godina

Znači rx7700 7800 će biti entuziast range dok su ove 7900 ultra entuziast. Nisu lagali ako ih rangiraju po cijeni. Gdje onda spada rtx4090 koji je to range?Beyond Universe range možda?

Kako li ga seru.

https://videocardz.com/newz/amd-confirms-new-enthusiast-class-radeon-rx-7000-gpus-are-to-launch-this-quarter

Moj PC  
5 0 hvala 0
2 godine

4090 je mega enthusiast. Seru ga i jedni i drugi. Kak' su krenuli s cijenama bit će i RX 6xxx i RTX 3xxx novih za kupit i nakon najava idućih generacija, a te će bit giga enthusiast.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Šta se tiće dlss3 kako bi bilo da im damo lažne dolare za lažne frejmove.Lažno za lažno poštenije ne može.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Igraš igricu, ne voziš utrke uživo.
Svaki frejm je 'lažan', što te briga na koji način je iscrtana sličica, ako je skoro identična onoj prošloj ili sljedećoj.
Problemi s latencijom su rješivi, tehnologija je u začetku i sigurno je budućnost gejmanja, bilo nevidije ili amd-a
16 godina
picajzla0707 kaže...
Igraš igricu, ne voziš utrke uživo.
Svaki frejm je 'lažan', što te briga na koji način je iscrtana sličica, ako je skoro identična onoj prošloj ili sljedećoj.
Problemi s latencijom su rješivi, tehnologija je u začetku i sigurno je budućnost gejmanja, bilo nevidije ili amd-a

Meni je uživo i šta sad? I briga me kako je iscrtana sličica jer sve vidim imam oko sokolovo.Imaš li šta protiv?

16 godina

Ostavimo se pizdarija, ovo zabrinjava.Ovo se događa i možemo reči da je kraj pc gamingu ako krene eksplozija cijena i nestašica. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
2 godine

Ne vjerujem da je kraj pc gamingu, al čini se da će i developeri i gejmeri morati prihvatiti niže rezolucije i postavke do daljnjeg. Doduše, očito ima još brdo last gen grafi na tržištu pa i nije sve tak crno, a i ove AI firme uzimaju po 1000+ komada što i ne kupuješ u trgovini već dogovaraš sa AIB-em ili samim proizvođačem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Gaming industrija je odavno prešišala filmsku i sad odjednom propadamo kako da ne👌😂👊🔨🕯️🔪
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
Gaming industrija je odavno prešišala filmsku i sad odjednom propadamo kako da ne👌😂👊🔨🕯️🔪

Nešto se tu počelo događat svezi nabave lovelace hi end grafa. Jesu li se prešaltali na Ai ili stvaraju nestašicu pitanje je sad? Ima glasina da amd neče izbacit hi end u sljedečoj seriji. Nešto se valja iza brda.

4 godine
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Nešto se tu počelo događat svezi nabave lovelace hi end grafa. Jesu li se prešaltali na Ai ili stvaraju nestašicu pitanje je sad? Ima glasina da amd neče izbacit hi end u sljedečoj seriji. Nešto se valja iza brda.

ne dogada se apslolutno ništa, grafickih na stanju ima valjda stotina milijona

12 godina
dery kaže...

Nešto se tu počelo događat svezi nabave lovelace hi end grafa. Jesu li se prešaltali na Ai ili stvaraju nestašicu pitanje je sad?

Ima glasina da amd neče izbacit hi end u sljedečoj seriji. Nešto se valja iza brda.

prebacili su proizvodne kapacitete na ai, grafa imaju na zalihama i previše

amd bez high end grafa nije ništa novo... iza brda je još jedno brdo 

11 godina
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
16 godina
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2023 20:54 (dery).
16 godina

Uzeo sam po dobroj cijeni MSI Ventus 3X RTX 4060Ti karticu.. ja u životu nisam tako tih i hladan GPU vidio  (mislim da je hladnjak sličan ili identičan kao na Gaming X osim dizajna), a prošlo ih je kroz moje ruke stotine do sada. Full load 100% grafa ne ide iznad 59c.. a tri fana rade na samo 1200 okretaja. Doslovno uz sav trud da ju čujem, ne mogu, komp je kompletno silent.

Korak dalje - OC na 2850 fiksno, memorija na +1000 (dakle 20Ghz), fan curve default, power limit max, undervolt na 0.985 ... temp oko 54-55c 

Da se razumijemo, pričamo o zatvorenom kućištu s 4 case fana i kaljenim staklom - nikakav otvoreni bench ili otvoreno kućište. Pre pre pre pozitivno iznenađen s MSI karticom, prvi put da sam njihov model kupio.

Grafa je divovska btw (veća nego npr Palitova 3080 - 290mm vs 303mm). Bacim fotke kasnije.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2023 10:38 (mrsmith).
Moj PC  
5 0 hvala 0
3 godine

Kad ta tri venta nemaju šta hladit...  sorry, morao sam.

15 godina
mrsmith kaže...

Uzeo sam po dobroj cijeni MSI Ventus 3X RTX 4060Ti karticu.. ja u životu nisam tako tih i hladan GPU vidio  (mislim da je hladnjak sličan ili identičan kao na Gaming X osim dizajna), a prošlo ih je kroz moje ruke stotine do sada. Full load 100% grafa ne ide iznad 59c.. a tri fana rade na samo 1200 okretaja. Doslovno uz sav trud da ju čujem, ne mogu, komp je kompletno silent.

Korak dalje - OC na 2850 fiksno, memorija na +1000 (dakle 20Ghz), fan curve default, power limit max, undervolt na 0.985 ... temp oko 54-55c 

Da se razumijemo, pričamo o zatvorenom kućištu s 4 case fana i kaljenim staklom - nikakav otvoreni bench ili otvoreno kućište. Pre pre pre pozitivno iznenađen s MSI karticom, prvi put da sam njihov model kupio.

Grafa je divovska btw (veća nego npr Palitova 3080 - 290mm vs 303mm). Bacim fotke kasnije.

Mogao si bez beda uzeti i sa dva ventilatora, ako jedna 4070 radi odlično/hladno/tiho sa 2 venta neznam zašto ne bi i 4060ti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2023 10:57 (evincar).
3 godine
evincar kaže...

Mogao si bez beda uzeti i sa dva ventilatora, ako jedna 4070 radi odlično/hladno/tiho sa 2 venta neznam zašto ne bi i 4060ti.

Vjerujem da je kupio više iz estetskih razloga a i dobro ohlađeno pivo je uvijek bolje, povoljno? zašto ne?

16 godina
notloB kaže...
evincar kaže...

Vjerujem da je kupio više iz estetskih razloga a i dobro ohlađeno pivo je uvijek bolje, povoljno? zašto ne?

Tako je, tražim uvijek isključivo tihe i hladne grafe :) Ne interesira me veličina hladnjaka. Što jače i tiše hlađenje, to bolje.

Gledao sam reviewe nekih modela sa dva venta koje su duplo manje... radile su na 70+c i bile su čujne na 1900-2000okr - a to ne želim :)

Ventus 3X review nisam našao na netu (za 4060Ti) pa sam odlučio podijeliti iskustvo. Isti hladnjak ima i njihova 4070 i hladi ju odlično, tako da nisam ni očekivao lošije na 4060Ti, no eto, opet sam se iznenadio.

It is always darkest just before the dawn.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice