Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 455.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Radeon R9/7 serija
windforce kaže...

MSI R9 270X GAMING vs MSI R9 270X HAWK koja je bolja ili ima još koja 270x bolja u toj seriji

Dao bih prednost HAWK modelu zbog boljeg OC potencijala !

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran
kalko1212 kaže...
windforce kaže...

MSI R9 270X GAMING vs MSI R9 270X HAWK koja je bolja ili ima još koja 270x bolja u toj seriji

HAWK, zato jer ima odlične komponente, veliki OC potencijal i izdržljivost na OC.

a ova od 4gb http://www.protis.hr/products/details/vc-sapphire-amd-radeon-r9-270x-4g-gddr5-pcie-dvii--dvid--hdmi--dp-dualx-with-boost--oc-version-1020mhz-1070mhz--1400mhz-256bit-2-slot-active--lite/77973 to nešto znači?

13 godina
neaktivan
windforce kaže...
kalko1212 kaže...
windforce kaže...

HAWK, zato jer ima odlične komponente, veliki OC potencijal i izdržljivost na OC.

a ova od 4gb http://www.protis.hr/products/details/vc-sapphire-amd-radeon-r9-270x-4g-gddr5-pcie-dvii--dvid--hdmi--dp-dualx-with-boost--oc-version-1020mhz-1070mhz--1400mhz-256bit-2-slot-active--lite/77973 to nešto znači?

4GB samo ako koristiš više monitora ili monitor veće rezolucije od full HD. Inače tih 4gb niš ne znači tako da uzmi HAWK.

Kalko1212 ingame
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Evo upravo igro Black Ops 2 smrzla se slika a zvuk nemogu objasnit kao neki šuum neznam, i komp se restarto !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Nvidia Gamework, šta mislite o tome? Da li je nvidija sebi ili AMDu zabila gol? Navodno sa maxvellom dolazi do raslojavanja ovisnosti GPUa od CPU, slično kao što AMD želi napraviti sa Mantleom

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
svec kaže...

Evo upravo igro Black Ops 2 smrzla se slika a zvuk nemogu objasnit kao neki šuum neznam, i komp se restarto !!

probaj neke druge drivere, ako ti se opet bude desilo reklamiraj karticu. I šta je ovo ljudi svaki dan se javlja neko kome je radeonka u banani -.-''

17 godina
thaar kaže...
svec kaže...

probaj neke druge drivere, ako ti se opet bude desilo reklamiraj karticu. I šta je ovo ljudi svaki dan se javlja neko kome je radeonka u banani -.-''

ovih dana dolazi i meni sapphire 270x toxic pa se nadam da ce bit ok ko i sve do sada.

Heroes get remembered, but legends never dies.
16 godina
neaktivan

Ma jesam drivere vec mjenjo al isto je prvo stavil 13.11 pa izbriso njih i stavio 13.12 al nema promjena nikakvih !! U League of Legendsu stavim na low al opet fps pada bez razloga !!!

15 godina
neaktivan
svec kaže...

Ma jesam drivere vec mjenjo al isto je prvo stavil 13.11 pa izbriso njih i stavio 13.12 al nema promjena nikakvih !! U League of Legendsu stavim na low al opet fps pada bez razloga !!!

onda si dobija neispravnu karticu, reklamiraj ju

12 godina
Radeon R9/7 serija

probaj u MSIAferburneru prvo podići power limit za 20% FPS opada isto ako opadaju taktovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

probaj u MSIAferburneru prvo podići power limit za 20% FPS opada isto ako opadaju taktovi

ako to mora raditi da bi mu grafa radila normalno onda grafa nevalja i moraju mu dati drugu! (ocigledno regulacija napona ne valja) LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 15:00 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

da grafa mora raditi ispravno na tvorničkim postavkama, čak i ako mu to pomogne ne znači da je "popravljena"

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
svec kaže...

ista,al ista stvar se dogada kod mene.sa driverima 13.11 katastrofa,stavio 13.12 bilo je odlicno ali u b4 fps se isto tako pada bezveze!

16 godina
neaktivan

Neznam vise pricekat cu jos malo mozda uskoro stizu noviji driveri ak ce bit i dalje isto idem u centro.hr neka mi to srede !!

15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

nemojte se ravnat samo po bf4, igra je sama po sebi bugovita

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma nemam ni instaliran bf4 ovo se događa u smijesnim igrama LoL-u, black opsu 2 i crysis 3 (dobro crysis nije smijesna igra) drugo nisam ni probo al me najvise zabrinulo kad se sve smrzlo !

14 godina
thaar kaže...

nemojte se ravnat samo po bf4, igra je sama po sebi bugovita

dobro to je.recimo igram f1 2013 na ultra i bez greske radi.

daj boze da je do igre!

11 godina
Radeon R9/7 serija

1. Zna netko da li R9 270x MSI GAMING takodjer ima MSI Dust removal technology kao HAWK verzija (kad se upali grafa da ventilator vrti 30 sec unazad da ocisti prasinu)????

2. Da li Hawk verzija treba bolje napajanje posto ima mogucnosti overvoltage-a????

3. Zanimaju me i razlike u decibelima kad je komp na idle i kad je u full loadu. Da li se silent mode od GAMING verzije moze usporediti sa standard modom HAWK-a?

Koliko sam dobio dojam, kod sklapanja konfiguracija se vise preporucuje gaming verzija jer uz nju dodje BF4, a ovdje HAWK jer je generalno za 70 MHz brza od GAMING verzije. Takodjer, ako neko zna link nekakve dobre detaljne usporedbe ove 2 kartice moze postat slobodno.

Nekako sam zapeo za Asus 280x, ali kad vidim na jutubu kako ove MSI 270x bez problema vrte sve igre na high/ultra settings zapitam se koji ce mi k vise od toga.. 280x vjerojatno imaju neke bolje opcije, druga arhitektura, nesto vise FPS razlike itd, ali generalno isplati li se dati 1000kn vise za npr. Asus 280x ako u obzir uzmem da bi igrao na 1920x1080(eventualno 1200) rezoluciji posto je to nekakva normalna rezolucija za monitore do ~1500kn.. ??!???

Znam da je zadnje pitanje nekak relativno al svejedno bih zamolio nekakve odgovore. Fala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The_Fichek kaže...

1. Zna netko da li R9 270x MSI GAMING takodjer ima MSI Dust removal technology kao HAWK verzija (kad se upali grafa da ventilator vrti 30 sec unazad da ocisti prasinu)????

2. Da li Hawk verzija treba bolje napajanje posto ima mogucnosti overvoltage-a????

3. Zanimaju me i razlike u decibelima kad je komp na idle i kad je u full loadu. Da li se silent mode od GAMING verzije moze usporediti sa standard modom HAWK-a?

Koliko sam dobio dojam, kod sklapanja konfiguracija se vise preporucuje gaming verzija jer uz nju dodje BF4, a ovdje HAWK jer je generalno za 70 MHz brza od GAMING verzije. Takodjer, ako neko zna link nekakve dobre detaljne usporedbe ove 2 kartice moze postat slobodno.

Nekako sam zapeo za Asus 280x, ali kad vidim na jutubu kako ove MSI 270x bez problema vrte sve igre na high/ultra settings zapitam se koji ce mi k vise od toga.. 280x vjerojatno imaju neke bolje opcije, druga arhitektura, nesto vise FPS razlike itd, ali generalno isplati li se dati 1000kn vise za npr. Asus 280x ako u obzir uzmem da bi igrao na 1920x1080(eventualno 1200) rezoluciji posto je to nekakva normalna rezolucija za monitore do ~1500kn.. ??!???

Znam da je zadnje pitanje nekak relativno al svejedno bih zamolio nekakve odgovore. Fala unaprijed.

1. nisam na svojoj primijetio, na stranici niti na kutiji od grafe nije navedeno

2. imo bolji vrm phase koliko sam vidio (nisam 100% siguran), ako ces oc-at ili volis se u to upustat hawk je bolji izbor

3. ovisi s cime ces se zadovoljiti, ali 280x ce sigurno biti vise futureproof, iako ja moja (270 bez x) clockana 1050/1500 vrti vise manje sve na ultra 1080p, samo olaksam msaa na 2x, ali kod mene je cpu bottleneck tu i tamo

nisam iskusan ali kad vec imam slicnu grafu da ti malo kazem, dok ne dode netko sa vise znanja

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

evo da ti ne objasnjavam rijecima, ovak je lakse! {#} LP

http://event.msi.com/vga/2012/series-comparison/

ipak sam morao nesto napisati:)

1. vidis da ovisi o verziji modela, ali to ti je toliko rijetko da mozes racunati na 99% da nemaju "dust removal"

2. nije potrebno bolje napajanje jer su razlike male u vecoj potrosnji

3. pa hawk model bi trebao raditi nesto tise jer ima bolje komponente pogotovo bolju regulaciju napona koja pak utjece na stvaranje manje topline...

kaj se tice 270x modela na njemu ces ipak morati smanjivati AA level na 0(msaa) ak zelis imati isti frejmrate kao na 280x s 4xAA! razlika je dosta velika ak mene pitas, a sam odluci dali ti se iplati (i zasto bi davao 300-400kn vise za asusa ak ne moras uzmi nekog drugog proizvodaca)! LP

http://www.anandtech.com/bench/product/1043?vs=1041

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 20:14 (Stjepanj).
11 godina

Aha, fala. Nije mi uopce do oc-anja niti bih se bavio time. Ak se ne varam na MSI gaming 270x na gaming modu je 1080Hz sto je isto super. Neznam zapravo sta ce mi uopce OC mode, vjerojatno se pali kad su u pitanju neki teski taskovi jel? I da li na tom OC modu on automatski ode na 1120Hz ili ja tu jos nesto moram manual radit?

Ako 280x karticama nakon 1. mjeseca ne padnu ili ne bude najavljen pad cijena vjerojatno cu uzet navedenu MSI..

I ako mozete samo ukratko pojasnit sto znaci taj msaa, tj. AA, anti aliasing jel na 0, 2x ili 4x? Vidio sam komentare da to ljudi pisu al nisam skuzio kaj to je..

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 19:59 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Aha, fala. Nije mi uopce do oc-anja niti bih se bavio time. Ak se ne varam na MSI gaming 270x na gaming modu je 1080Hz sto je isto super. Neznam zapravo sta ce mi uopce OC mode, vjerojatno se pali kad su u pitanju neki teski taskovi jel? I da li na tom OC modu on automatski ode na 1120Hz ili ja tu jos nesto moram manual radit?

Ako 280x karticama nakon 1. mjeseca ne padnu ili ne bude najavljen pad cijena vjerojatno cu uzet navedenu MSI..

I ako mozete samo ukratko pojasnit sto znaci taj msaa, tj. AA, anti aliasing jel na 0, 2x ili 4x? Vidio sam komentare da to ljudi pisu al nisam skuzio kaj to je..

onda si uzmi Gaming verziju i ne brini nista oko Overklokanja ona ce sve to sama  raditi ti samo instaliraj potrebne drivere, ne opterecuj se bit ces pre zadovoljan! cijena kartica tesko da ce puno padati jer amd kad izda novu seriju nema drugih modela i do cak 2godine, a nvidija je trenutno izdala sve sto su imali u planu tako da si miran nebu sigurno 280x pala ispod 2000kn jos dugo,dugo...a tako i s ostalima!

kaj se tice AA metode on ti "uljepsava" rubove linija u "igrama" da neizgledaju nazubljeno, no danas na fullhd monitorima to vise nije toliko izrazeno kao prije na malim rezolucija! i naravno sto veci level toga (do 8x) to perfomanse drasticno padaju...LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 20:15 (Stjepanj).
11 godina
Stjepanj kaže...

onda si uzmi Gaming verziju i ne brini nista oko Overklokanja ona ce sve to sama  raditi ti samo instaliraj potrebne drivere, ne opterecuj se bit ces pre zadovoljan! cijena kartica tesko da ce puno padati jer amd kad izda novu seriju nema drugih modela i do cak 2godine, a nvidija je trenutno izdala sve sto su imali u planu tako da si miran nebu sigurno 280x pala ispod 2000kn jos dugo,dugo...a tako i s ostalima!

kaj se tice AA metode on ti "uljepsava" rubove linija u "igrama" da neizgledaju nazubljeno, no danas na fullhd monitorima to vise nije toliko izrazeno kao prije na malim rezolucija! i naravno sto veci level toga (do 8x) to perfomanse drasticno padaju...LP

Aham, a taj AA je automatski podesen na 0 nakon instalacije jel. I jesi zapravo mislio da se povecanjem njega performanse (fps) povecavaju ali opada kvaliteta slike??

I nisam bas mislio na ispod 2000 kn pad cijena, nego nesto vise kao npr. do ~2200-2300kn za npr. 280x asusicu (non platinum)

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...
Stjepanj kaže...

Aham, a taj AA je automatski podesen na 0 nakon instalacije jel. I jesi zapravo mislio da se povecanjem njega performanse (fps) povecavaju ali opada kvaliteta slike??

I nisam bas mislio na ispod 2000 kn pad cijena, nego nesto vise kao npr. do ~2200-2300kn za npr. 280x asusicu (non platinum)

AA je nakon instalacije podesen na auto u driverima(i tamo se moze namjestati) kojeg pak i kroz igru mozes povecavati, povecavanjem AA padaju perfomanse a povecava se kvaliteta prikaza ( ovo zadnje je relativno jer ovisi o levelu AA i velicini rezolucije (dijagonale monitora) LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 20:37 (Stjepanj).
12 godina
The_Fichek kaže...
Stjepanj kaže...

Imas na Computruniverse Asus R9 280x za 300 cura + poštarina 

nicky.sl
11 godina
nicky.sl kaže...

Gledo sam i to, ali vidio sam na onoj temi kupnja u EU da ljudi cesto imaju problema sa kupovinom vani. Pogotovo kod tih novijih grafickih me moze zadesit neko sranje od chipa ili sta vec. Em sto mi je lutrija kolko cu cekat, em sto cu dobiti. Ak bi dobio krivu verziju prvo bih strucno morao dokazat da je kriva u sto se bas ne kuzim, a mozda bi me i reklamacija kostala (neznam jel se placa ili ne za CU). Na kraju krajeva morao bih je nekak spojit sa ostatkom konfiguracije u sto se isto ne kuzim..

Mislim da im je sad cijena jos visoka kod nas i pogotovo u Americi jer ih je premalo nastancano, kad dodju neke vece posiljke ce se sniziti valjda cijena za par stotina kuna ak nista jer je to ipak model koji je prije svega trebao biti cjenovno pristupacan.

@Stjepanj fala za odg :) LP :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 20:57 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...
nicky.sl kaže...

Gledo sam i to, ali vidio sam na onoj temi kupnja u EU da ljudi cesto imaju problema sa kupovinom vani. Pogotovo kod tih novijih grafickih me moze zadesit neko sranje od chipa ili sta vec. Em sto mi je lutrija kolko cu cekat, em sto cu dobiti. Ak bi dobio krivu verziju prvo bih strucno morao dokazat da je kriva u sto se bas ne kuzim, a mozda bi me i reklamacija kostala (neznam jel se placa ili ne za CU). Na kraju krajeva morao bih je nekak spojit sa ostatkom konfiguracije u sto se isto ne kuzim..

Mislim da im je sad cijena jos visoka kod nas i pogotovo u Americi jer ih je premalo nastancano, kad dodju neke vece posiljke ce se sniziti valjda cijena za par stotina kuna ak nista jer je to ipak model koji je prije svega trebao biti cjenovno pristupacan.

CU je iz Njemačke a ne iz Amerike i ja san moj borbeni komplet naručija kod njih i stiglo je za 7-8 dana ne sićan se više točno.

nicky.sl
11 godina
nicky.sl kaže...

CU je iz Njemačke a ne iz Amerike i ja san moj borbeni komplet naručija kod njih i stiglo je za 7-8 dana ne sićan se više točno.

Znam da je iz Njemacke zato je valjda i jedino tamo tako jeftina cijena posto oni vjerojatno imaju jaku industriju za proizvodnju grafickih.

Ameriku sam spomenuo kao primjer di je cijena te graficke otisla u nebo jer ih manjka.

Kakav borbeni komplet? To misils na konfu cijelu ili kaj?

14 godina
The_Fichek kaže...
nicky.sl kaže...

U cijelom topiku kupnja u EU dvoje ljudi je imalo problem. Jednome je posiljka zavrsila u krivoj zemlji, a drugome je poslan krivi model iste kartice. I oba su rijesena s popustom i na kraju zadovoljnim kupcima. Tako da neznam odakle takve price. Reklamacija te nista ne kosta. Sve snosi CU. Za spojit grafu u komp postoji barem 3 miljuna videa na Youtubu.

12 godina
The_Fichek kaže...
nicky.sl kaže...

Znam da je iz Njemacke zato je valjda i jedino tamo tako jeftina cijena posto oni vjerojatno imaju jaku industriju za proizvodnju grafickih.

Ameriku sam spomenuo kao primjer di je cijena te graficke otisla u nebo jer ih manjka.

Kakav borbeni komplet? To misils na konfu cijelu ili kaj?

Borbeni komplet je grafa R9 290 i hladnjak Accelero hybrid

nicky.sl
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice